ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Οι Λέσβιες, οι λεσβίες, οι Lesbians, κι εγώ που είμαι Λέσβιος(?!?)…

Τι κάνω;
Τι αμαρτίες πληρώνω Θέ μου. Αποσύρθηκα εις το ιερόν μου λόφον και αντί να ησυχάσει, εσιχάθει η ψυχήν μου…Εγώ, ένας γνήσιος Λέσβιος.

Ευρέθην εις το δικαστήριον, δια την επίμαχην σοβαρότατη υπόθεσις και ούλοι οι τριγύρω μου…Καλέ, γέλαγαν. Δεν άκουγαν τα σοβαρότατα επιχειρήματα των Θιγμένων Λέσβιων, και γέλαγαν συνεχώς. Γέλιο να δουν τα μάτια σας. Εκνευρίστηκα, αλλά φοβήθηκα να τους πω κάτι, έκανα το λάθος και φορούσα και το μοναχικό μου ράσον και παραλίγο να μου κλέψουν το ιερόν μου κομποσχοίνι, όμως το κράτησα με ιερότητα και με ευλάβειαν, αποφασιστικά!

Δεν άκουσα πολλά πράγματα από τα γέλια, αλλά όλως παραδόξως υπήρχαν και μερικοί που τους επήρε κι ύπνος, μάλιστα μία γυνή είχε ρίξει επάνω της για να μην κρυώνει, ένα πανό διαμαρτυρίας (λέτε να ήταν τοιούτος ή τοιούτη, σεις ξέρετε) και ροχάλιζεν τον ύπνον τον δίκαιον!... ( καλέ, γιατί ήρθε αφού νύσταζε; )

Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν μία γυναίκα που τη λυπήθηκε η ψυχήν μου, βαρούσε το σφυράκι και ανακαλούσε συνεχώς τους παράγοντες εις την τάξιν. (έμαθα ότι η δικαστίνα είναι κανονική γυνή, ευτυχώς). Λυπήθηκα και εκείνον τον δύστυχο που διέσχισεν τον Ατλαντικό από το Μόντρεαλ δια να υπεράσπιση την τιμήν της Πατρίδος Λέσβου, είπε ότι «Τα παιδιά μας στο σχολείο γίνονται περίγελος όταν κάθε μέρα στην τηλεόραση περνάει το τρέιλερ Λεσβιακή Κοινότητα» Ε, πως να μην τον λυπηθείς κι όταν σε κάθε λέξην που έλεγεν, η αίθουσα έσκαγε από τα γέλια (εκτός από εκείνους που ροχάλιζαν)

Πρόεδρος: Πόσο χρόνων είναι η κόρη σας, κύριε μάρτυς;
Μάρτυς: Είναι 26 χρόνων…

Σε αυτό το σημείο η αίθουσα τραντάχτηκε από τα χαχανητά, ακόμη και αυτοί που κοιμόντουσαν, αίφνης εξυπνησαν!

Έφυγα αηδιασμένος με την κατάντιαν της κοινωνίας ταύτης.
Δια μίαν ολόκληρη ώραν εις τον δρόμο, έβλεπα με καχύποπτο μάτι όλες ταις γυναίκαις που εφορούσασιν παντελόνια.

Μετά όμως μου πέρασε.
Ουφ, τι φριχτή εμπειρίαν

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ανθίμη Ψωμιάδη Παπαθεμελή-δημοδιδασκάλισσα said, on 11/06/2008 at 11:00 μμ

  Εγώ η Ανθίμη Ψωμιάδη, το γένος Παπαθεμελή εκ Λέσβου διδασκάλισα κοπτικής ραπτικής, υψώνω την φωνήν μου εις τον Παντοδύναμον, να πέσουν νεκραί αι λεσβίαι ουχί αι Λεσβίαι αλλά αι λεσβίαι. Καλέ τι γλυκούλης είναι ο επίσκοπος της φωτογραφίας κε Ορθόδοξε. Μπουκιά και συχώριο.
  Θε μου σχώρα με.

 2. Πάνας said, on 12/06/2008 at 1:34 πμ

  Και γιατί περικαλώ μόνο όσες φόραγαν παντελόνια;;;

  Η Ελευθεροτυπία δείχνει φωτογραφία δύο γυναικών να κρατιούνται χέρι με χέρι.

  Η μια από αυτές φοράει φούστα.

  Διά του λόγου το αληθές, παραθέτω το λίνκ (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=9170632)

  Και αυτές στο πύρ το εξώτερον.

 3. Λέσβιος said, on 12/06/2008 at 4:16 μμ

  Στην παραλία της Ερεσού χρόνια τώρα αράζουν οι λεσβίες, κάνουν ότι κάνους και κανείς δεν ενοχλείται. όλοι ξέρουν πως στα μοναστήρια μπορεί να γίνονται χειρότερα. Ορθόδοξε μη λιποθυμάς, ποιός ξέρει τι μούτρο είσαι και συ και μας κάνεις τον ιεραπόστολο.

 4. Λέσβιος Νο 2 said, on 12/06/2008 at 4:21 μμ

  Είμαι φίλος του άλλου Λέσβιου και γράφω από το ίδιο PC. Εγώ γεννήθηκα στην Ερεσσό. Ορθόδοξε δεν σε πιστεύω πως είσαι Λέσβιος. Η Λέσβος έχει βγάλει λεφτά από τις λεσβίες. Ο πατέρας μου νοικιάζει δωμάτια στην Ερεσσό και με σπουδάζει. Εσείς οι χριστιανοφανατίκλες πάτε να μας πάρετε το ψωμί μας. Τα κορίτσια δεν πειράζουν κανέναν.

 5. ΚΡΥΦΟΑΝΤΡΑΣ said, on 13/06/2008 at 1:42 μμ

  Αγαπητέ εν Χρίστω αδελφέ, γράφεις:
  «ούλοι οι τριγύρω μου…Καλέ, γέλαγαν. Δεν άκουγαν τα σοβαρότατα επιχειρήματα των Θιγμένων Λέσβιων»

  Mήπως μπορείς να αναφέρεις και μερικά από τα σοβαρότατα αντεπιχειρήματα τών θιγουσών «λεσβιών»; Ίσως έτσι γελάσουμε λίγο κι εμείς, οι εν Χρίστω αδελφοί (και αδελφές).
  Τώρα, για τις λεσμπίες (από το lesbian), όλοι ξέρουμε ότι, κατά βάθος τίς συμπονάς για την κατάντια τους και προσεύχεσαι να συνεχίσουν να είναι καλά (για να μήν πω ότι τίς υποστηρίζεις…). Γιατί αυτό, που κατά βάθος θέλεις είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν, ώστε να μπορείς κι εσύ να φαντασιώνεις ότι κάποτε θα μπορέσεις να τις πάρεις «μάτι» (όπως άλλωστε τό φαντασιώνουν και οι υποστηρικτές τους). Τουλάχιστον οι «θιγμένοι Λέσβιοι» (όπως τους αποκαλείς) δεν έχουν τέτοιες βλέψεις.
  Αγαπητέ εν Χρίστω αδελφέ, νομίζω ότι τελικά δεν έχεις και τόση διαφορά από αυτούς, που υποστηρίζουν τις λεσμπίες…

 6. orthodoxos said, on 13/06/2008 at 2:55 μμ

  Καλέ ΚΡΥΦΟΑΝΤΡΑ,
  γιατί κρύβεστε αφού είσθε άνδρας;

 7. ΚΡΥΦΟΑΝΤΡΑΣ said, on 14/06/2008 at 8:22 μμ

  Κρύβομαι γιατί, αισθάνομαι τύψεις που είμαι ακόμα άντρας σε έναν κόσμο που άρχισε να αλλάζει φύλο. Τελικά οι προαιώνιοι πόθοι της εκκλησίας άρχισαν να πραγματοποιούνται. Θα γίνουμε όλοι σαν κι αυτούς (-ές) στα μοναστήρια.

 8. ΚΡΥΦΟΑΝΤΡΑΣ said, on 17/06/2008 at 9:25 πμ

  Aγαπητέ εν Χρίστω αδελφέ, εβρήκα μερικά από τα επιχειρήματα των Θιγμένων Λεσβίων, με τα οποία εγέλαγαν εις το δικαστήριον οι θεοκατάρατες ομοφυλόφιλες. Θα ήθελα, μια και ήσουν παρών, να εκόμιζες και τα δικά τους αντεπιχειρήματα, ώστε όλοι οι λιγούρηδες επίδοξοι ματάκηδες του λεσμπιακού σεχ να πάρουν (πάρετε 😉 την απάντηση που τούς αξίζει. Για να δούμε και ποιός θα γελάσει τελευταίος (όπως έλεγε κι εκείνος ο θεοκατάρατος ειδωλολάτρης, ο Αίσωπος).
  Σε ασπάζομαι,
  ο αλύτρωτος αδελφός σου, Κρυφοάντρας.

  «Η λέξη «λεσβία»
  ως δηλωτικό σεξουαλικής ιδιορρυθμίας
  εισήχθη στα Λεξικά μόλις το 1976 !

  Απόηχο του διεθνούς σάλου, που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη λέξη «λεσβία» αποτελούν τα πρόσφατα δημοσιεύματα δύο εκ των μεγαλυτέρων και εγκυροτέρων παγκοσμίως Αγγλικών εφημερίδων, της Τhe Independent και της Daily Telegraph, όπου έγκριτοι επιστήμονες διευκρινίζουν, ότι η έννοια της λέξης «lesbian» ως δηλωτικό σεξουαλικής ιδιορρυθμίας εισήχθη πρώτα στο Λεξικό της Οξφόρδης, μόλις το 1976!
  Νωρίτερα η λέξη δήλωνε μόνο τον/την καταγόμενο/η από τη νήσο Λέσβο.

  Το ίδιο επιβεβαιώνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Λεξικού της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία «many words change in meaning or gain new senses: for example, ‘sex’ in 1911 meant only ‘being male or female or hermaphrodite’. Gay meant ‘full of or disposed to or indicating mirth; light-hearted, sportive’; ‘Lesbian’ was simply ‘of Lesbos’ [a Greek island].» Δηλαδή «για παράδειγμα, το 1911 «lesbian» ήταν απλά ο/η καταγόμενος από τη Λέσβο».
  (<http://www.askoxford.com/worldofwords/worddetectives/revising/?view=uk).

  Σε δημοσίευμα της Daily Telegraph υπό τον τίτλο «Πώς οι λεσβίες διείσδυσαν στο Λεξικό της Οξφόρδης» αναφέρεται: «Sexual intercourse may have begun between the end of the Chatterley ban and the Beatles’ first LP, but the lesbian variety didn’t made its debut until 1976. During the four decades it took to create the 12-volume Oxford English Dictionary, completed in 1928, Lesbian appeared only in reference to the island.
  » During preparations for its 1933 Supplement, one lexicographer averred: «Lesbianism is no doubt a very disagreeable thing, but the word is in regular use, & no serious Supplement to our work should omit it.» Omitted it was, though. Readers were left with Sapphism – which the Lancet in 1901 likened to morphiomania (opium craving). Lesbian surfaced only with 1976’s Supplement, as an 1890 synonym for Tribadism».
  (<http://www.telegraph.co.uk/arts/main.jhtml?xml=/arts/2008/01/05/bobre105.xml, 5.1.08)
  Δηλαδή επισημαίνεται, ότι η λέξη «λεσβία» εισήχθη στο συμπλήρωμα του Λεξικού της Οξφόρδης το 1976, ως συνώνυμο του «τριβαδισμού», που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε.

  Σε δημοσίευμα της The Independent αναφέρεται: «Ο κ. Λάμπρου επισημαίνει, ότι η σεξουαλική σημασία της λέξης «λεσβία» εδόθη μόνο τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ αυτός και οι άλλοι/ες καταγόμενοι/ες από τη Λέσβο είναι Λέσβιοι/ες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος το αρνείται. «Ανοησίες», είπε η εκπρόσωπός τους κ. Ευαγγελία Βλάμη. «Ο όρος χρησιμοποιείται, προκειμένου να υποδηλώσει τις ομοφυλόφιλες γυναίκες για χιλιάδες χρόνια».
  («Who are the real lesbians?», The Independent, 6.5.08,
  <http://www.independent.co.uk/news/world/europe/who-are-the-real-lesbians-821610.html).
  Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Τhe Oxford English Dictionary included the word with its modern usage only from the 1950s», δηλαδή: «Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης συμπεριέλαβε τη λέξη με τη σύγχρονη χρήση της μόνο από τη δεκαετία του ’50 κι ύστερα».

  Στο παραπάνω άρθρο απάντησε με επιστολή της η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Hertford, Dr Charlotte Brewer, η οποία διευκρίνισε, ότι «it was not until 1976 that the sexual sense of lesbian got into the multi-volume OED itself», δηλαδή ήταν το 1976, που η σεξουαλική έννοια της λέξης «λεσβία» εισήχθη στο πολύτομο λεξικό της Οξφόρδης.
  (<http://www.independent.co.uk/opinion/letters/letters-the-bnp-822076.html)
  Το ίδιο επανέλαβε η ίδια με στόμφο και σε διαδικτυακή συζήτηση («lesbian only got in in 1976!») (<http://wordsmith.org/chat/oed2.html


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: