ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Μου φορολογούν (Την Πίστη μου Μέσα!!!)

Άγιε Αμβρόσιε να πάρεις επειγόντως Θέσιν!!!

Η φορολόγησιν της Εκκλησίας (ΑΔΙΚίΑΝ!!!) – Χωρίζει και η Κοκκίνου (ΑίΣΧΟΝ!!!)

Δύο κακά με βρήκαν σήμερις, Λιποθυμώ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αδικη θεωρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος την επιβολή φορολογίας στην Εκκλησία και αυτό είναι το θέμα της σημερινής έκτακτης σύγκλησης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Πολιτείας, «όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε κατά καμία έννοια να δημιουργηθούν αυθαίρετες καταστάσεις τύπου 1987. Πρέπει να επικρατήσει ο διάλογος. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδείξει μέσα στους αιώνες ότι πάντα ήταν πρώτη σε προσφορά προς το έθνος. Πιστεύω ότι και τώρα από τον διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Διαφωνώ με το αποφασίζω και διατάσσω. Είμαι υπέρ του διαλόγου και νομίζω ότι και η Πολιτεία έχει να κερδίσει».

Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άδικη η επιβολή της φορολογίας και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία πάντοτε προσφέρει, πρόσφερε στο παρελθόν, θα προσφέρει και τώρα, θα δώσει και στην προκειμένη περίπτωση. Δεν αρνούμεθα τη φορολόγηση. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά με έναν τρόπο δίκαιο. Οχι με αυθαιρεσίες και αυθαίρετο τρόπο. Επομένως, περιμένουμε τον διάλογο. Η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας είναι έτοιμη να συζητήσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά με έναν τρόπο δίκαιο».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συγκαλείται σήμερα. (εκτάκτως!!!)

orse3

Σε όλους πλην των αφιλοκερδών εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tou κώlou ta 9mera said, on 23/03/2010 at 6:39 μμ

  Aίσχος η φορολόγησις Εκκλησίας.
  Έδωσα σχόλιον εις εβραικόν μπλογκ Ροιδη δια δήλωσιν μητροπολίτου Ανδρέα υπέρ παρελάσεων.
  Καταργούν παρελάσεις οι άθεοι.
  Ορθόδοξε Heeeeeeeeeeeeeeelp

 2. Η κατάρα του θεού να πέσει πάνω σας, αθεόφοβοι που θέλετε να βάλετε χέρι στα ψίχουλα που κρατά για πάρτη της η ελεήμων εκκλησία μας.
  Η φιλόπτωχος εκκλησία που υπόφερε τα πάνδεινα από τους Τουρκαλάδες, που την ξεπάτωσαν 400 χρόνια με την ληστρική τους φορολόγηση.
  Για διαβάστε κακούργοι τα δεινά και τις δοκιμασίες της επί τουρκοκρατίας.
  Φτου σας ανάλγητοι ρεμπεσκέδες.

  «Η ορθοδοξία δοκιμάζεται κατά την Τουρκοκρατία»

  Σαφώς εδώ νοείται ως δοκιμασία: η ταλαιπωρία, δεινοπάθηση, συμφορά κ.ά., όπως μας πληροφορούν τα λεξικά, εάν τα επισκεφθούμε στη λέξη αυτή.
  Ωστόσο, όπως θα διαπιστώσουμε, σε λίγο (από το βιβλίο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ» του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, το οποίο δίνεται στην Γ΄ Γυμνασίου, στο 41ο κεφάλαιο, σελ. 202 με τίτλο «Η ορθοδοξία δοκιμάζεται κατά την Τουρκοκρατία»), όχι μόνον δεν πρόκειται περί δοκιμασίας αλλά σχεδόν πρόκειται περί του αντιθέτου.
  Δηλαδή το, υπό θρησκευτική κατοχή αυτό, Νεοελληνικό κρατίδιο φαίνεται ότι διαθέτει ακόμα την άνεση να μας δουλεύει απροκάλυπτα, διαστρεβλώνοντας ασύστολα την ιστορική αλήθεια, μπροστά στα μμάτια μας. Πρόκειται για πολύ χοντρό δούλεμα.
  Το βιβλίο είναι άραγε αξιόπιστο; Πώς να μην είναι ρε παιδιά! Δεν βλέπετε τι γράφει εδώ: «ΚΡΙΤΗΣ ΔΟΚΙΜΙΩΝ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ». Όποια ορθόδοξη πέτρα κι αν σηκώσει κανείς στον τόπο αυτόν, από κάτω θα γράφει: πατήρ Μεταλληνός!
  Διαβάζουμε λοιπόν: «… Επιπλέον ο Μωάμεθ Β΄ (ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης) έβλεπε ότι το σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας (με τις τοπικές εκκλησίες, τα Πατριαρχεία, τις επισκοπές, τις ενορίες κ.λπ.) αποτελούσε ένα πελώριο δίκτυο επικοινωνίας, πάρα πολύ χρήσιμο για τη διακυβέρνηση μιάς αυτοκρατορίας. Τον συνέφερε λοιπόν, να το αξιοποιήσει κι όχι να το διαλύσει.
  Εξάλλου, σύμφωνα με μιά παλιά παράδοση του Ισλάμ, οι Σουλτάνοι μπορούσαν να αφήνουν θρησκευτικές ελευθερίες στους «λαούς της Βίβλου» (δηλαδή στους χριστιανούς και στους Εβραίους), που υποτάσσονταν στην ισλαμική πολιτική εξουσία.
  Έτσι λοιπόν, ο Μωάμεθ Β΄ παραχώρησε στην εκκλησία κάποια προνόμια (η τελευταία λέξη με παχιά γράμματα στο κείμενο)… Ο Μωάμεθ απάλλαξε τον Πατριάρχη από κάθε φόρο (αρχίζουν καλοί μου άνθρωποι οι δοκιμασίες!!!) και του έδωσε την εξουσία να διοικεί και να εποπτεύει όλη την εκκλησία (αυτή κι αν είναι δοκιμασία!!!), αλλά και τις περιουσιακές, οικογενειακές, κληρονομικές, κ.λπ. υποθέσεις των υποδούλων (αυτή τη δοκιμασία μόνο το παπαδαριό θα μπορούσε να την υπομένει. Αυτοί οι άγιοι άνθρωποι οι οποίοι ποτέ δεν έκλεψαν ούτε μιά δραχμή από το ποίμνιό τους. Αυτοί που τους κατασυκοφάντησε η ιστορία ονομάζοντάς τους αγιογδύτες. Αυτοί που ποτέ δεν έκλεψαν ούτε μιά δεκάρα από το παγκάρι της εκκλησίας τους. Πώς θεούλη μου άντεξαν αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, αυτή την τρομερή δοκιμασία, χωρίς να έχουν στο τέλος της Τουρκοκρατίας ούτε μιά δραχμή. Χωρίς να έχουν ολόκληρη την περιουσία του νεοελληνικού κράτους και να έχουν μόνο την μισή !!!). Για τέτοια ζητήματα και διαφορές οι Χριστιανοί δικάζονταν από εκκλησιαστικά δικαστήρια, τα οποία εφάρμοζαν βυζαντινούς και εθιμικούς νόμους χωρίς την παρέμβαση του τουρκικού κράτους».

 3. micromouse said, on 23/03/2010 at 10:23 μμ

  Όχι φόρους στην Εκκλησία. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ

 4. Αγαπητοί αδελφοί, επερίσσεψεν εις την εποχήν μας η ύβρις κατά της θρησκείας του αληθινού και ζώντος Θεού!
  Είναι εν εκ των σημείων των καιρών, ότι εγγύς εστί η έλευσις του κυρίου εν μέσω της βασιλείας του Αντιχρίστου.
  Να θέλωσι να φορολογήσωσι την περιουσίαν του Οίκου του Θεού!!! Της αγιοτάτης Αυτού Εκκλησίας!!!
  Τι άλλον περιμένωμεν δια να πεισθώμεν περί τούτου;
  Μετανοείτε αδελφοί. Μετανοείται. Οσονούπω θα είδωμεν τον Κύριον εν τη δόξη Αυτού.
  Και τότε, ημείς οι ευσεβείς, θα κράξωμεν επιχαίροντες : βάλατε τώρα βέβηλοι τους φόρους, τους εκ της Εκκλησίας υφαρπάξαντες, στον κώλο σας.

 5. 1451 said, on 27/03/2010 at 7:08 μμ

  Δεν βλέπω σχόλια για τον χωρισμό της λαοφιλούς αοιδού και ανησυχώ. Μήπως πίσω απο όλα αυτά βρίσκεται κομμουνιστικός δάκτυλος;

 6. Δεν κάμνωμεν σχόλια υποκλεινόμενοι και ενεοί μένοντες έναντι του κάλους του σωματικού, το οποίον πριμοδοτείται αφειδώς εκ της αντιθέσεως της ασχημίας του παρατιθεμένου τραγόπαπα.

 7. foufoutos said, on 16/04/2010 at 2:40 μμ

  Ρε Βασδέκη, μήπως έπρεπε να περιορίζεσαι σε 2-3 σειρούλες; ξέρεις κανέναν που διαβάζει τα κατεβατά σου;;;

 8. ενας φιλος said, on 31/01/2012 at 3:47 μμ

  Ευτυχως που ο πατηρ Μεταλληνος ειναι κατοχος της απολυτης ιστορικης αληθειας,ενας συγχρονος απολογητης,ενας υπερασπιστης του γνησιου ελληνοχριστιανισμου,οπως ο Καργακος και ο Μπαμπινιωτης.Ενω αντιθετα ο Λιαντινης,ο Ρενος Αποστολιδης,ο Ραφαηλιδης (Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ) ησαν πολεμιοι αυτης της ιδεας.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: