ο Χριστιανός Ορθόδοξος

το σκήνωμα του Βυσσαρίωνα είναι μια χαρά, είστε ασεβείς

Posted in Βίοι Αγίων, θαύματα by or2554 on 02/04/2008

espresso20408.jpg

Πέρασα χτες από εκεί και το είδα με τα μάτια μου. Το Προσκύνησα. Μύριζε εξαίσια, το άρωμα ακόμα βρίσκεται στα ρουθούνια μου κολλημένο, με πειράζει λίγο αλλά είναι της ανοιξιάτικής μου αλλεργίας

ΟΙ μοναχοί της Μονής Αγάθωνος κάλυψαν το πρόσωπό του με τον «αέρα», το γνωστό λειτουργικό ύφασμα, όπως άλλωστε αρμόζει σε κληρικούς. Οι κληρικοί κηδεύονται με το πρόσωπο σκεπασμένο με τον «αέρα», άλλο που κάποτε αυτό λόγω εκκοσμίκευσης δεν τηρείται.

Οι «δημοσιογράφοι» 😀 λοιπόν θεώρησαν ότι οι μοναχοί έβαλαν τον «αέρα» (τον οποίο μπορεί να πέρασαν και για πετσέτα) για να μην φαίνεται ότι το πρόσωπο αποσυντίθεται.

Αμήν, κι ας μη πιστεύετε, από το Θεό θα το βρείτε.

9 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Δινονόη said, on 02/04/2008 at 8:57 πμ

    Ο Βησσαρίωνας οσο δε δουλεψε ζωντανος, θα δουλεψει νεκρος. Η νεκρολαγνεια των παπαδων τα καταφέρνει μια χαρα. Οσο γι αυτην την ευωδια καταλαβαινω…..
    Ευχομαι να αγιασετε και εσεις καποτε σαν τον αγιο Β. αδελφε Ορθοδοξε.
    (Ελα πλακιτσα κανω…)

  2. Τουταγχαμών said, on 02/04/2008 at 11:31 πμ

    Το λείψανο του Βησσαρίωνα είναι φρεσκότατο. Αν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ζητούσε τη χάρη του αντίς να τρέχει στα Μαιάμια, σήμερα θα ζούσε.

  3. Αποκωδικοποίηση….: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,…..
    Σχηματοποίηση λόγου, θεογονία, κοσμογονία,….
    Γεια….
    URL : http://www.siopi.gr

  4. Geysser said, on 02/04/2008 at 2:31 μμ

    Την βρίσκετε με την μπόχα της πτωμαΐνης, έ;

  5. Δόκτωρ Μεσμέρ said, on 02/04/2008 at 2:33 μμ

    Μια θεία και εξαίσια ευωδιά διαχέεται γύρω από το λείψανο. Φορμόλη, πτωμαϊνη, οινόπνευμα, υδρόθειο, υγρασία, λειβάνι, πατσουλί, κολώνια λεμόνι, ξύδι, αναμιγνύονται σε ιερή συγχορδία για να υμνήσουν τον Ύψιστο.

    Ψαλμός 140:2
    Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενωπιον σου έπαρσις των χειρών μου θυσία εσπερινή

  6. RooF said, on 03/04/2008 at 6:23 πμ

    Να σου πω ρε ορθόδοξε. άσχετο με το αν λιωνει η οχι ο Βυσσαριωνας..Σε διαβάζω που κ που γιατί με διασκεδάζεις αλλά την φώτο κάτω δεξιά με τα βασανιστήρια μιας «μάγισσας» γιατί την έχεις βάλει; Συμφωνεις με τα εγκλήματα της ιερας εξέτασης;

  7. Αντιαιρετικός αγών said, on 03/04/2008 at 6:53 πμ

    Αδελφέ RooF. Η Ορθοδοξία δεν έχει βασανίσει τόσο πολύ τους αιρετικούς όπως οι Καθολικοί. Εμείς πάντα πολεμούσαμε την αίρεση με ελαφρά μέσα. Λίγα βασανιστήρια εκείνες τις εποχές που γινόντουσαν πολλά. Ίσως κάποιοι ακρωτηριασμοί, και εξορίες. Το Βυζάντιο τύφλωνε μεν αλλά δεν σκότωνε. Έδινε ευκαιρίες Σωτηρίας της Ψυχής. Πάντα η Ορθοδοξία ήταν έτοιμη να συχωρέσει. Δεν είναι όλες οι Εκκλησίες ίδιες.
    Να διευκρινίστε αγαπητέ μπλογερ πως είναι καθολικόν βασανιστήριο.

  8. Chameleon said, on 03/04/2008 at 8:11 μμ

    Μπράβο που αναδεικύετε το θέμα με τα ιερά λείψανα και επεξηγείτε τί συμβαίνει μ’αυτά για να μαθαίνουμε κι εμείς και να μην παρασυρόμαστε απο τους πονηρούς.

    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 🙂

  9. makis said, on 11/04/2008 at 12:38 πμ

    Ορθόδοξε, να οργανώσεις εκδρομή στο πτώμα του Βησσαρίωνα, να πάμε να προσκυνήσουμε όλα τα παιδιά, να ακουμπήσουμε και μερικές δεκάδες ευρώ για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Χθες έβρισα τον Παπατεμπελή, πειράζει;


Σχολιάστε