ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη

Posted in Βίοι Αγίων, θαύματα by or2554 on 21/05/2008

Ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού μετά από επιτυχή εκστρατεία στα Ιεροσόλυμα, και έκτισαν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια εις ολόκληρον την Ελληνικήν επικράτειαν.
Ανακύρηξαν την Ελληνική Ορθόδοξο Χριστιανική Πίστη ως την επίσημη Θρησκεία της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με δημοκρατικά μέσα και έτσι βοήθησαν να διαδοθεί ο Χριστιανισμός ακόμη περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος, μετά από όραμα που είχε, ανακύρηξε τον ΣΤΑΥΡΟ ως το επίσημο σύμβολο της Χριστιανικής μας Πίστεως.

(δεν θέλω να εισέλθω εις απύθμενα θεολογικά ύδατα, σας τα γράφω απλά για να τα καταλαβαίνετε, ξέρω ότι παρ’ όλο το υψηλό σας IQ, σκέφτεσθε ελαχίστως. Να με ευγνωμονείτε που σας προσφέρω κατά αυτόν το τρόπο ιερές Ιστορικές Αλήθειες)

9 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. mitsakos said, on 21/05/2008 at 7:58 μμ

    Ποια «ελληνική επικράτεια» ρε συφοριασμένε, υπήρχε ελληνικό κράτος, ήταν ελληνική κυβέρνηση, ήξερε καν ελληνικά ο Μέγας που δολοφόνησε στο καθισιό του γυναίκα και παιδιά; Καλά, για τα παραμύθια περί σταυρού 300 χρόνια θαμμένου στο χώμα, δεν γράφω τίποτα, εννοείται ότι πρόκειται για θαύμα 😛

  2. Παναγία η Κατίνα said, on 21/05/2008 at 8:09 μμ

    Χρειάζεται όντως να κατεβεί κανείς σε απύθμενους θεολογικούς και λογικούς βόθρους, για να εξηγήσει πώς ένας μικρονοϊκός και ακαλιέργητος φονέας και γιός πουτάνας (με όλη την αγάπη προς τη συμπαθή τάξη) και η πουτάνα η μάνα του κατάφεραν και άλλαξαν την Παναγία (ήτοι εμένα) και την πίστη (κυριολεκτικά) σε έναν ολόκληρο υπέρλαμπρο πολιτισμό και βύθισαν την ανθρωπότητα σε 1000χρόνο σκοτάδι (Βυζάντιο καθ’υμας, Μεσαίωνας στη δύση).

    Απορίας και σπουδής άξιοι οι άγιοι της σήμερον.

  3. makis said, on 21/05/2008 at 8:11 μμ

    Α όλα κι όλα, ο σλαβογότθος Μέγας ήξερε άριστα ελληνικά, δεδομένου ότι μελετούσε τους αρχαίους φιλοσόφους και τους σύγχρονούς του εκκλησιαστικούς πατέρες. Ήταν αναλφάβητος βεβαίως βεβαίως, αλλά με θαυματουργό τρόπο διάβαζε τα πάντα και τα καταλάβαινε, έκανε δε και διορθώσεις στον Πλάτωνα και Αριστοτέλη (αλλιώς θα κυκλοφορούσαν ακόμα με λάθη). Σκότωσε και μερικές χιλιάδες κακούς, αλλά φταίνε αυτοί, τον ενοχλούσαν στο διάβασμα!

  4. Παναγία η Μαρξίστρια said, on 21/05/2008 at 8:16 μμ

    Όπως ο Μακαριστός ένα πράγμα που δεν άκουγε τους σφαδάζοντας κομμουνιστάς για να μην τον ενοχλούν στη μελέτη;

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται, πρώτα σαν τραγωδία και έπειτα σαν φάρσα, έλεγε (εβραίος) τις…

  5. Αριστερός said, on 21/05/2008 at 9:15 μμ

    Ορθόδοξε λες επιεικώς μλκς. Σε ανακάλυψα από το Google βάζοντας σήμερα τις λέξεις Κωνσταντίνος Ελένη Τίμιο Σταυρό. Που βρίσκεσαι ρε μλκ σε ποιό σύμπαν κυκλοφοράς και σε πιόν αιώνα; Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν Έλληνας και ήταν πραγματικό θηρίο. Βρήκα και άλλο ένα sight σήμερα που γιορτάζω, που θα σου δημιουργήσει ψυχικό τρα λα λα και έχει και εκείνο αφιέρωμα στον Άγιο
    http://www.roides.wordpress.com
    Κάνε πρώτα μια καρδιοτονοτική και κοίτα το.

  6. Arxaiologos said, on 21/05/2008 at 9:24 μμ

    Ti simainei anakalypsan ton Stavro? Sketi apati itan. To proto magioksylo pou brike i Helen to parousiase gia thamatourgo. Xryses douleies kanoun akomi me to ksilo.

  7. micromouse said, on 22/05/2008 at 10:55 μμ

    Η αντίθετη άποψη στο http://roides.wordpress.com/2008/05/21/const/ νομίζω ότι χρήζει απαντήσεως από σας που έχετε την απαιτουμένη θεολογικήν παιδεία αδελφέ μου

  8. Μην ανησυχείτε, φίλτατε micromouse, ο Δηδρ και ο ΘουΒου καταρρίπτουν τα σαθρά επιχειρήματα του άθεου σατανιστη ιεχωβα αναρχοκομμουνιστη καπιταλιστή πράκτορα του Σορος Ροϊδη μια χαρά, κατά τρόπον άψογα ορθόδοξον.
    Σπαζουν τα κόκκαλα των θολοκουλτουριαραίων, λέω!

  9. micromouse said, on 23/05/2008 at 5:44 μμ

    @ Τρχωτέ Πράκτορα Σου Μου ίσως να έχεις και δίκιο δεν γνωρίζω όμως την άποψη του πατρός Μαξίμου επί του θέματος και ανησυχώ σφόδρα


Σχολιάστε