ο Χριστιανός Ορθόδοξος

ΑΓΡΥΠΝΙΑ στην Ι. Μ. Πετράκη (ΕΠΕίΓΟΝ!!!)

ΟΣΙΟΥ ΠΑΧΩΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΙΑΡΧΟΥ

Θα τελεσθεί την 14η/15η Μαϊου 2010 από 9:00μμ έως 2:00πμ (να μην το ξενυχτίσουμε)

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΧΩΜΙΟΣ
Ή Ανω Θηβαΐδα της Αιγύπτου είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Παχώμιος από γονείς ειδωλολάτρες, το 292 μ.Χ. Σε ηλικία 20 χρονών, κατατάχθηκε στον αυτοκρατορικό στρατό, όπου συνδέθηκε με χριστιανούς στρατιώτες και έτσι γνώρισε τη χριστιανική θρησκεία. Όταν απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, βαπτίσθηκε.

Ή ψυχή του, όμως, επιθυμούσε κάτι περισσότερο και ανώτερο πνευματικά. Πήγε, λοιπόν, κοντά σε έναν φημισμένο ησυχαστή, τον Παλαίμονα, όπου κοντά του προόδευσε στην άσκηση, την αρετή και ιδιαίτερα στη βαθειά ταπεινοφροσύνη.

Όταν πέθανε ο Παλαίμονας, με τη χάρη του Θεού ο Παχώμιος έκτισε δικό του κελί (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) στον τόπο Ταβενησία, κοντά στο Νείλο. Με το χρόνο σχηματίσθηκε αδελφότητα, και έτσι έγινε εκεί ολόκληρη Μονή. Καταπληκτικά οργανωτικό πνεύμα ο Παχώμιος και με βοηθό την ταπεινοφροσύνη, κατόρθωσε να δημιουργήσει άριστο κοινοβιακό σύστημα και διοικούσε αρμονικότατα τους 3.000 περίπου μοναχούς πού ήταν γύρω άπ’ αυτόν. Θεωρείται, μάλιστα, και ο Ιδρυτής της κοινοβιακής ζωής.

Συμπέρασμαν: Ένας Παχώμιος μας χρειάζεται(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

Απολυτίκιο. Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Άγελάρχης έδείχθης του Άρχιποιμένος, Μοναστών τας άγέλας Πάτερ Παχώμιε, προς την μάνδραν οδηγών την έπουράνιον, και το πρέπον άσκηταίς, εκείθεν σχήμα μυηθείς, και τούτο πάλιν μυήσας• νυν δε συν τούτοις άγάλλη, και συγχορεύεις εν ούρανίαις σκηναίς.

orse

ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Advertisements

9 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Θάνος said, on 12/05/2010 at 9:46 πμ

  Ορθόδοξε, ή είσαι πλανημένος από κακούργους που μισούν την Ορθοδοξία μας, ή έχει φωλιάσει για τα καλά μέσα σου ο Σατανάς. Να πας να εξομολογηθείς αμέσως.
  Πού το βρήκες αυτό το απολυτίκιο; Είναι δυνατόν να αποκαλεί τον άγιο Αγελάρχη και τους καλόγερους αγέλες; Το μοναστήρι μάνδρα! Σιγά-σιγά θα τον πεις και αγελαδάρχη.
  Το περιβόλι της Παναγιάς δηλαδή, αυτό το Άγιο Όρος, τι είναι; Η χώρα των μαντριών; Δηλαδή ο τόπος μυρίζει κοπριά; Δεν καταλαβαίνεις τι θα πει περιβόλι; Ότι έχει χριστιανικά λουλούδια για μύρισμα;

 2. Σταύρος said, on 12/05/2010 at 10:01 πμ

  Θάνο, τώρα μάλιστα, μας φώτισες. Λουλούδια για μύρισμα! Ποιοι, οι καλόγεροι! Καλά δεν έτυχε ποτέ να ακούσεις χριστιανέ μου ότι απαγορεύεται το μπάνιο στους καλόγερους; Δεν άκουσες ποτέ για τον γενάρχη της καλογερικής, τον Αντώνιο;
  «Καθ’ όλον τον ερημικό βίο του ο Αντώνιος ουδέποτε άλλαξε ένδυμα και ουδέποτε ένιψε το σώμα του ή καν τα πόδια του με νερό». (Αγίου Αθανασίου,Βίος κεφ. 47 και 95).
  Δηλαδή τώρα οι καλόγεροι δεν μιμούνται τον άγιο πατέρα τους;
  Και μη μου πεις ότι θα διαψεύσεις τον Μέγα Αθανάσιο.

 3. 1451 said, on 12/05/2010 at 10:50 πμ

  Στην αγρυπνία θα έχει και μαξιλαροπόλεμο; Θα είναι κάτι σαν πιτζάμα πάρτυ δηλαδή; Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην το μπερδεύουμε με το sleepover.

 4. ΓΑΠ said, on 12/05/2010 at 3:55 μμ

  Ὡς τῶν αἰχμαλώτων ἐλευθερωτής, καὶ τῶν πτωχῶν ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ …

 5. Στράτος said, on 12/05/2010 at 6:22 μμ

  Ορθόδοξε, αυτός ο δαιμονισμένος (το παραδέχτηκε ότι είναι) 1451, σε λιγάκι θα μας ζητήσει και κορίτσια (ξέρεις από εκείνα τα…) στην αγρυπνία ! Ήμαρτον Κύριε!!!
  Για βάλ’ τον σε παρακαλώ λιγάκι στην τάξη.

 6. 1451 said, on 12/05/2010 at 8:35 μμ

  Ο Κύριος δεν είχε πεί οτι θέλει κοντά του τις γυναίκες χαλαρών ηθών; Γιατί λοιπόν να τις διώχνουμε; Ο Κύριος δεν είχε πεί οτι πιότερο χαίρεται οταν επιστρέφει στο μαντρί ο άσωτος;
  Προς τί η αγανάκτηση λοιπόν;

 7. Donald Efraim Duck said, on 12/05/2010 at 8:56 μμ

  αν δεν έχετε κάτι πρωτότυπο να πείτε αντάξιο με τον χώρο, μην γράφετε καθόλου τα κοινότοπα σχόλια σας, χαλάτε το μπλογκ του ορθόδοξου.

  Πιστέψτε με.

 8. Ηγούμενος Ο.Λ.Λ. said, on 13/05/2010 at 7:09 πμ

  Προς Donald Efraim Duck, από το στόμα σου και στου θεού τ’ αυτί. Να χαλάσει να ησυχάσουμε. Έναν μήνα τώρα το συζητάμε στη μονή του οσίου Λουκά το θέμα, και άκρη δεν μπορούμε να βγάλουμε. Την μια τον εδώ Ορθόδοξο τον βγάζουμε λύρα εκατό της Ορθοδοξίας. Την άλλη κάποιος πατέρας σκανδαλίζεται από τα λεγόμενά του, και τότε μπαίνει μέσα μας ο δαίμων της αμφιβολίας, ο οποίος τίποτα μεν δεν σκοτώνει αλλά δηλητηριάζει τα πάντα.
  Φυσούνες ακορντεόν έχουμε καταντήσει με δαύτονε. Να χαλάσει μακάρι και να ησυχάσουμε μια και καλά από τις αμφιβολίες μας.

 9. orthodoxos said, on 13/05/2010 at 4:03 μμ

  εις τα επόμενα πόστιάν μου, όσα σχόλια δεν ταιριάζουν με το ιερόν μου βλόγιον θα διαγράφονται.

  όσα διαβάζω εδώ τώρα χρειάζονται διαγραφήν, τα αφήνω όμως γιατί δεν σας προειδοποίησα.

  θεωρητικάν και αντιχριστιανικάν σχόλια δεν μου χρειάζονται.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: