ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Αφιέρωμα στην Οσιωτάτη Καθηγούμενη και Μοναχή Μακαρία (7)- το σκήνωμάν Του!!!

Posted in Uncategorized by or2554 on 24/01/2009

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολόφρεσκος! λες και μόλις εξύρισεν την γενειάδαν!!! λες και είναι ολοζώντανος βρε παιδί μου. Λες και στο ροδαλόν του μάγουλον εβάλουσιν μπότοξ! Αμ δε... Η Χάρις της Ορθοδοξίας μας ετσίτωσεν το μάγουλον. (αφιερωμ�νον εις ορθόδοξον αναγνώστην από Τ�ξας)

Το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Ολόφρεσκος! λες και μόλις εξύρισεν την γενειάδαν!!! λες και είναι ολοζώντανος βρε παιδί μου. Λες και εις στο ροδαλόν του μάγουλον εβάλουσιν μπότοξ! Αμ δε... Η Χάρις της Ορθοδοξίας μας του ετσίτωσεν το μάγουλον. (αφιερωμένον εις εβλαβήν ορθόδοξον αναγνώστην από Τέξας)

Επίλογος
Νά σημειώσουμε εδώ, ότι τά περιγραφόμενα θαύματα είναι πάντα επώνυμα, μέ στοιχεία καί διευθύνσεις, καί αφορούν ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων καί επαγγελμάτων. Εργάτες, επαγγελματίες,υπάλληλοι,γιατροί, αξιωματικοί, καί δικηγόροι, είναι οί άνθρωποι πού μέ τό χέρι στήν καρδιά ομολογούν θαυματουργικές επεμβάσεις τού Αγίου Εφραίμ, αλλά καί εμφανίσεις π ρ ό σ ω π ο μέ π ρ ό σ ω π ο σέ περιστατικά περίεργα καί παράδοξα…

Περιστατικά πού συνέβησαν εδώ καί τώρα, στήν εποχή μας, μιά εποχή μέ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καί επικινδυνότητες, γι΄ αυτό καί ό Άγιος Εφραίμ από τίς πρώτες κι΄ όλας εμφανίσεις του στήν τότε ηγουμένη Μακαρία, είχε πεί,

« Θά κάνω πολλά θαύματα, γιά νά πιστέψει ό κόσμος καί νά σωθεί ( νά σώσει δηλαδή τήν ψυχή του ), π ρ ί ν  έ λ θ ο υ ν  τ ά  μ ε γ ά λ α  δ ε ι ν ά…» .
( Προφανώς ενοεί, τίς φοβερές ημέρες τών διωγμών τού Αντίχριστου, πού μέ τόν μυστηριώδη σατανικό αριθμό 666 θά προσπαθήσει νά σφραγίσει καί νά θέσει υπό τήν ιδιοκτησία τού Εωσφόρου όλη τήν ανθρωπότητα, αρχής γενομένης από τίς συναλλαγές καί τά τρόφιμα σέ παγκόσμια κλίμακα… )

Η Αγία Ψυχή της, ασφαλώς χειραγωγημένη από τον Άγιον της Μεγαλομάρτυρα Εφραίμ τον Θαυματουργόν, αφού μετέλαβε των Άχραντων Μυστηρίων, επέταξε στους Ουρανούς, όπου και άνηκε, στις 23-4-99, ήμερα Παρασκευή περί ώρα 2:20 μ.μ. εορτή του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άρρητος δε ευωδιά περιέβαλε αμέσως το Σεπτόν της Σκήνωμα στο δωμάτιο του Νοσοκομείου, όπου ενοσηλεύετο, οι δε παριστάμενοι ιατροί, νοσοκόμοι και μέλη τής ακολουθίας τής δακρυρροούντες «εθαύμαζον» δια τα γενόμενα.

Τηλεόραση και Τύπος ανήγγειλαν την εκδημία τής Μακαρι¬στής πια +Μοναχής Μακαριάς Καθηγουμένης Ιεράς Μονής Ευαγ¬γελισμού και Αγίου Εφραίμ Όρους Άμωμων Αττικής.

Το Σεπτό της Λείψανο εξετέθη σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα (κουπόνια ΙΚΑ – δεκτάν!!!) εντός του Καθολικού τής Ιεράς Μονής τής οποίας υπήρξε Χάριτι Θεού Κτιτόρισσα και Καθηγουμένη επί ήμισυ αιώνα διά την οποίαν Μονήν ηνάλωσε εαυτόν μέχρι τελευταίας αναπνοής παραμείνασα πιστή στην διακονία του Σαρκωθέντος Λόγου, τής Σταυρωθείσης Αγάπης.

Χιλιάδες πιστοί την προσκύνησαν και περίπου πέντε χιλιάδες την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία παρά την δυνατή βροχή πού έπεφτε συνεχώς. Κηδεύτηκε πανδήμως υπό πλήθους πι¬στών μοναχών και ιερέων, παρουσία των τοπικών Άρχων, του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Κλεόπα, χοροστατούντος του Θε¬οφιλέστατου Επισκόπου Διαυλείας κ.κ. Δαμασκηνού Καρπαθάκη, όστις μετά των λοιπών ομιλητών και εξήρε την «μεγάλη αυτή μορφή του σύγχρονου γυναικείου μοναχισμού», της «Ταπεινής και φιλαγάθου Καθηγουμένης» του Αγίου Εφραίμ.

+

+

Χιλιάδες πιστοί την προσκύνησαν και περίπου πέντε χιλιάδες την συνόδεψαν

+

Χιλιάδες πιστοί την προσκύνησαν και περίπου πέντε χιλιάδες την συνόδεψαν

+

Αμήν

πηγήν!!! – : [http://orthodoxoslogos.net/makaria.htm]

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Greek of Texas said, on 25/01/2009 at 1:08 πμ

  Wonderfull, yperochon, exciting, marvelous, holy, devine, theion. Doksa Soi Kyrie Doksa Soi.
  Thank you cow boy orthodoxos.
  Me ftiakses
  Ksexasa sou po pos eimai nekrofilos. Pao tora feretro to kano me gynaika mou.

 2. Eυμορφία Δραχμοφονιά-Σεξολόγος-Θεολόγος said, on 25/01/2009 at 1:10 πμ

  Ουστ από δω ανώμαλε Τεξανέ. Όσιε Εφραίμ τιμώρησε τον βρωμιάρη Τεξανό.

  Βίω διαλάμπων ασκητικώ, εν όρει Αμώμων, ηγωνίσω μαρτυρικώς, και θαυμάτων χάριν, θέοθεν εκομίσω, Εφραίμ Οσιομάρτυς, Αγγέλων σύσκηνε

 3. foufoutos said, on 25/01/2009 at 11:56 μμ

  Πάλι καλά που το δηλώνει ο Τεξανός συμπατριώτης ότι είναι νεκρόφιλος. Οι υπόλοιποι φχαριστιούνται την ανωμαλία τους και σφυρίζουν αδιάφορα…

 4. theoprovlitos said, on 01/02/2009 at 4:56 πμ

  Καλο ειναι με καποια πραγματα να μην παιζει κανεις. Και για λογους σεβασμου σ ενα νεκρο, και για λογους σεβασμου της πιστης του αλλου και μηπως ετσι 1% αυτα που ακουγονται να ειναι αληθινα. Λεω μηπως και ειναι αληθινα.

  Τα βιβλια των θαυματων του Αγιου Εφραιμ τα εχω διαβασει και ειναι απαραδεκτα τα περισσοτερα. Ηταν μαλιστα να αναλαβω την Αγγλικη εκδοση του βιβλιου αλλα δεν προχωρησα αφ ενος γιατι τα περισσοτερα απο οσα γραφονται ειναι ιστοριουλες ατομων με θρησκευτικο παραλληρημα αφ ετερου η μονη εψαχνε το χρυσο κοροϊδο για να χρηματοδοτησει την έκδοση τζαμπα, και χρυσο κορόιδο δεν ειμαι!

  Εχω ομως συνατησει και 2-3 περιπτωσεις ατομων τα οποια υπηρετουν το μοναστηρι μετα απο τρανταχτες θεραπειες που τους εγιναν, η δε αλλοδαπη γυναικα μου η οποια δεν εχει και καμμια σκασιλα με τον αγιο Εφραιμ ειχε και ιδίαν εμπειρια οταν της εμφανιστηκε στον υπνο της και της εδωσε μια πληροφορια και μαλιστα σε γλωσσα με λεξεις που η ιδια δεν γνωριζε και τις απομνημονευσε.

  Αλλα και ως βοηθος μικροβιολογου σε Ιατρικο Κεντρο του Αμαρουσιου που βλεπει ανθρωπους με σοβαρα προβληματα να ερχονται συνεχεια για εξετασεις μεχρι που καποια στιγμη χανονται οριστικα εκει που ειχαν ξεγραμενη μια γυναικα στο τελευταιο σταδιο μεταστατικου καρκινου, δεδηλωμενη άθεη και οπαδο του ΚΚΕ, ξαφνικα την βλεπει να ερχεται με καθαρες εξετασεις τις οποιες επανελαβε η ιδια η γυναικα μου.

  Η αρρωστη, οταν καταλαβε οτι πεθαινει, άθεη-ξεαθεη ειπε δεν εχω να χασω τιποτα. Πηγε στο μοναστηρι, προσευχηθηκε πανω από το γυαλινο κουβουκλειο με το λειψανο που ειρωνευεσαι και ξαφνικα το γυαλι θαμπωσε στο σημειο του προσώπου σαν να ηταν καποιος από μεσα να αναπνεει. Αυτο εγινε παρουσια μαρτυρων.

  Η ιδια η αθεη φυσικα διαλαλει την σωτηρια της.

  Αλλος Αμερικανος νεαρος φιλος μου στην Σαντα Ροζα της Καλιφορνια, όχι μονο βγηκε απο τα ναρκωτικα με την βοηθεια του Αγιου αλλα θεραπευτηκε και από την Ηπατιτιδα C που ως γνωστον δεν θεραπευεται.

  Κανενα απο τα παραπανω περιστατικα δεν δημοσιευται σε βιβλιο θαυματων διοτι με αυτα ασχολειται συγκεκριμενη κατηγορια πιστων.

  Λοιπον περα απο την υπερβολη, την φαντασιοπληξια, την κατινιά, την δεισιδαιμονια και την εκμεταλλευση που συνανταται σε θρησκευτικους χωρους υπαρχει και ενας σκληρος πυρηνας αληθειας τον οποιο καλον ειναι να μην ειρωνευεται ο καθενας κακοπροαιρετα και να μην παιζει εν ου παικτοις.

  Και επειδη ασχολεισαι με τους Ορθοδοξους κρατα καλύτερα και μια ΠΙΣΙΝΗ σε αυτα που γραφεις. Ο Αττικης Παντελεημων δεν κρατουσε… πισινη και ο Αγ Εφραιμ τον εφαγε.

  Θα λυπηθω πολυ αν σε δω μια μερα να ξεφτιλιζεσαι γυρνοβολώντας γονατιστος στα μοναστηρια.

 5. giorgos said, on 07/10/2010 at 2:10 μμ

  as pisteyei oti o kathenas aisthanete, kai oti ton ikanopoih!!! as eimaste eleimones ,eygnomones, kai tapeinoi kai o theos tha mas exei stin aggalia toy!!!!

 6. jean said, on 08/10/2010 at 3:53 μμ

  αν υπάρχει θεός, θα υπάρχει και αγκάλη,(δεν) φοβάμαι ότι είναι ένα ακόμη πλάσμα της φαντασίας μας κι Αυτός.

  καλά είμαι εγώ με τα αλογάκια μου.

 7. Ζουρ(λι)άρις said, on 08/10/2010 at 9:58 μμ

  jean, μα τι είναι αυτά που λέτε τώρα; Δηλαδή ποιος έφτιαξε τον κόσμο; Ο Ούτις;
  Μήπως σας αρέσει υπέρμετρα η Οδύσσεια του Ομήρου;
  Ο Οδυσσέας το είπε αυτό για να ξεγελάσει τον Κύκλωπα. Δεν ήταν ο κανένας. Αντίθετα ήταν ο πανέξυπνος.
  Είστε της αθεϊστικής σέχτας, ή έτσι νομίζω;
  Και να μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι από την ιστορία του Κύκλωπα, το οποίο μάλλον δεν παρατηρήσατε:
  Τι ήθελε να πει ο Κύκλωψ, όταν απευθυνόμενος στους Σατύρους, οι οποίοι τον κορόιδευαν, ξεστόμισε το μυστηριώδες «Μπορώ να σας φάω, αλλά δεν θα το κάνω, διότι φοβάμαι ότι θα βαρυστομαχιάσω, επειδή εσείς θα χορεύετε και μέσα στη κοιλιά μου», όπως είπε ο Ευριπίδης;
  Εσείς δηλαδή πιστεύετε ότι ο κόσμος φτιάχτηκε από την φαντασία του καθενός ή ότι ο καθένας ταλανίζεται από τις φαντασιώσεις του, όπως ο Κύκλωψ, ο οποίος, με την φαντασία του, έστηνε χορούς Σατύρων μέσα στον βρωμοστόμαχό του;

 8. ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ ΑΝΩΓΙΑΝΟΣ said, on 09/10/2010 at 9:56 μμ

  ΠΑΛΑΒΕ ΖΟΥΡΑΡΙ,
  ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ
  ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
  ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΤΟΥ, ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΟΥΙΣΚΙΟΥ
  ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΡΙΩΝΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΙ.
  ΝΕΩΡΘΟΔΟΞΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΟΣΤΟΝΕ ΤΟΝ «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΑΪΔΑΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ».
  ΕΧΑΘΗΚΑΝΕ ΜΩΡΕ ΟΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΕΣ ΠΑΝΑΘΕΜΑΣΕ;
  ΑΛΛΑ ΤΣΙΣ ΑΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ ΣΟΥ ΑΥΤΕΣ ΕΔΩ
  ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΤΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΤΗΣΕΣ ΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΠΟΤΙΛΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΦΗΞΕΣ ΚΟΥΖΟΥΛΕ.
  ΡΕ ΣΥ ΚΑΘΗΓΗΤΑ (ΩΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΛΙΚΙ ΣΟΥ) ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΟΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝΕ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ
  ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝΕ ΔΙΑ
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΡΗΤΗ;
  ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΥΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ
  ΕΠΕΙΔΗΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
  ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: