ο Χριστιανός Ορθόδοξος

…Τον Σταυρό Μου (Τον…Παίρνουν!!!)

Fainting

(Λιποθυμώ!!!)

Μετά την «απόφασιν» του Σατανικού Ευρωδικαστηρίου περί αφαιρέσεως του Πνευματικού και Άσπιλου Χριστιανικού μας Συμβόλου, τι μας απομένει;;;

Καλέ, αν έχετε το Θεόν σας, διαβάσατε αισχρότηταν!!!

 

ΑίΣΧΟΝ- ΑίΣΧΟΝ- ΑίΣΧΟΝ- ΑίΣΧΟΝ- ΑίΣΧΟΝ !!!

Advertisements

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ιερομόναχος Αυνάν said, on 05/11/2009 at 12:36 πμ

  Ηχύσατε σάλπιγγαι,
  Άνθιμε δέσποτα,
  Σεραφείμ δέσποτα,
  Αμβρόσιε δέσποτα,
  Καλλίνικε δέσποτα,
  κράξατε τους αθέους.
  Ο Σατανάς no passaran

 2. Foufoula said, on 05/11/2009 at 12:39 πμ

  Μητροπολίτες στο μάτι του κυκλώνα
  February 7, 2005 by Greek News
  ΑΘΗΝΑ.- Της Μαρίας Αντωνιάδου
  Άναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όλοι οι Αρχιερείς που εμπλέκονται στο χορό των καταγγελιών είναι λίγο ως πολύ γνωστοί. Κάποτε ήταν πανίσχυροι σήμερα βάλλονται απο παντού και δείχνουν αδύναμοι να σταματήσουν το τσουνάμι που στο πέρασμα του κινδυνεύει να παρασύρει τους ίδιους, τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη και τους πιστούς οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

  Δυο Μητροπολίτες βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα και σύμφωνα με πολλούς Ιεράρχες πρέπει να θυσιαστούν, όπως έγινε με την Ιφιγένεια:
  Ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων: Πρόκειται για έναν περίεργο κληρικό ο οποίος έχει αναπτύξει τους δική του πολιτεία. Ενδεικτικό της αντίληψης που έχει διαμορφώσει με το πέρασμα των χρόνων είναι οτι αποφεύγει ακόμη και να δηλώσει την ημερομηνία γεννήσεως του.

  Απο τα νεανικά του χρόνια έως σήμερα υπηρέτησε σε καίριες και νευραλγικές υπηρεσίες της Συνόδου. Το πέρασμα του απο το Παρίσι για σπουδές του έδωσε την ευκαιρία όταν ακόμη ήταν νέος Αρχιμανδρίτης να υπηρετήσει ως Πρακτικογράφος της Συνόδου και Γραμματέας της Θρησκευτικής υπηρεσίας Διαφωτίσεως του Τύπου.

  Την 1η Σεπτεμβρίου του 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου όπου και υπηρέτησε επί 17 χρόνια. Το 1994 εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής. Η μετάθεση του πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη εποχή για την Ιεραρχία. Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Νικόδημος προσπαθούσε να επανέλθει και πάλι στην επαρχία του. Τα επεισόδια με τους πιστούς έξω απο τους Ναούς αποτελούσαν μία σκληρή πραγματικότητα. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ επιθυμούσε να εκλέξει Μητροπολίτη Αττικής τον σημερινό Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Συνετό.

  Όμως η πλειονότητα της Ιεραρχίας συντάχθηκε με τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο. Με την στήριξη των μελών της Μοναστικής Αδελφότητας «Χρυσοπηγή», των Ιερωνυμικών Μητροπολιτών και των περισσοτέρων απο τους επίδοξους διαδόχους του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ο κ. Χριστόδουλος αντιπαρατέθηκε στην εκλογή του κ. Χρυσοστόμου και εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Αττικής τον κ. Παντελεήμονα. Η εκλογή του κ. Μπεζενίτη ήταν εύκολη αφού έπρεπε να αποσπάσει τα 2/3 της Ιεραρχίας όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας για τις περιπτώσεις της μετάθεσης αλλά τελικά αυτή μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στον κ. Χριστόδουλο.

  Απο το 1994 οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής συγκρούστηκε με κληρικούς της επαρχίας του, τις μοναχές του πανίσχυρου Μοναστηριού του Οσίου Εφραίμ, τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, με γνωστούς Ιεράρχες ακόμη και με πιστούς. Κατηγορήθηκε οτι συγκέντρωνε στην Μητρόπολη του ιερείς πολλαπλώς αμφισβητούμενους ανάμεσα τους και ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Διαθέτοντας ο κ. Παντελεήμων την πλουσιότερη Μητρόπολη της χώρας κατάφερε να μαζέψει πολλά χρήματα τα οποία έχει επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα. Η παρουσία του σε γάμους πλουσίων των Βορείων προαστίων, σε βαφτίσεις, κηδείες και μνημόσυνα του εξασφάλιζαν ένα μεγάλο εισόδημα και πολλές γνωριμίες.

  Το 2001 δεκάδες κασέτες που παραδόθηκαν στην Σύνοδο εμφάνιζαν τον Μητροπολίτη είτε να συνομιλεί με άγνωστο άνδρα είτε με τον δικηγόρο του για υποθέσεις του κ. Παντελεήμονα που εκκρεμούσαν στα δικαστήρια. Η Ιερά Σύνοδος διεξήγαγε έρευνα όμως το θέμα έκλεισε.

  Απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου γι αυτό και τον όρισε Πρόεδρο των Επιτροπών Διοορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών θεμάτων.

  Με απόφαση της η Σύνοδος έθεσε τον Μητροπολίτη Αττικής σε εξάμηνη αργία και όρισε τοποτηρητή τον Αρχιεπίσκοπο.

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος: Πρόκειται για το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Απο το 1975 οπότε και βρέθηκε κοντά στον κ. Χριστόδουλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος δεχόταν την αμφισβήτηση των μελών της «Χρυσοπηγής» με πρώτους τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Καλλίνικο και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Το 1976 προσπάθησε να γίνει μέλος και ο ίδιος της «Χρυσοπηγής» έμεινε όμως στο Μοναστήρι μερικούς μόνον μήνες. Ταυτόχρονα ο κ. Θεόκλητος δεχόταν και την αμφισβήτηση των υπολοίπων στενών συνεργατών του κ. Χριστόδουλου, Μητροπολιτών σήμερα Καισαριανής κ. Δανιήλ και Κερκύρας κ. Νεκτάριου.

  Εναντίον των κινήσεων του κ. Θεοκλήτου τάχθηκε πολλές φορές και ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Θωμάς Συνοδινός. Οι κύριοι Θεόκλητος και Συνοδινός συγκρούστηκαν πολλές φορές στο Βόλο, ιδιαίτερα την εποχή που ο κ. Θεόκλητος ήταν πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και ο κ. Συνοδινός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Ο κ. Θεόκλητος ήταν ο πρώτος Βολιώτης συνεργάτης του κ. Χριστόδουλου. Ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η φτωχή καταγωγή του τον έκαναν αγαπητό. Συγκέντρωνε διαρκώς νέα παιδιά γύρω του όπως είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Γενικός Διευθυντής Ταμείου Προνοίας των Κληρικών κ. Αχίλλιος Σιόκας.

  Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στην συνέχεια αυτοχρίστηκε σε Επίσκοπο Νηλείας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Όλοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μην δεχθεί την πρόταση του κ. Θεοκλήτου όμως ο ίδιος τον άκουσε, και όπως επισημαίνεται, απο πολλές πλευρές, «την πάτησε».

  Η υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγλα» λέγεται οτι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεοκλήτου γι αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως όπου εργαζόταν και άλλα παιδιά του.

  Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχο του στην Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες όμως αντιδράσεις των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδια του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και απο την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος κατήγγειλε οτι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

  Για αυτή την υπόθεση ο Μητροπολίτης θα απολογηθεί εγγράφως μεθαύριο στην 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

  – Ο μέχρι στιγμής άγνωστος: Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

  Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

 3. Τσουτσού said, on 05/11/2009 at 12:56 πμ

  Orthodox Mission-Ορθόδοξη Ιεραποστολή
  πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη… ( Ματθ, 28:19)

  Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι ο μασκαρεμένος ( όλη τη χρονιά ) ”Χριστιανός Ορθόδοξος” αναφέρθηκε στο άρθρο για τα Ψυχοσάββατα, που αναδημοσιεύσαμε . Βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάζει ότι θέλει, εξάλλου είναι η εποχή του, η περίοδος του Καρναβαλιού, και όλα του επιτρέπονται, ακόμα και τα ειρωνικά σχολιάκια, λες και αυτός δεν πρόκειται να πεθάνει ! Βέβαια, θα ήταν περιττό από ανθρώπους που δεν σέβονται τον εαυτό τους , να θέλουμε να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των άλλων( τα περί σεβασμού της “διαφορετικότητας” και των απόψεων του άλλου, το εφαρμόζουν επιλεκτικά,όπως φαίνεται, για να κοροϊδεύουν όσους τους διαβάζουν ή τους πιστεύουν ) !

  Άνθρωπος που δεν σέβεται τα κόκκαλα των προγόνων του, της οικογένειάς του, είναι δυνατόν να σεβαστεί τους άλλους κεκοιμημένους ; Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τη ταφή και το σεβασμό στους νεκρούς ΥΨΙΣΤΟ καθήκον κάθε πολίτη και όσους έδειχναν ασέβεια τους τιμωρούσαν και τους διακωμωδούσαν ( Κρέοντας ) ! Όλοι οι άνθρωποι ( κάθε θρησκείας και φυλής ) απονέμουν τον πρέποντα σεβασμό στους προγόνους τους. Τι, άραγε, θα σκέφτονται γι’αυτόν οι πρόγονοι του και οι νεκροί οικείοι του και φίλοι του ; Τι, άραγε, θα σκέφτονται όσοι τυγχάνει να είναι γνωστοί του, για το σεβασμό που δείχνει στις θρησκευτικές απόψεις ή στους νεκρούς ;

  Μερικοί, ίσως, σκεφτούν ότι σαν επαγγελματίας γελωτοποιός ή σαν επαγγελματίας Καραγκιόζης έχει το δικαίωμα στη σάτιρα. Με αυτήν την έννοια της επαγγελματικής του ιδιότητας και της καριέρας του στις μεταμφιέσεις και στην καθημερινή Αποκριά που θέλει να ζει, περιμένουμε να μας πει το φάρμακο της αθανασίας, ώστε να μη γίνουμε ένας σωρός από κόκκαλα ή σκόνη, δηλαδή, απλή τροφή για σκουλήκια και άλλα κατοικίδια ! Ίσως του δώσουν μια λύση τα φιλαράκια του, ο “Ροΐδης” και ο “Λασκαράτος” , που “ασέλγησαν” τις προάλλες ( καθισμένοι στον υπολογιστή τους , μέσα στη σπιταρώνα τους και τη ζεστασιά τους ) κατά του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ! Το έγκλημα του Κοσμά του Αιτωλού να ιδρύσει 10 γυμνάσια και 200 σχολεία , γυρνώντας με τα πόδια όλη την Ελλάδα, δεν του το συγχώρεσαν ΠΟΤΕ ούτε οι απόγονοι της δολοφονίας του, ούτε οι σημερινοί “Ελληναράδες” του Κολωνακίου και της … καθημερινής βιοπάλης !

  ( http://ierapostoli.wordpress.com/2009/02/19/mnimosina_psixosabbata/#comment-333 )

  Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε μαζί τους, αφού δεν έχουμε σχέση ως μπλογκ, ούτε με την κωμωδία, ούτε με τις μεταμφιέσεις, ούτε με το Καρναβάλι. Να εκφράσουμε τις απέραντες ευχαριστίες μας γιατί κάνουν διαφήμιση ( έστω και αρνητικά ) στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή και στην Εκκλησία και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας που βρήκαν την Αγάπη του Θεού και την ησυχαστική και Μυστηριακή Ζωή της Εκκλησίας μέσα από μια τέτοια αρνητική και χλευαστική προσέγγιση. Να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, γιατί έτσι αρκετοί γνωρίζουν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό έργο των Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιεραποστολών και σπεύσουν να βοηθήσουν, αντί να σπαταλούν δεξιά και αριστερά τα χρήματά τους, σε κούφιες ιδέες, σε υλικά αγαθά και σε άψυψα … κόκκαλα !

  Γιατί είναι τραγικό ορισμένοι να επιλέγουν να είναι νεκροί , πριν πεθάνουν ! Και είναι ακόμα πιο τραγικό να πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν με την τελευταία φτυαριά του ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ! Τότε , όλα αρχίζουν ! Εμείς θα συνεχίσουμε να “ζητιανεύουμε” την αγάπη σας για τον Θεό και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο το πλανήτη, μέσα από τις Ορθόδοξες ιεραποστολές.

  Εμείς θα συνεχίσουμε να ΤΙΜΟΥΜΕ τους κεκοιμημένους μας ! Εμείς θα συνεχίζουμε να προβάλλουμε τον Τριαδικό Θεό της Αγάπης και την ησυχαστική, Μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας , ως τη μοναδική λύση στα προβλήματα του ανθρώπου ( κάθε εποχής, κοινωνικής τάξης, φυλής ή φύλου ) και ως τη σίγουρη οδό που οδηγεί ( μέσω της προσφοράς στο πλησίον, της ταπείνωσης, της διαρκούς μετάνοιας, της αγάπης ) στην ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ, στη Βασιλεία των Ουρανών. Αν αρνούμασταν τα μνημόσυνα και τους Αγίους και τα λείψανα, είναι να σαν δεχόμαστε ότι ο θάνατος έχει , ακόμα, ισχύ. Όμως, ο θάνατος νικήθηκε, ο Χριστός αναστήθηκε και σήμερα όλοι μας ευχόμασταν : Καλή Ανάσταση, Καλό παράδεισο ! Και ψάλαμε μέσα μας το : Χριστός Ανέστη ! Χαρείτε, αδέλφια ! Σήμερα είναι μέρα βεβαιότητας, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ! Οι νεκροί μας ΖΟΥΝ και θα ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ και σωματικά !

  ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ

  OI MAΣΚΕΣ

  2 σχόλια to “Απέκτησαν αθανασία και δεν θα πεθάνουν 3 ( 😉 μπλογκερς ( “Χριστιανός Ορθόδοξος”, “Ροίδης” και “Λασκαράτος” )! !”

 4. Αρχαιοπρεπεστατος said, on 05/11/2009 at 7:07 πμ

  Σας γαμαω ολους κολο-ορθοδοξοι

 5. Καπνικαρέα said, on 11/11/2009 at 4:26 μμ

  http://www.protothema.gr/content.php?id=50859&category_id=33

  Απίστευτη ιστορία με έλληνα ιερέα
  11 Νοεμβρίου 2009, 11:08

  της Ματίνας Νταλλαρή
  Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα έλληνα ιερέα κάνει την Τετάρτη το γύρο του κόσμου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν έφεδρος αξιωματικός του Ναυτικού επιτέθηκε με μεταλλικό αντικείμενο σε Ελληνα ιερέα. Αρχικά διέρρευσε ότι η επίθεση έγινε επειδή ο αξιωματικός πέρασε τον παπά για… τρομοκράτη.

  Ωστόσο, ο δικηγόρος του αξιωματικού, δίνει τώρα μία διαφορετική εκδοχή, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του αντέδρασε βίαια στη σεξουαλική παρενόχληση από πλευράς του ιερέα.

  Ο 28χρονος έφεδρος του Ναυτικού Jasen Bruce, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατευθυνόταν σε πάρκινγκ κτηρίου στην Τάμπα, όταν ο πάτερ Αλέξιος Μαράκης άρχισε να του κάνει πονηρές προτάσεις, ενώ στη συνέχεια του επιτέθηκε σεξουαλικά με αποτέλεσμα ο νεαρός να απαντήσει.

  Ωστόσο, στην αναφορά που έκανε ο 29χρονος ιερέας από την Κρήτη στην αστυνομία αναφέρεται ότι ο ίδιος είχε χαθεί και ακολούθησε τον άντρα για να ζητήσει βοήθεια, όταν εκείνος του επιτέθηκε, φωνάζοντας ότι πρόκειται για τρομοκράτη.

  Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο έφεδρος αξιωματικός έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις, δίνοντας συνεχώς διαφορετικές εκδοχές για την ιστορία.

  Την απάντηση φαίνεται ότι θα δώσουν τελικά οι κάμερες παρακολούθησης που βρίσκονταν στο γκαράζ.

  Ο έφεδρος αξιωματικός βγήκε από τη φυλακή με εγγύηση, ενώ ο 29χρονος ιερέας βγήκε από το νοσοκομείο και ανυπομονεί να επιστρέψει στην Κρήτη…

 6. Mitso ap'kat said, on 13/11/2009 at 6:48 πμ

  Πάνταν δίπλαν στον ταπεινόν, ανυπεράσπιστον και κατατρεγμένον χριστιανόν:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8358027.stm

 7. micromouse said, on 13/11/2009 at 1:00 μμ

  Φιλάρα μήπως σταμάτησες το blogging. Ειλικρινώς μου λείπεις. Μη και είσαι για προσκύνημα στο Βατοπέδι


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: