ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Προσευχήν δια Κουσούριον Μακαριοτάτου (ΑΝΑΓΚΑίΑΝ!!!)

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Γ΄

1 ΕΝ δε ταις ημέραις εκείναις παραγίνεται Ιωάννης ο βαπτιστής κηρύσσων εν τη ερήμω της Ιουδαίας 2 και λέγων• μετανοείτε• ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών. 3 ούτος γαρ εστιν ο ρηθείς υπό Ησαϊου του προφήτου λέγοντος• φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ετοιμάσατε την οδόν Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού.
4 Αυτός δε ο Ιωάννης είχε το ένδυμα αυτού από τριχών καμήλου και ζώνην δερματίνην περί την οσφύν αυτού, η δε τροφή αυτού ην ακρίδες και μέλι άγριον.
5 Τότε εξεπορεύετο προς αυτόν Ιεροσόλυμα και πάσα η Ιουδαία και πάσα η περίχωρος του Ιορδάνου, 6 και εβαπτίζοντο εν τω Ιορδάνη υπ’ αυτού εξομολογούμενοι τας αμαρτίας αυτών. 7 ιδών δε πολλούς των Φαρισαίων και Σαδδουκαίων ερχομένους επί το βάπτισμα αυτού είπεν αυτοίς• γεννήματα εχιδνών, τις υπέδειξεν υμίν φυγείν από της μελλούσης οργής; 8 ποιήσατε ουν καρπόν άξιον της μετανοίας, 9 και μη δόξητε λέγειν εν εαυτοίς, πατέρα έχομεν τον Αβραάμ• λέγω γαρ υμίν ότι δύναται ο Θεός εκ των λίθων τούτων εγείραι τέκνα τω Αβραάμ. 10 ήδη δε και η αξίνη προς την ρίζαν των δένδρων κείται• παν ουν δένδρον μη ποιούν καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται. 11 εγώ μεν βαπτίζω υμάς εν ύδατι εις μετάνοιαν• ο δε οπίσω μου ερχόμενος ισχυρότερός μου εστίν, ου ουκ ειμί ικανός τα υποδήματα βαστάσαι• αυτός υμάς βαπτίσει εν Πνεύματι Αγίω και πυρί. 12 ου το πτύον εν τη χειρί αυτού και διακαθαριεί την άλωνα αυτού, και συνάξει τον σίτον αυτού εις την αποθήκην, το δε άχυρον κατακαύσει πυρί ασβέστω

Αμήν.

(Λιποθυμώ…και το Ιερόν μου Κρίμα να φορεθεί  περιδέραιον εις τον λαιμόν Σας!!!) – έξοχο, και το λέγω σεμνά, άνευ επάρσεως.

orse3

Σε όλους πλην των αφιλοκερδών εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Όσα σχόλια δεν είναι στα πλαίσια που θέτουν αι ιεραί αποφάσεις των 7 οικουμενικών συνόδων θα κόβονται από ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

6 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ο πραγματικός said, on 21/11/2010 at 1:51 μμ

  Διά ποίο ΚΟΥΣΟΥΡΙΟΝ καί ποία ΠΡΟΣΕΥΧΗ μιλάτε…..καραμέλα πού αναμασάται δέν είναι πλέον καραμέλα αλλά ωχρό πτύελο……..Αν θέλατε όντως ΠΡΟΣΕΥΧΗ δια τον μακαριότατο ιεράρχη μας πού ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ας κάνουμε όλοι μαζί δέηση υπέρ αυτού…….Θα δώ πρώτα ο Θεός όλους αυτούς πού μιλάνε τώρα καί περιμένω με αγωνία τι θα κάνουν μέχρι τον Μάρτιο έως Μαίο 2011 ( Δέν γνωρίζω ακριβώς, αλλά κάπου εκεί το προσδιορίζω) με την ανάλυψη των ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ, θα τις πάρουν υπογράφοντας την αιώνια καταδίκη τους……Κοιμάστε με τα μάτια ανοιχτά και πληρώνετε και ξενοδοχείο…….Η παγκοσμιοποίηση και οι παγκόσμιες εξελίξεις συνεχίζουν το έργο τους——και η ενθρόνηση του αντίχριστού είναι κοντά αφού τα καλά κρυμένα τείχη του ναού του Σολομόντα κάτω απο το ανάκτορο του Ομάρ είναι επιμελώς κρυμένα—–Το άσχημο είναι ότι και η μέχρι τώρα ιεαρατική ορθόδοξη διοίκηση όλων των πατριαρχείων δέν μιλάει……Η μούγκα στην στρούγκα…..( Η προσευχή είναι διά αυτόν/αυτή που προσεύχεται πραγματικά δικαστήριο και κριτήριο και βήμα του Κυρίου πρίν απ΄το μελλοντικό βήμα——Ιωάννου Σιναίτου ΚλΙΜΑΞ ).( Η αύξηση του φόβου σημαίνει την αρχή της αγάπης,το τέλος δε της αγνότητας σημαίνει αιτία θεολογίας. Αυτός/η που έχει ενώσει τελείως τις αισθήσεις του με το Θεό, μυσταγωγείται στη θεολογία απ΄Αυτόν. Εάν όμως δεν έχει συμβεί αυτό τότε δύσκολο σε εκείνον/η να θεολογεί.——Ιωάννου Σιναίτου ΚΛΙΜΑΞ).( Ο Αλή Πασάς για να τιμήσει τον ΚΟΣΜΑ τον ΑΙΤΩΛΟ σήκωσε με τα δυό του χέρια την ασημένια θήκη με την κάρα του αγίου και την φίλησε, ενώ στην συνέχεια ακούμπησε τρείς φορές την πλούσια γενειάδα του πάνω σε αυτή ως αγιασμό και ευλογία είς τον ναό των Αγίων Πάντων. Λίγο καιρό μετά διέταξε να κτισθεί μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου στο Βεράτι και να φέρει την ονομασία του, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ απο τον ΒΙΟ του Αγίου.). ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ…..τα μεσημεριανά κουτσομπολιά σας έχουν πάρει τα μυαλά.Το κακό είναι από αυτά που βλέπω και ακούω επέρχεται και εθισμός δηλαδή συνήθεια σε κάποιον να κάνει κάτι κατά εξακολούθηση ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΕΕΕΕΕ, ΡΕΕΕΕ προβλήματα που έχουμε οι χριστιανοί.

 2. Συμφωνώ απολύτως με τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ τον πραγματικό.

  με συγκίνησε που θυμήθηκε το:

  ( Ο Αλή Πασάς για να τιμήσει τον ΚΟΣΜΑ τον ΑΙΤΩΛΟ σήκωσε με τα δυό του χέρια την ασημένια θήκη με την κάρα του αγίου και την φίλησε, ενώ στην συνέχεια ακούμπησε τρείς φορές την πλούσια γενειάδα του πάνω σε αυτή ως αγιασμό και ευλογία είς τον ναό των Αγίων Πάντων. Λίγο καιρό μετά διέταξε να κτισθεί μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου στο Βεράτι και να φέρει την ονομασία του, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ απο τον ΒΙΟ του Αγίου.)

  Μπράβο σας ΕΥΑΓΓΕΛΕ.
  Την ευχή μου.

 3. ++++++Ονούφριος said, on 21/11/2010 at 3:04 μμ

  http://www.stifora.gr/article.php?id=14484

  Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο που θα συζητηθεί. Πρωταγωνιστής του σκανδάλου το μοντέλο και παρουσιαστής του «Όμορφου κόσμου» του MEGA, Νίκος Παπαδάκης.

  Στα χέρια των δημοσιογράφων της stifora.gr έφτασαν καταγγελίες ανθρώπων που μιλούν για μεγάλο σκάνδαλο με περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έχουν προέλθει από δωρεές πιστών και βρίσκονται σε λάθος… χέρια. Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται και από κύκλους της σημερινής διοίκησης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η οποία -και το τονίζουμε- δεν ευθύνεται για τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα επί Πατριάρχου Ειρηναίου.

  Πολλοί θα θυμούνται τι είχε συμβεί το Μάιο του 2005, όταν 11 Μητροπολίτες εκ των οποίων 7 μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και 23 Αρχιμανδρίτες του Παναγίου Τάφου, είχαν εκδώσει επιστολή αποκηρύξεως του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ειρηναίος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ανεύθυνη διαχείριση της περιουσίας του Πατριαρχείου. Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:

  «Ψευδόμενος (ο Ειρηναίος), διατείνεται σοφιστικώς ότι, «αν υπέγραψα να κοπούν τα χέρια μου» και ότι «δεν πούλησα». Δεν υπέγραψε βεβαίως τα συμβόλαια, γνωρίζων τον άμεσον κίνδυνον της πράξεως ταύτης, υπέγραψεν, όμως, εις τον Παπαδήμαν τα πληρεξούσια, δια των οποίων εγένοντο τα συμβόλαια των πολυετών μισθώσεων, κατόπιν μακράς συνεργασίας μετ’ αυτού. Και δεν επώλησε, καθ’ ότι ενταύθα επικρατεί εύσχημος τρόπος πωλήσεως δια πολυετούς εκμισθώσεως 99 ετών μετ’ αυτομάτου ανανεώσεως, ως εν προκειμένω».

  Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μίσθωνε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας σε «εκλεκτούς» έναντι ευτελούς μισθώματος με συμβόλαια έως και 99 ετών ισχύος που ανανεώνονται αυτόματα!

  Για να δούμε όμως και ποιος «εκλεκτός» έχει μισθώσει ένα ακίνητο που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

  Νίκος Παπαδάκης εστίν ο «εκλεκτός»

  Μεταξύ άλλων, ένας από αυτούς που στάθηκαν «τυχεροί» ήταν και ο γνωστός παρουσιαστής, Νίκος Παπαδάκης. Ο κύριος Παπαδάκης είναι ενοικιαστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς διαμένει σε διαμέρισμα-φιλέτο κάτω από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα επί της οδού Τσάμη Καρατάσου στο Κουκάκι. Το διαμέρισμά του αυτό βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και έχει θέα την Ακρόπολη. Θέλετε να μάθετε πόσο πληρώνει ενοίκιο για το διαμέρισμα αυτό που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να νοικιάσουν; Το εξωφρενικό ποσό των 110 ευρώ!!!

  (φωτογραφία της περιοχή που διαμένει ο Νίκος Παπαδάκης από δορυφόρο της Google)

  Δε διαβάσατε λάθος, 110 ευρώ μόλις κοστίζει στον κύριο Παπαδάκη μηνιαίως το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει εδώ και χρόνια το τοπ μόντελ και παρουσιαστής και για όσο διάστημα εκείνος επιθυμεί θα συνεχίσει να διαμένει πληρώνοντας το ευτελές αυτό αντίτιμο…

  «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό και λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρουν κύκλοι της σημερινής διοικήσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr. «Υπάρχουν συμβόλαια υπογεγραμμένα επί Πατριάρχου Ειρηναίου και νιώθουμε εξίσου απογοητευμένοι με εσάς…».

  Εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Πώς αυτό το διαμέρισμα-φιλέτο περιήλθε στην κατοχή του κυρίου Νίκου Παπαδάκη; Σίγουρα δεν το βρήκε σε αγγελία στην εφημερίδα, πάντως. Αυτό που γνωρίζει η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr με το ρεπορτάζ το οποίο έκανε είναι ότι τα διαμερίσματα του Πατριαρχείου δίνονταν από τα άτομα του στενού κύκλου του Ειρηναίου σε «δικούς τους» ανθρώπους μιας και επρόκειτο ουσιαστικά για τον πρώτο αριθμό λαχείου που είχε κληρωθεί! Προφανώς κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και στην περίπτωση του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος θα είχε τις κατάλληλες γνωριμίες ώστε να μπορέσει να μισθώσει το ακίνητο με 110 ευρώ το μήνα σε μια περιοχή που αντίστοιχα διαμερίσματα –που πολύ δύσκολα θα βρείτε διαθέσιμα- μισθώνονται με σχεδόν 20πλάσια τιμή.

  Πολλοί είναι οι πιστοί που καταγγέλλουν ότι το σκάνδαλο είναι τεράστιο και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που έκαναν δωρεά τα ακίνητά τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν το έκαναν για να μισθωθούν αυτά στον κύριο Παπαδάκη Νίκο και σε κάθε κύριο Παπαδάκη που θα μπορούσε πολύ εύκολα με τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του να μισθώνει ένα οποιοδήποτε ακίνητο καταβάλλοντας την πραγματική αξία που του αναλογεί.

  Είναι σωστό να υπάρχουν άπορες οικογένειες με παιδιά στο δρόμο και η περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να βρίσκεται στα χέρια οικονομικά ευκατάστατων ανθρώπων, όπως ο κύριος Νίκος Παπαδάκης; Αυτό το ερώτημα, βέβαια, είναι ρητορικό μιας και το ζήτημα είναι καθαρά ηθικής τάξεως, αφού τα συμβόλαια είναι συμβόλαια… Όμως σίγουρα προκαλείται το λαϊκό αίσθημα, όταν γνωρίζουμε όλοι μας τη φτώχια που βιώνουν καθημερινά στη χώρα μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας -μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται ο Νίκος Παπαδάκης.

  Φωτο ο Παπαδάκης στο ντους

  Διαβάστε εδώ stifora.gr τι απάντησε ο γνωστός παρουσιαστής, όταν ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί του για να μας σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα.

 4. ΗΓΦ said, on 22/11/2010 at 12:21 πμ

  Τζίμης Πανούσης: Ο Χριστόδουλος αισθανόταν γυναίκα!

 5. Δραπέτης Δρομοκαιτιου said, on 22/11/2010 at 12:49 πμ

  ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

  http://archive.enet.gr/online/online_print?id=81416776,95599560,59467592,73649352,828296

  ΔΙΑΚΟΠΕΣ (1)… Στο Παρίσι κατέφυγε για ολιγοήμερες διακοπές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Κατέλυσε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «George V», μαζί με τη συντροφιά του (Θεόκλητος Κουμαριανός, Επιφάνιος Οικονόμου, Νικόλαος Κουλουσούσας)…

  Η Πανδώρα («Βήμα») σημειώνει:

  – «Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι η συντροφιά εθεάτο να βολτάρει στα Ηλύσια Πεδία, με φόντο τον πύργο του Αϊφελ – ξέρετε, περίπου όπως στη διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στην τηλεόραση, αλλά χωρίς το χιόνι».

  – «Το ολιγοήμερο ταξίδι αναψυχής του Μακαριωτάτου προκάλεσε όμως και ένα μικρό διπλωματικό θέμα, καθώς η πρεσβεία της χώρας μας στη γαλλική πρωτεύουσα πληροφορήθηκε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου εκεί όχι από τον ίδιο αλλά από γαλλικές υπηρεσίες, που δεν είναι σωστό να τις προσδιορίσω…».

 6. Δραπέτης Δρομοκαιτιου said, on 22/11/2010 at 12:51 πμ

  Ο Απόστολος Βαβύλης αποφυλακίστηκε και επιδιώκει «να ανασυγκροτήσει τη ζωή του», ενώ ο μοναχός Ειρηναίος παραμένει κλειδαμπαρωμένος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας στα Ιεροσόλυμα.

  Ο πρώην στενός συνεργάτης του έκπτωτου Πατριάρχη και διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, «μονάζει» -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με καταθέσεις πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

  Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας Σεραφείμ Κουλουσούσας πέταξε τα ράσα, απέκτησε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό και απολαμβάνει την glamorous ζωή που στερήθηκε ως αρχιμανδρίτης.

  Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων δίνει δικαστικό αγώνα για να απεμπλακεί από τον νόμο. Το 2005, εν μέσω εκκλησιαστικών σκανδάλων, αποκαλύφθηκε ότι σε off shore εταιρείες διέθετε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ (1,5 δισ. δρχ.) για τα γεράματά του, όπως δήλωσε ο ίδιος. Διαμένει στο σπίτι της αδελφής του στην Αγία Παρασκευή.

  «Ατιμωρησία»
  Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Μετατέθηκε στην Αττική πριν από δώδεκα χρόνια. Κατηγορήθηκε για ηθικά παραπτώματα βάσει ηχογραφημένων συνομιλιών, η γνησιότητα των οποίων ποτέ δεν ελέγχθηκε.

  Φέρεται να συνομίλησε και με ανώτατους δικαστικούς προκειμένου να διευθετήσει τις ανοιχτές υποθέσεις του.

  Αυτό το διάστημα ο κ. Παντελεήμων αναμένει την εξέλιξη της έφεσης που έχει υποβάλει στο δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση της Μονής Εφραίμ. Πρωτόδικα του επιβλήθηκε ποινή οκταετούς κάθειρξης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος από την εν λόγω μονή.

  Ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, κατέφυγε στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

  Απόστολος Βαβύλης
  Σκοπεύει να γίνει συγγραφέας ο «άνθρωπος» με τα χίλια πρόσωπα

  «Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», Απόστολος Βαβύλης, αποφυλακίστηκε. Το υπ αριθμόν 887/2008 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκρινε ότι πρώην αθλητής, σωματοφύλακας, μεσάζοντας και μοναχός «δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων».

  Στις φυλακές Κορυδαλλού, απομονωμένος στο ταραγμένο παρελθόν του, παρέμεινε σχεδόν τρία χρόνια. Προηγουμένως ήταν έγκλειστος στις φυλακές της Μπολόνια.

  Τα πρώτα 24ωρα, μετά την αποφυλάκισή του, κατέφυγε προσωρινά σε κάποιους συγγενείς του στην Αθήνα. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξει στον Βόλο στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του, καθώς το έχει δηλώσει ως έδρα για τις μηνιαίες επισκέψεις του στην Αστυνομία.

  «Θέλω να ξεκουραστώ, να ανασυγκροτήσω τη ζωή μου και να προγραμματίσω το μέλλον μου, χωρίς να αναγκάζομαι να κρύβομαι», ήταν τα πρώτα λόγια του σε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

  Στο ίδιο πρόσωπο εξομολογήθηκε ότι του στοίχισε πάρα πολύ η κατασυκοφάντησή του: «Στους κυνηγούς του Αγρινίου, οι οποίοι σκότωσαν πέντε άτομα, οι τηλεοράσεις προστάτευσαν τα πρόσωπά τους με πλέγμα, ενώ εμένα με έδειχναν και με φωτογράφιζαν ως κατάσκοπο…».

  Ο Απόστολος Βαβύλης, ή Φωκάς, ή Αϊβαλιώτης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της αποκάλυψης των μυστικών της πολιτείας και της υπεξαίρεσης και απάτης σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Magna Graecia, που είχε ιδρυθεί για να στηρίξει το έργο της αναστήλωσης των Ορθόδοξων μοναστηριών της Κάτω Ιταλίας.

  Ωστόσο στο ποινολόγιό του παραμένουν ακόμη οι κατηγορίες που αφορούν τη γνησιότητα επιστολής του κ. Ειρηναίου προς τον Γιάσερ Αραφάτ, ψευδή ένορκη βεβαίωση σχετικά με τις δραστηριότητες του έκπτωτου Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους, καθώς και πλαστογραφία δύο επιταγών συνολικού ποσού 20.000 ευρώ.

  Η συμβολή του δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, ήταν καθοριστική για την αποφυλάκισή του. Τον συμβούλεψε να μεταφερθεί από την Ιταλία στην Ελλάδα και να εμπιστευθεί την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι κατηγορίες εναντίον του, για όσο διάστημα κρατούνταν σε εκτέλεση των αμετάκλητων ποινών που του είχαν επιβληθεί στην Ιταλία. Η επιλογή αυτή απέδωσε, δικαιώνοντας τον συνήγορό του.

  Στις φυλακές της Μπολόνια παρέμεινε συνολικά για έναν χρόνο, από τις 22 Απριλίου 2005 έως το τέλος Απριλίου 2006. Ο Απόστολος Βαβύλης -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- διαδραμάτισε καίριο ρόλο στις πατριαρχικές εκλογές του 2001 στα Ιεροσόλυμα.

  Εκτελώντας εντολές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου -σύμφωνα με συνέντευξή του- μετέβη στους Αγίους Τόπους προκειμένου να συμβάλει στην ανάδειξη του κ. Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο. Φέρεται να συνέβαλε στη διακίνηση μονταρισμένου υλικού, ροζ απόχρωσης, το οποίο επιβάρυνε έναν από τους κύριους συνδιεκδικητές του θρόνου, τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο.

  Σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για την «ιστορία της ζωής του», με βάση τις σημειώσεις που περνούσε σ’ έναν φορητό υπολογιστή, τον οποίο διέθετε κατά το πρώτο διάστημα του εγκλεισμού του στις φυλακές της Μπολόνια.

  Παπαδήμας
  «Μονάζει» στο Μαϊάμι με… 5 εκατ. δολάρια στους λογαριασμούς του

  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Ειρηναίου φέρεται να βρίσκεται σήμερα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, με ρευστό το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

  Επισήμως κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Πατριαρχείου. Με εξουσιοδότηση του κ. Ειρηναίου -όπως αποκάλυψαν οι ισραηλινές εφημερίδες- προέβη στη μεταβίβαση μεγάλων και σημαντικών τμημάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε μπλοκ Ισραηλινών επιχειρηματιών.

  Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή εφημερίδα «Μaariv» αποκάλυψε ότι ο διαχειριστής της περιουσίας του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, κρύβεται πίσω από τη συμφωνία πώλησης δύο κεντρικών ξενοδοχείων, που ανήκαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Ο κ. Παπαδήμας -σύμφωνα με το δημοσίευμα- είχε λάβει εξουσιοδότηση από τον Πατριάρχη για τις πωλήσεις με τη συμβολαιογραφική πράξη 4307 και αριθμό πρωτοκόλλου 397.

  Κουλουσούσας
  Πέταξε τα ράσα και «άρπαξε» το μόντελινγκ

  Ο Νίκος Νικολάου, πρώην Σεραφείμ Κουλουσούσας, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από το Παρίσι επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον χορό και τη μόδα και δούλεψε σε πρακτορείο μοντέλων ως πράκτορας.

  Ο χώρος της… show biz όμως αποδείχθηκε σκληρός και τελικά τον εγκατέλειψε. Κληρικό τον χειροτόνησε ο κ. Θεόκλητος όταν ήταν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Στη συνέχεια τον εγκατέστησε στο επισκοπείο. Εκανε απόπειρα αυτοκτονίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

  Αργότερα ήρθε στην Αθήνα προαχθείς σε αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εγκαταστάθηκε στην αρχιεπισκοπική κατοικία στη Φιλοθέη.

  Το 2005 πέταξε τα ράσα. Ο πρώην αρχιμανδρίτης και ιδιαίτερος του μακαριστού Χριστόδουλου γνώριζε πολλά. Ποτέ όμως δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έλαβε σημαντική βοήθεια για να ξεχάσει όσα έμαθε και όσα έπαθε…

  Θεόκλητος
  Προκαταρκτική εξέταση για 100.000 ομογενειακά δολάρια που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του για τους πυρόπληκτους

  Ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ερώτημα της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος.

  Ο Εισαγγελίας Βόλου, ανήμερα της Πρωταπριλιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ποσό των 100.000 δολαρίων, που είχε καταθέσει ομογενής σε τραπεζικό λογαριασμού του μητροπολίτη υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας, διατέθηκε προς το σκοπό αυτό, ή αξιοποιήθηκε στην επένδυση αμοιβαίων κεφαλαίων.

  Ολα ξεκίνησαν από μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε αυτήν ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος διατηρεί λογαριασμό. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων, αλλά και δωρεές για τα έξοδα της ιατρικής φροντίδας του ασθενούντος, τότε, Αρχιεπισκόπου.

  Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα απέστειλε στην Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες αναφορά με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο κ. Θεόκλητος είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια το ποσό των 100.000 δολαρίων.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Θεόκλητος «προς αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει τα εξής: «Ευρισκόμενος στο Μαϊάμι με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Ελληνας ομογενής κ. Πάρης Κατσούφης ζήτησε από τον μακαριστό Χριστόδουλο να του δώσει τραπεζικό αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει το ποσό των 100.000 δολαρίων υπέρ των πυροπλήκτων της Ηλείας.

  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μην έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, ζήτησε από εμένα να γίνει η κατάθεση του παραπάνω ποσού σε δικό μου λογαριασμό, ώστε να κατατεθούν σε αυτόν προσωρινά τα χρήματα, όπως κι έγινε.

  Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα εγώ ο ίδιος έκανα την εκταμίευση των χρημάτων και τα οποία σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους λογαριασμό της Συνόδου, με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου και το προσωπικό μου».

  Επιφάνιος
  Βρήκε «καταφύγιο» στον Βόλο

  Εγκατέλειψε την Αθήνα και τη Μονή Πετράκη καταφεύγοντας στη μητρόπολη Δημητριάδος. Με αναμφισβήτητες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και διάδοχος του κ. Θεόκλητου στα καθήκοντα αυτά αναζήτησε κασέτες με παράνομο υλικό. Το περιεχόμενό τους υποτίθεται ότι επιβάρυναν έναν… ορκισμένο «πολέμιο» του μακαριστού προκαθημένου, τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

  Μία άλλη εκδοχή -ίσως και η ασφαλέστερη- είναι ότι οι κασέτες και το ηχογραφημένο περιεχόμενό τους αναφέρονταν στον ίδιο τον μακαριστό Χριστόδουλο και σε άλλα στενά πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

  Αποσύρθηκε για ένα διάστημα και επανήλθε στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου διατηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Ηταν ένα από τα επτά πρόσωπα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει ο μακαριστός προκαθήμενος.

  Ειρηναίος
  Στην απομόνωση της Αγίας Θέκλας

  Παραμένει απομονωμένος σ’ ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με το παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας, εντός των τειχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Πρόσφατα, στις 27 Μαρτίου, οι αγιοταφίτες ανακατέλαβαν το παρεκκλήσιο και τους εξωτερικούς χώρους του χρησιμοποιώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- σιδεροπρίονο, προκειμένου να κόψουν τις μπάρες και τις σιδεριές που είχε τοποθετήσει ο έκπτωτος Πατριάρχης για λόγους ασφαλείας.

  Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε την παρέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν αναμείχθηκε.

  Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από την εποχή που διατελούσε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Η «μεσιτεία» του μακαριστού Χριστόδουλου υπέρ του και η συμβολή του Απόστολου Βαβύλη, κατά τη διάρκεια των πατριαρχικών εκλογών, αποδείχθηκαν καθοριστικές.

  Ο κ. Ειρηναίος κατηγορήθηκε ότι εκχώρησε γη των Ιεροσολύμων σε Εβραίους προκειμένου να τον αναγνωρίσουν.

  ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  petros@pegasus.gr


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: