ο Χριστιανός Ορθόδοξος

η αποστολή μου

Η διάδοση της Εν Χριστώ Ζωής – Το Χρέος μου…

Νιώθω ότι καλούμε να σας σώσω, σκύβω και ακούω τη φωνή του Ευαγγελίου. Δεν κάνω αισχρά πράγματα, ούτε τηλεόραση βλέπω. Θέλω να σας μεταδώσω ότι αγάπησα τρυφερά την αρετή.

Ο χριστιανός δεν μπορεί άλλος να είναι και άλλος να φαίνεται, άλλα να λέει και άλλα να ενεργεί. Στ΄ ακριβότερα και ωραιότερα ενδύματα δεν αντιστοιχεί το κάλλος και η τελειότητα του εσωτερικού κόσμου.

Ο Χριστός είπε· αν θέλουμε από την καρδιά μας την τελειότητα ας τον ακολουθήσουμε. Πρέπει να γίνουμε, με την καλήν έννοια εισαγγελείς και ιεραπόστολοι. Γιατί ο Χριστός δοξάσθηκε στον Γολγοθά κι ο πόνος είναι συνοδοιπόρος μας στη ζωή.

Το σύμβολο του χριστιανισμού είναι ο σταυρός και πρέπει να τον διατηρήσωμεν στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα αστυνομικά τμήματα, στα αμερόληπτα κι αδέκαστα δικαστήρια και εις τους θαλάμους του ένδοξου Στρατού μας, να επιβάλλομε το κατηχητικό εις όλα τα αθώα παιδιά των αμαρτωλών του γονέων. Να πάει παντού ο Σταυρός δια να φανεί η δόξα του Συμβόλου μας.

Οι χριστιανοί σήμερα πρέπει να μιλούν πιο βροντερά. Να προσευχόμαστε για όλους. Εμείς θα δώσουμε στον απλόν άνθρωπο τον εκούσιο κόπο μας, την άσκηση, κι Εκείνος τη χάρη Του και το έλεός του, αφού πάντοτε η σωτηρία του ανθρώπου είναι συνεργία Θείας Χάριτος κι ανθρώπινης ενέργειας.

Η αποστολή της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του κόσμου. Σκοπός δικός μου η σωτηρία των ελαχίστων αναγνωστών μου.

Αμήν.

συμπλήρωσιν 23 Σεπτεμβρίου 2007 μ. Χρ.

Συνεχίστε να υβρίζετε, συνεχίστε άνθρωποι που σας έχει κυριεύσει ο Διάβολος. Πως τολμάτε, ω αλλόφρονες να αποκαλείτε το ιστολόγιον τούτο «Παρωδία»;… Μα, Τόσο πολύ σας έχει κυριεύσει που δεν αναγνωρίζετε έναν δούλον του Θεού, και τον Λόγον που τον πρεσβεύει;

(αδελφέ pølsemannen το διόρθωσα, σας ευχαριστώ)

Advertisements

42 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Adonios said, on 13/09/2007 at 5:19 πμ

  Διαβάζω με ενδιαφέρον τα άρθρα σου.
  Η χαρά μου είναι μεγάλη απο τη στιγμή που βρέθηκα σε αυτό το blog.
  Εύχομαι τα καλύτερα με την προσπάθεια όλων μας και η αποστολή σου, αποστολή μας!

 2. χριστινα said, on 16/09/2007 at 11:20 πμ

  λετε πως η παρθενια (ψυχικη και σωματικη) ειναι η αρετη των αρετων..
  μαλλον λαθος ειχα καταλαβει πως αρετη των αρετων ειναι η ταπεινοτητα και η διακριση….

 3. nisiakeyman said, on 21/09/2007 at 3:55 μμ

  LOL!!! Ωραίο blog εν Χριστώ αδελφή.

 4. pater paisios said, on 22/09/2007 at 8:53 μμ

  Και γω ρε παιδιά θέλω να μεταδώσω τα μηνύματα μου, να ενωθώ μαζί σας, να γίνουμε μια παρέα, πως να το πω. Θα τους γ… τους βλάκες τους αντίχρηστους. Βουρ

 5. makis said, on 22/09/2007 at 9:24 μμ

  Εν Χριστώ αδελφέ pater paisios, αυτό που προσπαθείς να πεις λέγεται ως εξή: «Με τη βοήθεια του Χριστού θα τους γ… την Παναγία τους αντίχριστους». Αμήηηηην!

 6. laloykos said, on 23/09/2007 at 1:40 μμ

  Κάθε αγάμητος, μισογύνης, κομπλεξικός, αρνητής της σάρκας και UFO θέλει να μας κάνει όλους με το ζόρι σαν τα μούτρα του. Στα λιοντάρια ρεεεεε!!!

 7. Μιλτος said, on 23/09/2007 at 9:14 μμ

  # pater paisios Sep 22nd, 2007 at 8:53 pm

  Και γω ρε παιδιά θέλω να μεταδώσω τα μηνύματα μου, να ενωθώ μαζί σας, να γίνουμε μια παρέα, πως να το πω. Θα τους γ… τους βλάκες τους αντίχρηστους. Βουρ
  # 5 makis Sep 22nd, 2007 at 9:24 pm

  Εν Χριστώ αδελφέ pater paisios, αυτό που προσπαθείς να πεις λέγεται ως εξή: “Με τη βοήθεια του Χριστού θα τους γ… την Παναγία τους αντίχριστους”. Αμήηηηην!

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΗΣΕΤΕ ΓΑΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.
  ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΡΟ
  (εκτος κιαν σας ηδονηζουν περισσοτερο!!)

 8. fileleftheros said, on 23/09/2007 at 11:59 μμ

  «Συνεχίστε να υβρίζετε, συνεχίστε άνθρωποι που σας έχει κυριεύσει ο Διάβολος. Πως τολμάτε, ω αλλόφρονες να αποκαλείται το ιστολόγιον τούτο “Παρωδία”;… Μα, Τόσο πολύ σας έχει κυριεύσει που δεν αναγνωρίζετε έναν δούλον του Θεού, και τον Λόγον που τον πρεσβεύει»;

  Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ (δεν σε αποκαλώ έτσι περιπαικτικά, αλλά το εννοώ),

  Η προσπάθειά σου είναι σίγουρα μια γροθιά στο… μαχαίρι. Αυτό μαρτυρούν τα όντως χυδαία και υβριστικά σχόλια που αφήνουν ορισμένοι, αποκαλύπτοντας έτσι τα «επιχειρήματα» και το… «επίπεδο» του αγνωστικισμού…
  Πιστεύω όμως πως η παραπάνω «διακήρυξή» σου κατά κάποιο τρόπο «προκαλεί» τέτοιου είδους σχόλια… Άθελά σου αφήνεις να διαφανεί μια κενόδοξη και αυτάρεσκη αυτοπεποίθηση ότι κατά κάποιον τρόπον αντιπροσωπεύεις τον Θεόν!!! Πρόσεξέ το αυτό. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από Βικαρίους-Αντιπροσώπους (Τού φτάνει ο… Πάπας…) αλλά από ταπεινούς διακόνους. Διάκονοι Θεού εσμέν.
  Γι’ αυτό και με ταπείνωση μπορείς να εκθέτεις τις απόψεις σου ομολογιακά και ξεκάθαρα, αλλά χωρίς να αφήνεις να προβάλλει ένας – ακούσιος έστω – πουριτανισμός, ίδιον της πνευματικά ξεπεσμένης αθέου Δύσεως. Αγνότητα, καθαρότητα, ναί. Όχι πουριτανισμός και μεγαλοστομίες, όχι αρές, αλλά ευλογίες και ευχές να καταλάβουμε κάποτε όλοι μας ότι υβρίζοντας και χλευάζοντας τον Θεόν και την Εκκλησία του «εις κέντρα λακτίζομεν», δηλαδή… κλωτσάμε στα καρφιά…

  Με αγάπη Χριστού

  Φιλελεύθερος καί Ορθόδοξος Χριστιανός (εις πείσμα του… Σημίτη!)

 9. PERASTIKOS said, on 25/09/2007 at 9:33 πμ

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΕ ΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ;

  ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;

  ΤΕΛΙΚΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ;

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 10. pølsemannen said, on 26/09/2007 at 3:46 μμ

  «…Πως τολμάτε, ω αλλόφρονες να αποκαλείται το ιστολόγιον …»

  Το αποκαλείτ -ε στην ανωτέρω πρόταση γράφεται με -ε διότι είναι β’ πληθυντικό ενεργητικής φωνής.

  Άσχετα με την γνώμη που μπορεί να έχω για τις απόψεις σου, είναι προς τιμή σου που δεν λογοκρίνεις τα σχόλια που γίνονται στο ιστολόγιό σου.

 11. harisheiz said, on 26/09/2007 at 5:47 μμ

  Είσαι και γαμώ τα troll… Γαμάτο όμως!!!

 12. Erevos said, on 28/09/2007 at 6:22 μμ

  «Άσχετα με την γνώμη που μπορεί να έχω για τις απόψεις σου, είναι προς τιμή σου που δεν λογοκρίνεις τα σχόλια που γίνονται στο ιστολόγιό σου.»

  Συμφωνώ.

 13. harisheiz said, on 28/09/2007 at 7:57 μμ

  Erevos, Φυσικά και δεν τα λογοκρίνει, ζει και αναπνέει γι’αυτο αφού είναι Troll λέμε, είναι στημένο, πως το λένε!

 14. heliotypon said, on 06/10/2007 at 3:14 μμ

  Αδελφέ, δηλαδή εγώ, με τέτοιο τίτλο στο Blog μου πρέπεινα πάω κατ’ ευθείαν στην κόλαση, ε; Τουλάχιστον να είχα εκεί παρέα κάτι όμορφα κοριτσάκια σαν της φωτογραφίας!!! Θα πέρναγε η αιωνιότητα χωρίς να το καταλάβω!

 15. EGTP said, on 10/10/2007 at 2:13 πμ

  Ρε μάστορα υπάρχεις;
  Συνουσιάζω τα γέλια, τώρα σε ανακάλυψα και έχω πορδεύσει στο γέλιο. Είσαι θεός…
  Σοβαρά τώρα είτε τρολάρεις είτε τρομπάρεις είτε απλά είσαι ψυχασθενής, το βλογ σου τα σπάει.

  Είδες ότι χρησιμοποίησα κόσμιες εκφράσεις για να αναδείξω ότι και εμείς οι άθεοι (επιστήμονες, κουλτουριαραίοι κ.τ.λ.) μπορούμε να εκφραστούμε μέσα στα πλαίσα της σοβαροφάνειας.
  (τι κάθομαι και σου εξηγώ τώρα αφού είσαι ο Πανούσης και μας δουλεύεις όλους)

  ΥΓ: Το ποστ για τον απόστολο πΑΥΛΟ τα έσπασε. Μιλάμε τέτοια μορφή υπερρεαλιστικής τέχνης έχω να συναντήσω από τον Πανούση.
  Ρε Τζιμάκο κόψε την πλάκα…

 16. makis said, on 10/10/2007 at 9:29 μμ

  Ορθόδοξε αδελφέ, αυτή η φωτογραφία με τον υποθετικό χριστούλη που έχεις στη μετωπίδα, είναι προτεσταντική, με ξανθά παιδάκια και κοκκινόξανθο Ιησού. Μήπως είσαι αναβαπτισμένος χριστιανός, προτεστάντης του Μπους και πας να μας βάλεις το μικρόβιο της αίρεσης?? Μολόγα, πριν αρχίσουν τα χριστιανικά και οθωμανικά βασανιστήρια.

 17. φωτης κοντογλου said, on 23/10/2007 at 5:58 μμ

  δεν εισαι ορθοδοξος…ενας ακομα οργανωσιακος φασιστας που δυσφημεις το ονομα του Χριστου…χρειαζεσαι πνευματικο…οχι αργυρωνητο… αλλα τι λεω;! Στον ομαδαρχη σου……

 18. orthodoxos said, on 25/10/2007 at 9:20 μμ

  φωτης κοντογλου ήρθες να ρίξεις το σατανικό σου δηλητήριο; Ω…γραμματείς και φαρισαίοι!

 19. Μ.Π. said, on 27/11/2007 at 1:45 μμ

  Το φαινόμενο του ιστολογίου αυτού αποτελεί μία ακόμα ένδειξη του μεγαλειώδους κενού που διαχέεται ολοκληρωτικά στη ζωή των ανθρώπων τη σημερινή εποχή.

  Ένα κενό, ένα τίποτα που γεμίζει ασφυκτικά τις ζωές μας, τις σκέψεις μας, την καρδιά μας, την ψυχή μας. Αγόμαστε και φερόμαστε από τον άνεμο του πουθενά.

  Δεν υπάρχει αξία. Μέχρι και η λέξη έχασε το νόημά της και σήμερα σημαίνει μόνο αντίτιμο. Δεν υπάρχει σεβασμός, αρχή. Τίποτα. Όλα αδειανά πουκάμισα. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της ματαιοδοξίας και της κούφιας ζωής. Απύθμενος μηδενισμός.

  Έτσι, η κατάθεση ψυχής ενός Χριστιανού, δηλαδή ενός ανθρώπου που προσπαθεί να είναι Χριστιανός, έλκουν μεν το ενδιαφέρον κάποιων νέων ανθρώπων, αλλά όχι για να διαβάσουν, όχι για να αφουγκραστούν, να δουν, ενδεχομένως να δεχτούν κάτι, όχι για να συζητήσουν, να ακούσουν κάτι διαφορετικό (από αυτό που έχουν συνηθίσει), όχι για αυτά. Έρχονται όμως. Παρεμβαίνουν. Δεν κάθονται ήσυχα να ασχολούνται με το μηδενισμό και την αυτο-καταστροφή τους. Έρχονται να δηλώσουν παρών. Φαίνεται ότι τελικά δεν είναι και τόσο κενοί μέσα τους. Κάτι υπάρχει. Υπάρχει η ανάγκη αυτο-επιβεβαίωσης. Πρέπει να ενοχλήσω, να υβρίσω, να κοροιδέψω, να χλευάσω, να περιπαίξω. Αυτό και μόνο δείχνει το λάθος δρόμο που έχουν πάρει. Δεν τους είναι αδιάφορο αυτό το ηλεκτρονικό σπίτι. Είναι τόσο κούφιοι εσωτερικά που τους ενοχλεί η παρουσία του σπιτιού. Και έρχονται στο φιλόξενο αυτό σπίτι για να πετάξουν πέτρες και να αφήσουν τα αφοδεύματα και τα κόπρανά τους.

  Η άδεια τους ζωή αφαιρεί και την ελπίδα από τη ζωή τους. Καννιβαλίζουν επειδή δεν έχουν τίποτα «καλύτερο» να κάνουν. Όταν είναι όλα μηδέν, τίποτα δεν έχει αξία.

  Όσοι πιστεύουμε όμως διατηρούμε την ελπίδα. Ακόμα και γι’ αυτούς. Τίποτα δε χάθηκε οριστικά και υπάρχει ακόμη «ελπίς» ότι θα αναπληρώσουν κάποτε το κενό της καρδιάς και της ψυχής τους με κάτι άλλο. Ας είναι οτιδήποτε.

  Οι πιο δυνατοί, όπως ο οικοδεσπότης, μπορεί ακόμα και να προσευχηθεί για αυτούς! Αν το κάνει, δεν θα το πει. Πόσο «περίεργο» θα τους φαινόταν. Αυτή όμως είναι η δέσμη σκέψης του Χριστιανού. Έτη φωτός από την κενότητα πνεύματος.

  Αυτά μου ήρθαν στο νου διαβάζοντας ορισμένα σχόλια εδώ.

  Μ.Π.

 20. harisheiz said, on 28/11/2007 at 1:29 μμ

  Μ.Π. χμ… μήπως Μαρία Παπαπέτρος;

 21. omadeon said, on 29/11/2007 at 12:24 πμ

  έχει κάτι και από Πανούση αυτό το πρόσωπο του πατρός Μαξίμου…

 22. micromouse said, on 17/01/2008 at 9:59 μμ

  Διατί σας λοιδωρούν αδελφέ μου; Διότι έχουν έπηρεασθεί από τον άθεον Διαφωτισμόν και τον αντίχριστον ο οποίος δρά μεταξύ μας κατά τας προφητίας του κ Βαρβαρή. Πιπέρι στην γώσσα πρέπει να μου βάλεις, του Πανοσιολογιωσάτου Πατρός Μαξίμου( έχει το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου) Και μια ερώτηση για σένα το πρωτοχριστινικά χρόνια διδόταν το οφφίκιο και σε εγγράμους κληρικούς ή δεν υπήρχε

 23. Κωνσταντάς said, on 24/01/2008 at 6:30 μμ

  Αδελφέ, τα παρεξήγησες τα πράματα. Με το συμπάθειο, κιόλας.

  Η Ορθοδοξία είναι χαρά και ευδαιμονία, έρωτας κι έρωτας του κόσμου. Δεν είναι αυταρχικός χωροφύλακας της ευτυχίας.

  Εσύ, παίρνεις μια στάση αφ’ υψηλού, κι από εκεί μας εξελέγχεις όλους και αμολάς παντού μύδρους.

  Μερικά ερωτήματα είναι προφανή:

  Από που κι ως που είσαι εσύ στα ψηλά, κι εμείς χαμηλά στην αμαρτία; Μόνο και μόνο επειδή έτσι το ισχυρίζεσαι; Για ταπεινά λίγο, αδελφέ, κι όπως πας, θα κουτουλήσεις και σε καμμιάν αψίδα της εκκλησιάς.

  Ολο και μας απειλείς με αντίχριστους και κόλαση, θεωρώντας πως, σίγουρα-σιγουρότατα, είμαστε όλοι τρις αμαρτωλοί, κι εσύ άσπιλος και αμόλυντος. Από που κι ως που, αδελφέ; Από κι ως που αυτή η περηφάνεια σου;;;

  Από όλες κι όλες τις αμαρτίες, γιατί όλο και απ’ εκεί το πας, από δω το πας, όλο στα σεξουαλικά καταλήγεις; Ούτε περηφάνεια, ούτε εγωισμός, ούτε τίποτις άλλο δεν βλέπουν τα μάτια σου, παρά μόνο ό,τι έχει σχέση με τη σεξουαλική μας ζωή.

  Το κατάλαβες, αδελφέ; Σε αυτά που λες, εμείς βλέπουμε τη δική σου πληγή, και το δικό σου μαρτύριο.

  Και η πληγή και το μαρτύριο αυτό δεν είναι βέβαια ο έρωτας. Τουλάχιστον, όχι για μας τους Ορθόδοξους. Είναι το κυνήγεμα και η καταπίεση του έρωτα, είναι ο ψευτο-ευσεβισμός και ο πουριτανισμός, γέννημα-θρέμμα της Κουτοφραγκίας.

  Αδελφέ,

  Ε, δεν μπορεί, θα το πρόσεξες, σίγουρα, πως άμα γιορτάζουν οι Ορθόδοξοι, επί κεφαλής του τραπεζιού κάθεται ο παπάς.

  Αδελφέ, κάνε μας τη χάρη, κι έλα κι εσύ στη ταπεινότητα μας, να γιορτάσουμε μαζί αυτό τον κόσμο κι αυτή τη Παράδοση, που κληρονομήσαμε από τους Πατέρες μας.

  Τι, αλήθεια, είσαι και μοναχός; Ε, άμα θες, κάτσε κι επί κεφαλής του τραπεζιού, να σε βλέπουμε όλοι, να σε χαιρόμαστε.

  Αμα δεν θες, δεν πειράζει. Μακάρι νάσαι καλά.

  Άντε, εις υγείαν. Εβίβα.

  -.

 24. ioannis said, on 26/01/2008 at 3:45 πμ

  mesa mas iparxoun dio likoi..
  o enas tis agapis ..
  kai o alos tou fthonou tis agapis..
  opion liko taizi o anthropos aftos kai i psixi tou,,,,

  gelaw dioti taxia o adis erxete,,
  kai :))))))
  oyeeee stis kardies pou exoun kolasi mesa stin agapi tous otan krinoun kai katakrinoun os aftepaggeltoi isaggelois..eno den exoun idea oi tifloi apo to agio evaggelio…..
  »tifloi pou perpatane stis tafoplakes tous kai den to kseroun…»

 25. Γιώργης Χ.Ι. said, on 15/10/2009 at 6:39 πμ

  Φίλε μου Ορθόδοξε

  Αρχικά θέλω να σε κατακρίνω για το γεγονός ότι έλαβες πρωτοβουλία να σώσεις τους αναγνώστες σου. Αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να το πράξει αν δεν το θέλουν οι ίδιοι και ΤΟ ΟΡΘΟΝ είναι να τους παραπέμπεις σε κληρικούς οι οποίοι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ως αντιπρόσωποι του Θεού να τους διαφωτίσουν.

  Στους υβριστές ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ. Τους αφήνεις να κυλιούνται στην κοπριά τους που βγαίνει από το στόμα τους με τον άξεστο και υβριστικό λόγο. ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥΣ. Επίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ με τον τίτλο Αντίχριστους και αυτό γιατί ο Κϋριος φροντίζει για αυτούς και τους οδηγεί εκεί που πρέπει ΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΩΖΕΙ και ΚΑΝΕΝΑΣ άνθρωπος δεν είναι σε θέση να τον αντικαταστήσει.

  Στους άθεους ή καλύτερα ΨΕΥΤΟΑΘΕΟΥΣ απλά τους αντιμετωπίζεις με γέλια αν δεν είναι μηδενιστές άθεοι. Αν είναι μηδενιστές τους λες ότι ακριβώς και ο Επίκτητος ο οποίοα ΑΓΙΑΣΕ αφού ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΟΝΟ από τις φήμες των θαυμάτων του Κυρίου και ΠΡΙΝ φτάσει κάποιος από τους Αποστόλους για να τον χειροτονήσει Ιερέα. ΑΥτό δεν θέλησε ο Κύριος να συμβεί γιατί η Αγία Τριάδα ήθελε ο Επίκτητος να αγειάσει κατά τα πρότυπα της Παλαιάς Διαθήκης. Έτσι μαρτύρησε και όπως είναι γνωστό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.

  Όοσι δεν είναι μηδενιστές είναι ψευτοάθειοι γιατί πολύ απλά η αθεϊα τους δεν μπορεί να σταθεί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ τραπέζι φιλοσοφικού διαλόγου και όπως τους έχω συντρίψει λεκτικά στο filosofia.gr στα δύο θέματα που αφορούν την τεκμηρίωση ύπαρξης Θεού.

  Αυτά τα λίγα και θα ήθελα να βελτιστοποιήσεεις το προφίλ σου για να μην γίνεις σαν τα άτομα που προσπαθούν να βγάλουν το αγκάθι από τα μάτια των άλλων πριν πετύχουν να ξεριζώσουν το δοκάρι από το δικό τους. Τέτοια ήταν η κυρία Λουκά και άλλοι πολλοί ψευτοδιαφωτιστές όπως ο πατέρας Μάξιμος ο οποίος ΣΤΡΕΒΛΩΣΕ τις Προφητείες έλευσης του Αντίχριστου.

  ΓΙΝΕ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ δεχόμενος ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ότι είσαι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ να σώσεις εσύ τον κόσμο. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ο Κύριος αντικαταστάτη Του αφού Αυτός είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στό άτομο Μ.Π.

  Σε χαιρετώ φιλικά ένας παλιός γνώριμος.

 26. orthodoxos said, on 15/10/2009 at 6:47 πμ

  Αδελφέ Γιώργης Χ.Ι.
  Με έχετε ολίγον μπερδέψει!

  τη μία λέτε:
  ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ο Κύριος αντικαταστάτη Του αφού Αυτός είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

  και την άλλη λέτε:
  ΤΟ ΟΡΘΟΝ είναι να τους παραπέμπεις σε κληρικούς οι οποίοι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ως αντιπρόσωποι του Θεού να τους διαφωτίσουν.

  …και τελικώς ερωτώ:
  Υπάρχει αρμόδιος ή αντιπρόσωπος του Θεού, ή δεν υπάρχει κατά την ΤΑΠΕΙΝΗΝ γνώμην σας;
  Μήπως είσθε αιρετικός ή σατανάς που επιζητεί την παραπλάνησην της χριστιανικής μου ψυχής;

 27. Αννα said, on 18/02/2010 at 8:52 μμ

  Πανέξυπνο και πρωτότυπο !!! Συγχαρητήρια.

  <>

  Ειδικά αυτό τα λέει όλα!!!! Δείτε με πόσο έξυπνο τρόπο ξεσκεπάζει τοις αντιφάσεις, την κοροϊδία και τον φανατισμό … Απαντά και συμπεριφέρεται σαν (σωστός) χριστιανός. Εγωιστικά. Μα είναι φυσικό ο χριστιανός να έχει αντιπαθή χαρακτήρα εφόσον διδάσκεται το φόβο, το κόμπλεξ και τον ρατσισμό. Και εδώ,ο orthodoxos , υποδύεται άριστα τον ρόλο του χριστιανού.
  Μια πανέξυπνη σάτιρα με πολύ καλό χιούμορ.
  Είσαι διάνοια. Μας έβαλες τα γυαλιά με αυτό το πρωτότυπο blog σου.

 28. Αννα said, on 18/02/2010 at 8:58 μμ

  Έγραψα στο σχόλιο μου με βάση το πιο πάνω ποστ άλλα δεν βγήκε μεσα στα άγκιστρα….σας το περνάω εδώ γιατί με εντυπωσίασε !!!!

  Αδελφέ Γιώργης Χ.Ι.
  Με έχετε ολίγον μπερδέψει!

  τη μία λέτε:
  ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ο Κύριος αντικαταστάτη Του αφού Αυτός είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

  και την άλλη λέτε:
  ΤΟ ΟΡΘΟΝ είναι να τους παραπέμπεις σε κληρικούς οι οποίοι ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ως αντιπρόσωποι του Θεού να τους διαφωτίσουν.

  …και τελικώς ερωτώ:
  Υπάρχει αρμόδιος ή αντιπρόσωπος του Θεού, ή δεν υπάρχει κατά την ΤΑΠΕΙΝΗΝ γνώμην σας;
  Μήπως είσθε αιρετικός ή σατανάς που επιζητεί την παραπλάνησην της χριστιανικής μου ψυχής;

 29. orthodoxos said, on 19/02/2010 at 2:02 μμ

  αδελφή Αννα,
  έχετε άξιον πνευματικόν;

 30. Αννα said, on 21/02/2010 at 12:37 μμ

  Καήμερα !!!
  Δεν ςχω πνευματικο. Γιατι? Θα επρεπε?

 31. orthodoxos said, on 22/02/2010 at 3:02 μμ

  αδελφή Αννα,
  πρέπει.

 32. Αννα said, on 23/02/2010 at 6:49 μμ

  Πλάκα έχεις.Οπότε μετά θάνατον δεν θα κριθώ εγώ αλλά ο πνευματικός μου εφόσον από αυτόν εξαρτάται η πνευματική μου πρόοδος και η ψυχική μου εξέλιξη.
  Πως ξέρει κανείς αν ένας πνευματικός είναι καλός η άξιος από την στιγμή που η νοημοσύνη μας εκμηδενίζετε και δεν αρκεί η ατομική αντίληψη των καταστάσεων ?
  Από την στιγμή που το μυαλό μας χρειάζεται πατερίτσες και καθοδήγηση, πώς είναι σε θέση αυτό το μυαλό να αντιληφθεί την διαφορά του καλού από τον κακό πνευματικό, αφού περιμένει από έναν πνευματικό να του δείξει ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό στην ίδια μας τη ζωή ?.
  Άρα, οι ρασοφόροι πάλι ευλογούν τα γενιά τους.
  Με τεσταρεις και καλά κάνεις, όμως πρόσεξε τι θα απαντήσεις για να μην ξενερώσω εντελώς.

 33. Αννα said, on 23/02/2010 at 6:55 μμ

  To banner σου άπαιχτο ! Πολύ γέλιο……

 34. orthodoxos said, on 24/02/2010 at 8:50 πμ

  αδελφή Άννα,
  – κατέχετε την σεμνήν τέχνη του μανταρίσματος;
  – χαμηλώνετε το βλέμμα όταν βρεθείτε μπρος σε έναν έμορφο και ελκυστικόν νεαρόν;

  αν η απάντησή σας σε ένα τουλάχιστον από τα δύο είναι αρνητικήν, χρειάζεσθε επειγόντως πνευματικόν.

 35. Αννα said, on 25/02/2010 at 7:15 μμ

  Είσαι απολαυστικός !!!! Μπράβο !
  Έχω ειδοποίηση μέσω email μου και δεν χάνω καμία ανάρτησή σου. Είμαι fan το δηλώνω.
  Συνέχισε έτσι !!

 36. Αννα said, on 25/02/2010 at 7:17 μμ

  Ξέχασα….η απάντησή σου δεν παίζεται. Μου έφτιαξες την διάθεση !!
  Με εκτίμηση.

 37. Αννα said, on 25/02/2010 at 8:10 μμ

  Στο μαντάρισμα είμαι καλή !
  Στο χαμήλωμα του βλήματος, όταν βλέπω έναν έμορφο και ελκυστικόν νεαρόν,το χαμηλώνω….. μέχρι ένα σημείο.
  Είμαι εντάξει η θέλω πνευματικόν?

 38. Αννα said, on 08/03/2010 at 10:58 πμ

  Καλήμερα! Καλή εβδομάδα.

 39. χριστος said, on 08/11/2010 at 2:21 πμ

  καλα ρε εσεις.τοσο καιρο και δεν το καταλαβατε οτι αυτος ο χωρος βριζει τον χριστιανισμο.του λετε αι μπραβο ρε?ελεος.καθε λεξη αυτου του αθεοπαγανιστη ειναι υβιστικη για τον ελληνικο λαο και τον λετε χριστιανο?

 40. Πάτερ Μπιφτέκιος said, on 23/11/2010 at 8:00 πμ

  Έυγε τέκνον μου δια το εξαιρετικόν Ιστολόγιο σου! Αποτελεί μία όασιν μέσα στη σημερινή ΝΕΟΤΑΞΙΚήΝ ΚΑΤΑΙΓίΔΑΝ! Σε διαβάζω ανελιπως, ιδίως σε ύψιστες στιγμές ποίησης (στο WC π.Χ.) και θα προσεύχομαι τακτικώς δια την πάρτην σου στην Παναγιά τη Χειρούργα.

  @χριστος
  Θα έπρεπε να ντρέπουστη (© Ορθόδοξος) όλοι όσοι χρησιμοποιούν το όνομα του μεσαίου δάκτυλου της Αγίας Τριάδος (όχι Θεσσαλονίκης). Να αλλάξεις το ψευδώνυμο σου άμεσα αν δεν θέλεις να ψήνεσαι στα ξύλα για την ΑΙώΝΙΑΝ ΖΩήΝ!

 41. ΚΑΠΟΙΟΣ... said, on 28/01/2011 at 4:35 μμ

  Παιδιά,άς προσπαθούμε να «αγαπάμε αλλήλους».
  Ο,τι μάς ενοχλεί στούς άλλους,μπορεί νά είναι ένα δικό μας κομμάτι-τό έχουμε σκεφτεί αυτό?Μήπως μιά καλή βουτιά ειλικρίνειας μέσα μας …..μάς λύσει πολλές απορίες?Και επιπλέον μας γαληνέψει λίγο?

  Χαίρεσθε και Υγιαίνετε

 42. orthodoxos said, on 29/01/2011 at 9:07 πμ

  Έξοχα τέκνον μου.
  Επίσης να Χαίρεσθε και να Υγιαίνετε…
  (πότε – πότε να γελάτε!)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: