ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Στο βάπτισμα νηπίου παραβιάζεται η ελευθερία του ατόμου;

Posted in φιλανθρωπία, διδαχές by or2554 on 28/09/2007

Που λέτε, πρώτον να μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός είναι η απόλυτη ελευθερία του ατόμου. Κανέναν δεν πιέζει και σε κανέναν δεν επιβάλει να Τον ακολουθήσει…Όποιος θέλει, όποιος Τον λαχταράει και θέλει να είναι μαζί Του.

Η ερώτηση είναι «λογικοφανή» με την οποία, στην γενικότερη προσπάθεια των άθεων και υλιστών να αλλοιώσουν τη θρησκευτικής συνείδηση των ορθοδόξων χριστιανών, προτάσσουν και πιπιλίζουν σαν καραμέλα, είναι άνθρωποι που έχουν μεσάνυχτα.
Θα θέσουμε σοβαρές ερωτήσεις και ο καθένας ας προβληματιστεί κατά την προαίρεση και την κρίση του.
Καταστρατηγείται λοιπόν η ελευθερία του ατόμου όταν το βαπτίζουμε στην νηπιακή του ηλικία;
– Δεν καταστρατηγούμε την ελευθερία του όταν το «πλακώνουμε» από βρέφος στα εμβόλια;
– Όταν η μαμά του δίνει το φαγάκι του;
– Όταν του επιβάλει ακόμα και ντύσιμο ανάλογο με τα δικά της γούστα;
– Όταν αργότερα το βομβαρδίζουμε με κάθε είδους δραστηριότητες, μαθήματα, φροντιστήρια γλώσσες, ωδείο, μπαλέτο;
– Όταν το στέλνουμε στο σχολείο;
– Όταν το βάζουμε σε συγκεκριμένα κανάλια και το καθοδηγούμε με τρόπο που στο δικό μας το μυαλό είναι ο σωστός και δεν δεχόμαστε και αμφισβήτηση επ’αυτού;
– Όταν το αφήνουμε να το μεγαλώνουν ξένα χέρια, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν (να πάρουμε plasma tv, καινούργιο κινητό, νέα γκαρνταρόμπα…)
– Όταν αργότερα επεμβαίνουμε άμεσα ή έμμεσα και στην προσωπική του ζωή (γάμος, παιδιά κλπ)

Ποιός είναι εκείνος που θα του στερήσει τον Χριστό, δηλαδή την ίδια την Ζωή;
«άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με· των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών
». (Ματθ. Ιθ, 14)

Είστε υποκριτές, άθεοι και φαρισαίοι. Μετανοήστε! Στα παραπάνω ερωτήματα βρίσκεται η αληθινή αρετή της Ελευθερία του Ατόμου. Βαπτίζεις ένα νήπιο και το χρήζεις (έστω και με το ζόρι, αν θέλετε) τη Χάρη του Χριστού.

29 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. War is Peace.
    Freedom is Slavery.
    Ignorance is Strength.

  2. akamas said, on 28/09/2007 at 8:53 πμ

    Με αυτό τον τρόπο αναγνωρίζεται αυτό που λέει το ευαγγέλιο σας όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, δεν δίνετε σε κανέναν το δικαίωμα να αποφασίσει.

  3. knighttemplargr said, on 28/09/2007 at 10:46 πμ

    Για εσάς τους παρανοϊκούς που σφάζετε τραγιά στο Δία, το μόνο δίκαιο είναι να μην γίνεται πουθενά καμιά αναφορά στη Χριστιανοσύνη, και παντού να εκθειάζονται οι παιδεραστές και πόρνοι αρχαιοέλληνες. Οι οποίοι το πηγαίνανε το γράμμα κιόλας, σαν κι εσάς καληώρα, και πετάγανε τα μωρά τους όταν δε τα θέλανε, και θεωρούσαν τους δούλους και τις γυναίκες αντικείμενα, και δε δίνανε δικαιώματα σε κανέναν εκτός απο τους δικούς τους.

    Κάνανε και κανά οργιάκι για το «θεό Διόνυσο», βγάζανε και τις κόρες τους στο κλαρί για ένα κομμάτι ψωμί για τη «θεά Αφροδίτη» κοκ.

    Είχανε εκφυλιστεί τόσο πολύ, που ελάχιστοι είχαν απομείνει την εποχή του Χριστού στον Ελλαδικό χώρο, και μαραζώνανε. Μέχρι που ο Χριστιανισμός τους έδωσε ζωή και πάλι, και γίνανε Αυτοκρατορία που άντεξε πάνω απο 1000 χρόνια.

    Αναγνωρίστε επιτέλους φασίστες, το δικαίωμα του κηδεμόνα να αποφασίζει αυτός για το παιδί του, όσο αυτό είναι νέο.

  4. Salah al-Dīn Yusuf ibn Ayyub said, on 28/09/2007 at 10:55 πμ

    Και γιατί μόνο όταν είναι νέο; Και γιατί μόνο για τη θρησκεία του; Η Αγία Γραφή λέει ότι το ανυπότακτο παιδί όποιας ηλικίας και να είναι πρέπει να εκτελείται. Εμπρός λοιπόν!

  5. knighttemplargr said, on 28/09/2007 at 11:27 πμ

    Τι μόνο ρε; Το άρθρο αναφέρει τόσες περιπτώσεις που του «παραβιάζουμε την ελευθερία του» οι γονείς. ΝΙΩΣΕ ΛΙΓΟ!

    Feel man feel! Να στο πω και αγγλικά γιατί αραβικά δε ξέρω…

    Επίσης μη βλασφημάς τη Γραφή σκουλίκι… Πουθενά δεν αναφέρεται αυτό που λες. Η διαστροφή του λόγου του Θεού είναι ΘΑΝΑΣΙΜΟ αμάρτημα!

  6. xxxstory said, on 28/09/2007 at 12:26 μμ

    Σκουλίκι!!! χαχαχαχα

    Κάτι από κάποιος αστυνόμο σε μια ελληνική σειρά μου θύμησε. Για βοηθήστε με…

  7. akamas said, on 28/09/2007 at 12:31 μμ

    Σκουλίκια είσαστε εσείς οι χριστιανοί και έφτασε η ώρα να σας λιώσουμε. Όταν δεν ξέρεις την ιστορία της χώρας σου παρά μόνο τη σκατένια γραφή υων Εβραίων δεν μπορείς να πας μπροστά, η Αφροδίτη είναι η θεά του έρωτα και της ζωής όχι τνω ηλιθίων ευνούχων χριστιανών και μοναχών που δεν μπορούν να χαρούν τη ζωή. Σκουλίκια θα πεθάνετε.

  8. nventris said, on 28/09/2007 at 1:04 μμ

    Πως τα καταφέρνετε πάντα και το χοντραίνετε. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει. Ωχου πια. Α και κάτι άλλο. Κύριε Knight αυτό που μου τη σπάει στους Χριστιανομουτζαχεντιν είναι ότι επειδή είναι η κυρίαρχη θρησκεία ταυτίζουν τον εαυτό τους με την Αλήθεια. Επειδή δηλ. είστε πλειονότητα νομίζετε ότι μόνο εσείς τα ξέρετε όλα και κανένας άλλος. Ποιός σας είπε αγαπητοί μου ότι μπορείτε να μιλάτε εκ μέρους του Θεού; Σας έχει δώσει μήπως καμιά τέτοια αρμοδιότητα και δεν το γνωρίζω; Ποιός σας ζήτησε να Τον υπερασπιστείτε; Ποιός σας όρισε κριτές όλων των άλλων ανθρώπων και των πράξεών τους και στυλοβάτες της «ηθικής;» (ο Θεός να την κάνει). Μήπως νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τα μέσα στον Παράδεισο γιατί θα είστε του κόμματος;

  9. Salah al-Dīn Yusuf ibn Ayyub said, on 28/09/2007 at 2:34 μμ

    Καλέ μου Ναϊτη, πριν βιαστείς να με κατηγορήσεις ότι διαστρεβλώνω το Βιβλίο και το λόγο του Αλλάχ, του Σπλαχνικού του Ελεήμονα, του δικού σου και δικού μου θεού, τι λέει αλήθεια το Λευϊτικόν 20:9?

  10. Dreamkiller said, on 28/09/2007 at 2:36 μμ

    @Ορθόδοξο και knighttemplargr

    Υποτάσσομαι στην απέραντη επιχειρηματολογία σας.

  11. Salah al-Dīn Yusuf ibn Ayyub said, on 28/09/2007 at 2:39 μμ

    Και ξέχασα ακόμα. Τι λέγει το Βιβλίον στο Δευτερονόμιον, κεφάλαιο 21 και τις παραγράφους 18-21?
    Αν ανήκετε σε αυτούς που λέγονται Ναϊτες ιππότες, γράφτε το, να ιδούμε ποιός διαστρεβλώνει τον λόγο του βιβλίου.
    Αλλιώς δεν ανήκετε στους Ναίτες Ιππότες, αλλά στους Ναϊτες-κότες.

  12. foufoutos said, on 28/09/2007 at 3:43 μμ

    Ποιός είναι εκείνος που θα του στερήσει τον Χριστό, δηλαδή την ίδια την Ζωή;

    Εγώ αναρωτιέμαι, τόσες εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά στην Κίνα, στην Ινδία, στο Πακιστάν και στην Ινδονησία που τους στερούν τον Χριστό, πώς θα πορευτούν στη ζωή; Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος φίλοι μου που προσπάθησαν να επιβάλουν τον χριστιανισμό με στρατό σ’ αυτές τις χώρες, για να «σώσουν» τους ανθρώπους … για να πληρώνουν στο ταμείο πιο εύκολα … Βλέπετε, ο χριστιανισμός είχε «διαδοθεί» μόνο στα όρια της ρωμαϊκής εξουσίας, από κει και πέρα δεν έπιανε η μπογιά του, γιατί δεν έφταναν τα όπλα. Ευτυχώς γλίτωσαν όλοι αυτοί και άλλοι λαοί και βλέπουμε σήμερα τους μοναχούς βουδιστές στη Βιρμανία να αγωνίζονται εναντίον του στρατιωτικού καθεστώτος και να έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν εναντίον όλων των στρατών κατοχής και υποταγής στη χώρα τους…

    Αντίθετα, οι δικοί μας παπάδες και τα τσιράκια τους ήταν πάντα με το μέρος των καταπιεστών, με βασιλιάδες, κατοχικές δυνάμεις, δικτατορίες και πάντα στο μέτωπο των εισπράξεων, με προσκήνυμα πτωμάτων, με θαυματουργές εικόνες που κλαίνε και κλάνουν, με τίμιο ξύλο, ιερό φως, άγιο ύδωρ και άλλα ειδωλολατρικά κόλπα… Α ρε Έλληνες, θα πάτε στην κόλαση, μόνο οι ειδωλολάτρες Ρωμιοί θα σωσθούν, με γεμάτες τις τσέπες.

  13. Αγ.Γιαννης ο Τρεντης said, on 28/09/2007 at 4:16 μμ

    _________________________________________________ (flatline)Post με επιχειρήματα(εμ τι, μλκς λέμε τώρα;)

  14. ανώνυμος said, on 28/09/2007 at 5:42 μμ

    λογικοφανής, είναι τριτόκλιτο, όχι «λογικοφανή» (η πρόταση είναι γενικά ασύντακτη, αλλά δεν πειράζει. καταλβαίνουμε με την βοήθεια του Κυρίου.)
    Η σωστή χρήση των τριτοκλίτων πρέπει να είναι ένα από τα επιχειρήματά μας για την δημιουργία εκκλησιαστικών πανεπιστημίων, ίσως και για την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Γιατί είναι φανερό. Το ποίμνιο βυθίζεται σιγά σιγά στην αμάθεια. Μόνο φωτισμένοι ποιμένες κλπ.

  15. proedros said, on 28/09/2007 at 7:48 μμ

    Η βάπτιση σε νηπιακή ηλικία και η αντίστοιχη ανατροφή δεν δίνει στον άνθρωπο το δικαίωμα της επιλογής και θεωρώ πως είναι πλύση εγκεφάλου.
    Η πλειοψηφία των θρησκειών βέβαια βασίζεται στην πλύση εγκεφάλου, δεν αποτελεί πρωτοτυπία των Ορθ.Χριστ.

  16. harisheiz said, on 28/09/2007 at 9:09 μμ

    Γεια σου ρε ορθόδοξε με τα ωραία σου, είσαι το πιό μεγάλο και γαμάτο Troll της ελληνικής blogόσφαιρας… έχεις κόσμο και κοσμάκι που σφάζεται στην ποδιά σου με τον αρχιPaladin τον Knight τον Templar τον Gr…

    Ρε, μάγκες, δεν το βλέπετε; Κάνει μπαμ ότι είναι στημένη η φάση, χαβαλέ κάνει το άτομο, δείτε πιο παλιά άρθρα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

    Επίσης το blog είναι πολύ καλοφτιαγμένο για να το έχει φτιάξει πραγματικός χριστιανός ορθόδοξος. Η εικόνα του Χριστόδουλου που τόσο επιτηδευμένα και εμφατικά είναι τοποθετημένη πάνω δεξιά είναι προφανώς για να σας προκαλέσει, τον Βαρθολομαίο θα έβαζε κανονικά κάποιος χριστιανός ορθόδοξος και κάνα δικέφαλο. Επίσης η εικόνα του Χριστού στο banner δεν είναι Βυζαντινή και δεν θα την διάλεγε ποτέ ορθόδοξος, ο ορθόδοξος θα διάλεγε μια συγκεκριμένη του Εμανουήλ Πανσέληνου από το Άγιο Όρος και όχι μια που παραπέμπει σε αναγεννησιακό πίνακα. Ούτε το ζωγραφισμένο σεντόνι θα έβαζε… Θα χρησιμοποιούσε άλλη Βυζαντινίζουσα γραμματοσειρά για τον Banner και θα διάλεγε προφίλ της wordpress που η γραμματοσειρά είναι times new roman. Επίσης, δεν απαντά σχεδόν πουθενά απλά αφήνει κόσμο να τον βρίζει, δεν λειτουργεί λοιπόν ως αυτό που λέει στον τίτλο του «αντίλογος στα αντιχριστιανικά» blog (άσε που ένας κανονικός ορθόδοξος θα τα έλεγε αθεϊστικά και όχι αντιχριστιανικά). Τέλος, είναι ένα blog που δεν δίνει email, δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον admin με κανέναν τρόπο κι αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο. Δεν θεωρείτε ότι αν ήταν πραγματι αυτό που λέει ότι είναι θα είχε και ένα contact_me κάπου για να δημιουργήσει ένα κύκλο που θα υπερασπίζεται τις απόψεις του ή για ψαρεύει πιστούς και να κανονίζει εκδρομές και εράνους;… Σας φαίνεται λοιπόν λογικό το συγκεκριμένο εγχείρημα να στοχεύει σε κάτι άλλο εκτός του χαβαλε;

  17. harisheiz said, on 28/09/2007 at 9:14 μμ

    Παρόλα τα αστειάκια νομίζω οι πολλοί κατάλαβαν τι έννοω…

  18. harisheiz said, on 28/09/2007 at 9:16 μμ

    Ο τύπος είναι αυτό

    Concern troll

    A concern troll is a pseudonym created by a user whose point of view is opposed to the one his/her sockpuppet claims to hold. The concern troll posts in web forums devoted to its declared point of view (for example, Democrats or fans of the Prius), and attempts to sway the group’s actions or opinions while claiming to share their goals but with some «concerns». The goal is to sow fear, uncertainty and doubt within the group. [9]

    For example, in 2006 a top staffer for then-Congressman Charlie Bass (R-NH) was caught posing as a «concerned» supporter of Bass’s opponent Democrat Paul Hodes on several liberal NH blogs, using the pseudonyms «IndieNH» or «IndyNH.» «IndyNH» expressed concern that Democrats might just be wasting their time or money on Hodes, because Bass was unbeatable. [10] Bass ended up losing the election.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29

  19. harisheiz said, on 28/09/2007 at 9:17 μμ

    Ζ (από το Ζορό)

  20. harisheiz said, on 28/09/2007 at 9:30 μμ

    ή από τον Blanco… όπως θέλετε το εκλαμβάνετε…

  21. Salah al-Dīn Yusuf ibn Ayyub said, on 28/09/2007 at 10:26 μμ

    Ε, εσύ ο γελοίος που καταχράσαι το όνομα των γενναίων Ναϊτών, γιατί δεν απαντάς στις ερωτήσεις μου; (Απλούστατες είναι για έναν χριστιανό που ξέρει, όπως κομπάζει, το Ευαγγέλιο.)
    Μόνο να βρίζεις και να απειλείς με το δήθεν πύρ της κολάσεως, ν’αμολάς κοτσάνες και να κομπάζεις για ανύπαρκτες νίκες γνωρίζεις. Όταν όμως σου κάνουν ερωτήσεις, δεν απαντάς. Περιμένεις να ξεχαστούν και μετά, χωρίς να απαντήσεις λές ότι τις κατέρριψες.
    Δεν είσαι ιππότης, είσαι ένα θρασύδειλο τσουτσέκι. Τη θρασυδειλία σου την συναγωνίζεται μόνο η φανατική σου τύφλωση.

  22. harisheiz said, on 28/09/2007 at 11:57 μμ

    @Salah al-Dīn Yusuf ibn Ayyub, κι εσύ troll έτσι; μάλιστα θα έλεγα ότι έισαι το ίδιο troll που έγραψε το post και έχει το blog ή τέλος πάντων στο ίδιο team… Αλλιώς θα σχολιάζες τα παραπάνω comments μου, αλλά προφανώς πας να δημιουργήσεις γέφυρα ώστε να μην είναι το comment μου τελευταίο και να περάσει απαρατήρητο…

  23. omadeon said, on 29/09/2007 at 12:38 πμ

    Μια που μιλάτε για τρολ, εγώ λέω να πω ένα ανέκδοτο να γελάσουμε λίγο (με ΑΓΓΕΛΙΚΟ γέλιο).

    Κάποτε ένας ραλίστας πεθαίνει, πάει στον παράδεισο (ήταν καλός άνθρωπος) και… ΤΙ να δει? ΟΛΟΙ να κυκλοφορούν με Φίατ Ούνο, Φόρντ Φιέστα, άντε και καμιά παλιά Σιτροέν δεκαετίας 80… ΣΑΡΑΒΑΛΑ και πάναργκα αυτοκινητάκια μιλάμε. Τελικά, βολεύεται όπως-όπως σε ένα φιατάκι 128 και κάνει τις βόλτες του… μέχρι που ακούει ένα οξύ θόρυβο «βρρρρρρρ……..ρρρρτττττ», και βλέπει ένα τύπο με μακριά μαλλιά και δύο γκόμενες επάνω σε μία Φερράρι, τελευταίας γενεάς πανγρήγορη στα 270 χλμ. την ώρα (ενώ το όριο ταχύτητας του Αγίου Πέτρου ήταν 70 χλμ/ώρα).

    Πάει κατ’ ευθείαν στη διοίκηση να κάνει λοιπόν τα παράπονά του!
    – Αυτός ο μαλλιάς με τις γκόμενες στη Φερράρι, ΠΩΣ επιτρέπεται να κυκλοφορεί με 270 χλμ/ώρα, κι εγώ… κοτζάμ ραλίστας μόνο με 70?
    (ρωτάει τον Αγιο Πέτρο)

    Και ο Αγιος Πέτρος (μειδιώντας αμήχανα)…
    «Μα… αυτός είναι ο γιός του Μεγάλου Αφεντικού και κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ εδώ μέσα».

    Εγώ πάντως… με το βάφτισμα έκλαψα γοερά, όπως δείχνουν κάτι παλιές φωτογραφίες. Νόμιζα ότι θέλαν να με πνίξουνε (αυτό ειδικά το ΘΥΜΑΜΑΙ).

  24. omadeon said, on 29/09/2007 at 1:01 πμ

    Η αηδιαστική αυτή βαρβαρότητα, καταπόντισης ενός νηπίου σε ηλικία που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, μέσα σε νερό (που του γεννάει τρόμο και φόβο πνιγμού, πολλές φορές) μόνο και μόνο για να «προλάβει» να βαπτιστεί (λόγω της ελεεινής προκατάληψης ότι δεν θα πάει στον παράδεισο αν πεθάνει αβάπτιστο)… μόνο σε εγκληματικό σύστημα ιδεών αρμόζει. Σήμερα που ακόμη και επίσημοι θεολόγοι ΔΕΝ δέχονται πια ότι «τα αβάπτιστα νήπια που πεθαίνουν πάνε στην κόλαση» το βάπτισμα σε τόσο τρυφερή ηλικία πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΡΗΤΩΣ και ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ και να επιτραπεί ΜΟΝΟ μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο φοίτησης σε σχολείο όπου να διδάσκεται θρησκείες (ΟΧΙ μονο μία από αυτές μονομερώς).

    Βρωμεροί και αηδιαστικοί παιδοπνίχτες, την κολυμπήθρα σας και δρόμο!

    (και όρτσα-φόρστα με την πόρσε ο γιος του Μεγάλου -μετά τη Φεράρι)…

  25. […] για ξεκάρφωμα, εδώ και το link για τα παραπάνω comments, https://orthodoxos.wordpress.com/2007/09/28/vaptisma/#comment-422 Μένει να δούμε αν θα απαντήσει […]

  26. ο Αναμοχλευτής said, on 30/09/2007 at 2:40 μμ

    Ρε παιδιά, μπράβο!!! Μου δώσατε την απάντηση σ’ ένα παλιό πρόβλημα που είχε περάσει στ’ αζήτητα. Τρείς μήνες μου πήρε να ξεπεράσω την παθολογική φοβία μου για το νερό και να μάθω να κολυμπάω δειλά-δειλά, άσχετα αν μετά εξελίχθηκα σε τσαμπιόνι επειδή και καλά οι γκόμενες θαυμάζανε το Μανωλάκη που ήτανε κολυμβητής στα τσικό του Παναθηναϊκού και ήθελα κι εγώ να πιάσω φιλενάδα.

    Αντίθετα θυμάμαι τον Κώστα Πρέκα που ήτανε πολύ – μα πολύ εξοικειωμένος με το υγρό στοιχείο. Πρωταθλητής καταδύσεων ήτανε ο άνθρωπος. Έριχνε βουτιά απ’ τον ψηλότερο βατήρα στο κολυμβητήριο κι αναστέναζε το μουνικό στις κερκίδες (Σήμερα οι ίδιες αναστενάζουν με θλίψη όταν ανοίγει το στόμα του να μιλήση κάνοντας καταδύσεις στην παράνοια).

    Τελικά και το Βάπτισμα είναι υπόθεση ταλέντου, που σημαίνει ότι καλός χριστιανός γεννιέσαι και δεν γίνεσαι.

    Ερώτηση κρίσεως: Ο Καρατζαφέρης ξέρει κολύμπι ή αρκείται στο να φοράει καπέλο τα περιστέρια;

    ______________
    Κάποια άλλη φορά θα σας πω για το ποδήλατο και πως έφαγε τα μούτρα της η καλόγρια από το μοναστήρι στη Σαλαμίνα που δεν μπόρεσε (μάλλον δεν ήταν σε… ψυχολογική κατάσταση) να φρενάρη.

  27. φωτης κοντογλου said, on 23/10/2007 at 7:06 μμ

    πω πω βοθρος! Καλα αρχαιολατρες μοκο! Ευτυχως που ηρθε ο χριστιανισμος και μας εβγαλε απο την εποχη του σκοταδισμου… αλλα και ο παρων ορθοδοξος με την παρεουλα του επιθυμει να μας επριστρεψει σ’αυτον…ολοι το ιδιο ειστε…ποιος ηλιθιος πιστευει στον Δια και τον Φοιβο…χα!

  28. Σταύρος βασδέκης said, on 28/10/2009 at 6:13 μμ

    ΒΑΦΤΙΣΗ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ
    Βάφτιση. Χριστιανικό μυστήριο με την συγκατάθεση του ενδιαφερομένου.
    Λέγεται ότι μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τώρα με τα βίντεο τι πρέπει να πούμε; Ένα βίντεο εκατομμύρια ιστορίες.
    Δείτε πώς το γένος των Νέο-Ελλήνων, εντελώς με την συγκατάθεση του καθενός, βαπτίζεται εις το όνομα της αγίας τριάδος, η οποία απαρτίζεται από τον πατέρα Γιαχβέ, τον γιο Ιησού και το άγιο πνεύμα του Γιαχβέ(«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» ).
    Το βίντεο είναι αληθινό πέρα για πέρα:

    Μετά την τέλεση του μυστηρίου, δείτε πώς το παπαδαριό γλεντά από την χαρά του που έσωσε ακόμη μια ψυχή και πρόσθεσε ένα ακόμη πρόβατο στο ποίμνιό του, το οποίο θα αρμέξει ακόμα και μετά τον θάνατό του:

  29. λιτσα κωνστα said, on 14/11/2010 at 11:48 πμ

    καλα πλακα κανεις ετσι;
    συγκρινεις δηλαδη τη θρησκεια-οποια και να ειναι αυτη-με το εμβολιο που σωζει τη ζωη του παιδιου;
    ιατρικως τη σωζει.
    τωρα αν εσυ εισαι πεποισμενη/ος οτι η θρησκεια «σωζει» εξισου με ενα εμβολιο,θα σε πω οτι στο ονομα των θρησκειων εχουν σκοτωθει εκατομμυρια ανθρωποι.
    τωρα βεβαια αν εσυ θεωρεις οτι η δικη σου θρησκεια ειναι η αθωωτερη ολων των υπολοιπων θα σου θυμισω οτι πιστευεις σε ενα χριστο,μια παναγια οπως και οι καθολικοι,αγγλικανοι,προτεσταντες κλπ.
    τι εχει να δωσει η θρησκεια και τη συγκρινεις με το δικαωμα ενος παιδιου για μορφωση,οπως το σχολειο;
    – Όταν η μαμά του δίνει το φαγάκι του;αυτο παλι τι ειναι που λες,δηλαδη το φαγητο,μια βιολογικη αναγκη του ανθρωπου συγκρινεται με τη θρησκεια;

    – Όταν του επιβάλει ακόμα και ντύσιμο ανάλογο με τα δικά της γούστα;
    – Όταν αργότερα το βομβαρδίζουμε με κάθε είδους δραστηριότητες, μαθήματα, φροντιστήρια γλώσσες, ωδείο, μπαλέτο;

    – Όταν το βάζουμε σε συγκεκριμένα κανάλια και το καθοδηγούμε με τρόπο που στο δικό μας το μυαλό είναι ο σωστός και δεν δεχόμαστε και αμφισβήτηση επ’αυτού;
    – Όταν το αφήνουμε να το μεγαλώνουν ξένα χέρια, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν (να πάρουμε plasma tv, καινούργιο κινητό, νέα γκαρνταρόμπα…)
    – Όταν αργότερα επεμβαίνουμε άμεσα ή έμμεσα και στην προσωπική του ζωή (γάμος, παιδιά κλπ)
    καλα τα υπολοιπα ασχολιαστα,ειναι μονο για γελια τα παραδειγματα.
    λοιπον η θρησκεια προσωπικη υποθεση του καθενος και θα πρεπε να ερωταται σαν ενηλικας ενας ανθρωπος για το ποια θρησκεια ασπαζεται και φυσικα για το αν θελει να ασπαστει καποια θρησκεια.
    δεν ειναι δυνατον ενα μωρο παιδι να το λεμε χριστιανοπουλο και να το βαπτιζουμε χωρις αυτο να εχει γνωμη,
    ειναι σα να το κανουμε μελος εκλογικου αγωνα υποψηφιου βουλευτη και του κολλαμε τη ταμπελα αριστερου ή δεξιου απο βρεφος ακομα.
    τοσο σοβαρη ειναι η υποθεση αυτη.
    φυσικα και δε περιμενω να ασπαστεις και να καταλαβεις τα οσα λεω,γιατι απο τα προηγουμενα αστεια παραδειγματα που ανεφερες,καταλαβαινω την αδυναμια σου για σοβαρα αντεπιχειρηματα στο εν λογω θεμα.
    με ειλικρινεια


Σχολιάστε