ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Πρόβλημα: 1137 Ναοί στην Ελλάδα χωρίς παπά και δεν υπάρχουν και παπαδιές!

Posted in εσχατολογικά, ζωή by or2554 on 10/09/2008

Το ξαναβάζω αυτό το ποστ, ένεκα η ανάγκη της εκκλησίας μας. Με τόσα που γράφονται αν κάποιοι τα πιστέψουν δεν θα γίνει κανείς Παπάς και ποια κοπέλα μας θα θέλει να γίνει μετά παπαδιά;;;;;;; ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!!
(είχεν δημοσιευθείν στις 29 Μαΐου του 2008)

…………………………………………….
1137papades.jpgΧίλιοι εκατόν τριάντα επτά! Τόσοι είναι οι κληρικοί που λείπουν κάθε μέρα από τις ενορίες, σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την Κόνιτσα μέχρι την Ιεράπετρα και από την Αλεξανδρούπολη ως την Καλαμάτα (ανεξαρτήτως, δηλαδή, εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας). Τα κενά είναι πράγματι πολλά και το πρόβλημα οξύτερο, ιδίως αν το συνδυάσει κανείς με την ευρύτερη δυσκολία εξεύρεσης κληρικών. Από τη «χαρτογράφηση» των ελλείψεων προκύπτει ότι ολόκληρες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου έχουν μείνει χωρίς ιερείς.

Τα αίτια πολλά, όπως προκύπτει και από τη συνομιλία μας με τέσσερις Ιεράρχες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα: μπορεί να φταίει η κοινωνία, όπως υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ή το γενικότερο κλίμα της εποχής, κατά τον Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Συναντάται σχετικά μεγάλη δυσκολία στην ανεύρεση νέων κληρικών για την κάλυψη κενών θέσεων σε ναούς της ελληνικής επαρχίας, θεωρείται ακατόρθωτο το να βρεθούν νέοι κληρικοί, προκειμένου να διακονούν σε μικρά, απομονωμένα χωριά! Τα κενά εφημεριακών θέσεων προκύπτουν, σημειωτέον, από τα «Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος», και δεν έχουν συμπεριληφθεί, επιπλέον, κενά που ισχύουν, τα οποία έχουν καλυφθεί με άλλους τρόπους, όπως με τη συνδρομή ιερέων από άλλες ενορίες.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΚΟΣΜΑΣ
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
«Δεν θέλουμε να έλθουν (σ.σ. οι νέοι στην ιεροσύνη) όπως, όπως. Το λέω και πονώ: Καλύτερα λιγότεροι, παρά ανάξιοι κληρικοί. Η Εκκλησία θέλει εργάτες».

ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
Μητροπολίτης Ιωαννίνων
«Άμα η κοινωνία δεν δίνει παπάδες, εμείς πού να τους βρούμε; Η Εκκλησία δεν υποχρεώνει κανέναν. ‘Οποιος πιστεύει, έρχεται».

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Μητροπολίτης Μεσσηνίας
«Ο προκάτοχός μου δεν χειροτονούσε εύκολα και δη όταν ήταν απόφοιτοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη».

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Μητροπολίτης Κορίνθου
«Με μισθό 600 ευρώ τι μπορεί να γίνει; Πώς αυτός ο άνθρωπος να κάνει οικογένεια; Είναι και το πνεύμα της εποχής, που δεν ευνοεί. Δεν υπάρχουν και παπαδιές…».

από: http://rnn.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=665&Itemid=52

Ελλάδα μας, που πάς;

………..

ΥΓ: Ο Αυνανισμός είναι Αμαρτίαν!!!

Advertisements

13 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ευγένιος said, on 29/03/2008 at 2:46 μμ

  Καλέ μου Ορθόδοξε. Ορθώς εμφανίζεις το πρόβλημα της ελείψεως εφημερίων. Ορθώς λέγεις πως δεν υπάρχουν παπαδιές. Ποιά κοπέλλα φίλτατε θα δεχόταν όταν οι κληρικοί λέγουν τάδε που υφάρπαξα από το άθεο μπλογ http://www.roides.wordpress.com

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 13/10/2004

  Τεστ παρθενίας για τους διάκους

  Αν ήταν εκπρόσωποι ενός ακροδεξιού ή ρατσιστικού σωματείου, δεν θα έδινε κανείς ιδιαίτερη σημασία.
  Οταν όμως οι εκπρόσωποι των παπάδων φτάνουν στο σημείο να ζητούν ειδικές ιατρικές εξετάσεις για τους υποψήφιους κληρικούς, «για να διαπιστωθεί η αγνότητά τους», τότε είναι να αναρωτιέται κανείς σε τι θεό πιστεύουν.
  Το διοικητικό συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) -πρόκειται για συνδικαλιστικό σωματείο- συνεδρίασε χθες και ασχολήθηκε με σειρά από ζητήματα. Οσα συζήτησαν ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν οι Ευστάθιος Κολλάς και Σπυρίδων Τσάκαλος.
  – «Για την αποφυγή “δυσάρεστων καταστάσεων” οι υποψήφιοι κληρικοί πρέπει από πριν να εξετάζονται από ενδοκρινολόγο, ψυχολόγο και ανδρολόγο (!) για να διαπιστωθεί εάν είναι κανείς παρθένος»!
  – «Η ομοφυλοφιλία είναι επικίνδυνη. Πριν έρθει ο Χριστός, ήρθε άγγελος επί γης και σκότωσε όλους τους ομοφυλόφιλους. Εάν παντρεύονταν οι επίσκοποι, τότε θα εξέλιπαν τα πάθη».
  – «Πολλές πρεσβυτέρες χώρισαν ιερείς, είτε γιατί δεν άντεξαν να ανταποκριθούν είτε λόγω ράσου, το οποίο δεν άντεξαν και χρειάζεται για τους έγγαμους τροποποίηση, αν όχι κατάργηση».
  – «Η απαγόρευση των προγαμιαίων σχέσεων είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα, διότι οι ανέραστοι δεν διαλέγουν σωστές παπαδιές. Η καλύτερη παπαδιά σήμερα είναι για το τσίρκο Μεντράνο»!
  – «Με ψήφο κλήρου και λαού πρέπει να εκλέγονται οι επίσκοποι».
  – «Υπάρχει κλίκα δεσποτάδων και ο δεσπότης δεν παντρεύεται, αλλά έχει οικονόμο γυναίκα ή άντρα. Δεν μπορώ την υποκρισία. Ο Χριστός μισούσε τους υποκριτές»!

 2. Kωλοσούζας said, on 29/03/2008 at 3:47 μμ

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Πολιτικά Παρασκήνια 29/3/2008

  Ιερό μαύρο (;) χρήμα

  «Ιερά» αμοιβαία κεφάλαια, στα οποία πρόσφατα επένδυσε ο Θεόκλητος Βρεσθένης, κατά κόσμον Κουμαριανός, ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ενώ φαίνεται ότι ανοίγει ξανά το ευαίσθητο θέμα των οικονομικών της Εκκλησίας και των ισορροπιών στη μετά Χριστόδουλον εποχή.

  Η υπόθεση για τον Βρεσθένης άρχισε από ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Στην τράπεζα αυτή ο Κουμαριανός διατηρεί λογαριασμό, προφανώς ως διαχειριστής. Σ’ αυτόν κατατέθηκαν χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων αλλά και δωρεές ομογενών που δόθηκαν για έξοδα της ιατρικής φροντίδας του ασθενούντος, τότε, Αρχιεπισκόπου.

  Συνολικά 200.000 δολάρια. Η τράπεζα τον Σεπτέμβριο απέστειλε στην Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος μια αναφορά, καθώς ο τιτουλάριος μητροπολίτης είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια τα 100.000 δολάρια, που το πιστωτικό ίδρυμα γνώριζε ότι είχαν κατατεθεί για άλλο σκοπό.

  Μέλος της Αρχής, που χρεώθηκε με τη διερεύνηση της σχετικής τραπεζικής αναφοράς, έκρινε ότι η «ιερή» επένδυση έχει αξιόποινο ενδιαφέρον. Ετσι, ο Θεόκλητος και τα αμοιβαία παραπέμφθηκαν στην τακτική Δικαιοσύνη, δίχως να διαρρεύσει το παραμικρό. Από τον αρμόδιο εισαγγελέα ζητείται τώρα να διερευνήσει αν πίσω από την επένδυση έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

  Α.Μπ

 3. Δινονόη said, on 29/03/2008 at 4:15 μμ

  Έλλειψη απο παπαδες; Να και ένα ευχαριστο νεο.

 4. Παναγία η Μυγοσκοτώστρα said, on 29/03/2008 at 5:17 μμ

  Δηλαδή με έλλειψη εργαζομένων στο μαγαζάκι και έχουν πάρει τα σώβρακα από όλες τις υπανάπτυκτες θεούσες;! Φαντάσου τι θα γινόταν αν «λειτουργούσαν» με 100% εργατικό δυναμικό! Ιράν! Αφγανιστάν!

  Πάντα τέτοια!

 5. foufoutos said, on 29/03/2008 at 6:36 μμ

  Αδελφοί μου,
  εφόσον υπάρχει ο Μητροπολίτης Ζωζώ ο γάμα, αλλά και οι σεβασμιότατοι συνάδελφοί του, μερικοί δε και πισινότατοι, γιατί να ψάχνουν οι νεαροί κληρικοί μας για παπαδιές; Και στα χωριά πού θα βρουν μητροπολίτες, ενώ στην πόλη βρίσκονται, ακόμα και τιτουλάριοι…

 6. Chameleon said, on 29/03/2008 at 11:04 μμ

  Εδώ, εγώ ενδιαφέρομαι για να γίνω ιερέας.

  Το μόνο μείον είναι οτι δεν ξέρω να ψέλνω, μπορώ όμως να τραγουδάω, έχω ρεπερτόριο απο Δανάη, Γούναρη μέχρι Ρουβά και Αντζελα Δημητρίου !
  Στις εξομολογήσεις όμως ειμαι πολύ καλός, όλοι μου εμπιστεύονται τα μυστικά τους γιατι πείθω οτι δεν είμαι εγώ που τα κάνω βούκινο.
  Και νομίζω οτι έχω έμφυτο το χάρισμα του εξορκισμού, μου έχει ευχηθεί προσωπικά ο Μητσοτάκης και δεν έπαθα τίποτε.
  Επίσης, μιας και έχω γνώσεις Ταρώ μπορώ να γράφω και προφητείες.
  Εχω και άλλα ιδιαίτερα προσόντα που ο μεγαλοδύναμος με προίκισε απλόχερα, δεν τα ανακοινώνω όμως καθότι ιδιαίτερα σεμνός άνθρωπος, αλλά μπορώ να επισυνάψω φωτογραφία τους στο βιογραφικό.

  Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δέχεται τα βιογραφικά ;

 7. nventris said, on 30/03/2008 at 11:00 μμ

  Φίλοι μου ευχάριστα νέα. Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης το σκέπτεται πολύ σοβαρά να κλωνοποιήσει τον άνθιμο. το φαντάζεστε; όχι ένας αλλά πολλοί άνθιμοι. Αν το πείραμα κριθεί πειτυχημένο ο επόμενος τυχερός θα είναι ο Ζορονομάρχης. Α τι ωραία χώρα!!!

 8. Geysser said, on 31/03/2008 at 11:43 πμ

  Δε σας συμφέρει. Όσο περισσότεροι μαζεύεστε, τόσο λιγοστεύει η μάσα.

 9. makis said, on 02/04/2008 at 12:54 πμ

  nventris, εγώ έμαθα ότι θέλουν να φτιάξουν έναν Ζουραρο-Άνθιμο ή Ανθιμο-Ζουράρι, να έχει το προϊόν όλα τα πλεονεκτήματα των δύο αυτών σοφών. Η βιολογική επιστήμη στην υπηρεσία της προόδου.

 10. agnostos psi said, on 11/09/2008 at 1:50 μμ

  χαχαχα

 11. modern faTHER said, on 25/02/2009 at 9:02 μμ

  δυσκολιες ειδικα στην επαρχια υπαρχουν…ειναι δυσκολα ολα οσα αντιμτωπιζουμε και εμεις που γιναμε πολλοι μας χλευαζουν και μας υβριζουν και οι ανωτεροι μας(αν και αυτο εκκλησιαστκα δεν υπαρχει…δεν υπαρχουν ανωτεροι αλλα διαφορετικα χαρισματουχοι!)πολλες φορες αδιαφορουν για τα βασικα προβληματα μας…ή δημιουργουν αυλες αντιεκκλησιαστικης καμαριλας!

 12. konstantinos said, on 30/01/2010 at 2:42 πμ

  ime iereas me megalo bathmo.se ola ayta peri ιεροσυνης που λετε θελω να προσθεσω κατι σημαντικο.γενικα για να ξεφυγει ο ιερος κληρος απο τιν μιζερια που τον διακατεχει σε μεγαλο βαθμο,πρεπει οι εκκλησιαστκες σχολες να ερθουν σε αναδιοργανωση.να καταργηθει το ευσεβιστικο κλιμα.να διδαχθει το ανωτερο πνευμα του ιερεως σε αποστολικα προτυπα.και πρωτιστως οι ιερεις να περνανε απο κοσκινο επιλογης.οπως γινεται με τις στρατιωτικες σχολες.και στον εγγαμο κληρο να καταργηθει το ρασο.αλλα να μπει περισοτερη μορφωση.και οι αγαμοι.δηλαδη οι μοναχοι να επιστρεψουν στα μοναστηρια στην ασκηση,και την προσευχη.εγκαταλοιπωντας εντελως τα κοσμικα και τις ανεσεις.ετσι μονο θα καλυτερεψουν τα πραγματα.

 13. ΑΓΓΕΛΟΣ said, on 23/03/2012 at 8:55 μμ

  όλα είναι καλά αυτά που γράφετε αλλά ένα πράγμα δεν ξέρω πως να μάθω πόσες εκκλησίες έχουμε στην ΕΛΛΑΔΑ και πόσους παππάδες έχουμε, εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι στης μεγάλες πόλης η κάθε εκκλησία και το κάθε νεκροταφείο δεν λέγετε πόσους έχει άρα γιατί κάποιοι από αυτούς να πάνε στην επαρχεία, και ακούμε τους μητροπολίτες να αναφέρουν ότι δεν έχουμε παππάδες αυτοί πόσους έχουν από πίσω τους 10, 20 , 30, δεν θα μας πουν ,για να μην σκεφτεί και ο κόσμος παράλογα γι’ αυτούς.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: