ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Μητρ. Αμβρόσιος: «Η εγκράτειαν μαραίνει την επιθυμίαν» (έΞΟΧΟΝ!!!)

amvrosios_dev

Ο Αγιώτατος βλόγγερ Μητροπολίτης Αμβρόσιος, είναι πηγή φωτός και Γνώσεως, τον διαβάσω μετά κατανύξεως και δακρύων και ώρες-ώρες εκτυπώ την κεφαλήν μου εις το απέναντι τοιχίον του σπηλαίου το οποίον με υπομονήν και καρτερίαν στεγάζειν εμέναν τον Ασήμαντον με το λαπτοπ του.

Διαβάστε τα ιερά Λόγιαν περί του Τρόπου ίνα μαραθήν η εγκράτιαν ημών.

ΑΓ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ
«ΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ»
Μέρος 5ον

«...γέροντα, αλλά σε παρακαλώ πες μου και αυτό, πως η εγκράτεια μαραίνει την επιθυμία.»
Και αποκρίθηκε ο γέροντας:

Επειδή με αυτή απέχουμε απ’ όλα όσα δεν ικανοποιούν την ανάγκη, αλλά γεννούν ηδονή, και αυτή κάμνει να μη μετέχουμε σε τίποτε, εκτός από τ’ αναγκαία για την ζωή. Αυτή δεν επιδιώκει τα ευχάριστα, αλλά τα ωφέλιμα. Βάζει ένα μέτρο στην ανάγκη του φαγητού και του πιοτού. Δεν επιτρέπει στο σώμα περιττή υγρότητα. Έτσι συντηρεί τη ζωή του σώματος και το φυλάει ανενόχλητο από την ορμή της συνουσίας. Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, η εγκράτεια μαραίνει την επιθυμία. Η δε ηδονή, και ο κορεσμός από φαγητά και πιοτά, θερμαίνει την γαστέρα και αναφλογίζει την όρεξη για αισχρές επιθυμίες και υποκινεί όλο το ζώο για την παράνομη σχέση. Τότε γίνονται οι οφθαλμοί αναιδείς, τα χέρια αχαλίνωτα, η γλώσσα λέγει ελκυστικά λόγια και το αυτί δέχεται ματαιολογίες. Ο νους καταφρονεί τον Θεό και η ψυχή κατά την διάνοια εργάζεται την μοιχεία και οδηγεί το σώμα στην αμαρτία.

(έΞΟΧΟΝ ! ! !)

orse

ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. quervo said, on 11/05/2010 at 9:28 πμ

  Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ σε περικαλώ όπως εις την τρίτη σειρά αναγραφομένων σου προσθέσεις έναν τόνο είς την βαρβαρικήν λέξην λαπτόπ.

  ΑΜΗΝ

 2. mitsaras said, on 11/05/2010 at 10:11 πμ

  «Διαβάστε τα ιερά Λόγιαν περί του Τρόπου ίνα μαραθήν η εγκράτιαν ημών.»

  Ποια εγκράτεια ρε Ορθόδοξε; Η επιθυμία θέμε να μαραθεί. Μου φαίνεται σε βάρεσε η πολλή εγκράτεια στο κεφάλι.

 3. 1451 said, on 11/05/2010 at 10:48 πμ

  Εμένα μου έχει μαραθεί η επιθυμία. Προσεύχομαι πέντε ώρες την ημέρα και τρώω μήλα Ευβοίας.

 4. Ο γέροντας είπε:
  » Επειδή με αυτή απέχουμε απ’ όλα όσα δεν ικανοποιούν την ανάγκη, αλλά γεννούν ηδονή, και αυτή κάμνει να μη μετέχουμε σε τίποτε, εκτός από τ’ αναγκαία για την ζωή».
  Αλλά τα ντοκουμέντα λένε ακριβώς τα αντίθετα:
  ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΙΑ. Η ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΘΕΑ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ
  http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=521

 5. Στράτος said, on 11/05/2010 at 11:44 πμ

  Εσύ Βασδέκη το βιολί σου. Τον ψύλλο να τον κάνεις καμήλα. Ας σε λυπηθεί ο Κύριος.
  Οι άγιοί μας απόστολοι και πατέρες, που ήταν οι σοφότεροι των ανθρώπων, δεν μας εξήγησαν για τα κακά της συνουσίας, με το νυ και με το σίγμα;
  για διαβάστε να μάθετε:

  Οι σωματικές αυτοτιμωρίες, η κατάπνιξη των συναισθημάτων και το μίσος για το σώμα, που θεωρείται ως έδρα της αμαρτίας, κάνουν την εμφάνισή τους (ιδιαίτερη αναφορά στον απόστολο Παύλο) και ο χριστιανός καλείται να νεκρώσει και να υποδουλώσει το σώμα του. Παράλληλα, η γυναίκα ταπεινώνεται, ενώ ο γάμος υποβαθμίζεται σε έναν απλό συμβιβασμό, που εγκρίνεται μόνο για την αποφυγή της πορνείας.
  Συγχρόνως, προπαγανδίζεται η ασκητεία, καθώς οι θεολόγοι παρουσιάζουν την εχθρική προς το σώμα και τις ορμές στάση των ασκητών, ως το πιο υψηλό ιδανικό. «Σχεδόν κάθε εκδήλωση της σεξουαλικότητας είναι βαριά αμαρτία, η παθολογική αγνεία ιερή, η ηδονή διαβολεμένη, ενώ η σωματική αυτοτιμωρία εκθειάζεται.»
  Ο Ιωάννης της Άβιλας που το 1926 αναγορεύτηκε διδάσκαλος της Εκκλησίας, διδάσκει: «Να περιφρονείς το σώμα, να το θεωρείς κοπρώνα σκεπασμένο με χιόνι, κάτι που σου προκαλεί αηδία ακόμη και όταν το σκέφτεσαι.» ενώ ο «άγιος» Φραγκίσκος της Ασίζης ορίζει ότι το σώμα πρέπει «να το μισούμε επειδή επιθυμεί μια σαρκική ζωή», ότι «η σάρκα πρέπει να απονεκρώνεται, να περιφρονείται και να ατιμάζεται.»…
  Ας θυμηθούμε τα ανδρικά μέλη των θρησκευτικών ταγμάτων με την αισθησιακή – ιπποτική λατρεία της Παναγίας, μνηστήρες και σύζυγοι της Μαρίας, όπως αντίστοιχα και τις μοναχές, που το υποκατάστατο του συντρόφου τους είναι ο Ιησούς. Είναι «μνηστές», «ναοί του Κυρίου», «αρτοφόρια του Χριστού». Για τον Deschner οι έξαλλες καταστάσεις άγριων οραμάτων «θείας αγάπης» που περιγράφει διεξοδικά στο βιβλίο του, δεν είναι τίποτε άλλο από απλά υποκατάστατα της καταπιεζόμενης σωματικής ορμής, καθώς η ιπποτική αυτή αγάπη και λατρεία έχει καθαρά λιμπιντική βάση. ..
  Περιορισμοί όμως επιβάλλονταν και στη σεξουαλική επαφή των συζύγων, αφού κατά τον πρώιμο μεσαίωνα απαγορευόταν η συνουσία περίπου οκτώ μήνες το χρόνο! (Κυριακές και αργίες, τις ημέρες προσευχής και μετάνοιας, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το οκταήμερο μετά το Πάσχα και την Πεντηκοστή, τη σαρακοστή πριν από τα Χριστούγεννα, πριν ή και μετά την μετάληψη, κατά την εγκυμοσύνη και μετά τον τοκετό!)
  Οι μόνοι λόγοι που η Εκκλησία επέτρεψε τη συνουσία μεταξύ των συζύγων ήταν: για να αποτρέψει την πιθανώς πιο ηδονική εξωσυζυγική σεξουαλικότητα και για να προσφέρει στον άντρα ένα γιατρικό ώστε να αποφεύγονται οι ονειρώξεις και η μοιχεία. Άλλωστε η Εκκλησία χρειαζόταν το γάμο για να προστίθεται στους πιστούς της νέο αίμα. Ο Λούθηρος αναφέρει για τις γυναίκες : « Αλλά και αν η εγκυμοσύνη τις κουράζει ή τελικά τους κοστίζει τη ζωή, δεν πειράζει, αφήστε τις εγκύους να πεθάνουν, αυτός είναι ο προορισμός τους.»
  Κατανοώντας η Εκκλησία ότι η σεξουαλική πράξη ήταν αναπόφευκτη, προσπάθησε τουλάχιστον να επιβάλλει το να γίνεται σπάνια και χωρίς… απληστία! Η ηδονή ήταν πάντοτε έγκλημα και αμαρτωλή πράξη για τους χριστιανούς.
  περισσότερα από:
  http://www.forum.locus7.gr/viewtopic.php?f=16&t=550&start=0

 6. koyklitis said, on 11/05/2010 at 5:14 μμ

  Μακάρι ο πατήρ του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αμβροσίου να ήτο εγκρατής και να είχεν προβεί εις αυτοϊκανοποίησιν αντί της συνουσίας, ώστε να μην μας ζαλίζει σήμερον τα αμελέτητα με τοιαύτας ανοησίας-ίνα μη πω, χυδαϊστή, μαλακίας!

 7. Φίλε koyklitis, έλα μου που η θρησκεία αυτή καταφέρεται εξ ίσου και στην μαλακία και στη συνουσία. Και εκ του αυνανισμού των χριστιανών ουδέν πάθαμε. Από τις συνουσίες τους όμως;
  Και τους δόθηκε ως επιτίμιο από τη δικαιοσύνη της φύσης, η ακατάσχετη μαλακιολογία, ως τιμωρία, για την αποστροφή τους προς τα αφροδίσια. Στο δε κύκλο των αγάμων, το επιτίμιο της αρσενοκοιτίας.
  Ο φουκαράς πατήρ Κολλάς, πρόεδρος του συνδέσμου κληρικών, ξελαρυγγίστηκε να φωνάζει «Δεν πάει άλλο, γεμίσαμε με ομοφυλόφιλους επισκόπους».
  Και δεν θέλω εδώ να επεκταθώ στην ιερή παιδεραστία, την οποία με κάθε μέσο και τρόπο κουκουλώνουν και σκεπάζουν, όπως οι γάτες τα κακά τους.
  Αλλά φαίνεται ότι μερικοί εδώ πέρα, τα θέματα αυτά δεν τα θεωρούν σοβαρά και άξια λόγου.

 8. 1451 said, on 11/05/2010 at 7:54 μμ

  Αποκλείετε δηλαδή το ενδεχόμενο, άνθρωποι να γεννιούνται κατόπιν θεϊκής παρέμβασης;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: