ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ιερόν Λείψανον(το γνήσιον): Το αριστερό πόδι της Αγ. Άννας

Posted in προσευχές, Βίοι Αγίων, ηθος by or2554 on 22/09/2008

Από κώδικα της Σκήτης μαθαίνουμε ότι το πόδι της Αγίας Άννης προσεκομίσθη ενταύθα την 26η Οκτωβρίου 1666 επί Δικαίου Συμεών, κατά τον εξής τρόπο:

Ιερεύς τις εφωδιασμένος δι εγγράφου υπό του οικουμενικού Πατριάρχου εταξίδευε χάριν ελέους. Ούτος ελθών εις την εν Αρμενία πόλιν Ερζερούμ ή Θεοδοσιούπολιν, ένθα Ναός των αγίων Μαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, εν ω ήσαν εναποτεθειμένα διάφορα άγια λείψανα, εξηγόρασε τον πόδα της Αγίας Άννης, ίνα μη περιπέση εις χείρας αλλοδόξων κατά τας υφισταμένας τότε δεινάς καιρικάς περιστάσεις. Προς πίστωσιν δε της γνησιότητος του αγίου Λειψάνου μετέβη είτα και έλαβε πιστοποιητικόν παρά του Μητροπολίτου Καισαρείας Καππαδοκίας Επιφανίου και του Χαλδείας Σιλβέστρου, εν ω φαίνονται αι υπογραφαί αυτών ουχί δε και η χρονολογία. Μετά ταύτα δυο Άραβες Αρχιερείς περιώδευον εν Αγίω Όρει χάριν ελεημοσύνης, συναποκομίζοντες και τον ιερό πόδα της Αγίας Άννης μετά του μνημονευθέντος πιστοποιητικού, άτινα, φαίνεται, είχον εξαγοράση παρά του ειρημένου Ιερέως. Φθάσαντες δε και εις τν εν Αγίω Όρει σκήτην της Προβάτας παρέμειναν παρά τω πνευματικώ Ματθαίω τω Λεσβίω τω και πνευματικώ του Βοεβόδα Κατακουζηνού. Ούτος ευπορών χρημάτων ηγόρασε παρά των αλλογλώσσων εκείνων Αρχιερέων, των εκ του κλίματος του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, τον αριστερόν πόδα της Αγίας Άννης μετά του λεχθέντος πιστοποιητικού. Αφού δε, Διονύσιος Γ΄ ο Βάρδαλης τω 1666 ηύρυνε το Κυριακόν, απεφάσισαν οι εν τη Σκήτη Αδελφοί, ίν’ αποκτήσωσι τον ιερόν πόδα της Αγίας Άννης. Προς τούτο δε ανέλαβεν ο πνευματικός Γερμανός και ο εκ της Μικράς Αγίας Άννης πνευματικός Διονύσιος, οι Λέσβιοι, να μεταβώσι παρά τω εν τω κελλίω του Αγίου Γεωργίου εν Προβάτα διαμένοντι συμπολίτη αυτών πνευματικώ Ματθαίω, όστις εκέκτητο τον ειρημένον θησαυρόν. Αφικόμενοι δ’ ούτοι εκείσε κατώρθωσαν δια της πειθούς να λάβωσι παρ’ αυτού τον ιερόν πόδα, ον κατέθεντο εν τω Κυριακώ της Σκήτης τω 1666, ως ερρήθη.

.

ΥΓ1: μετά του Λεχθέντος Πιστοποιητικού είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΝΗΣΙΟΝ, και πολύν καλά Συσκευασμένον δια παν ενδεχόμενον, και διά τας κακογλωσσίας φυσικά (!!!)

ΥΓ2: Προσκυνάτε τα Ιεράν Λείψαναν, κατευνάζουν τα Άγρια Πάθη του αγρίου ημών Παρελθόντος !!!

ΥΓ3: Ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

16 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Πτωματολάγνος said, on 22/09/2008 at 2:07 μμ

    Άγιε Ορθόδοξε πάτερ ελέησον. Δίνω όσα όσα για το δεξί πόδι της αγίας. Το βλέπω συνεχώς στον ύπνο μου να με κράζει. Που βρίσκεται, το ψάχνω, μου λείπει το αναζητώ. Ευωδιάζει το λείψανον, οσφραίνομαι την ιερήν μυρωδίαν και λατρεύω τα πόδια των αγίων, τα φιλώ και κλέγω.

  2. Αισθητικός Φίφης said, on 22/09/2008 at 2:31 μμ

    Ένα πόδι για να είναι ωραίο, χρειάζεται κυρία μου ιδιαίτερη περιποίηση. Αποτρίχωση και κρέμες υδατικές. Υπάρχει μια σειρά καλλυντικών της LOREAL που τη συνιστώ αναμφίβολα.
    Ο σύζυγός σας κυρία Άννα, θα μείνει κοντά σας αν περιποιείστε τα πόδια σας. Το άλλο τι γίνηκε; Το χάσατε σε τροχαίο;

  3. Dr.Τζέκυλ & κ.Χάϊντ said, on 22/09/2008 at 3:12 μμ

    Σεβαστέ αδελφέ Ορθόδοξε. Λειτουργούμε ένα ταπεινό εργαστήριο μελέτης πτωμάτων, στην οδό Τζακ Αντεροβγάλτη 666 στο City. Θα θέλαμε να μεσολαβήσετε για κάποια συνεργασία με ιερές μονές της ένδοξης Ελλάδος, που διαθέτουν σφριγηλά λείψανα, για ανταλλαγή μελών και εμπειριών. Ο σκοπός άκρως επιστημονικός και ιερός.
    Χαίρε κεχαριτωμένε.

  4. Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα said, on 22/09/2008 at 3:15 μμ

    Κοντάκιο. Ήχος δ’. Αυτόμελον.
    Ιωακείμ και Άννα ονειδισμού ατεκνίας, και Αδάμ και Εύα, εκ της φθοράς του θανάτου, ηλευθερώθησαν Άχραντε, εν τη Αγία Γεννήσει σου’ Αυτήν εορτάζει και ο λαός Σου, ενοχής των πταισμάτων λυτρωθείς εν τω κράζειν σοι. Ή στείρα τίκτει την Θεοτόκον και τροφόν της ζωής ημών.

  5. Πελματολάγνος said, on 22/09/2008 at 4:11 μμ

    Προτείνω έναρξη σταυροφορίας ώστε η Αγία Άννα να ανακηρυχτεί προστάτιδα των κουτσών!

  6. Ανορθόδοξος said, on 22/09/2008 at 6:07 μμ

    Αδελφέ (εν Χριστώ) Ορθόδοξε
    Προτείνω εις εσέ και όλους γενικά τους ευσεβείς Χριστιανούς να προσευχηθούμεν εις το ιερόν παρεκκλήσιον της Παναγίας της Τσανακογλύφτρας δια την θαυματουργικήν ανεύρεσιν του ΔΕΞΙΟΥ ποδιού της αγίας, ή τουλάχιστον του πάνσεπτου ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ της, ώστε να μην είναι μόνον του το πόδι, αλλά εις σετ…

  7. . ?????? !!!! said, on 22/09/2008 at 9:29 μμ

    […] : ( ): . 26 1666 , : . […]

  8. wino said, on 23/09/2008 at 9:09 πμ

    δε πιστευω να μυριζει….??

  9. dracul said, on 23/09/2008 at 11:01 πμ

    Βρε βάρβαρε αθεόφοβε πτωματολάγνε, πόσες φορές θα σου το πω να ασχολείσαι με ζωντανούς ανθρώπους; Όλο στα πτώματα και στα κόκαλα το μυαλό σου… Με μια δαγκωνιά στο λαιμό έχεις, αγαπητέ συνάδελφε, φρέσκο αίμα παρθένου (καλά αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω επί τόπου) και δεν ασχολείσαι με σεσηπότα πτώματα πλέον!

  10. κακω-Αλέξηνα said, on 23/09/2008 at 3:14 μμ

    Ούι παλκάρι μ’ μη μου το ματαφέρητη δώθη τουτου του άγιου γκλιτσνάρ… κιό μια του ζουνάρ τσ παναούλας μια του τίμου ξύλου μια τ΄άλλου του τίμιου ξύλου πάει γαλιά τς η σύνταξ τ’ γέρουντα του μακαρίτ κι είνη κι του ΟΥΓΑ κι δη βγαίν ούτη η κουσμηρή ούτη η μπλατσάρα… κι έρτη κι χμόυώνας!
    Άη πδι μ’ ισή γραμμένου, πετ’ς οτι δη θέμι, αει γειάς παλκαριμ…

  11. Κατηχητόπουλο said, on 23/09/2008 at 3:33 μμ

    Μήπως μπορεί κανείς να μεταφράσει την κάκω-Αλέξηνα; Τι είναι η μπλατσάρα;

    Αδελφέ wino φυσικά και ευωδιάζει – εκπνέει μύρα αγιότητας, βοήθειά μας των αμαρτωλών…

    Μακαριώτατε Ζωζώ, την ευλογία και την διδαχή σας. Τι ακριβώς σημαίνει το «λυτρωθείς εν τω κράζειν σοι»; Τι ή ποιόν πρέπει να κράξει κανείς για να λυτρωθεί; Λυτρώστε με, λυτρώστε με…

    Ευλογία Κυρίου είη μετά πάντων ημών…

  12. Mητροπολίτης Ζωζώ said, on 23/09/2008 at 10:25 μμ

    Τον διάβολον να κράξωμεν τεκνόν μου Κατηχητόπουλο, τον Σατανάν τον Βελζεβούζην.
    Υ.Γ.
    Κατηχητόπουλον, πέρνα από την Ι.Μητρόπολιν, αύριον μετά τον εσπερινόν. Θα σε δεχθώ εις το γραφείον μου.

  13. κακω-Αλέξηνα said, on 24/09/2008 at 10:24 πμ

    Α πδι μ κατηχτόπλου, κι η ηγγόνα μ π ζει ζ μπόλ δεν τα μαθαίν πια. Κάκω ιδώ λέμε τσ θειές κι δη μη φουνάζνη Φριδιρίκ που μη βάφτσαν γιατ Αλιέξ ιέλεγαν του μακαρίτ θειός σχωρέστον εική πούνι κι να καιγητι ου μπήχτς, χήρα για χήρα δην άφκη στου χουριό ουόσου ζούση.
    Κι αμε ιερθς στου χουριό θα σ’ φιάκου μια μπλατσάρα, μια λαχανόπτα μη φύλου ανγμένου μη τα χειράκια μ απου καλαμπουκίσου αλιεύρ να γλείφισι κι θα σ δώκου να πας και να τρατάρς και τουν άγιου τουν Ουρθόδουξου κι ουλνούς σας πιδιά μ… Την ηυχή τς παναΐας νάχητη!

  14. Κατηχητόπουλο said, on 24/09/2008 at 7:59 μμ

    Αδελφέ Ορθόδοξε,
    από τότε που ανακάλυψα το ιερόν βλόγιόν Σας όλο όμορφα και χριστιανικά πράγματα μου συμβαίνουν. Όλο καλούς ανθρώπους έχω γνωρίσει!
    – μια ο παπούλης που με κάθισε στα γόνατά του σήμερα το απόγευμα και με κέρασε λουκούμι και μου έδωσε χαρτζηλίκι για τη βδομάδα,
    – άλλη η θεία Φρειδερίκη που θα με κεράσει λαχανόπιτα όταν πάω στο χωριό της,
    Ο παράδεισος είναι λίγες σπιθαμές κοντύτερα.
    Ορθόδοξε, η Αγία Άννα και το αριστερό ποδάρι της να σε έχει καλά!

  15. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ said, on 11/02/2014 at 9:20 μμ

    ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ;ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ.ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ;O ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΣΑΣ.

  16. orthodoxos said, on 17/03/2014 at 6:39 μμ

    τους έχειν συγχωρέσειν.
    το γνωρίζω καλώς.


Σχολιάστε