ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Συζήτησις δια Κουσούριον Χριστοδούλου (Επιπέδου!!!)

Λίγο προτού λιποθυμήσω, με βαρεία καρδίαν σας προτρέπω να αναγνώσετε τα Κάτωθι (έΞΟΧΟΝ!!!)

Από Αιδώ!!!
Ουρανομήκεις ιαχές, δοξαστικά ακατάπαυστα, εκδηλώσεις τιμητικές σχεδόν παραληρηματικές, εκδόσεις υψιπετείς… για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Κι όμως ήταν αρκετή μια “ιδιωτική” συζήτηση του πατρινού αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου για να μας πει – αποκαλύφθηκε και δεν διαψεύστηκε – ότι ο μακαριστός ήταν απλώς ένας ομοφυλόφιλος, ο οποίος, μάλιστα, χειροτονούσε ομοφυλόφιλους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατά Κύριλλο εκδοχή, απλώθηκε μια βαθειά σιωπή… Κανείς δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί, κανείς δεν ψέλισε το παραμικρό, κανείς – ούτε κληρικός ούτε λαϊκός – δεν βρήκε μια λέξη συμπαθείας για ένα κεκοιμημένο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος παραδόθηκε βορά στο απύλωτο στόμα ενός “καθαρού” αρχιμανδρίτη.
“Επίσημα χείλη”, είπαν πως θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση. Ένα μήνα μετά δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Όχι βέβαια κατά την “ηθική” του Κ.Κ., αλλά κατά την ηθική του Ευαγγελίου. Την πιστεύει κανείς άραγε;

Αι Αντιδράσεις εις τον παραπάνω Θεολογικόν Λόγον:

Ανώνυμος είπε…

Τι αυστηρός που είσαι… Επειδή το έιπε ο Κύριλλος σημαίνει ότι ισχύει;

11 Νοεμβρίου 2010 7:52 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Δεν μιλάει κανείς και υποψιάζομαι δύο τινά. Ή ο Κύριλλος έχει δίκηο, ή οι ευεργετηθέντες από τον Μακαριστό Χριστόδουλο τον πρόδωσαν, αφού έκαναν την δουλειά τους και σήμερα δεν ευρίσκεται εν ζωή. Γι αυτό και στράφηκαν αλλού.
άραγε που είναι αυτά που έγραφε ο Χριστόδουλος γιά την ανανέωση της Εκκλησιαστικής διοίκησης και την οργάνωση των Μητροπόλεων?
Όλοι κάνουν τα παπιά .

11 Νοεμβρίου 2010 10:14 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Eίναι ντροπή για ιερωμένο να μιλάει κατ’αυτόν τον τρόπο για κεκοιμημένο, ο οποίος βρίσκεται ενώπιον του κριτηρίου του Θεού. Ο π. Κύριλλος διεκδικούσε την επισκοπή Πατρών’ θα ήταν ομοφυλόφιλος εαν εξελέγετο; Γιατί όλα αυτά ο π. Κύριλλος τα λέει μετά απο πέντε χρόνια και δεν τα έλεγε όσο ζούσε ο μακαριστός; Τόση χριστιανική παρρησία διαθέτει ώστε να «σκιαμαχεί;»
Αλλά ο π. Κύριλλος κατηγόρησε και τους εκλεγμένους κατα την αρχιεπισκοπεία Χριστόδουλου ως «τοιούτους». Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε ζήτησε την «κεφαλήν του επί πίνακι»‘ γιατί άραγε; αποδέχονται την κατηγορία;
Όσο για την αλλαγή στην εκκλησιαστική διοίκηση…..πρώτα θα γίνει η δευτέρα παρουσία και μετά…είναι σαν τον σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ.
ο σάλος

12 Νοεμβρίου 2010 8:40 π.μ.

π. Ν.Σ. είπε…

Αγαπητέ Παναγιώτη τι περίμενε κανείς από τους επίγονους των Φαρισαίων;

Αναρωτιέμαι αν ο π.Κύριλλος και οι όμοιοι του (και είναι πολλοί) νιώθει κάτι διαβάζοντας τα μεγαλοβδομαδιάτικα ΟΥΑΙ;

…ξέρεις πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κατηγορήσουν τους άλλους για χίλια δυό «κουσούρια» γιατί έτσι νομίζουν ότι «κρύβουν» τις αμαρτωλές ροπές τους.

…επίσης ισχύει πως αν τον είχε κάνει δεσπότη (αποφεύγω τον όρο επίσκοπος) ο Μακαριστός τώρα θα του έγραφε την αγιολογία του.

…οι υποκριτές και οι γλύφτες δεν έλειψαν ποτέ από την Εκκλησία!

Να μου θυμήσεις σε παρακαλώ να στείλουμε τα «χρόνια πολλά» στον Κύριλλο τις Απόκριες!

ΒΥΕ!

12 Νοεμβρίου 2010 9:50 π.μ.

Ανώνυμος είπε…

το «π» διπλα στα αρχικα Ν.Σ. προσπαθει να παραπέμψει σε ιερωμένο, ετσι; αλλα γιατι ο γράφων παρασύρθηκε στο τέλος και εγραψε bye; προδοθηκε. γιαυτο σας λέω οτι τα περισσότερα σχόλια αυτου του ιστολογίου τα γράφει ο /οι ιδιος/οι ανθρωπος/οι….κριμα……

12 Νοεμβρίου 2010 10:24 π.μ.

Ανώνυμος είπε…

Άραγε ο Κύριλλος θα εμφανηστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας; Τι θα κάνουν οι Αρχιερείς και πρώτος ο Πατρών; θα λειτουργήσουν μαζί του; θα του δώσουν την ευχή τους; Ο νυν Αρχιεπίσκοπος τι θα πεί;

12 Νοεμβρίου 2010 12:19 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Θα συμφωνήσω εκθύμως με τον π.Ν.Σ.
σε ό,τι αφορά το κρύψιμο των κου-
σουριών κάποιων ανθρώπων με τη δια-
λάληση των κουσουριών των άλλων,ό-
ποια κι αν είναι αυτά!Είναι σαν την κολοβή αλεπού του μύθου!
Ωσαύτως θα συμφωνήσω με το σάλο γι
α το σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ,που είναι
χειρότερος από το Θατσερισμό του περασμένου αιώνα!Αλλά όλοι μεμφόμα
στε όλους τους άλλους ωσάν εμείς να είμαστε άγγελοι!Ο Χριστός είπε βγάλε πρώτα το ΔΟΚΑΡΙ από το μάτι σου και μετά βγάζεις το σκουπιδάκι από το μάτι του αδελφού σου,αλλά αυτά είναι ΨΙΛΑ γράμματα και-κυρί
ως-για τους κληρικούς-!!!

12 Νοεμβρίου 2010 1:02 μ.μ.

Δημήτρης είπε…

O π. Φιλόθεος Φάρος έχει γράψει για την αθλιότητα της εκκλησιαστικής διοίκησης και μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι είναι χειρότερη και από τη μαφία γιατί ακόμη και στη μαφία υπάρχουν κανόνες σεβαστοί από όλες ενώ στην εκκλησία χρησιμοποιείται κάθε ανέντιμη μέθοδος προκειμένου να εξοντοθεί ο … αδερφός.
Τα έγραψε αυτά, υπάρχουν σε βιβλία κι όμως κανείς δεν κουνήθηκε. Γιατί; Δεν είναι αυτονόητη η απάντηση;

12 Νοεμβρίου 2010 8:05 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Σιγή νεκρική πάντως ! Γιατί ; Μήπως ενοχη σιωπή; Τι απέγιναν οι έρευνες ; Δεν απέδωσαν καρπούς ; Μήπως. Ζούμε στην εκκλησιαστική ζούγκλα ; Στην πραγματική ζούγκλα ισχύει το δίκαιο του ισχυρού . Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει μάλλον το δίκαιο του μικρότερου ! Τυχαίο ;….

12 Νοεμβρίου 2010 8:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλε, απορώ με την υπομονή του π. Κυρίλλου απέναντι στην ασέβεια και την εμπάθειά σου απέναντί του, πώς δεν έχει αγανακτήσει ακόμα μαζί σου.

Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος είναι ακέραιος κατά πάντα ποιμένας της εκκλησίας και εκκλησιαστική προσωπικότητα με υψηλή πνευματικότητα και εκκλησιαστικό ήθος όπως έχουν πει μεταξύ άλλων γι’ αυτόν και οι αείμνηστοι Αγιορείτες Διορατικοί Γέροντες π. Ευφραίμ Κατουνακιώτης, και π. Παϊσιος στην Παναγούδα, που τον γνώρισαν.

Γι΄ αυτό βγάλε τα εισαγωγικά από τη φράση «καθαρού αρχιμανδρίτη» και αφαίρεσε τη φράση «απύλωτο στόμα».

Γιατί αν δε φοβάσαι το Νόμο και τη μήνυση που μπορεί να σου κάνει, φοβήσου όμως τον Θεό ο οποίος οργίζεται εναντίον όσων κατ’ εξακολούθηση Τον παροργίζουν διώκοντας τίμιους εργάτες του Ευαγγελίου.

Η εκκλησιαστική ιστορία ας σε διδάξει πάνω σε αυτό μιας και είσαι και θεολόγος.

N.M.

12 Νοεμβρίου 2010 9:15 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Προς π.Ν.Σ. (9:50 π.μ.).

Το ορθό είναι «επιγόνους» και όχι «επίγονους». Παύσετε επιτέλους να προκαλείτε το γλωσσικό μας αίσθημα με τους σολοικισμούς και βαρβαρισμούς σας.

13 Νοεμβρίου 2010 3:44 π.μ.

Ανώνυμος είπε…

ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ Ο ΠΑΤΡΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Π.ΚΥΡΙΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Δ.Ε ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ?

13 Νοεμβρίου 2010 3:22 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

δεν τα μάθατε; αύριο το πόρισμα,,,,,,
χαχαχαχα….

13 Νοεμβρίου 2010 5:33 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Έχω μια μούντζα για καθένα που επιχειρεί ή θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, καθώς επίσης και με μεγάλη μούντζα για τον Κ.Κ. Η σιωπή είναι το σωστό και θα ήταν το σωστό απ’ την αρχή. Πιθανό να ήταν ο χειρότερος, όταν όμως τα βάζεις με πεθαμένους, έχεις μπει στον τάφο τους και βρωμάς κι εσύ νεκρίλα. Ο θάνατος τον βρήκε, όπως και θα βρει όλους μας. Ξεθάψτε τον λοιπόν για να βεβαιωθείτε για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Το σκουλήκι ροκανίζει τη σάρκα και το μυαλό των ζωντανών, περισσότερο απ’ ότι των πεθαμένων. Όχι άλλοι πτωματοβάμωνες, χριστιανόσχημοι διαβόλοι! Κάποιοι απ’ τους ζωντανούς είναι τόσο κακοί, που έρχομαι να βεβαιωθώ, ότι ο Χριστόδουλος πήγε στο Θεό κι εκείνος τον συγχώρησε! Φίλε blogger, νομίζω πως κακώς αναρτήθηκε.

14 Νοεμβρίου 2010 12:54 π.μ.

Ανώνυμος είπε…

Ανώνυμε των 12:54 μούτζωσες κληρικούς και το χέρι σου θα μείνει άλιωτο. Ο Θεός είναι μακρόθυμος γι’ αυτό ανέχτηκε το Χριστόδουλο να Τον σταυρώνει επί δέκα χρόνια. Γι’ αυτό ανέχεται και εσάς, αλλά καλού κακού να έχετε το νου σας!!!

14 Νοεμβρίου 2010 12:21 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

δεν ντρεπόσαστε μωρέ να συζητάτε με τέτοιο ιταμο τρόπο για ενα νεκρό; απο πότε σας ανατέθηκε η Κρίση; και λετε πως εχετε σχέση με την Εκκλησία…τι παραδείγματα δίνετε… και αν βρέθηκε ενας αρρωστος ψυχικά βλέπε Κωστόπουλος και ειπε κατι γιατι εσεις αναμασάτε ολες τις αηδίες του καθενός;

15 Νοεμβρίου 2010 1:02 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

15 Νοεμβρίου 2010 1:02 μ.μ.
Αντί να επιτιμάς, αγαπητέ φίλε, τους σχολιαστές, καλύτερα να επιτιμήσεις εκείνους που τον εκμεταλλεύτηκαν όσο ήταν ζωντανός και πανίσχυρος, γιά να κάνουν διάφορα πρός δική τους και μόνο ωφέλεια…, και τώρα ανέχονται να σκυλεύεται βάναυσα η μνήμη του έστω και από ψυχικά αρρώστους όπως γράφεις…ελπίζω να συμφωνείς ότι δεν κοστίζει τίποτα μιά σχετική ανακοίνωση που, έστω αυτό, να πληροφορεί πως ο κατήγορος είναι επιτέλους ψυχασθενής….ή πως η εφημερίδα που δημοσίευσε το σχετικό άρθρο δεν είναι αξιόπιστη…ή πως αναμένεται πόρισμα σχετικής έρευνας…

15 Νοεμβρίου 2010 5:19 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Αγαπητέ των 15/11/10 1:02 μ.μ.

όταν ηρεμήσεις σου προτείνω να δεις το άρθρο του Θ. Γιαλκέτση στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 11/8/96 με τίτλο : «To Xρέος της Αλήθειας – Τα τελευταία μαθήματα του Μισέλ Φουκώ στο Μπέρκλεϊ».

Εκεί ο Φουκό κάνει ανάλυση για το ρόλο του Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη διάσωση της αρχαιοελληνικής στάσης της «παρρησίας» ως της στάσης «του λέγειν την αλήθεια» που μετά το Χρυσόστομο χάθηκε για το Δυτικό Στοχασμό.

Νομίζω ότι το άρθρο αυτό ταιριάζει στην περίπτωση του συγγραφέα και διανοητή Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου ο οποίος υπηρετεί διαχρονικά με έλλογο, συνετό και υπεύθυνο τρόπο την αλήθεια χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό κόστος σε αντίθεση με άλλους που υπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Στο προτείνω επίσης γιατί εκτός των άλλων, στο κείμενο αυτό του Φουκό μπορεί να δει κανείς και τον εαυτό του, κάτι που για μένα ήταν ενδιαφέρον.

Καλή ανάγνωση.

skeptomenos

15 Νοεμβρίου 2010 5:56 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΗΛΙΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟ ΙΕΡΑΡΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΝ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΤΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ!

16 Νοεμβρίου 2010 6:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Aνώνυμε των 1.02 μ.μ

Συνιστώ φιλικά αν έχεις χρόνο να μελετήσεις Μάρκο Ασκητή, Ιωάννη Κλίμακος και Carl Jung και να δοκιμάσεις να «καθρεφτιστείς» στα κείμενά τους.

Οσοι μελετούν αυτούς τους τρεις, ωφελούνται πολύ, γιατί μετά κινδυνεύουν λιγότερο να «προβάλλουν» τον εσωτερικό τους κόσμο στους άλλους και έτσι αληθεύουν περισσότερο στις κρίσεις τους.

Αυτή άλλωστε είναι μια ωφέλεια που προκύπτει πάντα από τη σοβαρή μελέτη.(Ποτέ βέβαια από το κουτσομπολιό και την ανώνυμη εμπάθεια).

Οι άδικες, και εμπαθείς κρίσεις για τους άλλους, γυρίζουν στο κεφάλι των λεγόντων, και κάποτε τους συμβαίνουν αυτά που επιπόλαια και αναληθώς αποδίδουν στους άλλους, -αν βέβαια δεν πάσχουν ήδη από αυτά.

Και όπως λέει ο Θεολόγος Γρηγόριος «μαζί με όποιους πεθάνουν, θάβεται και ο φθόνος».(ΕΠΕ,10,Μ).

16 Νοεμβρίου 2010 8:10 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

Με αφορμή τη συζήτηση μπορούμε να πούμε ότι στην Ιστορία οι μεγάλες προσωπικότητες κρίνονται διαχρονικά και εν ζωή και μετά θάνατον.

Παράδειγμα ο Αυτοκράτορας και Άγιος, Μέγας Κωνσταντίνος.

Υποκατάσταση της Κρίσης του Θεού (και άρα αμαρτία έναντι του Θεού) είναι να πει κάποιος ότι ο τάδε θα πάει στον Παράδεισο ή στην Κόλαση. Αυτό μόνο ο Θεός το γνωρίζει για όλους μας. Κανείς –όσο ψηλά κι αν βρίσκεται- δε μπορεί να κάνει πρόβλεψη γι΄ αυτό.

Το να πει όμως κάποιος για κάποιον ότι έχει αυτό ή εκείνο το ελάττωμα ή το πάθος (το οποίο βεβαίως πράγματι πρέπει να έχει), αυτό ούτε υποκατάσταση της Κρίσης του Θεού αποτελεί, ούτε κρίση είναι , ούτε κατάκριση.

Είναι μια απλή διαπίστωση σαν αυτές που όλοι μας κάνουμε καθημερινά εφ’ όσον είμαστε λογικά, σκεπτόμενα όντα.

16 Νοεμβρίου 2010 9:57 μ.μ.

Ανώνυμος είπε…

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

orse3

Σε όλους πλην των αφιλοκερδών εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Όσα σχόλια δεν είναι στα πλαίσια που θέτουν αι ιεραί αποφάσεις των 7 οικουμενικών συνόδων θα κόβονται από ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

15 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ο πραγματικός said, on 20/11/2010 at 12:15 μμ

  Ο μακαριστός ιεράρχης Χριστόδουλος ( ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός ) σίγουρα κρίθηκε από τους ανθρώπους αλλά και από τον Θεό. Όλα λοιπόν ενώπιον ανθρώπων και Θεού. Άφησε πίσω του ή ξεκίνησε ένα έργο το οποίο κατά την ταπεινή γνώμη μου νιώθω ότι δέν συνεχίζεται και έχει παραμεληθεί……….αλλά και για όλα τα σημερινά γεγονότα και τεκτενόμενα που διαδραματίζονται στην χώρα μας δέν μιλάει κανείς. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….αφήστε και μην ασχολείστε με την όλη παραπλάνηση, είπε ο τάδε, έκανε ο τάδε, εάν είχε κάνει ο τάδε, εάν είχε πεί ο τάδε, ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,στο διά ταύτα…..Ειμαστε χριστιανοί,ζούμε πρακτικά και πάνω απ’ όλα δέν ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ παρά μόνο τον ΘΕΟ μήν τυχόν και τον δούμε μπροστά μας…….ΑΡΧΗΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΤΩΡΑ πρίν να είναι αργά διά όλους μας…….Ο Κύριος μαζί μας, βοηθός μας και ρύστης μας….

 2. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος όχι μόνο δεν ήταν ομοφιλόφυλος, όπως προσπαθείτε να περάσετε προς τα έξω, αλλά υπήρξε σφοδρός πολέμιος της αρρώστιας αυτής στην εποχή μας. Αυτό εδώ είναι το πιο ψεύτικο ιστολόγιο στο ίντερνετ και θα έπρεπε να ντρέπεσαι!

 3. έχεις δίκιο, είσαι Διαταραγμένη Προσωπικότητα.
  Εύγε στην αυτοκριτική που κάμνεις διά τον εαυτόν σου τεκνό μου.

 4. orthodoxos said, on 20/11/2010 at 12:43 μμ

  φιλενάδα Διαταραγμένη,
  καλώς ήλθες εις το e-μοναστήριόν μου.
  Αληθώς λέγεις ότι αυτοί που ομιλούν δια το κουσούριον του αγιοτάτου Μακαριστού θα έπρεπε να ντρέπουστη.

  να περνάτε καλώς αδελφή μου.

 5. @Γοδεφρείδος Ντε Μπουτρεχαγύρευε
  Δεν θα σχολιάσω καν το φασιστικό σου νικναίημ. Είσαι καταδικασμένος από τώρα.

  @Ορθόδοξος
  Ντρέπουστη;;; Άλλαξε τουλάχιστον το όνομα σου σε Κολασμένος για να δείξεις την αυτογνωσία σου. Γιατί μη περιμένης να πιστέψω ότι ήταν ορθογραφικό λάθος αυτό. Και τα «αδελφή μου» και τα άλλα δόλια και πρόστιχα λόγια να τα κρατήσεις για τους ομοίους σου άθλιε.

 6. Σωτήριος ο Ανάξιος Φέρων του Ονόματος του Κυρίου said, on 20/11/2010 at 1:26 μμ

  Δια όλους τους επαίσχυντους συκοφάντες να ξεκαθαριστεί πάραυτα η αλήθειαν εδώ και τώρα και εσαεί! Ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν απέκτησε την μιαρήν ηπατίτιδαν από σαρκικήν συνουσίαν ούτε από κάποιο επαίσχυντο κουσούρι… (πως θα μπορούσε άλλωστε αυτός ο αγνός και αμόλυντος παρθένος άγγελος επί γης). Με πάσαν εγκυρότητα σας μεταφέρω πως κατά τη διάρκεια μιας από τις (χιλιάδες άλλωστε) συναντήσεις του με νέους και εν προκειμένω με νέους που πάσχουν από την σηπτικήν ασθένεια της τοξικομανίας, ένας εξ’ αυτών που παράλληλα έπασχε από ηπατίτιδα χειροφίλησε τον μακαριστό με κατανυκτικό ζήλον. Δυστυχώς για τον μακαριστό (αλλά ευτυχώς για την βασιλεία των ουρανών που λίαν συντόμως θα γινόταν πλουσιότερη) ο μιαρός ιός εισήλθε εις την αιματική κυκλοφορία του μακαριστού μέσω δερματικής βλάβης που ο μακαριστός είχε αποκτήσει κατά την προσπάθεια διάνοιξης κονσέρβας με ζαμβόν (ή spam ή άλλως ham).
  Αυτά τα ολίγα δια την αποκατάσταση της μοναδικής αληθείας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνείαν είναι εκ του πονηρού (ευλόγησον).
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 7. Σωτήριε μάταια προσπαθείς να εξηγήσεις αυτά τα πράγματα σε όλους αυτούς τους προκατηλημένους νεοαεθϊστές. Εδώ δεν ντρέποντε να κατηγορούν πεθαμένο άνθρωπο και μάλιστα άγιο, λες να τους ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια?

 8. orthodoxos said, on 20/11/2010 at 3:23 μμ

  Αδελφή/Αδελφέ Διαταραχή (δεν ηξεύρω το φύλλον σας, ειλικρινώς…)
  Συγχώρεσε με δια το ντρέπουστη, δεν είμαι καλός εις την καθαρεύουσαν, σας διαβεβαιώ ότι προσπαθώ.
  το «ντρέπουστη» προέρχεται από το «ντρέπεστε» και η ρίζαν της λέξεως είναι Αραμαϊκήν. Εις αυτήν την γλώσσαν μου έχουν πει εις το Όρος το Άγιον ότι είμαι σχεδόν εκσπέρ!…

  το βλόγιον Αθείαν είναι ιδικόν σας;
  μήπως είσθε Άθεος, διότι δημοκρατικώς σας λέγω, τέτοιους δεν τους θέλομεν εδώ εις το e-μοναστήρι, σας το λέγω προκαταβολικός δια πάσαν εσφαλμένη παρεξήγησιν. Να το ξεύρετε.

 9. Θεολόγος said, on 20/11/2010 at 10:23 μμ

  Αδελφοί μου όλοι ξεύρουν πως ήτο Αδελφάρα

 10. Κωλοσούζας said, on 20/11/2010 at 11:27 μμ

  Τζίμης Πανούσης: Ο Χριστόδουλος αισθανόταν γυναίκα!

 11. Ο σωφέρ της κας Νταίζη said, on 21/11/2010 at 7:23 πμ

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94574&cid=4

  Αναβολή στη δίκη του οδηγού του Καλλίνικου
  Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009, 21:39

  Για τις 12 Ιανουαρίου 2010 προσδιορίστηκε σε ρητή δικάσιμο η δίκη του 36χρονου υπαλλήλου της Μητρόπολης Πειραιά, Ανδρέα Ντουμάνη.

  Ο οδηγός του πρώην Μητροπολίτη Πειραιά, Καλλίνικου, που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, ζήτησε και έλαβε σήμερα από το Α’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβολή, επικαλούμενος κώλυμα του νέου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

  Ως γνωστόν, ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή του Ρέντη, μετά από ραντεβού που είχαν κλείσει στον ίδιο οι γονείς 12χρονης μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου, την οποία φέρεται να παρενοχλούσε με χυδαία μηνύματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο φερόμενος δράστης είχε αποσπαστεί από τη Μητρόπολη σε ιδιωτικό σχολείο της Εκκλησίας και οδηγούσε το σχολικό λεωφορείο. Εκεί γνώρισε και τη 12χρονη, την προσέγγισε και άρχισε να της στέλνει προσβλητικά μηνύματα στο κινητό της. Όταν οι γονείς της το κατάλαβαν, τον κατήγγειλαν στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

  Διαβάστε επίσης:

  Άνθρωπος του Καλλίνικου παρενοχλούσε 12χρονη

 12. Γιαλαντζή Ορθόδοξε
  Δεν πείθεις κανέναν ότι δεν γνωρίζεις το φύλο μου! Άνδρας δεν γίνεται κάποιος ειρωνευόμενος το φύλο του άλλου, παρά μόνο όταν στέκετε και υπερασπίζετε τις χριστιανικές του πεποιθήσεις. Ο πνευματικός σου θα σου τα είχε εξηγήσει πολύ καλά όλα αυτά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχεις τόση σχέση με την Ορθοδοξία όση σχέση έχουν και οι άθεοι με την αλήθεια. Όσο για το ότι δεν θέλεις την αντίθετη άποψη στο μπλογκ σου, απλά επιβεβεώνεις για μια ακόμη φορά τη λογοκρισία των άθεων νεοπαγανιστών. Να ξέρεις πάντως ότι δεν σου κρατάω καμία κακία, παρά μόνο σε λυπούμαι βαθύτατα!

 13. orthodoxos said, on 21/11/2010 at 6:50 μμ

  Ο Θεός να σας έχει καλά, σας συγχωρώ, δεν ηξεύρετε ποία η αμαρτία, ποία η θεία πραγματικότης.

  Θα προσεύχομαι δι εσάς δια την ώραν να είσθε έτοιμος
  όπως πληρωθή το ρηθέν δια των προφητών ότι Ναζωραίος κληθήσεται.

 14. Roro said, on 21/11/2010 at 8:07 μμ

  Η Διαταραχή σε ποιό τρελλάδικο μένει;

 15. […] This post was mentioned on Twitter by xristiano orthodoxo, Schrodinger's Dragon. Schrodinger's Dragon said: Συζήτησις δια Κουσούριον Χριστοδούλου (Επιπέδου!!!). Όλα τα λεφτά τα σχόλια: http://bit.ly/bKF3nz […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: