ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Αδριάντας Καντιώτου εις Αφγανιστάν (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚόΝ!!!)

Αντιπροσωπείαν των Υπέρορθοδόξων του Ζωντανού Μεγάλου Προφήτου του θρησκευομένου Αφγανιστάν εδήλωσεν σήμερον διά συνεντεύξεως Τύπου (Πρακτορείον Tali-Allah-Akbar-Iban) την απόφαση των να τιμήσουν τον συγγενεύοντα με τα ίδια ιδανικά, τον Μέγαν Άγιον της Ελληνορθοδοξίας εις το όνομαν του Ιδίου Ζωντανού Θεού με έναν Αδριάντα (μέγεθος 250Χ70Χ80 εκ.) που θα κοσμεί την μεγαλυτέραν πλατείαν της Καμπούλ (δεν θυμάμαι ποίαν, λόγω υπερβολικής συγκινήσεως…)

Μέγας Είσαι Κύριε και Θαυμαστά τα Έργα Σου, ένας ακόμη παγκοσμίου εμβέλειας Άγιος και Άσπιλος της Ελληνορθοδοξίας μας δικαιώνεται, πέραν της πατρίδος του που συνεχίζειν κατά (σύμφωνα με πρόσφατο Γκάλοπ) 99,999% να αδιαφορεί δια την ζωήν και το έργον του Μεγίστου Καντιώτου, του προοδευτικοτάτου αυτού δημοκράτην, αντιρατσιστήν και κυρίως φιλανθρώπου των απανταχού Ελλήνων.

Αιωνία Σου η Μνήμη. Άξιος!!!

Αθάνατος!!!

+

orse3

Σε όλους πλην των αφιλοκερδών εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

(Σχόλια ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΝ τους ενορίτες μου, θα διαγράφονται αυτομάτως άνευ εξηγήσεως εκ μέρους του ιεροβλογίου μου…)

[έΚΤΑΚΤΟΝ το Λέγειν Μου!!!]

Advertisements

15 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Θάνος said, on 01/09/2010 at 4:43 μμ

  Ο Άγιος αυτός άνθρωπος, αιωνία του η μνήμη, χάριν της ορθής πίστεως δεν δίστασε να γκρεμίσει με τάνκς (ακριβώς όπως έκαναν και οι ταλιμπάν με τα αγάλματα του Βούδα) χριστιανικούς ναούς στη Φλώρινα, μόνο και μόνο επειδή μεν ανήκαν σε ορθόδοξους αλλά σχισματικούς δε.
  Ιδού το ιστορικό:

  Η σκηνή στην κεντρική πλατεία της πόλης του Αμυνταίου. Δυο τανκς έχουν παραταχθεί μπροστά στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με τα κανόνια τους στραμμένα προς τα σπίτια.
  Τα μεγάλα ερπυστριοφόρα είναι δεμένα με συρματόσχοινα από τον τρούλο και το καμπαναριό του ναού. Οι οδηγοί βάζουν μπρος. Τα συρματόσχοινα τεντώνονται, οι ερπύστριες σπινάρουν στην άσφαλτο, αλλά το οικοδόμημα δεν πέφτει.
  Θα χρειαστούν πολλές προσπάθειες και θα σπάσουν πολλά συρματόσχοινα έως ότου σωριαστεί στο έδαφος. Μάρτυρες στη βάρβαρη πράξη μόνο οι εντελώς απαραίτητοι μηχανικοί, λίγοι στρατιωτικοί και ιερωμένοι.
  Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

  Ήταν 24 Ιουλίου του 1972, όταν ο Αυγουστίνος Καντιώτης κατέφυγε στα τανκς για να ισοπεδώσει την εκκλησία του Αμυνταίου. Οι αρχές της δικτατορίας έθεσαν στη διάθεσή του τα βαριά στρατιωτικά οχήματα, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να κατεδαφιστεί η παλιά και όμορφη εκκλησία με συμβατικές μεθόδους. Ειρωνεία της τύχης: Για να δικαιολογήσει ο Αυγουστίνος την απόφασή του να ρίξει το ναό είχε επικαλεστεί ως πρόσχημα τον κίνδυνο να καταρρεύσει το οικοδόμημα. Και για να γίνει πιστευτός επιστράτευσε τη μαρτυρία του …Παττακού, ο οποίος είχε επισκεφτεί την πόλη το 1971, και είχε αποφανθεί, κι αυτός, για τον κίνδυνο κατάρρευσης.

  Είχε προηγηθεί ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας. Με ανάλογη πραξικοπηματική ενέργεια ο Καντιώτης κατεδάφισε το 1971 το ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος επικύρωσε με την παρουσία του τη θεμελίωση του νέου ναού. Την ίδια τύχη είχαν και όσοι ιστορικοί ναοί του νομού επελέγησαν ως κατεδαφιστέοι από τον Καντιώτη. Ο Άγιος Νικόλαος στο Πλατύ Πρεσπών, ο Άγιος Αθανάσιος στην Καλλιθέα, η Αγία Παρασκευή στην Οξιά…

  Κοινή επίσημη δικαιολογία για όλες αυτές τις καταστροφές ήταν ότι επρόκειτο για «ετοιμόρροπα» ή «μικρά» κτίρια. Αστεία πράγματα. Ούτε λόγος δεν έγινε για επιδιόρθωση. Αμέσως κατεδάφιση. Φυσικά είναι κοινό μυστικό για τους κατοίκους της περιοχής ότι οι κατεδαφίσεις έγιναν για να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλες οι «μη ελληνικές» επιβιώσεις στην αρχιτεκτονική και την αγιογραφία. Δεν έφτανε στον Καντιώτη η «επιδιόρθωση» των αρχιτεκτονικών μελών και το ασβέστωμα των ιστορικών τοιχογραφιών, μόνο και μόνο για να σβηστούν οι κυριλλικές επιγραφές. Χρειαζόταν το επιδεικτικό γκρέμισμα, για να λειτουργήσει και ως συμβολική βία εις βάρος των κατοίκων.

  … Στον πανηγυρικό τόμο για την εικοσαετία του «νέου» Αγίου Παντελεήμονα αναφέρεται ότι «ο παλαιός ναός κτίσθηκε το 1890 από σχισματικούς της Φλώρινας.» Και ο παλιός ιερέας του ναού Αθανάσιος Ρούκαλης εξηγεί: «Έφερα βαρέως το ότι ο μητροπολιτικός ναός είχε σχήμα σλαβικό, και εσωτερικά και εξωτερικά. Είχε τρεις τρούλους επάνω σε σλαβικό ρυθμό. Όλα τα παράθυρά του ήταν σε σλαβικό ρυθμό. Μέσα οι εικόνες του τέμπλου ήσαν γραμμένες με σλαβικά γράμματα και πάνω σ’ αυτά είχαν γραφεί ελληνικά. Σε περιπτώσεις που είχαν σβηστεί ή είχαν ξεθωριάσει τα ελληνικά γράμματα, φαίνονταν ακόμη τα σλαβικά. Αυτό δεν μπορούσα να το δεχτώ.» Το πρώτο που έκανε ήταν να απομακρύνει τις εικόνες. «Η επιτροπή της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας παρέλαβε τις εικόνες και τις κατέθεσε σε κάποια υπηρεσία.» Ακολούθησε η αγία τράπεζα που διαρρυθμίστηκε «για να μη φαίνεται καθόλου ίχνος σλαβικής νοοτροπίας». Και τέλος έβαλε τεχνίτες και «διόρθωσαν» όλα τα παράθυρα. «Έτσι ο ναός απέκτησε χρώμα ελληνορθόδοξο. Έφυγε τελείως το σλαβικό.»

  Και αφού τον «διόρθωσαν» καλά καλά, τον κατεδάφισαν.
  Από τον ημερήσιο τύπο
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000116c.htm

 2. Tζένη η πεολείκτρια said, on 01/09/2010 at 6:17 μμ

  Αποκάλυψις τώρα!
  Ζήσαμε τον πλατωνικόν έρωτα μαζί!
  Ήτο υπέροχος!

 3. Θόδωρος Αγγελόπουλος said, on 01/09/2010 at 6:20 μμ

  Ήταν οπδός της Τέχνης στην πιο ακραία μορφή της

 4. Ντέζυ said, on 02/09/2010 at 5:22 μμ

  Τζένη, μήπως ξέρεις να μου πεις πώς γίνεται η πεολειχία όταν κάνεις πλατωνικό έρωτα;
  Διότι εγώ – μ’ αρέσει ξέρεις πολύ κι εμένα – κάθε φορά που το κάνω, ή τρίχες βλέπω ή μπαλάκια. Πλάτη δεν έχω δει ποτέ.

 5. Μοναχός Αγάπιος said, on 03/09/2010 at 5:24 μμ

  Αδελφέ Ορθόδοξε την υπομονή του Ιώβ δείχνεις που ανέχεσαι και υπομένεις αυτά τα κακά κορίτσια, που γράφουν τέτοια αμαρτωλά λόγια.
  Και ο κύριός μας δεν έκανε έτσι; Με τις πόρνες δεν συναναστρέφονταν και με όλους τους αμαρτωλούς; Για αυτούς δεν ήρθε στον κόσμο, για να τους σώσει από τα νύχια του σατανά;
  Αλλά τώρα ποιος θα μπορέσει να σώσει τις αμαρτωλές αυτές ψυχές; Τότε που ήρθε ο Χριστός μας, που δεν ξέρανε τα κορίτσια από πεολειχίες και άλλα τέτοια κακά πράμματα, λίγα αποτελέσματα κατάφερε. Και τώρα με τόσες αμαρτίες παραπάνω, λένε ότι τα κορίτσια το κάνουν μεταξύ τους, και οι άντρες το ίδιο, πώς θα βρεθεί άκρη σωτηρίας.
  Άκουσα ότι και οι παπάδες δεν πάνε παρακάτω.
  Μόνο εμείς οι καλόγεροι μείναμε άσπιλοι και άμωμοι στον κόσμο αυτόνα. Έτσι με είπε ο άγιος ηγούμενός μου.
  Υπομονή αδελφέ. Όλα είναι θέλημα θεού. Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε μαζί του. Αυτός ξέρει τι κάνει. Αφού έτσι θέλει έτσι ας γίνει. Εσύ βαδίζεις σύμφωνα με τις εντολές του. Τους αγαπάς όλους.
  Όταν τα κορίτσια αυτά γεράσουν θα τα κόψουν αυτά τα συνήθεια και θα σωθούν. Ξέρεις ότι ο διάβολος δεν ασχολείται με τις γριές και τους γέρους. Που θα πάνε κι αυτές, θα βάλουν μυαλό. Υπομονή θέλει. Υπομονή. Κουράγιο αδελφέ.

  Μοναχός Αγάπιος. Μονή Κουτ…ουσιου

 6. Μοναχός Αγάπιος said, on 04/09/2010 at 11:02 πμ

  Αδελφέ Ορθόδοξε, θα σε πω τώρα ένα περιστατικό που με είπε ο ηγούμενός μου.
  Ήρθε στο μοναστήρι μας για να τον ξομολογήσει ένας αδελφός. Μετά τον ρώτησε γιατί σκανταλίστηκε από την φωτογραφία που έχεις να δείχνει τέσερεις καλόγριες που φουμάρουν.
  Ο ηγούμενος τον είπε ότι το κάπνισμα δεν είναι αμαρτία, γιατί πουθενά δεν απαγορεύεται, ούτε στα ευαγγέλια ούτε στις συνόδους ούτε στους πατέρες. Γι’ αυτό και μερικοί μοναχοί εδώ στο όρος φουμάρουν που και που.
  Μόνο εκείνοι οι Πεντικοστιανοί το απαγορεύουν, γατί είναι αιρετικοί, πανάθεμά τους.
  Και κακώς η πολιτεία το απαγόρεψε τώρα. Αμ ήταν αμάρτημα δεν θα το φρόντιζε ο Πανάγαθος να μας το πει;
  Δεν βλέπουν οι υποκριτές ότι ο λαός είναι βουτηγμένος στις αμαρτίες και τώρα το κάπνισμα τους μάρανε. Από τη μια παντρεύουνε αρσενικούς μεταξύ τους κι από την άλλη απαγορεύουν πράγματα που δεν βλάπτουν τη ψυχή. Ντροπή τους.

 7. Αγιοποίηση ΤΩΡΑ! said, on 04/09/2010 at 2:28 μμ

  Νεότεραι πληροφορίαι μαρτυρούν ότι ενεφανίσθη παράδοξον σημείον στο σκήνωμα του αειμνήστου Γέροντος. Θαύμα, θαύμα! Παιδίον που βρέθηκε εντελώς τυχαίως εις την περιοχήν, διεπίστωσε κατά την απόπειρα οικειοθελούς ασπασμού της πανσέπτου χειρός του σκηνώματος, ότι αύτη ήτο εύκαμπτη και ευλύγιστη (ως κούπα) και ημπόρεσε να την σηκώσει ευκόλως. Άγιος, άγιος, άγιος!

 8. Θάνος said, on 04/09/2010 at 3:15 μμ

  Αδελφέ που προτείνεις «Αγιοποίηση ΤΩΡΑ!», πόσο δίκιο έχεις. Διότι υπάρχει και ντοκουμέντο από έγκυρη πηγή:

  ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

  Δύο δίδυμα αδελφάκια ηλικίας 5-6 ετών, φίλησαν το χέρι του π. Αυγουστίνου και στην έξοδο λέει το ένα στην μητέρα του· Μαμά γιατί φαίνεται τόσο νέος; Και ο π. Ιερόθεος που το άκουσε απαντά· Είναι νέος 104 ετών!
  Το παιδάκι έμεινε στην πόρτα και τον κοιτούσε και επαναλάμβανε· Ναί, δεν είναι γέρος, αλλά πολύ νέος. Και το άλλο αδελφάκι του που καθόταν δίπλα του συμπλήρωσε· Είναι πολύ ωραίος!
  Τί έβλεπαν τα αθώα ματάκια των παιδιών δεν γνωρίζουμε, η αγιότητα όμως του προσώπου του αγωνίστου ιεράρχου δεν κρύβονταν.

  Ο χειρούργος ιατρός Ευγένειος Μπαϊραμίδης εκείνη την μεσονύκτια ώρα, κοιτούσε το γαλήνιο πρόσωπο του Γέροντος που δεν είχε αλλοιωθεί καθόλου απο την οξεία πνευμονική ανεπάρκεια των τελευτών 24αρων ωρών και με θαυμασμό είπε· Δέστε το πρόσωπο του Γέροντος, έχει ροδοκόκκινο χρώμα! Αν αυτό δεν είναι θαύμα, τότε ποιο είναι!

  Όταν υπάρχει νεφρική ανεπάρκεια μαυρίζει το πρόσωπο. Στον π. Αυγουστίνο αυτό δεν έγινε, γιατί δεν το ήθελε ο Θεός.

  Διαβάστε περισσότερα http://news.kozaninet.gr/?p=15174#ixzz0yZ9L5MMP

 9. Φλωρινιώτης said, on 04/09/2010 at 3:29 μμ

  ΚΑΝΤΩΤΗΣ. Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ

  Κανείς πατέρας της Ορθοδοξίας δεν ξεστόμισε μέχρι στιγμής τόσο υψιπετή και ομολογιακό πύρινο λόγο υπέρ της ορθής πίστης:

  «Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; ‘Οπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους ούτε στους μασόνους ούτε στους οικουμενιστάς…». Αυγουστίνος Καντιώτης.

  Κι εσείς συζητάτε εδώ για την αγιοποίησή του! Ο άγιος έχει ανάγκη από αγιοποίηση;
  Αν δεν είναι αυτός άγιος τότε ποιος μπορεί να είναι τώρα; Ο άπλυτος, αγράμματος και μέντιουμ καλόγερος Παΐσιος;

 10. Ι. Καθηγητής Θεολογίας said, on 04/09/2010 at 6:04 μμ

  Ουδείς επρόσεξεν την επισήμανσιν του Θάνου εις το πρώτον σχόλιον (σχόλιον ορθοδόξου σχολαστικότητος);
  Ότι πρόκειται δια την μοναδικήν, ανά τον κόσμον, περίπτωσιν ζηλωτού της Ορθοδοξίας, ο οποίος εγκρέμνισεν ναούς του Κυρίου, χάριν της καθαρότητος της πίστεως!!!
  Επαναγνώσετε το σχόλιόν του παρακαλώ.
  Είναι δυνατόν η βάρβαρος μογγολική φυλή των Βουλγάρων να υπηρετεί τον μόνον αληθινόν θεόν, ορθότερα από τους Ρωμιούς, οι οποίοι απέστειλαν προς αυτούς αγίους μοναχούς προς εκπολιτισμόν των;
  Κάτι γνωρίζωμεν περισσότερον και ημείς οι καθηγηταί της Θεολογικής επιστήμης, από τους απλούς πιστούς. Διότι εάν ήρκουν αι γραφαί και οι Πατέρες, τότε προς τι η ύπαρξις και η χρησιμότης ημών; Ότι δια τας παρερμηνείας των γραφών και των ανορθοδόξων εκτροπών του χριστεπωνύμου πληρώματος, εκλήθημεν εις το έργον του ορθώς ερμηνεύειν τα τοιούτα.
  Και αυτή αύτη η πολιτεία εφρόντισεν να αρμόσει επιτροπήν συνταγματολόγων, ήτις επωμίζεται την βάσανον της ερμηνείας των άρθρων του εκάστοτε συντάγματος.

  Δια τους ωσάνω λόγους, καλόν είναι όχι μόνον να υιοθετήσωμεν την πρότασιν «Αγιοποίηση ΤΩΡΑ», αλλά να υπερθεματίσωμεν, προτείνοντες και τίτλον πρωτάκουστον, ως «Άγιος των Αγίων, μετά Θεόν», ότι το «Άγιος των Αγίων» ανήκει μόνον εις τον δημιουργόν του σύμπαντος κόσμου.

  Ι. καθηγητή Θεολογικής Σχολής, ανωνύμως εδώ λανθάνων, λόγω του φόβου των αιρετικών συναδέλφων μου.

 11. Θάνος said, on 05/09/2010 at 6:26 μμ

  Ακόμα δεν πέθανε καλά-καλά ο άγιος και άρχισαν οι χλευασμοί και οι ειρωνείες των άθεων.

  Γέμισαν το διαδίκτυο με διαδόσεις ότι το σκήνωμα του αγίου αποπνέει μυρουδιά φρεσκοψημένων πιπεριών Φλωρίνης.
  Ότι ο Φλωρινιώτης ο τραγουδιστής, από την στεναχώρια του έβγαλε πολύποδα στο λαρύγγι του.
  Ότι όλοι οι φλώροι της δυτικής Μακεδονίας έπαψαν να κελαηδούν.

  Μα τόση κακία και ασέβεια. Τόση κακία θεέ μου!!!

 12. το σκήνωμα μύρισε λίγο καβαλίνα αλόγου, πρόκειται για την πρώτη ύλη πολλών προϊόντων του γνωστού οίκου Paco Rabane.

  Προβλέπω εισαγωγή συναλλάγματος εις την Πατρίδαν.
  και νεκρός προσφέρει ο Άγιος εις τους ‘Ελληνας.
  .
  Εύγε!!!

 13. Θάνος said, on 06/09/2010 at 2:49 μμ

  Συκοφάντες αθεόφοβοι, έκαναν τον άγιο και χουντικό!!!

  Για διαβάστε την αλήθεια:

  Aπό τους πρώτους κιόλας μήνες συγκρούεται με την δικτατορική κυβέρνησι, γιατί ο επίσκοπος Aυγουστινος δεν επιτρέπει να βγάζουν πολιτικούς λόγους μέσα στους ναούς, γιατί οι κινηματογράφοι και τα νυκτερινά κέντρα στην Φλώρινα αρχίζουν να υπολειτουργούν.

  Kυβερνούμε, έλεγε ο Πατακός, σ’ όλη την Eλλάδα, πλην τού νομού Φλωρίνης, που κυβερνά πνευματικά ο επίσκοπος.

  Ο Mητροπολίτης Φλωρίνης Aυγουστινος με τόν βαρύ οπλισμό τού επισκόπου ποιμένη με πατρική στοργή το ποιμνιό του· φυλάγει άγρυπνος τις Θερμοπύλες τού Bορρά, και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Eρχεται σε σύγκρουσι με τόν Υπουργό Bορείου Eλλάδος Πατίλη, εξ αιτίας τού Kαρναβάλου. O νεοεκλεγείς επίσκοπος Aυγουστινος του μιλά αυστηρά και του κλείνει το τηλέφωνο. Θέλει τη Φλώρινα φάρο της Oρθοδοξίας και όχι πόλι της ειδωλολατρίας και τού καρναβάλου και της ακολασίας. H απάντησι της δικτατορίας είναι άμεση. Διακόπτουν το κήρυγμά του από τόν κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Φλωρίνης στις 7/2/1968. Πιέζουν τόν αρχιεπίσκοπο Iερώνυμο γιά να τόν απομακρίνη από την μητρόπολι, και επειδή δεν βρίσκουν ανταπόκρισι χρησιμοποιούν μεθόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων, γιά να τόν εξοντώσουν (βλ. DVD, «TA YΠEP ΚΑΙ TA KATΑ TΟY EΠIΣKΟΠΟΥ AYΓΟYΣTINΟY ). Tί πετυχαίνουν; Aπολύτως τίποτε. H δικτατορία πέφτει, οι δικτάτορες πεθαίνουν στην φυλακή και ο π. Aυγουστινος μένει στην θέσι του και συνεχίζει τόν αγώνα.
  (ΣTA IXNH TΩN ΠATEPΩN http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=4875)

 14. Οσία Ευκολπία said, on 07/09/2010 at 11:18 πμ

  Ενα πενθιμο τραγούδι για να θρηνήσουμε την κοίμηση του μακαριστού Αυγουστίνου.

 15. Πατήρ Φουντούνιος said, on 07/09/2010 at 1:41 μμ

  Ταὶς τῆς πανάχραντου Δεσποίνης ἠμῶν Βαρβάρας Στρειζάνδου πρεσβείαις ἐλεῆμον, ἐξάλειψον τὰ πλήθη, τῶν ἐμῶν ἐγκλημάτων.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: