ο Χριστιανός Ορθόδοξος

πρακτικαί οδηγίαι χρήσεως: πως θα σωθούμε;

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολόφρεσκος! λες και μόλις εξύρισεν την γενειάδαν!!! λες και είναι ολοζώντανος βρε παιδί μου. Λες και στο ροδαλόν του μάγουλον εβάλουσιν μπότοξ! Αμ δε... Η Χάρις της Ορθοδοξίας μας ετσίτωσεν το μάγουλον. (αφιερωμ�νον εις ορθόδοξον αναγνώστην από Τ�ξας)

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολοζώντανος!!!

Tα αμαρτήματα μας είναι πολλά καί διάφορα, όλα όμως περιλαμβάνονται σε τούτα τα οκτώ: υπερηφάνεια, κενοδοξία, φιλαργυρία, πορνεία, οργή, γαστριμαργία, φθόνο και ακηδία. Αυτά λέγονται θανάσιμα, γιατί είναι οι κεφαλές, οι ρίζες και τα θεμέλια όλων των άλλων, και γιατί θανατώνουν την ψυχή μας.

Με τα οκτώ θανάσιμα αμαρτήματα, μας πολεμούν οι τρεις θανάσιμοι εχθροί μας, η σάρκα, ο κόσμος και ο διάβολος.

Η σάρκα μας ρίχνει στην πορνεία, τη γαστριμαργία και την ακηδία

Ο κόσμος μας τραβάει στη φιλαργυρία και στην ακόρεστη επιθυμία όλων γενικά των υλικών πραγμάτων.

Ο διάβολος μας εμπνέει την υπερηφάνεια, την κενο¬δοξία, την οργή και το φθόνο. Ο διάβολος, βέβαια, μας σπρώχνει σ’ όλες τις ανομίες, πιο πολύ όμως αγωνίζεται να μας ρίξει στην υπερηφάνεια, για να γίνουμε μιμητές και ακόλουθοί του.

Πέρα από τα θανάσιμα οκτώ αμαρτήματα, υπάρχουν και άλλα έξι εξίσου βαριά, που γεννιούνται απ’ αυτά. Δεν είναι όμως της ώρας. Άλλην φοράν

+

+

+

Αμήν

Advertisements

10 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Νεκρολάγνος said, on 11/02/2009 at 9:34 μμ

  Γλύκας είναι!

 2. foufoutos said, on 12/02/2009 at 1:39 μμ

  Αχ τι ομορφούλης και αναβλύζει μύρο από το πτώμα σίγουρα… Ελληνοπρεπέστατο πτώμα, εύγε ορθόδοξε!
  Δεν μου λες, μόνος του φοράει ο νεκρός αυτά τα αποκριάτικα? Φαντάζεσαι τους νεκρόφιλους που αγκαλιάζουν το πτώμα και το ντύνουν? Πιστοί άνθρωποι, αληθώς!

  ΥΓ: Τελικά βλάπτει ή όχι ο αυνανισμός? Γιατί παραλείπεις να μας ενημερώσεις ρε!

 3. Markos said, on 12/02/2009 at 1:49 μμ

  Κλείνει λίγο το ένα μάτι του ή εγώ νομίζω; Και πότε γιορτάζεται η μνήμη του να πάω να ακουμπήσω τους παράδες μου; Με τέτοιο μεσάζοντα στο θεό, θα έχω βέβαιη θέση στον παράδεισο.

 4. undantag said, on 14/02/2009 at 3:39 μμ

  «Ακηδία» ήθελες να πεις στο κείμενο καντηλανάφτα ή «αηδία»;

  Γιατί εγώ αυτό το αμάρτημα διαπράττω όταν βλέπω το μασκαρεμένο καύκαλο του Αγίου Εφραίμ βοήθειά μας.

  Δε μπορείς να το βάλεις λίγο πιο κάτω στο post, υπάρχουν άνθρωποι που μόλις έφαγαν!

 5. Espreso said, on 16/02/2009 at 4:03 μμ

  Του… πήραν την υπογραφή και 4.000 ευρώ
  Τρεις αρχιμανδρίτες, ιερομόναχοι της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, εκ των οποίων ο ένας κατέχει τη θέση του ειδικού συμβούλου της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, είναι οι πρωταγωνιστές της περιπέτειας που βίωσε ιεροδιάκονος της ίδιας μονής που παράλληλα είναι και ιατρός και η οποία θα μπορούσε να είχε τίτλο «Αμαρτήσαμε για 4.000 ευρώ».

  Ο 37χρονος ιεροδιάκονος Ευπρέπιος Αποστολόπουλος (κατά κόσμον Δημήτριος), ιατρός (συμβεβλημένος με το ΤΕΒΕ Μεγάρων), ανήκε περίπου δέκα χρόνια στο δυναμικό της Μονής Αγίας Παρασκευής που αριθμεί περίπου δέκα μοναχούς και με ευλάβεια τη διακονούσε εγκαταβιώνοντας σε αυτή. Ο ιατρός και ιεροδιάκονος, όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην «Espresso», κατέθετε όσα χρόνια εγκαταβιούσε στη μονή το μισθό του (περίπου 1.000 ευρώ το μήνα) στο μοναστήρι ως ενίσχυση καθώς και την επιστροφή φόρου που ελάμβανε κάθε χρόνο. Το 2008 όμως, αποφάσισε να πάρει ο ίδιος την επιστροφή του φόρου κι έτσι δεν υπέγραψε την εξουσιοδότηση προς τους μοναχούς για να εισπράξουν αυτοί την επιστροφή. Οταν πήγε στην τράπεζα για να ρωτήσει για την είσπραξη επιστροφής φόρου, πληροφορήθηκε έκπληκτος ότι ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Στεργίου (ειδικός σύμβουλος της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου) είχε ήδη εισπράξει την επιταγή που είχε εκδοθεί από τη ΔΟΥ στο όνομα του Ευπρέπιου Αποστολόπουλου! Αναστατωμένος ζήτησε το φάκελο από την τράπεζα κι εκεί διαπίστωσε πως κάποιοι ή κάποιος αντέγραψαν την υπογραφή του και εισέπραξαν το ποσό των 3.895 ευρώ. Μάλιστα, μαζί με την «μαϊμού» εξουσιοδότηση υπήρχε και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας που είχε παραδώσει προ δέκα ετών ως λαϊκός ο σημερινός ιεροδιάκονος, δηλαδή ταυτότητα που δεν είναι σε ισχύ. «Από τότε έχω εκδώσει άλλες δύο ταυτότητες» μας λέει ο Ευπρέπιος.

  Ο ιεροδιάκονος πήγε αναστατωμένος στη μονή και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο, τον αρχιμανδρίτη Ευλόγιο Σάλτα και τον ηγούμενο Χρυσόστομο Κουλουριώτη. Οπως είπε στην «Espresso» ο ιεροδιάκονος, ο ηγούμενος του εξομολογήθηκε ότι ήταν δική του ιδέα να αντιγράψουν στην εξουσιοδότηση την υπογραφή του 37χρονου ιατρού-ιεροδιάκονου, την οποία στη συνέχεια επικύρωσε ως γνήσια ο αρχιμανδρίτης Ευλόγιος. Την εξουσιοδότηση έδωσαν στη συνέχεια στον π. Αμφιλόχιο Στεργίου ο οποίος και εισέπραξε από την τράπεζα το ποσό.

  Ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (που όπως μας είπε ο Ευπρέπιος είναι και προσωπικός φίλος του Αρχιεπισκόπου) παρακάλεσε τον ιεροδιάκονο να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα και του επέστρεψε το ποσό των 3.895 ευρώ. «Αισθάνθηκα πολύ άσχημα που με εξαπάτησαν» μας λέει ο Ευπρέπιος και αμέσως πήγε στον μητροπολίτη Μεγάρων κ. Βαρθολομαίο στον οποίο είπε τι συνέβη. Ο μητροπολίτης όντας και νομικός, αφού κάλεσε και τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Δωρόθεο Μουρτζούκο, είπε στον ιεροδιάκονο να καταθέσει μήνυση, αλλά ο πατέρας Δωρόθεος είχε άλλη άποψη. «Αποψή μου ήταν το θέμα να σταματήσει αφού η παρεξήγηση λύθηκε και τα χρήματα επεστράφησαν, δηλαδή, δεν πραγματοποιήθηκε αυτό που είχαν σκεφθεί (οι τρεις μοναχοί) να κάνουν» δήλωσε ο πρωτοσύγκελος κ. Δωρόθεος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του και συνέχισε: «Είπαμε να μη φτάσουμε στα άκρα και ο Ευπρέπιος συμφώνησε… Βέβαια, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο η πράξη αυτή των ιερομόναχων…»

  Ο Ευπρέπιος μετά το περιστατικό είπε στους τρεις αρχιμανδρίτες ότι θέλει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, για να εξομολογηθεί. «Ο Αρχιεπίσκοπος με γνωρίζει γιατί όταν ήταν μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας με φιλοξενούσε μαζί με τον πατέρα Χρυσόστομο Κουλουριώτη, από τον οποίο γνώρισε τον πατέρα Αμφιλόχιο, στο εξοχικό του στη Ζάλτσα» μας είπε ο ιεροδιάκονος, αλλά η εξομολόγηση αυτή δεν έγινε ποτέ αφού «όταν επισκέφθηκε τη μονή (στα Μέγαρα) ως αρχιεπίσκοπος ο κ. Ιερώνυμος, μόλις με αντίκρισε, γύρισε το βλέμμα του αλλού». Ο ιεροδιάκονος, που δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των τριών αρχιμανδριτών, σήμερα βρίσκεται σε άλλη μονή της Μητροπόλεως Μεγάρων αφού έχει φύγει από τη Μονή Μαζίου, γιατί, όπως ο ίδιος δηλώνει, «δεν θέλω να υπάρξει άλλο θύμα που να πέσει στα δίχτυα τους και να το χρησιμοποιήσουν όπως χρησιμοποίησαν εμένα».

 6. micromouse said, on 19/02/2009 at 7:39 μμ

  Αδελφέ μου αντί ομαδικής μαλακιάς πρέπει να περάσουμε καμιά βολτίτσα από εδώ http://www.kivotostoukosmou.org/index.php/gr/frontpage/wellcome

 7. makis said, on 20/02/2009 at 9:36 μμ

  micromouse, ο πατήρ Αντώνιος, στον οποίο παραπέμπεις, δεν παίρνει μισθό για να ασχολείται με τέτοια θέματα; Λοιπόν, γιατί πρέπει να κάνει και αυτοδιαφήμιση; Κάθε δημόσιος υπάλληλος που κάνει τη δουλειά του, λες ότι πρέπει να φτιάξει ιστοσελίδα για να διαφημιστεί; Σήμερα έβαλα τόσες σφραγίδες, μουτζούρωσα τόσα χαρτιά…
  Θα μου πεις, όλοι οι άλλοι παπάδες χουζουρεύουν και τρώνε το χρήμα δυσπραγούντες. Ας τα βλέπουν οι ίδιοι αυτά, εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα επ’ αυτού, παρά μόνο να σταματήσουν να πληρώνονται από το κράτος!

 8. agnostos said, on 23/02/2009 at 4:23 πμ

  katantisate tin moni kai alithini thryskeia san ta moutra sas antixristoi tou kiarata .
  oloi kryveste piso apo apo ti maska tou xristianisou kai kala kai diapratete egklimata terastia eis baros amathon anthropon alla exoume ksipnisei pleon me ti voitheia tou kyriou mas.. eiste xeiroteri kai apo tous iaxovades kai oi perisoteroi apo sas to kserete oti exete eidi pethanei. ti kanete pleon pou na leei to evvagelio??? to ksexasate kai ayto palioegwistes exete vgalei dikous sas nomous pano sti thryskeia mas kai den ksekatharizete ta pragmata o agios neilos ta leei ola gia tous (iereis) tis epoxis mas…alla ton exete ksexasei kai ayton na pate sto diaolo.. emeis tha krithoume apo ton enan kai monadiko theo kai den theloume tis dikes sas symvoules gia to pos na symperiferthoume giati o theos koitazei ta eso tis kardias pragma pou eseis den tha mporesete na deite pote kai kserete mono na krinete na krinete xoris pote na rotate to giati alla erxonte oi meres pou kathe katergaris tha paei sti thesi tou oi protoi aytou tou kosmou tha einai teleftaoi sti basileia tou theou!!! to thimaste? kai alla polla pou eipe o ihsous ta opoia sas antiprosopevoun pliros

 9. παναγία η σαρανταποδαρούσα said, on 23/02/2009 at 5:27 μμ

  agnostos,
  αφού όπως λές ότι έχετε όλοι πλέον «ξυπνήσει με τη βοήθεια του Κυρίου»… Ε, αφού έχετε όλοι ξυπνήσει, δεν ανησυχώ.

 10. Snalgelon said, on 13/12/2009 at 5:03 μμ

  It looks like you are a true pro. Did ya study about the matter? hehe


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: