ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Αν κάνουμε έρωτα 5 λεπτά πριν το γάμο είναι αμαρτία;;;

Posted in διδαχές, ηθος by or2554 on 10/09/2008

Με αυτά που γλέπουν τα ματάκια μου αναγκάζομαι να το ξαναδημοσιεύσω!!!
Αν κάνουμε έρωτα 5 λεπτά πριν το γάμο είναι αμαρτία, ενώ αν κάνουμε έρωτα 5 λεπτά αργότερα είμαστε εντάξει;

Απαντά ο Αρχιμ. π. Επιφανίος Θεοδωρόπουλος

Ακριβώς αυτή είνε η φύσις και η δύναμις και η αξία των Μυστηρίων. Να μεταβάλλουν πράγματα, να αλλοιώνουν καταστάσεις, να μεταμορφώνουν γεγονότα, να καθιστούν το αμαρτωλόν άγιον, το απηγορευμένον ευλογημένον, να υψώνουν το γεώδες εις τον ουρανόν. Ναι, «πέντε λεπτά» προ του γάμου είνε αμαρτία η σαρκική συνάφεια του ζεύγους· «πέντε λεπτά αργότερα» δεν είνε αμαρτία. «Πέντε λεπτά» προ της ευλογίας του Ιερέως έχομεν επί της αγίας Τραπέζης «ψωμάκι» και «κρασάκι» «πέντε λεπτά (γράφε, εν δευτερόλεπτον,) αργότερα» έχομεν αυτό τούτο το τεθεωμένον Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας! «Πέντε λεπτά» προ της βαπτίσεως του κατηχουμένου είνε βαρύτατη αμαρτία ή μετάδοσις εις αυτόν της θείας Ευχαριστίας• «πέντε λεπτά αργότερα» η μετάδοσις είνε πράξις επιβεβλημένη και αγία. «Πέντε λεπτά» προ της χειροτονίας του εις Επίσκοπον ο «εψηφισμένος» είνε Πρεσβύτερος και δεν δύναται να τελέση χειροτονίαν Κληρικού• «πέντε λεπτά αργότερα», συνεχιζόμενης της δια την ιδικήν του χειροτονίαν τελούμενης θείας Λειτουργίας, χειροτονεί Πρεσβύτερον και Διάκονον. Αλλά διατί να μείνωμεν εις τα θειότατα και υπερφυσικά, τουτέστιν εις τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας; Μήπως και εις τα «καθ’ ημάς», δηλ. τα ανθρώπινα, παρόμοια δεν ισχύουν; «Πέντε λεπτά» προ της υπογραφής του Συμβολαίου υπό του συμβολαιογράφου και των συμβαλλομένων και της σφραγίσεώς του, είνε τούτο απλούς χάρτης• «πέντε λεπτά αργότερα» είνε δημόσιον έγγραφον δημιουργούν αναμφισβήτητους νομικάς συνεπείας (δικαιώματα και υποχρεώσεις) απροσμετρήτου ενίοτε εκτάσεως. «Πέντε λεπτά» προ της υπογραφής της η διαθήκη ουδέν διαφέρει χάρτου περιτυλίγματος• «πέντε λεπτά αργότερα» έχει την δύναμιν να καθορίση την τύχην περιουσίας εκατοντάδων εκατομμυρίων. «Πέντε λεπτά» προ της ορκωμοσίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είνε απλούς πολίτης, εστερημένος οιασδήποτε ειδικής εξουσίας, «πέντε λεπτά αργότερα» δύναται να απολύση την Κυβέρνησιν και να διαλύση την Βουλήν

Advertisements

41 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Πανσέμνη, μετανοούσα πόρνη said, on 26/09/2007 at 12:21 μμ

  Επιτέλους ένα χριστιανικό σάιτ που γεμίζει τα κενά μου ανάμεσα στις επισκέψεις των πελατών μου. Μόλις μαζέψω γερό κομπόδεμα θα γίνω μοναχή με το όνομα Πανσέμνη. Τώρα με λένε Μιμή. Αναζητώ άγνωστε ευσεβή κύριε που συντάσσεις το ιστλόγιο, έναν αγαθό ιερέα που την κατάλληλη στιγμή θα με εξομολογήσει ώστε να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μου και να γίνω μοναχή. Κατά προτίμηση τον θέλω ντιγκι ντάγκα, γιατί φοβάμαι πως αν είναι κάποιος άντρας, την ώρα της εξομολόγησης θα καταχραστεί την αθωότητά μου. Ευλογείτε άγιε πάτερ.

 2. mitsosheiz said, on 26/09/2007 at 12:32 μμ

  Το σεξ είναι σαν το κατούρημα και το χέσιμο. Άν το κρατήσεις για 5-10 λεπτά θα σκάσεις. Οπότε όταν σου’ρθει καν’το!

 3. kourdistomantarini said, on 26/09/2007 at 12:48 μμ

  θελω και γω απο αυτό που πίνεις, πως θα γίνει ?

 4. x-psilikatzoy said, on 26/09/2007 at 12:56 μμ

  Θεός!!!!!!!!!!

 5. penguin_witch said, on 26/09/2007 at 1:06 μμ

  @κουρδιστό μανταρίνι: Εύκολο. Πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών ή μεγάλο σουπερμάρκετ, αγόρασε λιβάνι (κατά προτίμηση το κανονικό που είναι σαν διάφανα δακράκια), καρβουνάκια, ένα θυμιατό -στην ανάγκη κάνει και ένα κονσερβοκούτι- και ένα κουτί σπίρτα. Μόλις πας στο σπίτι σου, βάλε το θυμιατό σε μια πυρίμαχη επιφάνεια. Βάλε το καρβουνάκι στν πάτο του θυμιατού, τοποθέτησε πάνω του ένα δακράκι λιβάνι και άναψε το καρβουνάκι. Το λιβάνι καιόμενο εκλύει εκτός απο το άρωμα και ουσίες συγγενείς του THC (τετραϋδροξυκανναβιννόλη – η ενεργός ουσία της Ινδικής κάνναβης, κοινώς μαριχουάνας ή «χόρτου μαγικού») με αποτέλεσμα μετά απο κάποιες εισπνοές να δημιουργείται αίσθημα ευφορίας, και σε μεγαλύτερες δόσεις παραισθήσεις και οράματα. Συνίσταται η εισπνοή να συνοδεύεται με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση όπως : τεριρέμ, εκκκλησιαστικοί ύμνοι και στην ανάγκη Μίκης Θεοδωράκης. Συνίσταται να αποφεύγονται δυτικότροπα ή νυκτόβια άσματα…

 6. Sid said, on 26/09/2007 at 3:39 μμ

  το να γελειοποιης μια αποψη κανοντας reply ειναι σωστό ?
  Δηλαδή αυτές τις πίπες που γράφετε στα δικά σας μπλογκ τι είναι ?

  Ο καθένας εκφράζεται όπως νιώθει και το να πουλάτε ειρωνεία δήθεν προοδευτικά άτομα σε ένα μπλογκ όπως αυτό σας κάνει να νιώθετε άνετοι?

  καλύτερα να μαζεψεται την μιζέρια σας και να την χύσετε αυτάρεσκα στα κοινότυπα μπλοκ σας

 7. έναε απλός πολίτης said, on 26/09/2007 at 3:58 μμ

  MR SID ο μη έχων blog ,όπως εγώ, έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του για αυτά που γράφονται σε αυτόν τον ιστοτοπο??

  Η άποψη μου για αυτά που γράφονται σε αυτό το blog είναι ότι διαβάζουμε παπαριες

 8. Pan said, on 26/09/2007 at 4:25 μμ

  @sid: Κατά την γνώμη σου, δηλαδή, πως θα έπρεπε να σχολιάσουν όσο το επιθυμούν;

 9. Ω, Ελ Σιντ,
  Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν οι αμαρτωλοί και στον δικό τους χώρο αυτές τις αλήθειες. Ναι, εάν ο αμαρτωλός χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να εκπορνευθεί, ο ηθικός άνθρωπος πρέπει να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ το ίδιο για να τον σώσει!
  Πάρτε για παράδειγμα, το αυταπόδεικτο των μυστηρίων: πέντε λεπτέ πριν το γάμο είναι αμάρτημα. Πέντε λεπτά μετά είναι θεάρεσκο. Πώς; Μυστήριο! Η λαϊκή σοφία έχει από καιρό αποδεχθεί την θεϊκή εντολή και μάλιστα διαθέτει μια παροιμία, η οποία καθαρότατα αποτυπώνει το αμάρτημα των προγαμιαίων και παρά φύσει σχέσεων. Πρόκειται για την «έκλασ’ η νύφη, σκόλασ’ ο γάμος».

 10. Sid said, on 26/09/2007 at 4:46 μμ

  Δεν είμαι υποστηρικτής κανενός
  απλά μου χτύπησε άσχημα η ειρωνεία ,
  ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει αυτό είπα αλλά δεν νομίζω ότι είναι καθαρό να την πέφτουν έτσι σε κάτι «διαφορετικό» και σίγουρα όχι να κοροϊδεύεις την θρησκεία του κάθε ανθρώπου

  πολύ ασχολήθηκα με «τα 5 λεπτά πριν η μετά » ούτε συμφωνώ ούτε με νοιάζει ,άλλωστε στα 5 λεπτά πριν μπορείς και να την κοπανήσεις άμα δεν σου αρέσει ενώ μετά την «γάμησες» (συγνώμη πάτερ)

 11. Πανσέμνη η μετανοημένη πόρνη said, on 26/09/2007 at 5:37 μμ

  Εμένα αυτό το μπλογκ με φέρνει πιο κοντά στον θεό. Αυτές οι ιερές αλήθειες μου δίνουν κουράγιο να ακολουθήσω τον δρόμο της μετανοίας.

 12. ktkouk said, on 26/09/2007 at 5:38 μμ

  …δηλαδή αν κάνεις έρωτα 5 λεπτά ΜΕΤΑ το γάμο είναι εντάξει; Ωραία !

  Φαντάζομαι δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις μ΄ αυτήν που ενυμφεύθεις πέντε λεπτά πριν ;!

 13. harisheiz said, on 26/09/2007 at 5:42 μμ

  άλλωστε στα 5 λεπτά πριν μπορείς και να την κοπανήσεις άμα δεν σου αρέσει ενώ μετά την “γάμησες” (συγνώμη πάτερ)

  Χαχαχα… όχι και πριν την γάμησες…

 14. harisheiz said, on 26/09/2007 at 5:51 μμ

  Μάγκα ορθόδοξε… Είσαι και γαμώ τα Troll ρε φίλε, καλύτερο κι απ’τον Τσακίρη και τον Δυναμισμό, Το καλύτερο troll που έχω πετύχει στην blogόσφαιρα… Σου βγάζω το καπέλο, προς στιγμή πίστεψα ότι τα γράφεις σοβαρά..

 15. pater paisios said, on 26/09/2007 at 6:14 μμ

  Τέκνα μου
  ο ΧΟ έχει απόλυτο δίκιο, τα άχραντα μυστήρια μας μεταμορφώνουν τις πράξεις μας. Το άσπρο γίνεται μαύρο, το μιαρό ιερό μέσα σε πέντε λεπτά. Συνεπώς μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, όποια πράξη σου γουστάρει και με την θεία μετάνοια να την αναιρέσεις.

  Εδώ ο άγιος μέγας Κωσταντίνος με την μετάνοια του λίγο πριν πεθάνει συγχωρέθηκε για όλα του τα εγκλήματα, για ένα γαμησάκι κάνετε έτσι. Πες συγνώμη και τσαφ σβήστηκε. Αυτό είναι το μεγαλείο της θρησκείας μας.

 16. harisheiz said, on 26/09/2007 at 6:50 μμ

  Αν δεν κάνουμε έρωτα πριν τον γάμο αλλά απλά σεξ, είναι κακό;

 17. ανόητος μετανοημενος said, on 26/09/2007 at 7:50 μμ

  τι ειναι troll??? oeo??

 18. harisheiz said, on 26/09/2007 at 8:09 μμ

  υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για να χαρακτηριστεί κάποιος troll, στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως και επειδή το συγκεκριμένο blog είναι μάλλον προϊόν role playing θα έλεγα ότι ανήκει στην παρακάτω κατηγορία:

  Concern troll

  A concern troll is a pseudonym created by a user whose point of view is opposed to the one his/her sockpuppet claims to hold. The concern troll posts in web forums devoted to its declared point of view (for example, Democrats or fans of the Prius), and attempts to sway the group’s actions or opinions while claiming to share their goals but with some «concerns». The goal is to sow fear, uncertainty and doubt within the group. [9]

  For example, in 2006 a top staffer for then-Congressman Charlie Bass (R-NH) was caught posing as a «concerned» supporter of Bass’s opponent Democrat Paul Hodes on several liberal NH blogs, using the pseudonyms «IndieNH» or «IndyNH.» «IndyNH» expressed concern that Democrats might just be wasting their time or money on Hodes, because Bass was unbeatable. [10] Bass ended up losing the election.

  Από το http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

 19. nventris said, on 26/09/2007 at 8:52 μμ

  Ανεπανάληπτο, ανατρεπτικό, εκκεντρικό. Ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα blog που έχω συναντήσει. Ειδικά αυτό το 5΄ πριν, 5΄ μετά, με έστειλε (στα ουράνια).

 20. inlovewithlife said, on 26/09/2007 at 10:01 μμ

  Γι’ αυτό χαίρομαι τη μπλογκόσφαιρα. Μπορείς να διαβάσεις τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα. Εύγε τέκνον μου για το θεάρεστο έργο σου λοιπόν.

 21. Σκορπιός said, on 26/09/2007 at 10:51 μμ

  Κι αν εκσπερματώσω παππούλη χωρίς είσοδο ή τρίψιμο μόνο με την σκέψι πάλι αμαρτία είναι;

 22. Σκορπιός said, on 26/09/2007 at 10:52 μμ

  Μη κρύβεστε πανοσιολογιότατε, περιμένω απάντησι

 23. knighttemplargr said, on 27/09/2007 at 12:05 πμ

  Δε πειράζει, είτε υποκρίνεται ή όχι, καλό κάνει, για να αποτελεί απόδειξη για τη μαύρη ψυχή που έχετε οι περισσότεροι.

  Όλα τα αρρωστημένα που γράφετε, θα τα λέγατε μπροστά σε ξένους στο δρόμο; Αν και ικανούς σας έχω, τέτοια σαπίλα που έχετε μαζέψει, πιστεύω πως η πλειοψηφία δε θα τολμούσε.

  Έχετε καταντήσει μόδα πια, είστε όλοι τυποποιημένοι, το ίδιο και το αυτό. Φτιαγμένοι μόνο για να βρίζετε κάθε τι ιερό και όσιο. Σα ρομποτάκια.

  Σκεφτείτε μόνο, αν, λέω ρε παιδί μου, αν, υπάρχει Χριστός, τι πεπρωμένο σας περιμένει…

  Ένας άνθρωπος σοφός, ακόμα κι αν δε πιστεύει, δε βρίζει κανένα Θεό… για καλό και για κακό.

 24. harisheiz said, on 27/09/2007 at 12:14 πμ

  Τα ρομποτάκια ούτε βρίζουν ούτε αμφισβητούν… Απλά υπακούν τον δημιουργό τους

 25. ΛΕΜΟΝΙΔΑΣ said, on 27/09/2007 at 4:33 πμ

  ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΑΝ ΑΜΑΡΤΙΑ?ΑΝ ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΡΩΜΕ ΠΧ ΚΡΕΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ?ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ?ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ?

 26. ΛΕΜΟΝΙΔΑΣ said, on 27/09/2007 at 4:51 πμ

  ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ?ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ,ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ , ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΤΑΝ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙ…Η ΕΝΑΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΣΚΟΥΣΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΝΗΣΤΕΥΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ?ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΙ ΑΗΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΕΥΡΕΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Η ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ?Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΨΑΡΑΔΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙςΣ ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΕ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΛΕΞ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΩΝΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 2007

 27. ο Αναμοχλευτής said, on 27/09/2007 at 10:50 πμ

  Φυσικά αδελφέ μου, ακόμη και ένα ακόμα δέκατο του δευτερολέπτου μετά το γάμο η πράξις είναι ευλογημένη από το μόλις προηγηθέν Ιερό Μυστήριο, πράγμα που φαντάζομαι ότι δίνει στον Κύριο το δικαίωμα να παίρνη μάτι ευλογών τους συνευρισκομένους συζύγους, εφόσον η εν λόγω πράξις είναι πλέον υπό την αιγίδα της Αγίας Ημών Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, εις την οποίαν ομολογούμεν Πίστην (χριστιανική τουτέστιν και με τη βούλα).

  Εξυπακούεται ότι δεν χρειάζεται να αναλύσωμεν ότι η τοιαύτη πράξις προ της τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου είναι πορνεία αμαρτωλεστάτη, οι δε τελούντες αυτήν γίνονται βδελύγματα τοις όμμασι Κυρίου, αποβλητότεροι κοπρίων, ως πόρνοι και μοιχοί και γεννήματα εχίδνης και κτήνη ενώπιον Κυρίου Σαββαώθ, κάτι σα το Σαντάμ στα μάτια του Μπους ένα πράμα… (ή καλύτερα σα το Γιωργάκι στα μάτια του Βαγγέλη και τούμπαλιν)

  _____________
  Ακόμα πιό ευλογημένη είναι η πράξις εάν ο γάμος είναι πρώτης κατηγορίας, με όλους τους πολυελαίους αναμμένους και με χορωδία. Εάν δε χοροστατεί κι ο δεσπότης της γειτονιάς, τότε έχουμε να κάνουμε με το… τοπ-χιτ.

 28. knighttemplargr said, on 27/09/2007 at 10:53 πμ

  Λεμονίδα, ο Θεός θα δεχτεί κοντά Του, αυτούς που θα αντέχουν το Φως Του. Κανένα περισσότερο, κανένα λιγότερο…

 29. knighttemplargr said, on 27/09/2007 at 10:58 πμ

  Και για το άλλο Λεμονίδα, στη νηστεία, δε κάνουμε γενικώς σεξ…

  Και για τους παπάδες, θα τιμωρηθούν πιο αυστηρά απο σένα, επειδή αυτοί φταίνε σε μεγάλο βαθμό που έγινες βλάσφημος εσύ.

 30. Αχμέτ said, on 27/09/2007 at 11:17 πμ

  Για εμάς τους μουσουλμάνους είναι το ίδιο?

 31. knighttemplargr said, on 27/09/2007 at 11:51 πμ

  Να πας να ρωτήσεις κανένα μουσουλμάνο

 32. coperty said, on 27/09/2007 at 1:57 μμ
 33. ατρομητος χεστης said, on 27/09/2007 at 2:14 μμ

  Προς τον κύριο Knighttemplar και τις φοβίες του από έναν πραγματικό Έλληνα στη σκέψη

  «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος»
  (Ν. Καζαντζάκης)

 34. knighttemplargr said, on 27/09/2007 at 8:05 μμ

  Ατρόμητε χέστη οι απόψεις του Καζαντζάκη και ο τρόπος σκέψης του δεν είχαν περισσότερη αξία απο ό,τι συσσωρεύεται στο εσώρουχό σου…

 35. ΛΕΜΟΝΙΔΑΣ said, on 28/09/2007 at 6:59 πμ

  KNIGHTEMPLAR ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ BLOG-ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΟΡΓΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ(ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΕΙΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ) ΕΙΧΕ ΦΡΙΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΚΤΛ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΕΛΑ…ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΙΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

 36. xxxstory said, on 28/09/2007 at 12:22 μμ

  Αν δεχτούμε πως τα ευαγγέλια περιέχουν την μόνη αλήθεια. Που στο καλό αναφέρονται τα μυστήρια της εκκλησίας μας και οι «μαγικές» δυνάμεις τους, ώστε να κάνουν το απαγορευμένο… ευλογία;;;;;;

  Μην με παραπέμψετε σε λόγια και ερμηνίες πατέρων της εκκλησίας.

 37. harisheiz said, on 28/09/2007 at 1:08 μμ

  Ρε παιδιά τι γράφετε με κεφαλαία; Ρε Λεμονίδα, άσχετα από το αν έχεις δίκιο ή άδικο σε αυτά που λες γράφε με μικρά να μπορούμε να τα διαβάσουμε, φαίνεται σαν να φωνάζεις ή σαν διαρκής διαφήμιση, ούτε καν διάβασα τι γράφεις παρόλο που θα με ενδιέφερε να ξέρω τι απαντάς στον Knighttemplargr

 38. Dreamkiller said, on 28/09/2007 at 2:37 μμ

  »Ατρόμητε χέστη οι απόψεις του Καζαντζάκη και ο τρόπος σκέψης του δεν είχαν περισσότερη αξία απο ό,τι συσσωρεύεται στο εσώρουχό σου…»

  Μόλις τώρα ξεπέρασε κάθε όριο αυτό το blog. Αυτό είναι ιεροσυλία…

 39. Σκορπιός said, on 30/09/2007 at 8:44 μμ

  Περιμένω ακόμη απάντηση του ιερωμένου εις το ερώτημα μου

 40. parmenas said, on 02/10/2007 at 3:08 μμ

  Αγαπητοι φιλοι,

  Θα ηθελα να σας θερμοπαρακαλεσω να παρακολουθησετε την ακολουθη εκπληκτικη συνεντευξη του Μητροπολιτη Μεσογαιας Νικολαου Χατζηνικολαου (ενας απο τους μεγαλυτερους βιοτεχνολογους και αστροφυσικους ερευνητες του Harvard και του MIT) που εδω και 4 χρονια ειναι μητροπολιτης στην Ανατολικη Αττικη.

  Καποιοι τον θεωρουν εναν απο τους μεγαλυτερους επιστημονες των ημερων μας. Μετα απο υψηλοτατες σπουδες σε Harvard και MIT και συνεργασια με την NASA αρνηθηκε θεση καθηγητη στο Ηarvard, αποφασισε να ασχοληθει με την Ορθοδοξη Θεολογια και να γινει μοναχος και κατοπιν ιερεας.

  Η προκλητικη πραματικα συνεντευξη σχετικα με αφορμη την Ανασταση του Χριστου εγινε πριν 4 μηνες στην εκπομπη της Παναγιωταρεα.
  http://www.dailygreece.com/efrem/panagiwtarea-patir-nikolaos.wmv

  Εδω μπορειτε να τσεκαρετε και το συγκλονιστικο βιογραφικο του
  http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/nikolaos/curriculumvitae.htm

  Φιλοι μου πραγματκα αξιζει η συνεντευξη. Αλλα αξιζει μονο και απο περιεργεια να παρακολουθησει κανεις τον συγκλονιστικο αυτον επιστημονα που ακολουθησε ενα τοσο «τρελο» δρομο.

  Ευχαριστιες

 41. κακω-Αλέξηνα said, on 11/09/2008 at 2:28 πμ

  Κι δη μ’λιες πάτερ ‘μ, ου μακαρίτς μη πήρη στα ουορθά μητά την ηκκλησιά στου γάμου απάν γιατι δη κρατιούνταν άλλου κη μητά πήγαμαν στου τραπέζ. Δη κατέχου απ’ αυτά π’ λιές, αλλά πηντάλεφτου δην άντηξι ο σχωρημένους, τουν ήχα παραγιουμώς όπους μόληγαν άφτουν να ση ζτάει, μη τ’ κάητς προυτού τουν Ησια. Κιου λάλση ο μακαρήτς, σγά μη πηρήμηνη τουν παπα-γιώργη να τ’ πεί «γάμα τώρα ηβλογημένε»…
  Άηντε μωρη ζουντόβουλα που μου θέλητη κι trolling μη σας χέσου τη βηλέντζα, μη ρωτάτε τι τραβάου απο τότις πό’ φγη ο σχωρμένος ου γέρουντας μέ’χ κολάσει κι ου πάτερ -ειέχη τουν καλά παναούλα μ’ μηγάλ η χάρη ‘ς- ουότ ου αυνανισμούς ειν μηγάλ γιά θερία αμαρτία αλλά μουναχά για τσ’ άντρηδης… ημείς οι γηρόντσες ηξηρούμηθα, ιέτς πάτερ;
  Ά πηδιά μ’, ησείς πού ‘στη γραμματιζούμενα, πέτε και ση μας τσ’ αμόρφουτες, σώσαμαν τσ ψχούλις μας για κι κακουγαμημέμις κι κάηκαμαν στη κόλας;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: