ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Εξαίσια συγκέντρωση της ΝΔ (αυτοδύναμην!!!)

η συγκέντρωσις της Νέας Δημοκρατίας είχε παλμόν, εις στο στιγμιότυπο, ο κ. Καραμανλής εις το μικρόφωνον

η συγκέντρωσις της Νέας Δημοκρατίας είχε παλμόν, εις στο στιγμιότυπον, ο κ. Καραμανλής μπροστά εις ένα πολιτισμένο low profile πλήθος.

+
Εις άπαντας πλην των φιλοπτώχων εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
+
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Advertisements

2 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. κομμώτρια said, on 16/09/2009 at 10:50 μμ

  Περικαλώ έχασα το πούλμαν από Σούρμενα, μήπως κάποιος φίλος της ΝΔ μπορεί να με πάει πίσω;
  Ωραία συγκέντρωσις, πανελαδική και πολιτισμαίνη.

 2. κομμώτρια said, on 17/09/2009 at 5:59 πμ

  «Πρόεδρε βγάλε με από τη φυλακή»
  17.9.2009

  Η νέα τροπή στο πολύκροτο θρίλερ της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη πρόκειται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Η γυναίκα που οπλισμένη με ένα πιστόλι έστησε καρτέρι θανάτου και εκτέλεσε τον 59χρονο αρχιμανδρίτη, η ισοβίτισσα Κάτια Γιαννακοπούλου εντός των επόμενων ημερών προσανατολίζεται να ζητήσει αίτηση χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο συνήγορος υπεράσπισής της, προκειμένου να της χαριστεί το υπόλοιπο της ποινής της, θα καταθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σχετικό αίτημα με το οποίο η ισοβίτισσα για την εν ψυχρώ δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη, Κάτια Γιαννακοπούλου, ευελπιστεί αρχικά να βρει στο Συμβούλιο Χαρίτων γόνιμο έδαφος που θα την οδηγήσει στην ελευθερία της.

  Εχουν περάσει ήδη δώδεκα χρόνια από το πρωινό της 22ας Ιουλίου 1997 που η 42χρονη μητέρα ενός ανήλικου τότε αγοριού πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη τον 59χρονο αρχιμανδρίτη, μη μπορώντας να αντέξει τη λήξη του παράνομου δεσμού τους. Η Γιαννακοπούλου, «η γυναίκα της διπλανής πόρτας», όπως την αποκαλούσαν τότε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η απλή νοικοκυρά, παραπαίοντας ανάμεσα στη απαγορευμένη από τον Θεό και τους ανθρώπους ερωτική σχέση της με τον χαρισματικό ιερωμένο Ανθιμο και την καθημερινότητα του βαλτομένου γάμου της, υπερέβη τα όριά της και έφτασε στο έγκλημα. Η ίδια ισχυριζόταν στις χειμαρρώδεις απολογίες της ότι σκότωσε από απελπισία, ενώ οι συγγενείς του θύματος έκαναν λόγο για εκδίκηση. Οσο μελάνι και αν χύθηκε για να αναλυθεί δημοσιογραφικά και επιστημονικά το έγκλημα που διέπραξε η Κάτια Γιαννακοπούλου -η οποία μετά την πράξη της δεν παραδόθηκε, αλλά έσπευσε σε φυγή-, κανείς δεν κατάφερε να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα αφού ακόμη και η ποινική διαδρομή της υπόόθεσης είχε διαφορετική αντιμετώπιση.

  Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη είκοσι ετών αφού τα μέλη της έδρας του δικαστηρίου αντιμετώπισαν με επιείκεια την πράξη της αναγνωρίζοντάς της μεταξύ άλλων και το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος». Μετά την απόφαση αυτή ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου και η Κάτια Γιαννακοπούλου πήγε στο Εφετείο να δικαστεί από μηδενική πάλι βάση, ακάλυπτη από ελαφρυντικά.

  Στο δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο, η κατηγορούμενη χάνει τη δεύτερη ευκαιρία αφού οι εφέτες την αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα κρίνοντας ότι εκτέλεσε «εν ψυχρώ και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» τον αρχιμανδρίτη. Μετά από ακροαματική διαδικασία επτά ημερών, τα ισόβια προκαλούν σοκ στην Κάτια Γιαννακοπούλου και απορρίπτουν σχεδόν κάθε επιχείρημά της. Εκπληκτη έμεινε και η υπεράσπισή της για την ομόφωνη λήψη της απόφασης για ισόβια, με την οποία απορρίφθηκε ο αυτοτελής ισχυρισμός περί «βρασμού ψυχικής ορμής», όπως άλλωστε και η μη αναγνώριση ελαφρυντικών που θα «έσπαγαν» την ισόβια κάθειρξη. Μόνο ένας ένορκος μειοψήφησε όσον αφορά το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος» καθώς και η άποψη του εισαγγελέα της έδρας που είχε διαγνώσει «βρασμό ψυχικής ορμής» στη δολοφονία του Ανθιμου Ελευθεριάδη. Η υπεράσπισή της προσφεύγει στον Αρειο Πάγο προκειμένου να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, αλλά και αυτή η δικονομική ενέργεια πέφτει στο κενό αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε πλήρη και εμπεριστατωμένη την εφετειακή απόφαση και έτσι η Γιαννακοπούλου παραμένει αμετάκλητα ισοβίτισσα.

  Απονομή χάριτος για ψυχολογικά προβλήματα

  Σήμερα, η 54χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου εκτίει την ποινή της στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, λαμβάνει τις νόμιμες πενθήμερες άδειές της και επιχειρεί την αποφυλάκισή της με αίτηση χάριτος που πρόκειται να καταθέσει τις επόμενες μέρες στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από 12,5 χρόνια μέσα στη φυλακή, η 54χρονη Κάτια στην αίτησή της ζητεί, μεταξύ άλλων, να της χαριστεί το υπόλοιπο της ποινής της, ενώ κάνει λόγο και για ψυχολογικά προβλήματα. Την αίτηση χάριτος θα καταθέσει μέσω του συνηγόρου της του, γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Κατσαντώνη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει την ευθύνη διεξαγωγής της απαιτούμενης διοικητικής διαδικασίας. Η απονομή χάριτος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης. Χρήση της κάνουν όσοι έχουν καταδικαστεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση και επιθυμούν να χαριστεί η ποινή τους ή να μετριαστεί ή να μετατραπεί σε άλλο είδος ποινής ή να αρθούν οι δυσμενείς, νόμιμες συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη τους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτιμώντας την υπόθεση, έχει δικαίωμα να αποφασίσει την άρση των συνεπειών της καταδίκης ή μέρους αυτών ή συγκεκριμένης συνέπειας.

  «Είναι στυγνή δολοφόνος και μεγάλη ηθοποιός»

  Στο άκουσμα της είδησης ότι η Κάτια Γιαννακοπούλου επιχειρεί με αίτηση χάριτος την αποφυλάκισή της, ο αδερφός του άτυχου αρχιμανδρίτη Υψηλάντης Ελευθεριάδης ξεσπά στην «Espresso» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αδερφός μου δεν θα βγει ποτέ από το χώμα, αλλά εκείνη θα βγει από τη φυλακή». Η οργή για το χαμό του αδερφού του δεν λέει να κοπάσει για τον Υψηλάντη Ελευθεριάδη. «Το εξοργιστικό στην ιστορία είναι το γεγονός ότι στις γυναικείες φυλακές, σχεδόν ετοιμοθάνατες κρατούμενες που πάσχουν από καρκίνο, από σκλήρυνση κατά πλάκας, από λευχαιμία και από πολύ προχωρημένη ψυχασθένεια, οι αρμόδιοι δεν κάνουν καμία απολύτως κίνηση να τις υποστηρίξουν να αποφυλακιστούν, ενώ για τη γυναίκα αυτή που σκότωσε από τις εκδικητικές εμμονές της εν ψυχρώ τον αδερφό μου και όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ζητήσει από το ιατρείο των φυλακών ούτε μία ασπιρίνη, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός για την αποφυλάκισή της». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην «Espresso» ο Υψηλάντης Ελευθεριάδης, κρατούμενες των φυλακών του Ελαιώνα επικοινωνούν συχνά μαζί του τηλεφωνικά προκειμένου να του εκφράσουν την απέχθειά τους προς το πρόσωπο της Κάτιας Γιαννακοπούλου, ενώ πολλές επικοινωνούν μαζί του μέσω επιστολών.

  «Το μέγεθος της ηθοποιίας αυτής της γυναίκας είναι τόσο μεγάλο, που ξεπερνά και το ταλέντο της αείμνηστης Κατερίνας Παξινού» υποστηρίζει οργισμένος ο αδερφός του θύματος και προσθέτει. «Αντί να κάτσει να σκεφτεί στη φυλακή και να μετανιώσει πραγματικά για την πράξη της, αυτή προσπαθεί μετά τα ισόβια να βρει τρόπο να αποφυλακιστεί. Αν υπήρχε πραγματικός λόγος αποφυλάκισής της ή σε περίπτωση που ήταν πραγματικά άρρωστη, εγώ ο ίδιος θα έκανα πέτρα την καρδιά μου για το θάνατο του αδερφού μου και θα κατέθετα υπέρ της. Ψέματα λέει ότι έχει μετανιώσει. Εμάς τους συγγενείς του, τα αδέρφια, τα ανίψια του και τον πόνο που μας προκάλεσε ο τραγικός θάνατός του και η μετέπειτα διαπόμπευσή του από εκείνη, μας σκέφτηκε ποτέ; Σκέφτηκε ποτέ να μου ζητήσει συγγνώμη, να προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μου ή να μου γράψει ένα γράμμα για να με ανακουφίσει; Δεν τον αγαπούσε τον αδερφό μου, όπως έλεγε, τον μισούσε και τον εκδικήθηκε…»

  Ο Υψηλάντης Ελευθεριάδης δεν λέει να ησυχάσει από τη στιγμή που τον πληροφόρησαν ότι η Κάτια Γιαννακοπούλου ζητεί να αποφυλακιστεί. Κρατά στο χέρι τις φωτογραφίες του αδερφού του και μονολογεί: «Επειδή τη συχώρεσε ο άνδρας της; Το παιδί της που δεν της έφταιγε σε τίποτα, νομίζει ότι μπορεί να τη συγχωρέσει όλος ο κόσμος; Από την ενορία που είχε περάσει ο αδερφός μου, στο Παλαιό Φάληρο τον θυμούνται ακόμη με αγάπη και δεν μπορούν να ξεχάσουν τα καλά που είχε κάνει. Σκότωσε έναν άνθρωπο που ήταν χρήσιμος για την Εκκλησία, χρήσιμος για την κοινωνία και πάνω απ’ όλα χρήσιμος για μας, την οικογένειά του, τα αδέρφια του και τα ανίψια του». Πάντως, ο Υψηλάντης Ελευθεριάδης θεωρεί πρόκληση το να βγει έξω από τη φυλακή η ισοβίτισσα γιατί, εκτός από τον ίδιο, κάποιος από το ποίμνιό του μπορεί να της επιτεθεί και να της κάνει κακό. «Θέλουν να με κάνουν φονιά; Αν την βγάλουν έξω, είναι πρόκληση. Εγώ βέβαια μπορεί να αγανακτώ στην ιδέα αυτή και να μην της κάνω κακό… Αλλά αν βρεθεί κάποιος από τους ένθερμους υποστηρικτές του και της επιτεθεί, τι θα γίνει τότε; Θέλουν να δημιουργήσουν και άλλο φονιά;»

  Η υπόθεση που πολιτογραφήθηκε ως έγκλημα πάθους θα μείνει στα δικαστικά χρονικά και για τα λόγια που χρησιμοποίησε στην απολογία της η Κάτια Γιαννακοπούλου, που δεν ήταν τυπική, δεν ήταν συνήθης: «Αν ήταν δυνατόν να τον αναστήσω με πέντε φιλιά ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς, θα το είχα ήδη κάνει» είχε υποστηρίξει απολογούμενη η Γιαννακοπούλου για τον «επίγειο Θεό» της, τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη.

  ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: