ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Πότε Έρχεται ο Αντίχριστος; (ΕΓΚΥΡΗΝ ΑΠάΝΤΗΣΗΝ!!!)

Ερώτηση: Πριν λίγες ημέρες άκουσα ότι έφθασαν τα χρόνια του Αντιχρίστου. Είναι αλήθεια; Και αν ναι, πόσο σύντομα; Περιμένω απάντησή σας. Ευχαριστώ πολύ

Απάντηση (ΈΓΚΥΡΗΝ!!!):

Αγαπητή κα….,
«Χαίρετε εν Κυρίω!»

Το θέμα που αφορά γύρω από το πρόσωπο του Αντιχρίστου έχει τεράστιο εύρος αλλά και μεγάλη επικινδυνότητα αφού πρόκειται για κάτι μελλοντικό , το οποίο έχει προφητευθεί μέσω πολλών συμβόλων, και έτσι ο καθένας είναι εύκολο να πλάσει την δική του ερμηνεία. Αυτή είναι η αιτία που μας κάνει να θέτουμε ως πρώτο και έσχατο λόγο κάθε τέτοιας απαντήσεως την προσοχή και την προσκόλληση προς την θέση της Εκκλησίας (και τούτη δεν την εκφράζει ο κάθε παπάς ή θεολόγος αλλά οι Άγιοι και όσοι ακολουθούν πιστά την Παράδοσή τους).

Κατανοούμε την αγωνία σας όχι τόσο από πνευματικής οπτικής γωνίας αλλά από άποψη «κοσμική». Να είστε βεβαία πως ό,τι αναφέρεται στην Αγία Γραφή και στις προφητείες των Αγίων (και μόνον) θα πραγματοποιηθούν αναμφίβολα. Κατόπιν αυτής της πρότασης πάντοτε έπεται η ερώτηση «πότε;». Και αυτή η αγωνιώδης αναμονή εντείνεται όταν μερικοί δημοσιεύουν πομπώδη και πολυδιαφημισμένα έντυπα και βιβλία όπου θέτουν μάλιστα και συγκεκριμένες ημερομηνίες εκπληρώσεως των προφητευομένων. Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς δεν έχουν διαβάσει ούτε επί τροχάδην το Ιερό Ευαγγέλιο. Αυτό το τονίζουμε ιδιαιτέρως διότι απαντά με δύο λέξεις ο ίδιος ο Κύριος στο ερώτημά σας. Στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιον ο Χριστός αποκρίνεται στους μαθητές Του, τους οποίους απασχολεί η ίδια απορία με εσάς: «Για την ημέρα εκείνη και για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει, ούτε οι Άγγελοι στον ουρανό, ούτε ο Υιός, εκτός από τον Πατέρα. Προσέχετε, μείνετε άγρυπνοι και προσεύχεσθε. Διότι δεν γνωρίζετε πότε είναι ο καιρός» (Μρκ. 13, 32-33). Βέβαια, για να ακριβολογούμε, στο χωρίο αυτό ο Κύριος αναφέρεται στην ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας Του, την οποία όμως συνδέει με την πρότερη έλευση του Αντιχρίστου («βδέλυγμα της ερημώσεως» Μρκ. 13, 14, όπως τον αποκαλεί).

Εκτός τούτου μας διδάσκει και η ιστορία. Υπήρξαν πολλοί αιρετικοί αλλά και Ορθόδοξοι- οι οποίοι έθεσαν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την εγκαθίδρυση της βασιλείας του Αντιχρίστου ή για την δεύτερη έλευση του Θεανθρώπου, οι οποίες όλες έπεσαν στο κενό. Και ενεοί ερωτούμε: Αυτοί οι άνθρωποι- που θέτουν ημερομηνίες- και αν ακόμη δεν εμπιστεύονται τα λόγια του Κυρίου μας (φευ! της πλάνης), τουλάχιστον δεν φοβούνται μήπως γίνουν περίγελος όπως τόσοι προηγούμενοι ψευδοπροφήτες;

Για να μην παρεξηγηθούν όμως τα λόγια μας πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμη. Λέγοντας όλα τα παραπάνω δεν υποστηρίζουμε σε καμμία περίπτωση ότι δεν βρισκόμαστε στα χρόνια του Αντιχρίστου ή ότι είμαστε μακριά από αυτά. Και πάλιν θα αρκεσθούμε στους λόγους του Ιησού μας (Μτθ. 24, 3-51 και Μρκ. 13, 4-37). Στα κεφάλαια που σημειώνουμε ο Κύριος μας πληροφορεί (ΚΑλέεεε!!!) πως τα έσχατα χρόνια θα χαρακτηρίζονται από έξαρση της αμαρτίας και της αποστασίας από το θέλημα του Θεού αλλά και από πλήθος αποτρόπαιων καταστροφικών γεγονότων. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως αυτά ήδη τα ζούμε, ούτε όμως, από την άλλη μεριά, μπορεί κάποιος να μας βεβαιώσει πως θα υπάρξουν και χειρότερα αυτών για αρκετά έτη ακόμη ή όχι.

Με όλα όσα είπαμε προσπαθήσαμε να δώσουμε μια συνοπτική απάντηση (ΕύΓΕΝ!!!). Το θέμα είναι πλατύ και πολύπλοκο. Επιτρέψτε μας όμως δύο λόγια ακόμη διότι πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσουμε την απάντησή μας σε ορθή πνευματική βάση.

Είναι γεγονός πως στις ημέρες μας συναντάς ευκολότερα ανθρώπους να ενδιαφέρονται περισσότερο για τον Αντίχριστο (ποιος θα είναι,πότε θα έρθει, πόσα χρόνια θα κυβερνήσει κλπ.) παρά για τον Χριστό και για το τι ακριβώς ζητά από τον καθένα μας. Διότι αν υποθέσουμε πως ο ερχομός του Αντιχρίστου και η Δευτέρα Παρουσία πραγματοποιηθούν μετά από 20, 30 ή και 100 χρόνια τότε πόσο άμεσα μας ενδιαφέρουν; Αντιθέτως το τέλος μας- ό,τι πιο σίγουρο στη ζωή του ανθρώπου- μπορεί να φτάσει αιφνίδιο και την επομένη στιγμή. Αλήθεια, αναλογιστήκαμε ποτέ πόσο έτοιμοι είμαστε για την συνάντηση με τον Δίκαιο Κριτή; Η ζωή μας είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού; Ακολουθούμε με ακρίβεια τις εντολές τις Εκκλησίας μας; Αγωνιζόμαστε να καθαρθούμε από τα πάθη και τις αδυναμίες μας ώστε να ενωθούμε με τον Χριστό μας;

Εάν λοιπόν μας απασχολήσουν όλα τα παραπάνω θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ορθά κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία της ζωής μας. Ακόμη και αυτά τα δύσκολα χρόνια του Αντιχρίστου. Όποιος ουσιαστικά ενωθεί με τον Θεό πληρώνεται όλη του η ύπαρξη από την Θεία Χάρη Του και τότε η δύναμη του διαβόλου και κάθε «παιδιού του» (ακόμη και του Αντιχρίστου) αποδεικνύεται μηδενική!

Κλείνοντας το γράμμα μας συνοψίζουμε στα εξής: Ο Αντίχριστος και η Δευτέρα Παρουσία θα έρθουν οπωσδήποτε. Το πότε όμως το γνωρίζει μόνον ο Θεός (άσχετα αν τα γεγονότα και οι διαστάσεις του κακού μας δείχνουν πως βρισκόμαστε στα χρόνια της Αποκαλύψεως). Από την μεριά μας πρέπει να αγωνιζόμαστε ώστε να πράττουμε το θέλημα του Κυρίου και να προετοιμαζόμαστε κάθε στιγμή για την συνάντηση μαζί Του. Ας έχουμε πίστη ακράδαντη πως Αυτός είναι ο Νικητής και ας δεχόμαστε το κάθε τι στην ζωή μας σαν να το λαμβάνουμε από τα χέρια Του.

Μετ’ ευχών
Ο Καθηγούμενος
† Αρχιμ. Κύριλλος

Η ΠΗΓΗ Αιδώ!!!

http://www.impantokratoros.gr/root.el.aspx

orse3

ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Όσα σχόλια δεν είναι στα πλαίσια που θέτουν αι ιεραί αποφάσεις των 7 οικουμενικών συνόδων θα κόβονται από ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Αντίχριστος said, on 08/02/2011 at 10:40 μμ

  Eίμαι στη γωνία έρχομαι όπου νάναι.

 2. Theoprovlitos said, on 11/02/2011 at 2:53 μμ

  Πάντως καλού κακού αδελφέ Αθανάσιε, καλά θα κάνετε να πάρετε το μέρος του. Καθότι όλοι τα δικά τους παιδιά κοιτάνε…

 3. orthodoxos said, on 11/02/2011 at 5:27 μμ

  Theoprovlitos
  είσθε εις εκ των πιστών του Αντιχρίστου, σας κατάλαβα αμέσως εκ της αρνητικής σας αύρας του επαγγελματία αντιεκκλησιαστού, ανατριχιάζω και μόνον δια της παρουσίας σας.
  ( ποίον αδελφόν Θανάση εννοείτε;;;; )

  Ύπαγεν οπίσων Μου, Φίλε του Σατανά… άκου «Θεοπρόβλητος» με ποίον δικαίωμαν;;;

  Ερωτώ!!!!

  ( μήπως είσθε Ζώδιον του αέρος, δηλαδής αερικόν;;; )

 4. Theoprovlitos said, on 11/02/2011 at 6:06 μμ

  Αγαπητέ αδελφε

  Ινδήδ (ek tou indeed) προκειμαι περί επαγγελματίος αντιεκκλησιαστού, πλην όμως δεν ανήκω ακριβως και εις το αντιπαλον στρατόπεδον καθότι κοιτάω και εγώ το συμφέρον μου να δω από πού θα αποκομίσω τα περισσότερα οφέλη.

  Το Θεορόβλητος είναι ένας γλάμωρ τίτλος ο οποίος προσδίδει κύρος προς όποιον αυτοπροσφωνείται τοιουτοτρόπως και παραπέμπει εις εξουσίας και μεγαλjεία. Δια τούτο κι εγώ τον υφάρπαξα.

  Το Αθανασιος μου προέκυψε διοτι διαθετω ελαττωματικόν και το διορατικόν χάρισμα το οποίον όμως ένεκα του Χειμώνος εξασθενεί. Ενω τουναντιον κατά το θέρρος εις τας παραλίας φουντώνει.

 5. orthodoxos said, on 11/02/2011 at 8:46 μμ

  Αλλού να κάμνεις τοιούτου είδους παραπλανητικάς απαντήσεις!!!
  δεν με ξεγελάς εμέ, οπαδέ του Διαβόλου φορών προβία αμνού.

  Κανάγια!

  ΑίΣΧΟΝ!!!
  😦

  ( μήπως είσθε Ζώδιον του αέρος δηλαδήν σαλάμι αέρος;;;;!!! )

 6. theoprovlitos said, on 11/02/2011 at 9:41 μμ

  Η αλήθεια είναι έναν αέραν τον έχω λόγω φαλάκρας. Δια τούτο και εσκέφθην πλειστακις να ιερωθώ ώστε αφ ενός το καλιμάυχιον να αποκρύπτει την φαλάκραν αλλά και να δυνηθω να πολεμήσω τον εχθρον εκ των ένδον, όπως και πολλοί ομοϊδεάται εξ άλλου.

 7. BASILHS said, on 23/07/2011 at 10:58 μμ

  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΗΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΨΕΥΤΟΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΝΑΜΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .ΛΙΓΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΝΑΜΗ ΣΑΣ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΗΚΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ

 8. BASILHS said, on 23/07/2011 at 11:08 μμ

  ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ,ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΕΝΩ ΤΟΝ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕ ΤΗΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: