ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ο Χριστόδουλος-Κεραυνός ΖΕΙN (δεν ξεύρω που μας οδηγείν!!!)

Δι αυτούς που δεν κατάλαβαν «δεν ξεύρω που μας οδηγείν η Απουσίαν Του!!!»

Στιγμιότυπαν εκ του περσινούν μνημόσυνουν:

«Αναπολώ τον πνευματικό μου πατέρα«

Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, πνευματικό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, υπήρξε ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, τακτικός συνομιλητής του και ένας από τους ανθρώπους που βίωσαν από πολύ κοντά την άνιση μάχη που έδωσε ο κυρός Χριστόδουλος. Τι ήταν ο Χριστόδουλος για τον κ.Θεόκλητο;

«Ένας μεγάλος Έλληνας και Εκκλησιαστικός ηγέτης που με τη ζωή, τη δράση και την προσωπικότητά του χάραξε ανεξίτηλα σημάδια στην εκκλησιαστική ιστορία. Όπως για τον πατέρα μας δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, έτσι συμβαίνει και για το μακαριστό. Με σιωπή ζω περισσότερο τις στιγμές και αναπολώ τον πνευματικό μου πατέρα».

Ιγώ όταν ήμουν Έμορφος και Νέος, πριν πάμπολλαν χρόνιαν!!!

«Έδωσε τη μαρτυρία της πίστεως που χρειαζόταν η εποχή μας»

Πνευματικός αδελφός του μακαριστού Χριστόδουλου στην αδελφότητα της Χρυσοπηγής, ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, υπηρέτησε δίπλα στον Χριστόδουλο ως Αρχιδιάκονος, την περίοδο που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού. Αναπολώντας την πληθωρική πνευματική προσωπικότητα του μακαριστού ο μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας άνοιξε την καρδιά του στο Amen.gr.

«Όσοι ζήσαμε από κοντά τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο θαυμάζαμε τη θεολογική του Παιδεία, την λειτουργική του συνείδηση, την ποιμαντική του αγωνία, την εκπληκτική του ικανότητα να λαμβάνει τα μηνύματα της εποχής» επισημαίνει ο κ. Ευσέβιος. «Ο νους του και η καρδιά του γεννούσαν ιδέες και οράματα. Αγάπησε πολύ το Θεό, την Εκκλησία μας και την Ελληνορθόδοξη πατρίδα μας. Έδωσε τη μαρτυρία της πίστεως που χρειαζόταν η εποχή μας». Ο μητροπολίτης Σάμου ανακαλεί τη χαρισματική προσωπικότητα του μακαριστού που αγκάλιασε τους πάντες, πλησίασε τον άνθρωπο και άγγιξε την ψυχή του.

«Αγκάλιασε ιδιαίτερα τη νεότητα έκανε ανοίγματα τολμηρά. Ήταν πολέμιος της παγκοσμιοποιήσεως και διώκτης του αφελληνισμού. Μέλημα του ήταν να μην αλλοιωθεί η ορθόδοξη πιστή και ο ελληνισμός. Πλούσια και πολύπλευρη ήταν η προσφορά του. Υπηρέτησε ολόψυχα τον Κύριο μας την Εκκλησία του και γενικά τον άνθρωπο για αυτό και αγαπήθηκε βαθιά και θερμά. Ας είναι αιώνια του η μνήμη» ανέφερε ο κ. Ευσέβιος.

orse3

ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Όσα σχόλια δεν είναι στα πλαίσια που θέτουν αι ιεραί αποφάσεις των 7 οικουμενικών συνόδων θα κόβονται από ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Κωλοσούζας said, on 24/01/2011 at 12:23 μμ

  «Ναρκωτικά, σεξ, χρήμα και ηδονή»

  Τα ιερωμένα τα άπλυτα

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Οι εκκλησιαστικές οσμές, που ήταν καλά κλεισμένες, άρχισαν να αναδύονται χθες μετά τη δημοσιοποίηση μιας… εξομολόγησης με τη μορφή ένορκης βεβαίωσης του μητροπολίτη, πρώην Θεσσαλιώτιδος, Κωνσταντίνου.

  Στόχος, ο νυν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και ο μέχρι πριν από μία εβδομάδα διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας. Πριν από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, στο στόχαστρο ενός ακόμη ιερωνυμικού μητροπολίτη -του πρώην Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημου- είχε βρεθεί ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων.

  Η καταγγελία του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου εναντίον του μητροπολίτη Θεόκλητου Κουμαριανού ήρθε στη δημοσιότητα από το ραδιόφωνο του «Φλας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος κατέθεσε ένορκη βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο του 2003 «δύο κληρικοί είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών. Τους δύο κληρικούς κλήθηκε να αναγνωρίσει, σύμφωνα με τον πρώην μητροπολίτη, ο μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο και τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Θεσσαλιώτιδος πληροφορήθηκε όσα κατέθεσε κατά τη διάρκεια εξομολόγησης. Κατά τον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη, τα πληροφορήθηκε από πολίτες της Καρδίτσας, με πολλούς από τους οποίους συζητά καθημερινά. Η εξομολόγηση, λοιπόν, μετατράπηκε σε ένορκη βεβαίωση που έγινε μέρος των πρακτικών μιας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο Θεόκλητος Κουμαριανός εναντίον του Νικόδημου Γκατζιρούλη, που μέχρι το 1974 διετέλεσε μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος. Εκτός από εκκλησιαστικό ενδιαφέρον, η αίτηση ασφαλιστικών παρουσιάζει και δικαστικό, αφού κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, αν και η έδρα του ιεράρχη είναι στην Καρδίτσα. Μεταξύ των δικηγόρων του Θεόκλητου ήταν οι Νικόλαος Εμμανουηλίδης, που ήταν δικηγόρος και του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, και ο γνωστός από τις εμφανίσεις του στην trash tv Παναγιώτης Λεωτσάκος. Πρόεδρος του μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που εκδίκασε την υπόθεση ήταν δικαστής, η δράση της οποίας ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

  Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, όταν πληροφορήθηκε όσα ακούστηκαν εις βάρος του, έσπευσε να διαψεύσει τον πρώην Θεσσαλιώτιδος. «Αρμόδιος να απαντήσει γι’ αυτό είναι ο σεβ. μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ο οποίος, κατά το ρεπορτάζ, δήθεν εκλήθη στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων να αναγνωρίσει και δήθεν αναγνώρισε εμένα και έτερο κληρικό! Απλά σημειώνω ότι ο σεβασμιώτατος Τρίκκης εγγράφως έχει διαψεύσει τις χυδαίες αυτές φημολογίες, τις οποίες λειτουργοί της Εκκλησίας άκριτα υιοθέτησαν…», λέει στη γραπτή δήλωση ο Θεόκλητος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πρωτοδικείο Πειραιά, επειδή όταν έρχεται στην Αθήνα φιλοξενείται σε φιλικά του σπίτια, ένα από τα οποία βρίσκεται στον Πειραιά. Τέλος, επισημαίνει ότι δεν εστράφη εναντίον του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου, γιατί σέβεται την ιδιότητά του ως προκατόχου του και την ηλικία του.

  http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.01.2005,id=36909520

 2. Επ-αναστάσιος said, on 24/01/2011 at 1:38 μμ

  «Θεολογική Παιδεία» – η πιο σύντομη λογική αντίφαση!!!

  Εύγε, ευσεβή Χριστιανέ Ορθόδοξε, προβάλλοντας το έργον του Πανιεροτάτου Ποιμένος ημών Χριστόδουλου και την πληθωρικήν – λέγω – προσωπικότητάν του, θα υπάγετε – τσιφ! – εις την Παράδεισον, όπου θα σας υποδεχθεί ante portas ο ίδιος ο Μακαριστότατος, δια να σας οδηγήσει εντός! Θα σας χαρίσει και αδαμάντινον μανικετόκουμπον δια τον πάλλευκον αγγελικόν σας χιτώναν!

 3. Θεοφανια said, on 25/01/2011 at 4:07 πμ

  Ειναι εντελως φανερο οτι σας επιασαν ο,τι ΔΕΝ επρεπε να σας πιασουν.Εχετε σκοπο να τους αφιερωσετε ΟΛΗ την ζωη σας , η ,οπως προτεινω εγω,εχετε υπ’οψιν σας να ΧΑΡΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ελευθερος -βλακωδων -ενοχων ? τι χαζη που ειναι η επιλογη σας να αφιερωνετε τμημα του χρονου σας σε καποιον που σας εβλαψε !!!!!!! ειστε τοσο ευφυης.!!Λυπαμαι ,αξιζετε κατι πολυ καλυτερο ,κι ευχομαι μ’ολη μου την ψυχη να βρεθει τροπος να ηρεμησετε .Ευχομαι να ειστε γεματος χαρα,και να αφιερωνετε τον χρονο σας ,την εξυπναδα σας ,και την ενεργεια σας ,σε ΣΑΣ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ,ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ !νασται παντα καλα .

 4. δια Μέγαν σχολιαστήν Θεοφανια
  ο αυνανισμός και το ράσο δεν κρύβονται.
  και ο Θεοφάνιας διαθέτει και τα δύο.

  πολλά τα προσόντα του, Κύριε Ελέησον!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: