ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Μέσω Καρκίνου εις Παράδεισον (Ιατρική Καινοτομίαν!!!)

Ο γέροντας Πορφύριος, δεν τον ονόμασαν ποτέ ηλίθιον, διότι ήτουν Μέγας Καινοτόμος της Ιατρικής Επιστήμης (μας το κρύβανε οι Νεο-Ταξίτες!!!), προσέξτε το διαπεραστικό κι αστραφτερόν του βλέμμαν (δεν κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια, διαλογίζεται)

Η ορθοδοξίαν μετατρέπειν ταις ανίεται αρρώστιαι εις ευλογίαν Θεού δια την είσοδον του Παραδείσου (έΞΟΧΟΝ!!!) Το είπεν ο Γέροντας Πορφύριος, ήταν πολύ σοφότατος αφού το λέγειν το egolpio.wordpress.com – δια τούτον τον λόγον προτρέπειν όλους ημάς να πάθωμεν την ευλογημένην τούτην αρρώστιαν και διά αυτής να εισχωρήσωμεν εις τα άδυταν του Παραδείσου (έΞΟΧΟΝ!!!).

……………………………

Διαβάστε πόσο ευλογημένα τα λέγειν(έΞΟΧΟΝ!!!). το egolpion.wordpress.com:

Ναι είναι ευλογία ο καρκίνος! Εισιτήριο Παραδείσου. Αγωγή θεραπευτικής κάθαρσης, οδηγός σωφροσύνης και αθανάτου ζωής. Ο Καρκίνος είναι ελπίδα.

… τα τελευταία χρόνια εξ αιτίας αυτής της ασθένειας έχει γεμίσει ο Παράδεισος! (γ.Πορφύριος)

Σε ευχαριστούμε Κύριε!

………………………….

Από τον Αντιερωτικόν Εγκόλπιον (κόπυ-πέηστ this -> http://egolpio.wordpress.com/2010/09/22/cancer-3/

orse3

Σε όλους πλην των αφιλοκερδών εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

17 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. atheofobos said, on 29/09/2010 at 7:54 πμ

  Ναι είναι ευλογία ο καρκίνος! Εισιτήριο Παραδείσου!

  Α ρε τυχεράκια Χριστόδουλε,εξασφάλισες εσύ το εισιτήριο για τον παράδεισο!

 2. ιερεμίας said, on 29/09/2010 at 8:52 πμ

  Φοβερή σκέψη. Α ρε παιχταρα Πορφύριε, τι ιδέα κατέβασες! Τελικά αυτό το άγιο πνεύμα κάνει δουλειά.

 3. Αρσιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς said, on 29/09/2010 at 3:11 μμ

  Μεγάλη ευλογία ο καρκίνος, μεφερε μια ώρα πρωτύτερα στην Κόλαση

 4. Άη-Σιχτήρης said, on 29/09/2010 at 3:59 μμ

  Δια τούτον και ο Μακαριστός Χρισόδουλος ανέκραξον ίνα τη ανακοινώσει του αδιαπραγματεύτου της ασθενείας του:
  «Γιατί (το Δώρο ετούτο) σ’ εμέναν Θεέ μου» κλπ. Ο Μάκαρ σφοδρώς επιθυμούσε την μεταβίβασιν του Δώρου εις άτομα τα οποία δεν είχον την μετάβασιν εις Παράδεισον ήδη εξησφαλισμένη όπως ούτος.
  Κατανοητόν?

 5. Μάκης said, on 29/09/2010 at 6:58 μμ

  Όλοι θέλουν να πάνε στον Παράδεισο, αλλά κανένας δεν θέλει να πεθάνει !

 6. Φώτιος said, on 01/10/2010 at 12:27 πμ

  Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010
  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ-ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ

  ΟΤΑΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !
  O έγκλειστος και μαρτυρικός Πατριάρχης Ειρηναίος.

  Φαίνεται ότι ,όσοι χύνουν τόνους χολής, εναντίον του Πατριάρχη Ειρηναίου δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν την έκθεση του κ. Λουκή Λουκαϊδη και τις εκχωρήσεις απαραγράπτων δικαιωμάτων των Ελληνορθοδόξων σε άλλα δόγματα όπως αυτά δημοσιεύονται στην ιστοσλίδα. Και βέβαια δεν γνωρίζουν τίποτε για τις εκχωρήσεις γαιών (Real news 8/11/09 N.H.), ούτε για τις εκποιήσεις τιμαλφών που κατέθεσαν οι πιστοί στην εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας (εκπομπή «στον ιστό της αράχνης» extra channel 21/10/2009). Μία γεύση της κατάστασης στα Ιεροσόλυμα πήραμε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων (διαδήλωση – διαμαρτυρία Παλαιστινίων κατά την άφιξη του «προκαθημένου» της Σιωνίτιδας εκκλησίας στη Βηθλεέμ).
  Είναι ένοχος ο Πατριάρχης Ειρηναίος; Ας προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και ας τον οδηγήσουν στο δικαστήριο. Ας τον δικάσουν και ας τον καταδικάσουν. Τουλάχιστον στη φυλακή θα απολαμβάνει τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατουμένων (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επισκεπτήριο και ίσως τη δυνατότητα επιτέλεσης των θρησκευτικών του καθηκόντων και διαιωμάτων). Όχι στο ιδιότυπο κελί που θα ζήλευε και η Κα Carla del Ponte (πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης!).
  Αν ο εβδομηντάχρονος Ειρηναίος είχε κλέψει –όπως ισχυρίζονται οι κατήγοροί του- και είχε οικειοποιηθεί το προϊόν της πράξης του, πότε περιμένει να πάει να απολαύσει τα αγαθά του; Ο Χριστόδουλος, αλλά και ο δημοσιογράφος Ν. Κακαουνάκης (που εσέβετο τον Πατριάρχη) «έφυγαν» σ’ αυτή την ηλικία, όχι μόνο αυτοί αλλά και πολλοί νεώτεροι. Ο Πατριάρχης φαίνεται να έχει απέναντί του όλες τις εξουσίες του κόσμου τούτου.(Θρησκευτικές-πολιτικές-οικονομικές). Και όμως: Ενώ θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του «πρώην» με όλες τις τιμές αλλά και τις απολαύσεις παραμένει στο κελί του κλειδωμένος απ’ έξω και φωνάζει ότι είναι αθώος και ότι δεν θα προδώσει και δεν πρόδωσε ποτέ τον Πανάγιο Τάφο.
  Μήπως αυτό σημαίνει κάτι; Κάποιοι επιδιώκουν τη φυσική εξόντωσή του. Θέλουν μια μέρα να μας ανακοινώσουν ότι ο «μοναχός Ειρηναίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του». Έτσι απλά. Δυστυχώς γι΄ αυτούς ο μεν Πατριάρχης ανεβαίνει βαθμίδες Αγιότητος , η γενιά μας δε, κατατάσσεται μεταξύ των φονευτών των δικαίων. Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών και της έκθεσης «πρόφασιν ουκ έχουσι». Το πρόβλημα δεν είναι Ειρηναίος ή Θεόφιλος. Το πρόβλημα είναι : Ο Βεβηλωμένος Πανάγιος Τάφος.
  Φτάνει πια η βεβήλωση του Γολγοθά και του Πανάγιου Τάφου. Φτάνει ο διασυρμός της σταυρωμένης και Αναστημένης Αγάπης λίγα μέτρα πιο πέρα από κει που υλοποιήθηκε.
  Όλα αυτά μπορούν να αποκατασταθούν μόνο με την επαναφορά της νομιμότητας και κανονικότητας στη Σιωνίτιδα Εκκλησία. Ας γνωρίζουν αυτοί που υποστηρίζουν και δημιούργησαν τη σημερινή ανώμαλη κατάσταση ότι οι άνθρωποι που Θεοποίησαν το Μαμωνά και χρησιμοποιούν το Ναζωραίο σαν επικάλυμμα και πηγή εσόδων έρχονται και παρέρχονται. Μόνον «Ιησούς Χριστός χθές και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας» και «ούτως αποδώσει εκάστω κατά τα έργα αυτού».

  Οι Αγιοταφίτες Προσκυνητές.

 7. Πατρινός said, on 01/10/2010 at 6:20 πμ

  Κορόιδα, σας δουλεύουν οι καλόγεροι και χαμπάρι δεν το πήρατε. Αφού ο καρκίνος είναι εισιτήριο για τον παράδεισο, τότε αυτοί οι ίδιοι γιατί τον αποφεύγουν; Για διαβάστε τι λέει ο καλόγερος Μωυσής:

  Ασπίδα για τον Καρκίνο η Αγιορείτικη Διατροφή

  Καθόλου κρέας όλο τον χρόνο, πολλά χορταρικά και φρούτα. Τηρούμε αυστηρά τη νηστεία. Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά». Αυτό είναι το μυστικό που προστατεύει τους αγιορείτες μοναχούς από τον καρκίνο καθώς και από άλλες ασθένειες και τους προσφέρει μακροζωία, λέει στα «ΝΕΑ» ο μοναχός στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους πατήρ Μωυσής.

  Και τα υπόλοιπα από: http://www.scribd.com/doc/23750977/%CE%91%CF%83%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%91%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE

 8. Μπάμπης ο Σαλονικιός said, on 02/10/2010 at 12:25 πμ

  Μάγκες, δώστε βάση γιατι θα ξομολογηθώ τώρα. Λόγω που με τον καρκίνο, με τα φέρατε εδώ τα πάνω κάτω. Λέω πως ειμαι και κάποιας ηλικίας. Ήρθε το λοιπόν ένας καιρός που δεν προλάβαινα να τρέχω για κατούρημα με το συμπάθειο.
  Πήγα στο εξ ανάγκης και στο γιατρό. Και με το είπε το ποίμα νέτα σκέτα. Μου το ξεφούρνησε δίχως γυριστές. Με λέει έχεις προστάτη. .. το φελέκι μου.
  Και μετά λέγε από δω ξαναλέγε από κει με ρώτησε αμα τα τελευτέα χρονια την εφτιαχνα τη δουλεια. Αυτή με τις γυναίκες. Ότι αμα το είχα παραμελήση το πράμα, ότι για το λόγο αυτό μπορεί να το έπαθα.
  Καλά να το παραδεχτώ, κι ακόμα και που δεν το παραμέλησα και τόσο. Εντάξυ ρε φίλε. Άμα όμως συμβάλει η παραμέληση αυτή στο πρόβλημα, τότε οι καλογήροι που το έχουνε δέσει κόμπο, τότε αυτοί τι παθαίνουνε από το καθόλου που δεν το δουλεύουνε το εργαλείο τους;
  Και ακούω τώρα ότι αυτινούς δεν τους πιάνει ο καρκίνος.
  Και να σκέφτομαι τώρα για και η μαλακία πιάνεται ίσα με το από τέτοιο, για και το ντιγκιντόνγκικο, το από πίσω να το πούμε, πιάνεται κι αυτό ίσα με το κανονικό. Αλιώτικα γιατί αυτοί οι καλογέροι να μη πιανουν καρκίνο αφού δεν γαμούν, να το πω κι έτσι το πράμα; Μήπως δηλαδή πέφτει εδώ κανένα χοντρό δούλεμα;

 9. Ηγούμενος Ζ. said, on 02/10/2010 at 12:01 μμ

  ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ

  θεραπεία καρκίνου στο Άγιο Όρος

  Ο Νίκος Κουρκούλης (ο γνωστός τραγουδιστής)περί το 2002, είχε προβλήματα υγείας. Σε εξετάσεις που έκανε, διαπιστώθηκε καρκίνος στο πάγκρεας. Έκανε αρκετές επαναληπτικές εξετάσεις, που όμως όλες έδειχναν όλες το ίδιο πράγμα…
  Οι φίλοι του, τον πίεζαν να πάνε στο Άγιον Όρος. ..
  Η επιστροφή στην πόλη του συνοδευόταν από ακόμα μία έκπληξη. Πήγε στο νοσοκομείο και έκπλητος άκουγε τους γιατρούς να του λένε ότι στις νέες εξετάσεις που έκαναν, δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε καρκίνος, αλλά ούτε και το παραμικρό που θα έδειχνε κάτι τέτοιο.

  όλη η ιστορία στο
  http://www.dailygreece.com/2007/01/post_22.php

 10. Απελπισμένη Ηγουμένη said, on 02/10/2010 at 4:58 μμ

  Βοήθεια, βρίσκομαι σε απελπιστική κατάσταση, από τότε που διάβασα το παρακάτω. Αν μπορεί κανείς ας βοηθήσει. Έχω 31 καλόγριες υπο την ηγουμενία μου και είναι όλες παρθένες:

  Παιδιά και θηλασμός εναντίον καρκίνου του στήθους

  Στις καλόγριες του 18ου αιώνα αναζήτησε και βρήκε το κλειδί για την πιθανή θεραπεία του καρκίνου του στήθους καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει τις γυναίκες από την επάρατη νόσο. Η Βάλερι Μπέραλ ανέτρεξε στις σημειώσεις του Ιταλού επιστήμονα Μπερναρντίνο Ραματζίνι, ο οποίος πριν από 300 χρόνια διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα γυναικείο επάγγελμα που όσες γυναίκες το εξασκούσαν εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη συγκεκριμένη μορφή της επάρατης νόσου. Ο λόγος για τις καλόγριες.

  Πράγματι, από τότε μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πολλά αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την προστατευτική δράση που προσφέρουν η απόκτηση παιδιών και ο θηλασμός. Επιπλέον, τη δεκαετία του ’20, η πρωτοποριακή επιδημιολογική μελέτη της γιατρού Τζάνετ Λέιν-Κλέιπον για το βρετανικό υπουργείο Υγείας έδειξε ότι ο καρκίνος του στήθους σχετίζεται άμεσα με τον αριθμό παιδιών που έχει αποκτήσει μια γυναίκα, το διάστημα του θηλασμού, καθώς και την ηλικία της πρώτης εγκυμοσύνης αλλά και της εμμηνόπαυσης.

  Αυτά τα διαβασα από εδώ
  http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_bridge&brid=106&Itemid=0&topic=2473.msg23414#msg23414

 11. Ξενιτέας στο Λονδίνο said, on 02/10/2010 at 5:51 μμ

  Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΙΧΩΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

  ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

  Γέροντας Εφραίμ

  Ιερός Ναός 12 Αποστόλων Λονδίνου

  Θέλω να πω ότι αυτοί οι άγιοι που αγίασαν σήμερα έχουν μεγάλη δόξα, μεγάλη παρρησία στο Θεό και μας βοηθούν πάρα πολύ.
  Πριν από τρεις μήνες συνέβη το εξής. Ένας οδηγός πήγαινε από τη περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Τον σταματά ένας καλόγερος και του λέει: «Παλικάρι, με παίρνεις μέχρι τη Θεσσαλονίκη;». «Βεβαίως, ελάτε».

  Ήταν μόνος ο οδηγός. Κάθησε δίπλα του και του λέει: « Κώστα, -χωρίς να τον ξέρει- έχεις αρχόμενο καρκίνο στους πνεύμονες. Να πας στο νοσοκομείο και θα τον προλάβεις». Και αμέσως εξαφανίσθηκε. Αυτός έπαθε σοκ. Παίρνει μερικά τηλέφωνα και λέει τι του συνέβη. Του φέρνουν μερικές φωτογραφίες. Τον ρωτούν αν αναγνωρίζει ποιός είναι ο καλόγερος;
  Αυτός αναγνώρισε τον π. Παΐσιο. Πήγε πράγματι στο νοσοκομείο. Τον εξέτασαν οι γιατροί και βρήκαν αρχόμενο καρκίνο στους πνεύμονες, ενώ ο ίδιος δεν αισθανόταν πόνους. Βλέπετε αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ευαρέστησαν τον Θεό εμφανίζονται μετά το θάνατο τους και πιστοποιούν την αλήθεια του ευαγγελίου.

  Μέγας είσαι κύριε.

  Αυτά και άλλα πολλά θαυμαστά διάβασα στο http://gero-paisios.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html
  που δεν τα χωρά ανθρώπου νους. Μη τα βάζετε με τους αγίους γιατί εμφανίζονται μετά το θάνατο τους και πιστοποιούν την αλήθεια του ευαγγελίου.

 12. Καθηγήτρια Βιβή Παφίτισσα said, on 02/10/2010 at 10:04 μμ

  Επήρα το θάρρος να πω κι εγώ την περιπέτειαν όπου έζησα με την επάρατη νόσον της μανούλας μου.
  Το στήθος θρέφει το μωρό, αλλά μπορεί να αφαιρέσει την ζωή της μανούλας.
  Γιατί θεούλη μου το έκανες έτσι αυτό το πράγμα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Εκάμναμεν όλα της ιατρικής. Εγχείρησιν αφαίρεσης του όγκου, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.
  Μετά ο επιβλέπων ιατρός μας είπεν: από δω και πέρα ότι πει ο Θεός.
  Ετάξαμεν σε αγίους. Σε θαυματουργές εικόνες μοναστηριών. Και εις την Κύπρον, και εις ελλαδίτικες μονές.
  Εψάξαμεν και τον πατριώτην μας τον Εφραίμ, αλλά πού να τον εύρουμε, με τα προβλήματά του. Ήτο αδύνατον.
  Δεκαεπτά λαδωμένα βαμβάκια εσυλλέξαμεν από μονές με αγιασμένον ελαιόλαδον. Και τριάντα πέντε μισοκαμμένα φιτίλια, από καντήλες που έκαιγαν μπροστά σε θαυματουργές εικόνες της Παναγίας. Διότι δια τα φιτίλια, ένας καλόγερος από την Καλαμπάκαν, μου είπεν ότι είναι κατάλληλα δια την θεραπείαν του καρκίνου. Να τα κολλώ εις την περιοχήν, της μητέρας μου, την προσβληθείσα.
  Αλλά η μητέρα μου απόθανε. Και τίποτε δεν την ωφέλησεν, ούτε εκ της ιατρικής ούτε εκ της θρησκευτικής μεριάς.
  Ο Μητροπολίτης της Λεμεσού, μου είπεν ότι να προσευχηθώ εις τον Άγιον Κλάψον της Λέσβου, όπου και επήγα, και που είναι στο βοριοανατολικό μέρος της νήσου αυτής, πάνω στο δρόμο που οδηγεί στον φάρον.
  Αλλά μπορεί να μη φταίει ο άγιος, διότι παρά τις πολλές προσπάθειες που έκαμα, δεν ημπόρεσα να κλάψω ούτε μιαν στιγμήν.
  Μετά από όλα αυτά, εσκέφτηκα ότι δεν υπάρχει έλεος από πουθενά. Και η μητέρα μου ήτανε μόνον πενήντα ετών.
  Διάβασα όλα εδώ που εγράψατε για την ασθένεια του καρκίνου, και άκρην δεν ημπόρεσα να βγάλω. Έβγαλα όμως ένα συμπέρασμα: ότι ο θάνατος είναι αθάνατος.

 13. Θεολόγος ερευνητής said, on 02/10/2010 at 11:41 μμ

  Αγαπητή αδελφή Καθηγήτρια Βιβή Παφίτισσα, τι μας είπατε:

  Ο θάνατος είναι αθάνατος.

  Ο Θεός είναι αθάνατος, λέει η ιερή μας ορθόδοξη παράδοση.

  «Θανάτω θάνατον πατήσας», λέει ο υμνωδός.

  Άρα; Το αθάνατο, ξέκανε τον θάνατο, που είναι αθάνατος;

  Τι συμπέρασμα βγάζετε τώρα;

  Ότι ο θεός χέζει αθάνατα σκατά, που τα τρώνε οι θνητοί για να γίνουν αθάνατοι;

  Είστε και καθηγήτρια!!!

 14. mike rigo wolf said, on 03/10/2010 at 11:09 μμ

  @Ξενιτέας στο Λονδίνο
  Av μου παρουστεί κάποιος Άγιος ΣΤΟΝ ΞΥΠΝΙΟ ΜΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ) και μου πει όλα τα ΑΚΡΙΒΗ ΣΚΟΡ ΤΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ, όχι μόνο θα πιστέψω αλλά θα δώσω και τα μισά κέρδη σε φιλανθρωπείες. Θέλουνε οι Άγιοι να βοηθηθούν εκκατομύρια φτωχοί , δεν θέλουνε?

 15. Ξενιτέας στο Λονδίνο said, on 03/10/2010 at 11:32 μμ

  mike rigo wolf,
  είσε άσχετος με τα χριστιανικά.
  Άνθρωπέ μου, είδες ποτέ χριστιανό άνθρωπο, Μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτη, καλόγερο, καλόγρια, Αρχιεπίσκοπο (απ’ αυτούς βγήκαν οι άγιοί μας), να είχε ασχοληθεί ποτέ με λεφτά;
  Τα πολλά λεφτά που έχουν όλοι αυτοί, τους τα δίνουν μόνοι τους οι πιστοί, χωρίς αυτοί να τα ζητούν. Εσύ δηλαδή όταν παντρεύτηκες στην εκκλησία, λέω τώρα, και όταν βάφτισες τα παιδιά σου, τα λεφτά που έδωσες εκεί, σου βάλανε κανένα μαχαίρι στο λαιμό, για να τα δώσεις.
  Πάρ’ το χαμπάρι, άνθρωπέ μου μια και καλή. Τους αγίους δεν τους ενδιαφέρουν τα λεφτά. Τους ενδιαφέρει μόνον η σωτηρία της ψυχής. Κι άμα είναι να σώσει κανείς την ψυχή του, αυτό το πετυχαίνει και με γεμάτο στομάχι και με άδειο.
  Για να μη σου πω ότι με άδειο έχει περισσότερες πιθανότητες.

 16. Ξενιτέας στο Λονδίνο said, on 04/10/2010 at 6:44 μμ

  Ξενιτέας στο Λονδίνο

  mike rigo wolf, το λέει και κάποιος ποιητής

  ΓΙΑ ΕΝΑ «ΙΩΤΑ»
  ΤΩΝ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

  Ομοιούσιον οι μεν Αρειανιστές
  ομοούσιον οι δε ορθόδοξοι
  τον Ιησούν ήθελαν τον Γαλιλαίο του Γιαχβέ
  στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας

  «Ούτε ιώτα από του νόμου» είπε ο Κύριος

  Και να για ένα ιώτα τόσο ευτελές
  Χριστιανοί εσφάγησαν στην Έδεσσα
  Για ένα ιώτα «Υιέ του ανθρώπου». Τόσο πιστοί

  Οι πλούσιοι οι Αρειανιστές οι ομοιούσιοι
  έσφαξαν τους ορθούς τους ομοούσιους
  καλώς ακούσατε οι πλαγιαστοί τους όρθιους

  Κι ο βασιλεύς φίλος των φιλοσόφων Ιουλιανός
  ένεκα της μεγάλης του φιλανθρωπίας
  υπέρ των πτωχών τω πνεύματι χριστιανών
  απόφαση έλαβε υπέρ της σωτηρίας των
  Δίχως πολύ σπουδή και βία
  εδέσμευσε υπέρ των στρατιωτών
  τα χρήματα της εκκλησίας των Εδεσσηνών

  Κι όχι τόσο δια την σωτηρία των στρατιωτών
  όσο δια την σωτηρία των της Εδέσσης χριστιανών

  ότι κατά Χριστόν
  «πλούσιος ουκ εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών»

 17. Κλώνος Μητροπολίτη Ζωζώ said, on 04/10/2010 at 10:30 μμ

  Τι λέγεις τρισκατάρατε


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: