ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Όξω το σεξ από τα σχολείαν (2ον ΑίΣΧΟΝ!!!)

Oxo2

Αποκαλύψεις ( έΚΤΑΚΤΟΝ!!! ) Πρεσβυτέρου Βασιλείου Κοκολάκην, των θέσεων του συγγραφέως Σεξουαλικής Αγωγής

Ἐπιστολὴ πρὸς  Ἐξοχώτατον Ὑπουργὸν Ἐθνικῆς Παιδείας καὶ Θρησκευμάτων περὶ τοῦ μαθήματος τῆς «σεξουαλικῆς διαπαιδαγωγήσεως».

Ἐξοχώτατε κ. Ὑπουργέ ( έΚΤΑΚΤΟΝ!!! ),

Ὡς Ἕλληνας πολίτης, μέ θρήσκευμα Χριστιανός Ὀρθόδοξος ὑπερπολύτεκνος καί ἐκπαιδευτικός θέλω νά σᾶς ἐκφράσω τή λύπη ἀλλά καί τήν ἀγανάκτησή μου γιά τήν εἰσαγωγή τοῦ μαθήματος τῆς ”σεξουαλικῆς διαπαιδαγωγήσεως” στίς σχολικές τάξεις -ὦ τοῦ παραλόγου- τοῦ Δημοτικοῦ!

Ἀρχικά, κάποιοι, μέ δόλια κίνητρα, προσπάθησαν νά διαστρέψουν τήν ἱστορία τῆς πατρίδας μας· εὐτυχῶς ὁ ἴδιος ὁ λαός ἀντέδρασε καί ἔτσι ”δέν τούς πέρασε” (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!).

Στή συνέχεια κάποιοι ἄλλοι, ἐλαφρᾷ τῇ καρδίᾳ πρότειναν καί ἐπέβαλαν τήν ἀπαλλαγή τῶν μαθητῶν ἀπό τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν -ὅσων τό ἐπιθυμοῦσαν- παρά τήν προφορική σας διαβεβαίωση τοῦ ὑποχρεωτικοῦ χαρακτήρα τοῦ μαθήματος, ἔστω ὑπό τῶν Ὀρθοδόξων μαθητῶν, χωρίς καμιά ὅμως γραπτή ἀναίρεση τοῦ προαιρετικοῦ χαρακτήρα τῆς παρακολουθήσεώς του σύμφωνα μέ τήν καλοκαιρινή ἐγκύκλιο.

Τώρα, κάποιοι ἄλλοι τολμοῦν ἀναισχύντως νά θεσμοθετήσουν τήν διαστροφή τῆς ἠθικῆς (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) καί μάλιστα στό Δημοτικό. Στό χῶρο πού κυρίως βασιλεύει ἡ ἀθώα παιδική καρδιά, τῆς ὁποίας τό μυαλό καί τό ἐνδιαφέρον εἶναι στραμμένα ὁλοκληρωτικά στό παιχνίδι καί στήν ἀναζήτηση τῆς στοιχειώδους γνώσεως τῆς ζωῆς.

Την συνέχειαν θα την διαβάσετε Αιδώ:
http://www.orthros.org/Greek/Keimena/K_EpistoliSexDiapKokol.htm
Μέ σεβασμό καί πόνο (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!),
π. Βασίλειος Κοκολάκης

+
Εις άπαντας πλην των φιλοπτώχων εθελοντών του vatopaidi.wordpress.com
+
ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Advertisements

10 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Αυγουστίνος Κατινιώτης τέως Φλωρίνης said, on 23/06/2009 at 8:10 πμ

  Εγώ βλέπω το γυμνόν.
  Είμαι αναμάρτητος

 2. πάτερ Κωλοσούζας said, on 23/06/2009 at 8:12 πμ

  Την ευλογίαν Σας. Βλέπω και εγώ ανδρικόν γυμνόν. Άρα είμαι αγνός

 3. Φαλοκράτης said, on 23/06/2009 at 8:13 πμ

  ὑπερπολύτεκνος ο πάτερ
  το δουλεύει καλά το εγαλείο του.
  Να και ένας άντρας μέσα σε τόσες κραγμένες.
  Μπράβο πάτερ και σανώτερα

 4. Xριστόδουλος said, on 23/06/2009 at 8:17 πμ

  ΑΘΗΝΑ.- Της Μαρίας Αντωνιάδου
  Άναυδη η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για τα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όλοι οι Αρχιερείς που εμπλέκονται στο χορό των καταγγελιών είναι λίγο ως πολύ γνωστοί. Κάποτε ήταν πανίσχυροι σήμερα βάλλονται απο παντού και δείχνουν αδύναμοι να σταματήσουν το τσουνάμι που στο πέρασμα του κινδυνεύει να παρασύρει τους ίδιους, τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη και τους πιστούς οι οποίοι καθημερινά δοκιμάζονται.

  Δυο Μητροπολίτες βρίσκονται ήδη στο μάτι του κυκλώνα και σύμφωνα με πολλούς Ιεράρχες πρέπει να θυσιαστούν, όπως έγινε με την Ιφιγένεια:
  Ο Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων: Πρόκειται για έναν περίεργο κληρικό ο οποίος έχει αναπτύξει τους δική του πολιτεία. Ενδεικτικό της αντίληψης που έχει διαμορφώσει με το πέρασμα των χρόνων είναι οτι αποφεύγει ακόμη και να δηλώσει την ημερομηνία γεννήσεως του.
  Απο τα νεανικά του χρόνια έως σήμερα υπηρέτησε σε καίριες και νευραλγικές υπηρεσίες της Συνόδου. Το πέρασμα του απο το Παρίσι για σπουδές του έδωσε την ευκαιρία όταν ακόμη ήταν νέος Αρχιμανδρίτης να υπηρετήσει ως Πρακτικογράφος της Συνόδου και Γραμματέας της Θρησκευτικής υπηρεσίας Διαφωτίσεως του Τύπου.

  Την 1η Σεπτεμβρίου του 1977 εξελέγη Μητροπολίτης Ζακύνθου όπου και υπηρέτησε επί 17 χρόνια. Το 1994 εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής. Η μετάθεση του πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη εποχή για την Ιεραρχία. Ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Νικόδημος προσπαθούσε να επανέλθει και πάλι στην επαρχία του. Τα επεισόδια με τους πιστούς έξω απο τους Ναούς αποτελούσαν μία σκληρή πραγματικότητα. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ επιθυμούσε να εκλέξει Μητροπολίτη Αττικής τον σημερινό Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Συνετό.

  Όμως η πλειονότητα της Ιεραρχίας συντάχθηκε με τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο. Με την στήριξη των μελών της Μοναστικής Αδελφότητας «Χρυσοπηγή», των Ιερωνυμικών Μητροπολιτών και των περισσοτέρων απο τους επίδοξους διαδόχους του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ο κ. Χριστόδουλος αντιπαρατέθηκε στην εκλογή του κ. Χρυσοστόμου και εξέλεξε νέο Μητροπολίτη Αττικής τον κ. Παντελεήμονα. Η εκλογή του κ. Μπεζενίτη ήταν εύκολη αφού έπρεπε να αποσπάσει τα 2/3 της Ιεραρχίας όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας για τις περιπτώσεις της μετάθεσης αλλά τελικά αυτή μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στον κ. Χριστόδουλο.

  Απο το 1994 οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης Αττικής συγκρούστηκε με κληρικούς της επαρχίας του, τις μοναχές του πανίσχυρου Μοναστηριού του Οσίου Εφραίμ, τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, με γνωστούς Ιεράρχες ακόμη και με πιστούς. Κατηγορήθηκε οτι συγκέντρωνε στην Μητρόπολη του ιερείς πολλαπλώς αμφισβητούμενους ανάμεσα τους και ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Διαθέτοντας ο κ. Παντελεήμων την πλουσιότερη Μητρόπολη της χώρας κατάφερε να μαζέψει πολλά χρήματα τα οποία έχει επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια και ακίνητα. Η παρουσία του σε γάμους πλουσίων των Βορείων προαστίων, σε βαφτίσεις, κηδείες και μνημόσυνα του εξασφάλιζαν ένα μεγάλο εισόδημα και πολλές γνωριμίες.

  Το 2001 δεκάδες κασέτες που παραδόθηκαν στην Σύνοδο εμφάνιζαν τον Μητροπολίτη είτε να συνομιλεί με άγνωστο άνδρα είτε με τον δικηγόρο του για υποθέσεις του κ. Παντελεήμονα που εκκρεμούσαν στα δικαστήρια. Η Ιερά Σύνοδος διεξήγαγε έρευνα όμως το θέμα έκλεισε.

  Απολάμβανε της εμπιστοσύνης του Αρχιεπισκόπου γι αυτό και τον όρισε Πρόεδρο των Επιτροπών Διοορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων και Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών θεμάτων.

  Με απόφαση της η Σύνοδος έθεσε τον Μητροπολίτη Αττικής σε εξάμηνη αργία και όρισε τοποτηρητή τον Αρχιεπίσκοπο.

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος: Πρόκειται για το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Απο το 1975 οπότε και βρέθηκε κοντά στον κ. Χριστόδουλο στην Μητρόπολη Δημητριάδος δεχόταν την αμφισβήτηση των μελών της «Χρυσοπηγής» με πρώτους τους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Καλλίνικο και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο. Το 1976 προσπάθησε να γίνει μέλος και ο ίδιος της «Χρυσοπηγής» έμεινε όμως στο Μοναστήρι μερικούς μόνον μήνες. Ταυτόχρονα ο κ. Θεόκλητος δεχόταν και την αμφισβήτηση των υπολοίπων στενών συνεργατών του κ. Χριστόδουλου, Μητροπολιτών σήμερα Καισαριανής κ. Δανιήλ και Κερκύρας κ. Νεκτάριου.

  Εναντίον των κινήσεων του κ. Θεοκλήτου τάχθηκε πολλές φορές και ο πρωτοπρεσβύτερος κ. Θωμάς Συνοδινός. Οι κύριοι Θεόκλητος και Συνοδινός συγκρούστηκαν πολλές φορές στο Βόλο, ιδιαίτερα την εποχή που ο κ. Θεόκλητος ήταν πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και ο κ. Συνοδινός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Ο κ. Θεόκλητος ήταν ο πρώτος Βολιώτης συνεργάτης του κ. Χριστόδουλου. Ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η φτωχή καταγωγή του τον έκαναν αγαπητό. Συγκέντρωνε διαρκώς νέα παιδιά γύρω του όπως είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Γενικός Διευθυντής Ταμείου Προνοίας των Κληρικών κ. Αχίλλιος Σιόκας.

  Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στην συνέχεια αυτοχρίστηκε σε Επίσκοπο Νηλείας δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην Μητρόπολη Δημητριάδος. Όλοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μην δεχθεί την πρόταση του κ. Θεοκλήτου όμως ο ίδιος τον άκουσε, και όπως επισημαίνεται, απο πολλές πλευρές, «την πάτησε».

  Η υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγλα» λέγεται οτι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεοκλήτου γι αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως όπου εργαζόταν και άλλα παιδιά του.

  Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχο του στην Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες όμως αντιδράσεις των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχτηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδια του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και απο την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου ο οποίος κατήγγειλε οτι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

  Για αυτή την υπόθεση ο Μητροπολίτης θα απολογηθεί εγγράφως μεθαύριο στην 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

  – Ο μέχρι στιγμής άγνωστος: Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

  Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

  *** Η κ. Μαρία Αντωνιάδου είναι εκκλησιαστική συντάκτρια του «Βήματος»

 5. Xριστόδουλος said, on 23/06/2009 at 8:18 πμ

  Μήνυσε τον Καλλίνικο ο ψάλτης

  Μήνυση σε βάρος του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου υπέβαλε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας. Ο ψάλτης, που είχε καταγγείλει το 1992 με επιστολή του στον μακαριστό Σεραφείμ τον κ. Καλλίνικο για «σεξουαλική παρενόχληση», κατηγορεί σήμερα τον μητροπολίτη Πειραιώς και για «συκοφαντική δυσφήμηση».

  Βάση για τη μήνυση, την οποία υπέβαλε χθες ο δικηγόρος Βασ. Καπερνάρος, αποτελεί η αγωγή την οποία είχε κάνει ο Πειραιώς στον κ. Τούμπα, με την οποία αξιώνει αποζημίωση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο δικόγραφο ο ψάλτης το χαρακτηρίζει «ψευδές και συκοφαντικό», καθώς τον εμφανίζει -πέραν των άλλων- να έχει ανακαλέσει το περιεχόμενο των καταγγελιών: «Ο κ. Τούμπας εμμένει στα όσα είχε αναφέρει σε επιστολή του την 1/9/92 στον μακαριστό Σεραφείμ, περί ασελγών πράξεων του μητροπολίτη Πειραιά σε βάρος του, δηλώνει δε ρητά, ότι ουδέποτε ανακάλεσε το περιεχόμενο της επιστολής αυτής.

  Η επίκληση εκ μέρους του μητροπολίτη, εξώδικης δήλωσης, διά της οποίας εμφανίζεται ο κ. Τούμπας να ανακαλεί τις καταγγελίες του, συνιστά αξιόποινη πράξη (σ.σ. πλαστογραφία) διότι τόσο ο γραφικός χαρακτήρας όσο και η μονογραφή δεν είναι του κ. Τούμπα».

  Γι’ αυτό ζητεί να οριστούν δύο πραγματογνώμονες γραφολόγοι ώστε να διαπιστωθεί η «πλαστογραφία», ενώ εγκαλεί εμμέσως τον μητροπολίτη και για «απάτη επί δικαστηρίω», αφού «αξιώνει αποζημίωση κάνοντας χρήση πλαστού εγγράφου».

  Πάντως, ο μητροπολίτης Καλλίνικος είχε απαλλαγεί από την Ιερά Σύνοδο, η οποία διερεύνησε τις καταγγελίες του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής. Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/08/2005

 6. Καλλίνικος said, on 23/06/2009 at 8:21 πμ

  Ελευθεροτυπία, Τρίτη 21 Απριλίου 2009
  Μ. Παρασκευή: Παπάς κατηγορείται για ασέλγεια
  Ιερέας κατηγορείται ότι επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος 17χρονου μέσα σε εκκλησία στο Βατερό Κοζάνης, το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής.
  Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης λέγοντας ότι είδε τον ανήλικο να δέχεται ερωτική επίθεση από τον παπά, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς την επόμενη μέρα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις» και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις

 7. ΟΟΔΕίτης said, on 23/06/2009 at 2:36 μμ

  Ανήκω πνευματικώς εις την ομάδαν ορθόδοξης δογματικής έρευνας διότι παρακολουθώ ανελιπώς το άγιον έργον της.
  Ανάνωθι ώ Ορθόδοξε το νάμα της του Θεού Σοφίας από το βλόγιον των αδελφών ΟΟΔΕ.

  Εάν το ζεύγος δύναται αναμαρτήτως να έχη σαρκικήν συνάφειαν προ του γάμου και, λόγω διαφωνιών, δεν φθάση τελικώς εις τον γάμον (πολλάκις εχώρισαν μνηστευμένοι, ενώ είχον ήδη αποστείλει και τας προσκλήσεις του γάμου των!…), τι θα πράξη; Προφανώς και εκείνος και εκείνη θα αναζητήσουν νέον «σύζυγον». Εάν και εις την νέαν «συζυγίαν» επαναληφθούν τα προηγηθέντα (σαρκικοί σχέσεις, διαφωνίαι, χωρισμός προ του γάμου), θα κηρύξουν μήπως ισόβιον «χηρείαν»; Αναμφιβόλως όχι, θα αναζητήσουν και πάλιν αμφότεροι νέον σύντροφον. Εάν το κακόν… «τριτώση», πράγμα όχι απίθανον, θα εξέλθουν και πάλιν εις αναζήτησιν ετέρου «συζύγου»… Αλλ’ αυτή η κατάστασης τι διαφέρει κατ’ ουσίαν του λεγομένου «ελευθέρου έρωτος»; Δυνάμεθα πλέον να ομιλώμεν περί συζυγίας «εν Χριστώ» ή έχομεν καθαράν σαρκολατρίαν, ή, αν θέλετε οξύμωρον έκφρασιν, «δωρεάν πορνείαν»;

  Εγώ δε λέγω τούτο
  Έξω η πορνεία από τα Σχολεόια.

 8. Aρχιμανδρίτης Ντόλυ said, on 23/06/2009 at 4:18 μμ

  Ένας Αρχιμανδρίτης και ομάδα πολιτών υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής
  πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

  Στην κατοχή μάλιστα του Αρχιμανδρίτη που λειτουργεί στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Σπάρτης, εντοπίστηκε το «σκληρότερο» υλικό που διέθετε το κύκλωμα.

  Πρόκειται για τον Φ. Μ. που λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου σε ένα χωριό της Σπάρτης, και ο οποίος διαμένει στον Πειραιά.

  Από την πλευρά της πάντως, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εξέδωσε πριν λίγο Δελτίο Τύπου, με το οποίο γνωστοποιείται ότι κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου, ο Αρχιμανδρίτης Φ. Μ. τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας.

  Να αναφερθεί πως ο Αρχιμανδρίτης στους αστυνομικούς αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, λέγοντας ότι θα τα πει όλα στο δικαστήριο.

  Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη η Αστυνομία συνέλαβε στην Αθήνα, και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

  Τέλος ο Αρχιμανδρίτης, αυτή την ώρα απολογείται στον εισαγγελέα.

  Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σπάρτης:
  Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης δια του Μητροπολίτου αυτής, ύστερα απ΄ όσα ηκούσθησαν, δια των Μ.Μ.Ε. εις βάρους Κληρικού της.

  Εφαρμόζουσα τον περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων νόμον, έθεσε αυτόν ευθύς αμέσως εκτός ενεργού υπηρεσίας και διέταξε τακτικάς ενόρκους ανακρίσεις.

 9. Aρχιμανδρίτης Ντόλυ said, on 23/06/2009 at 4:20 μμ

  Επιφάνιος Οικονόμου

  Ραντεβού για ροζ κασέτες

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου βρέθηκε στον κυκλώνα των «καταγγελιών» που φτάνουν στην Ιεραρχία.

  Ζακύνθου Χρυσόστομος
  Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Ιεραρχία ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, ο κ. Επιφάνιος πήγε να αγοράσει κασέτες με «ροζ» περιεχόμενο από «καταζητούμενο» που του έκλεισε ραντεβού στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παραδέχτηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου του «ανώριμη» και περιέγραψε τα γεγόνοτα σύμφωνα με τη δική του εκδοχή: «Κάποιος άγνωστος παρουσιάστηκε στην Αρχιεπισκοπή, είδε τον πατέρα Επιφάνιο και του πρότεινε να αγοράσει αντί 200 ευρώ κάποιες κασέτες. Ο Επιφάνιος, αντί να του πει να πάει στην επιτροπή της Συνόδου, πήγε στο ραντεβού. Εδωσε και 200 ευρώ. Αλλά εκείνος που έκανε την καταγγελία δεν εμφανίστηκε».

  Στο εσωτερικό της Ιεραρχίας το περιστατικό αυτό προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, που το έφερε στη δημοσιότητα επικρίνοντας τη στάση του εκπροσώπου Τύπου του αρχιεπισκόπου, μίλησε για συμπεριφορές που «θυμίζουν τον Παπακατινά».

  Επιφάνιος Οικονόμου
  Εναν κληρικό που την εποχή της δικτατορίας συγκέντρωνε «στοιχεία» για άλλους κληρικούς για να μπορεί να τους εκβιάζει.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της Ιεραρχίας, έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Οταν ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος αντιλήφθηκε το λάθος που είχε, κάνει πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αντιλαμβανόμενος ότι κάποιος τον είχε παγιδεύσει. Εκείνο που δεν έχει γίνει σαφές είναι αν ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπισκόπου αγόρασε κασέτες και αν αυτό συνέβη, ποιο ήταν το περιεχόμενο των κασετών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερες -γι’ αυτό από την Αρχιεπισκοπή κάνουν λόγο για παγίδα- και κάποια στιγμή θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό σταθμό.

  ΘΩΜΑΣ ΤΣΑΤΣΗΣ – tsath@enet.gr

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 21/02/2005

 10. Ε ρε γλέντια said, on 23/06/2009 at 4:40 μμ

  Πολύ ροζ έχει αυτή η Εκκλησία. Που βρίσκει το θάρρος και τσαμπουκαλεύεται;

  Ο «σύνδεσμος» Βαβύλη με Χρυσοπηγή

  Των ΓΙΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

  Το πρώτο ντοκουμέντο που συνδέει τον Απόστολο Βαβύλη με την οργάνωση «Χρυσοπηγή» δημοσιεύει σήμερα η «Κ.Ε.»: Στο καταστατικό της εταιρείας «Μεγάλη Ελλάς» («Magna Graecia»), δύο από τους οκτώ ιδρυτές της, ο αρχιμανδρίτης και καθηγητής Νείλος και ο γνωστός πλέον Νικόδημος Φαρμάκης, δηλώνουν ως διεύθυνσή τους την ίδια τη διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου της «Χρυσοπηγής».

  Δηλαδή, την οδό Πυργοτέλους 3Α στο Παγκράτι. Στα ιδρυτικά στελέχη της «Magna Graecia» είναι και ο αδελφός του Απ. Βαβύλη, Διονύσης.

  Για τη δραστηριοποίηση αυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας είχε ταξιδέψει ο Βαβύλης ώς την Κάτω Ιταλία, συνοδευόμενος από τους Φαρμάκη και Νείλο. Τότε είχε εμφανισθεί ως μοναχός Ραφαήλ Αναγνωστάκης και υπήρχαν ερωτηματικά αν οι συνοδοί του γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα και το ότι εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψής του στην Ιταλία και τη χώρα μας.

  Δεν μπορεί, όμως, να αποτελεί σύμπτωση η αναγραφή κοινής διεύθυνσης δύο ιδρυτικών μελών της οργάνωσης. Από μια απλή ανάγνωση και του καταστατικού, ένα συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι την εταιρεία μπορεί να ίδρυσε η ίδια η «Χρυσοπηγή»! Με τη συνδρομή του Απόστολου Βαβύλη!

  Ιδρύθηκε επί χούντας

  Το καταστατικό της «Magna Graecia», με την αναφορά μιας διεύθυνσης όπου στεγάζεται ίδρυμα της «Χρυσοπηγής» μας παρέπεμψε σε παλαιά έρευνα της «Ε» για τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις (11.7.1981). Ο τίτλος ήταν: «Μια οργάνωση που γεννήθηκε επί χούντας – η «Χρυσοπηγή» του Καλλίνικου»). Διαβάζουμε:

  «Στην οδό Πυργοτέλους 3, εδράζεται το Πνευματικό Κέντρο της «Χρυσοπηγής». Στεγάζει εκεί «το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό της έργο», όπως αναφέρεται στο σχετικό βασιλικό διάταγμα. Ανήκει στην ενορία Πρ. Ηλία Παγκρατίου, όπου έκανε τα κηρύγματά του το 1956 ο σημερινός μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος (εποχή που ταυτόχρονα φοιτούσε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών). Διαθέτει παρεκκλήσιο με το όνομα του Ιερού Χρυσοστόμου, δύο αίθουσες διαλέξεων, εντευκτήριο νέων, ορφανοτροφείο αρρένων, βιβλιοπωλείο και τα γραφεία του εκδοτικού οίκου της «Χρυσοπηγής»».

  Πράγματι, στις 19.1.1973, ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ο υπουργός Παιδείας Ν. Γκαντώνας υπέγραψαν το 75/1973 Βασιλικό Διάταγμα «περί ιδρύσεως της Συνοδικής – Σταυροπηγιακής Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής «Παναγίας Χρυσοπηγής» εν τη περιφερεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

  Εδρα ορίσθηκε -προσωρινά, αλλά σήμερα παραμένει η ίδια- το κτίριο της οδού Στέντορος 4 στο Παγκράτι. Και τότε η «Χρυσοπηγή» διέθετε και Πνευματικό Κέντρο στην οδό Πυργοτέλους που ιδρύθηκε από το 1965.

  Επισκεφθήκαμε την οδό Πυργοτέλους. Είναι ένα μικρό δρομάκι, κοντά στην πλατεία Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Το τετραώροφο κτίριο είναι του ’60 -φρεσκοβαμμένο, με πράσινες πόρτες. Στη μεγάλη δίφυλλη πόρτα, φιγουράρει η ταμπέλα «Σύνδεσμος Αγάπης ο «Ιερός Χρυσόστομος»». Δίπλα υπάρχει προθήκη βιβλιοπωλείου με τις εκδόσεις της «Χρυσοπηγής».

  Οι Παγκρατιώτες θυμούνται τα παλιότερα χρόνια να μπαινόβγαιναν στο κτίριο πολλά παιδιά. Ο Φώτης Π. είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής. Εχει την επαγγελματική του στέγη λίγο πιο κάτω. Ως μαθητής πήγαινε στο 17ο Γυμνάσιο Αρρένων Παγκρατίου την εξαετία 1972-78 και έχει συνδέσει το κτίριο της οδού Πυργοτέλους με το χώρο όπου δίδονταν οι βαθμοί του σχολείου του. Το σχολείο του είχε μισθώσει το διπλανό κτίριο λόγω έλλειψης χώρων.

  Μας επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι μεσοτοιχία με την οικία Μπάμπαλη (του βασανιστή της χούντας που δολοφονήθηκε).

  Οταν χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Στο χολ είδαμε μια μεγάλη εικόνα του Ιερού Χρυσοστόμου. Πληροφορίες πήραμε από την υπεύθυνη του οικοτροφείου, συνταξιούχο διοικητικό υπάλληλο της ΔΕΗ, Κωνσταντίνα Τζαναβάρα.

  Κάδρα στους τοίχους

  Μας φιλοξένησε στο γραφείο της. Στους τοίχους κρεμόταν μια γιγαντοφωτογραφία των μητροπολιτών της «Χρυσοπηγής». Απεικονίζονταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι Καλλίνικος (Πειραιά), Αμβρόσιος (Αιγιαλείας) και Ευσέβιος (Σάμου). Υπήρχαν ακόμα δυο μεμονωμένες φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Καλλίνικου.

  «Στο οικοτροφείο αρρένων διαμένουν σήμερα μόνο 15 παιδιά (δημοτικού, γυμνασίου, αλλά και πρωτοετείς φοιτητές), από την Ελλάδα (περιοχές όπως της Δράμας, της Καλύμνου κ.λπ.) αλλά και το εξωτερικό (Συρία, Ζαΐρ, Αλβανία)», μας είπε.

  Ο «Σύνδεσμος Αγάπης «Ιερός Χρυσόστομος»» συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε από τότε που ο κ. Καλλίνικος κήρυττε στον Πρ. Ηλία. Εχει 60 ενεργά μέλη, άνδρες και γυναίκες. Τριάντα από αυτά συμβάλλουν εβδομαδιαίως και αφιλοκερδώς στη συντήρηση του συγκεκριμένου κτιρίου.

  «Μέχρι πριν από δυο-τρία χρόνια, τις Πέμπτες το κήρυγμα στον πρώτον όροφο, που έχει μετατραπεί σε κανονικό ναό, το έκανε ο ίδιος ο κ. Καλλίνικος. Τα τελευταία χρόνια, λόγω του κλονισμού της υγείας του, έρχονται άλλοι ιεροκήρυκες», πρόσθεσε η κ. Τζαναβάρα.

  Μας κάλεσε να παραβρεθούμε στη λειτουργία της Κυριακής. Οι ιερείς γι’ αυτήν έρχονται από τον Πειραιά. Οταν ρωτήσαμε την κ. Τζαναβάρα αν οι προερχόμενοι από τον Πειραιά ιερείς παίρνουν άδεια από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, πήραμε την απάντηση: «Ε! όχι δα. Ο Αρχιεπίσκοπος με τον Μητροπολίτη μας είναι ένα»!…

  ——————————————————————————–

  «Δεν είμαι πράκτορας»

  Συνέντευξη στη ΒΑΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Στενή πνευματική σχέση με τον Χριστόδουλο και μετά την εκλογή του ως αρχιεπισκόπου είχε ο Απόστολος Βαβύλης, όπως παραδέχεται ο δικηγόρος του Γ. Βλάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ.Ε.».

  Ο καταζητούμενος, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, επιβεβαιώνει σήμερα στην «Κ.Ε.» ότι η εντολή να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα δόθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών!

  * Ποιος είναι τελικά ο Απόστολος Βαβύλης; Υπήρξε και έμμισθος πράκτορας της ΕΥΠ ή και ξένων υπηρεσιών;

  – Ουδέποτε, όπως κατηγορηματικά ισχυρίζεται, εντάχθηκε σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία, εγχώρια ή αλλοδαπή. Για ορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη περίπου του 1997, προμήθευε την ΕΛ.ΑΣ. με αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλο εξοπλισμό, που εισήγαγε από το Ισραήλ. Η καθαρώς επιχειρηματική αυτή δραστηριότητά του τον έφερε σε επαφή με σημαίνοντες επιχειρηματικούς κύκλους και παράγοντες της δημόσιας ζωής εκεί.

  * Με εντολή ποιου βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, δεδομένου ότι Χριστόδουλος και Ειρηναίος αλληλοδιαψεύδονται;

  – Οπως ο ίδιος επιβεβαιώνει, από κύκλους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αποστολή υψίστης εθνικής σημασίας, δόθηκε η εντολή να μεταβεί ο Απόστολος Βαβύλης, ως έμπιστος, ικανός και δραστήριος άνθρωπος, στα Ιεροσόλυμα και, χρησιμοποιώντας τις εκεί επαφές και γνωριμίες του, να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην εκλογή του κ. Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο.

  * Ποιες ήταν οι σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο;

  – Η οικογένεια του Απόστολου όπως και ο ίδιος ανέπτυξαν στο Βόλο στενή πνευματική σχέση με τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλο, η οποία διατηρήθηκε και μετά την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

  * Γιατί έφυγε από τα Ιεροσόλυμα και πώς μετατράπη από συνεργάτης σε διώκτη του Ειρηναίου;

  – Η βαθιά πίστη του Απόστολου Βαβύλη στην προσωπικότητα του κ. Ειρηναίου και στην αναγκαιότητα της εκλογής του ως πατριάρχου, τον οδήγησαν μέχρι και να χαράξει με τατουάζ το όνομα του τελευταίου στο σώμα του. Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησε ότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας αυτής γινόταν με τρόπους που δεν άρμοζαν στην πνευματικότητα του πατριαρχείου. Η εν γένει στάση και ο τρόπος χειρισμού των θεμάτων αυτών από τον κ. Ειρηναίο, τις οποίες έκρινε ως επιβλαβείς για τα συμφέροντα του ελληνισμού, αποτέλεσαν πηγή βαθιάς απογοήτευσης για τον Βαβύλη και επέφεραν ρήξη στις σχέσεις τους.

  * Αληθεύει ότι ο Βαβύλης είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον γνωστό από το σκάνδαλο των πυραμίδων αλβανό μαφιόζο Αλί Μούτσαϊ;

  – Ο εντολέας μου ισχυρίζεται ότι τη μόνη επαφή που είχε με την Αλί Μούτσαϊ είναι όταν του ανετέθη να αναλάβει τη θωράκιση του Ι.Χ. αυτοκινήτου του. Εκείνη την εποχή, ο αλβανός επιχειρηματίας κατέβηκε στην Ελλάδα, όμως σύντομα απέκτησε επαφή με τον έλληνα επιχειρηματία κ. Παπαηλιού, ιδιοκτήτη τότε της μικρής αεροπορικής εταιρείας «Αβέιτορ», με τον οποίο φημολογούνταν ότι είχαν αναπτύξει έντονη επιχειρηματική συνεργασία. Ο Αλί Μούτσαϊ εγκαταστάθηκε για ένα χρονικό διάστημα στην Ελλάδα με άδειες παραμονής το κύρος των οποίων αμφισβητήθηκε και για την χορήγηση των οποίων είχε τότε ασκηθεί ποινική δίωξη μεταξύ άλλων και εναντίον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Γεωργακόπουλου.

  * Πότε θα εμφανιστεί ο Βαβύλης;

  – Εχει εκφράσει την πρόθεσή του να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της χώρας μας και να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, ώστε η ζωή του και η δημόσια δράση του, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ετών, να τοποθετηθούν στα πραγματικά της πλαίσια. Ο χρόνος που θα συμβεί αυτό εξαρτάται από την αίσθησή του ότι δεν κινδυνεύει πλέον να καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίον άσχετοι με αυτόν κύκλοι επιδιώκουν να φορτώσουν δικά τους παιχνίδια.

  ——————————————————————————–

  Πωλείται όπως είναι αμαρτωλό

  Των ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

  Κυριακή της Ορθοδοξίας, σήμερα, αλλά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αντί να γιορτάζει, βρίσκεται πολιορκημένο από διαδηλωτές. Το «ποίμνιο» που θα βρεθεί εκεί σήμερα θα ζητά την παραίτηση του έλληνα πατριάρχη!

  Ο Ειρηναίος με τον Νικόλα Παπαδήμα.

  Λίγο μακρύτερα, ένα ισραηλινό δικαστήριο θα συνεδριάζει με αντικείμενο την τύχη εκτάσεων που μέχρι προ τινος ανήκαν στο Πατριαρχείο. Αν, μάλιστα, ισχύσει η σχετική απειλή αράβων ορθοδόξων, ίσως από σήμερα δούμε και καταλήψεις εκκλησιών…

  Η αφορμή για τη νέα αναταραχή δόθηκε από δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Μααρίβ». Με τίτλο «Η πλατεία Ομάρ στα χέρια μας», η εφημερίδα αποκάλυψε πως εβραίοι επενδυτές του εξωτερικού αγόρασαν στην Παλιά Πόλη, δίπλα στην Πύλη της Γιάφα, έναντι εκατομμυρίων δολαρίων, ακίνητα του Πατριαρχείου.

  Οπως είπε στην «Κ.Ε.» ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου, πατέρας Χρυσόστομος, «αν όντως έχουν πουληθεί ακίνητα στην Παλιά Πόλη, αυτό ισοδυναμεί για τους Παλαιστινίους, με την πώληση της Ακρόπολης από το ελληνικό κράτος».

  Στις εκτάσεις περιλαμβάνονται δύο γνωστά ξενοδοχεία της Ιερουσαλήμ, το «Petra» και το «Imperial», που είχαν μισθωθεί σε παλαιστίνιους επιχειρηματίες με πολυετείς συμβάσεις. Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν άγνοια για το νέο ντιλ. Την αγοραπωλησία, όπως διαρρέεται στα Ιεροσόλυμα, έκανε ο Νικόλας Παπαδήμας, ο νεαρός ταμίας του Πατριαρχείου του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από πέρυσι. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, το πληρεξούσιο Παπαδήμα αφορούσε το δικαίωμα να μισθώνει εκτάσεις όχι όμως και να πωλεί, όπως κατηγορείται.

  Και ενώ στην Ιερουσαλήμ πηγές του Πατριαρχείου ρίχνουν την ευθύνη στον πρώην συνεργάτη του πατριάρχη, στην Αθήνα, το Πατριαρχείο ακολουθεί εντελώς διαφορετική στάση.

  Σε δηλώσεις του στην «Κ.Ε.», ο νομικός εκπρόσωπος Φραγκίσκος Ραγκούσης αποδέχεται πως τα ακίνητα άλλαξαν χέρια: «Η γη δεν πωλήθηκε επί Ειρηναίου. Η κακοδιαχείριση του πατριάρχη Διόδωρου οδήγησε σε χρέη και κατασχέσεις ακινήτων. Χρησιμοποιούμε τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να περισώσουμε κάθε σπιθαμή γης. Πληρώνουμε τις δόσεις από τα χρέη ή παλεύουμε να μην βγουν τα ακίνητα σε πλειστηριασμούς», μας λέει.

  Ο Φ. Ραγκούσης δεν διστάζει να κάνει λόγο για «αμαρτωλή κατάσταση, την οποία παραλάβαμε από τον πατριάρχη Διόδωρο», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα και κατά του μητροπολίτη Τιμόθεου Βόστρων, αρχιγραμματέα επί Διόδωρου.

  Στην πραγματικότητα, το δημοσίευμα εντάσσεται στη διαμάχη που μαίνεται εδώ και χρόνια μεταξύ της εφημερίδας και του Ειρηναίου. Η «Μααρίβ», λαϊκό φύλλο μεγάλης κυκλοφορίας που πρόσκειται στην εθνικιστική δεξιά, επί χρόνια έβαλλε κατά της υποψηφιότητας Ειρηναίου, κατηγορώντας τον ως «εχθρό του Ισραήλ».

  Ηταν η εφημερίδα που δημοσίευσε τις επιστολές Ειρηναίου προς Αραφάτ στις οποίες ο πατριάρχης εμφανιζόταν να υπόσχεται στους Παλαιστίνιους δικαιώματα στην Ιερουσαλήμ. Οι επιστολές θεωρήθηκαν πλαστές, ο Ειρηναίος έκανε μήνυση κατά της «Μααρίβ» αλλά περιέργως τον περασμένο Δεκέμβριο απέσυρε τη μήνυση.

  Ο δημοσιογράφος που υπέγραψε το ρεπορτάζ Κάλμαν Λίμπσκιντ έχει τη φήμη του «ρεπόρτερ-ερευνητή», με επιτυχίες στο ενεργητικό του αλλά και αμφισβήτηση από μέρους των αναλυτών των «σοβαρών» εφημερίδων.

  Σύμφωνα με τη «Μααρίβ», υπερεθνικιστικές οργανώσεις θρησκευόμενων εβραίων, όπως η «Ατερέτ Κοχανίμ», προσπαθούν μέσα από εταιρείες-βιτρίνα να αποκτήσουν τον έλεγχο εκτάσεων της Ιερουσαλήμ οι οποίες ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από Παλαιστίνιους. Στόχος, η «ιουδαιοποίηση» της Ιερουσαλήμ.

  Σε αυτό το κλίμα, στη Ραμάλα άραβες χριστιανοί συνεδρίαζαν το Σαββατοκύριακο για να δουν πώς θα χειριστούν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα προτίθεται να στείλει ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τα οικονομικά του Πατριαρχείου.

  Ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Γερασίμου επισημαίνει ότι πρέπει «να απαλλαγεί των καθηκόντων του ο πατριάρχης Ειρηναίος, να οριστεί ως τοποτηρητής ο μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος και να σταλούν από την Ελλάδα ανακριτές να διερευνήσουν τα οικονομικά του Πατριαρχείου».

  Μετά, ο Πέτρας Κορνήλιος ως τοποτηρητής θα μπορούσε να ορίσει νέες εκλογές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Ειρηναίου ζήτησε από τον Κορνήλιο να παραιτηθεί του δικαιώματός του, αλλά εκείνος είπε σε μέλη του κλήρου πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

  Την Παρασκευή το απόγευμα, έξω από το Πατριαρχείο διαδήλωσαν μερικές δεκάδες Παλαιστινίων, κραδαίνοντας απειλητικά στα χέρια τους το φύλλο της «Μααρίβ» με το επίμαχο ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πατριάρχης υποχρεώθηκε να μεταβεί στον Πανάγιο Τάφο συνοδευόμενος από 20 κληρικούς και από ένοπλους φρουρούς -μόνο που αυτή τη φορά δεν είχε τον Απόστολο Βαβύλη δίπλα του.

  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 20/03/2005

  wap.enet.gr

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  με μια ματιά…

  Επισκεφθείτε το νέο enet.gr

  Συνεχής 24ωρη ενημέρωση
  Όλη η ύλη της εφημερίδας

  Κυβέρνηση

  Ο βασικός μέτοχος πάει διακοπές

  Της οικονομίας το τριήμερο

  ——————————————————————————–

  Πολιτική

  Ντόμινο γραμματέων μεταξύ Χ. Τρικούπη και Ρηγίλλης

  ——————————————————————————–

  Ν.Δ.

  Αταίριαστα ζευγάρια!

  ——————————————————————————–

  Ντόρα Μπακογιάννη

  «Δεν βλέπω ανασχηματισμό»

  ——————————————————————————–

  ΠΑΣΟΚ

  Σκοπεύσατε Κώστα

  Η Μαριλίζ των Βρυξελλών

  Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

  ——————————————————————————–

  Α. Τσοχατζόπουλος

  «Εμένα κανείς δεν με αποστρατεύει»

  ——————————————————————————–

  Βουλή

  Διαφωνούν συμφωνώντας

  ——————————————————————————–

  ΠΑΣΟΚ

  Πράσινη, κινούμενη άμμος

  ——————————————————————————–

  θέμα

  65 κληρικοί συνιστούν αυτοκάθαρση

  Ο «σύνδεσμος» Βαβύλη με Χρυσοπηγή

  «Δεν είμαι πράκτορας»

  Πωλείται όπως είναι αμαρτωλό

  Δικαστές και με το αζημίωτο

  Η «πεντάδα» της κάθαρσης

  Στα έδρανα και στα εδώλια

  ——————————————————————————–

  Ρ. Χαραντίναϊ

  «Ηρθε η ώρα του Κοσόβου»

  ——————————————————————————–

  Διπλωματία

  Τρεις αγώνες την Τετάρτη!

  ——————————————————————————–

  διάλογοι

  Για τα μεταλλαγμένα

  Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι

  Αδιέξοδη κι επικίνδυνη περιπέτεια

  Οι μύθοι για τα «μαγικά» σπόρια
  ——————————————————————————–

  Copyright © 2008 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: