ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ο Όσιος Ακάκιος θεραπεύει ημικρανίες

Ο κύριος Γ.Κ. από την Κόρινθον με επιστολή του προς τον Γέροντα του Σπηλαίου του οσίου Ακακίου γράφει

Εν Κορίνθω τη 31η (18) Ιανουαρίου 1981

Σεβαστέ Γέροντα,

Εύχομαι η επιστολή μου να σας εύρη με υγεία, χαρά και ειρήνη Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στο περιβόλι της Παναγίας μας έχω έρθει δέκα οκτώ φορές και δύο φορές στο κελλί σας, την τελευταία φορά τον Σεπτέμβριον του 1980, οπότε και παρεκάλεσα τον Άγιο Ακάκιο, εγώ ο ανάξιος και έταξα τρεις λαμπάδες, για να κάνη καλά τη σύζυγό μου Ελένη, που υποφέρει είκοσι χρόνια από φρικτούς πονοκεφάλους (ημικρανίες) και τελευταία είχε φθάσει στα πρόθυρα του θανάτου με λιποθυμίες, καρδιακές κρίσεις κ.λπ. από τους φοβερούς πονοκεφάλους και την κατάχρησιν παυσίπονων φαρμάκων. Δόξα τω Θεώ, ευδόκησε ο Κύριος δια του Αγίου Ακακίου και από τον περασμένο Νοέμβριο 1980 έγινε καλά. Έφυγαν οι φρικτοί πόνοι μετά από είκοσι χρόνια.

Εσωκλείστως σας στέλνω πεντακόσιες δραχμές για τρεις λαμπάδες και σας παρακαλώ να τις ανάψετε εμπρός στην εικόνα του Αγίου Ακακίου.

Ασπάζομαι την δεξιάν σας,
Γ.Κ., Κύπρου 8 – Κόρινθος

(«Ο Όσιος Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης», Γεωργίου Μηλίτση, διδασκάλου, Τρίκαλα 1986, σελ. 47).

+

+

+

Αμήν

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Πατήρ Χεντέκιος said, on 25/09/2008 at 1:40 μμ

  Διαμαρτύρομαι σφόδρα για τις άκρως και αθεμίτως ανταγωνιστικές τιμές του Οσίου Ακκακίου.
  Ως εκ τούτου οφείλουμε να προβούμε σε περαιτέρω μείωση του κοστολογίου και να προβούμε εις προσφοράν.

  Τιμές Σοκ!

  Από Δευτέρα έως Πέμπτην προσφέρουμε πακέτο ανακούφισης άπαξ και δια παντός από πάσης φύσεως πονοκεφάλους(κανονικούς,ημικρανίες,ενός τετάρτου κτλ) και ως την περιοχήν της βάσεως του αυχένος με κόστος μόνον 44.99 Ευρώ.Στο πακέτο περιλαμβάνεται δωρεάν ευλογημένον υπό του γέροντος Ινσουλίνιου λουκούμιον με ολόκληρον αμύγδαλον ή φυστίκιον και βιβλιαράκι στιχοπροσευχές του Οσίου Σφάχτιου Ηγούμενου της Μονής Παναγίας της Πρασινομιλιώτισσας δια πάσαν νόσον στην οποίαν δεν ειδικευόμεθα.

 2. κακω-Αλέξηνα said, on 25/09/2008 at 2:50 μμ

  Κι ηγώ άγιε μ Ουρθόδουξε όταν ζούση ου μακαρίτς για σαράντα χρόνς πουνουκέφαλου είχα γιατί μόρχουνταν μη ουρηξούλις απ του καφηνείου κι τα τσίπρα κι ηγώ η καψηρή στα χουράφια κι στα προβατα ουλημηρίς σγα μη τ κάθομαν, ξέρς ησύ τώρα άγιους άνθρουπους είσι.
  Αλλά δην του κάναμαν κι θέμα στου χουριό να γίν σουργούν ου άνθρουπους π δε τ κάθουνταν η γναίκα τ!
  Σγα μη πήγηνι κι στου άγιου ακάκιου κι να τ τ ακμπής ου σπάγκους αλλά πουτέ δην ξέρς τι σ ξημηρών μη τσ άντρηδις.

  Την ηυχή τσ παναΐας άγιε μ Ουρθόδουξη να χς…

 3. Παρθενόπη Αγαμήτου said, on 25/09/2008 at 3:11 μμ

  Βαριές κατηγορίες κατά Εφραίμ
  Πέμπτη, 25.09.08
  Καταγγελίες-σοκ για το Βατοπαίδι και τον ηγούμενο της Μονής, Εφραίμ, περιλαμβάνονται σε μακροσκελή επιστολή μοναχών του Αγίου Ορους που έφτασε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή.

  Διωγμοί μοναχών, μηχανορραφίες, σχέσεις διαπλοκής ξεδιπλώνονται στις 13 σελίδες της επιστολής, θυμίζοντας σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Οι συντάκτες της ζητούν, μάλιστα, τη μεσολάβηση των πολιτικών και των Μέσων Ενημέρωσης για να συλλέξουν υπογραφές κατά του Εφραίμ, δηλώνοντας διατεθειμένοι να καταθέσουν όσα περιγράφουν και στη Δικαιοσύνη.

  Η επιστολή έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής στις 17 Σεπτεμβρίου και κοινοποιήθηκε στα γραφεία όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Υπογράφεται από «σεβαστούς γέροντες πατέρες όλων των ιερών κελιών του Αγίου Ορους» και απευθύνεται προς όλους τους βουλευτές, τους κρατικούς φορείς, τα Μέσα Ενημέρωσης και τις 20 μονές του Αγίου Ορους.

  Αφήνουν αιχμές κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και των διοικητών του Αγίου Ορους, διαχρονικά από το 1990 έως σήμερα. Μιλούν για σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στα κελιά του Βατοπαιδίου, όπου φιλοξενούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι «ισχυροί». «Για να τους έχουν όλους στο χέρι, αν χρειαστεί», λένε στην καταγγελία τους οι μοναχοί-συντάκτες της επιστολής.

  Ανάμεσα στ’ άλλα, ξεχωρίζουν οι αναφορές στις κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις προς το Αγιον Ορος. Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι ο Εφραίμ έφερε δικούς του πολιτικούς μηχανικούς που εκπόνησαν ειδικά σχέδια για την αναστήλωση του μοναστηριού, προκειμένου να εισπράξει το Βατοπαίδι τη μερίδα του λέοντος από τις επιδοτήσεις. Προσθέτουν ότι δεν απέδωσε ούτε στα μετόχια του τα ποσά που δικαιούνταν.

  Οι συντάκτες της επιστολής υπεισέρχονται ακόμη και στα εσωτερικά του Αγίου Ορους. Δηλώνουν ότι διαφωνούν με το σχέδιο του Εφραίμ να συνδέσει οδικώς τη Μονή Βατοπαιδίου με το «θρησκευτικό χωριό» που οραματιζόταν να φτιάξει στην περιοχή της Ουρανούπολης (την οποία απέκτησε με ανταλλαγή της Βιστωνίδας). Ονοματίζουν δε τη Μονή Εσφιγμένου και τη Μονή Μεγίστης Λαύρας ως τις μόνες που προβάλλουν αντιστάσεις στα σχέδια του ηγουμένου του Βατοπαιδίου.

  Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι ηγούμενοι των άλλων μονών έχουν «συνθηκολογήσει» με τον Εφραίμ και γι’ αυτό δεν τους εμπιστεύονται. Και καταλήγουν δηλώνοντας διατεθειμένοι να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη εάν βρεθεί οποιοσδήποτε να διαψεύσει τις καταγγελίες τους.

  ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ

  Ελεύθερος Τύπος

 4. micromouse said, on 26/09/2008 at 4:50 μμ

  Ωραία η φωτογραφία νύφης και γαμπρού αλλά μένα κάποιους μου θυμίζουν. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις κανδηλανάπτα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: