ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ο βλόγερ Άγ. Αμβρόσιος διά εξωγήινους: «μη χάνεσθε στα μονοπάτια της λογικής»

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα που με συγκίνησαν ιδιαιτέρως, πεόκειται να μείνουν βαθιά εις την ευλαβικήν ψυχήν μας:

{…}Τελικά αυτός ο δρόμος όχι μόνο τέλος δεν έχει, αλλά και σε αδιέξοδα οδηγεί. Διότι «Το θείον εστί απερινόητον καί ακατάληπτον και τούτο μόνον καταληπτόν αυτού, η ακαταληψία», είπαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ὁ δε Κύριός μας είπε, ότι «η Βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί». (Λουκ. 17,21).
Θα συμβούλευα λοιπόν τούς καλής θελήσεως ερευνητές-επισκέπτες μου να αλλάξουν πορεία. Ας μη χάνουν τον χρόνο τους και ας μη δαπανούν φαιάν ουσίαν. Ας ακούσουν τον λόγον του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τίτο: «μωράς δε ζητήσεις και γενεαλογίας και έρεις και μάχας νομικάς περιΐστασο (=να αποφεύγεις)῾ εισί γαρ ανωφελείς και μάταιοι» ( Τιτ. 3, 9){…}

{…} Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επουράνια Βασιλεία. Πρέπει να γίνουμε επίγειοι άγγελοι» ή «ουράνιοι άνθρωποι». Τα άλλα γενικώς είναι ανωφελή και μάταια{…}

{…}Το πρώτο είναι και παραμένει η σωτηρία της ψυχής μας, η ετοιμασία μας για τη Βασιλεία των Ουρανών. Να φθάσουμε από το «κατ’ εικόνα» στο «καθ’ὁμοίωσιν».
Η Εκκλησία μας αενάως καλεί τον καθένα μας: «γεύσασθε και ίδετε, ότι χρηστός ο Κύριος!». Ευτυχής, όποιος μπορεί να μεθύσει από το νέκταρ της θεοπτίας και της θεογνωσίας{…}

και τελειώνει με τα εξής συγκλονιστικά!
Αγαπητοί μου φίλοι, μη χάνεσθε στα μονοπάτια της λογικής. Ασχοληθείτε και ανακαλύψτε τα μυστικά μονοπάτια της Χάριτος, που γλυκαίνουν την ψυχή μας, τα μονοπάτια της μυστικής ζωής, τα μυστικά της πίστεώς μας.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
mkka.blogspot.com/2008/05/blog-post_18.html

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

  1. Μέγας Ναπολέων said, on 22/05/2008 at 8:58 πμ

    Άγιε Αμβρόζιε,
    βρίσκομαι φυλακωνένος στο τρελλάδικο. Λαβάνω το θάρος εμέσω του αδελφού Ορθόδοξου να αιτήσω την βοήθεια σας. Ακολουθώ πιστώς την εντολήν σας και δεν χάνομαι στα μονοπάτια τις λογικής. Ο γιατρός μου όμως δεν τα παραδέχεται αυτά. Ναι Άγιε Αμβρόζιε, ο γιατρός τα έχει χαμένα. Ζητά να σκεφτώμαστε με τη λογική και δεν μου δίνει πιστοπητικό να βγω έξω. Οι συγγενήδες μου ακούνε αφτόν και όχι εμένα. Να πεις πως το κάνουν γιατι έχω λεφτά όπως η Μερτικοπούλου και θένε να μου τα φάνε, όχι δεν έχω.
    Θέλω να με βγάλτε από δω.
    Προσκυνώ τη Χάρη σου,ασπάζομε το δεξί σου
    χέρι.

  2. Ιερεύς ορεινής Αιγιαλείας said, on 22/05/2008 at 9:47 πμ

    Φίλτατε Χριστιανέ Ορθόδοξε, Χριστός Ανέστη. Δράττομαι της οκαζιόν που προβάλλετε το στολίδι του Αιγίου, Αμβρόσιον τον Μέγαν Διιδάσκαλον και Πατέραν ημών των αμαρτωλών. Επανέρχομαι εις τεθέν αλλαχού κεφάλαιο συνεργασίας των ευλαβών βλόγερς. Ήτοι το υμέτερον βλογ ομού με Αμβρόσιον μητροπολίτην και ΟΟΔΕ. Απορίπτω περίπτωσιν natapoume.πβλογς.ντζι αρ υπέρ το δέον απρόβλεπτον και αλαζονικήν αν και συμφωνώ με αιτιάσεις κατά οικουμενικού.
    Πολλοί επισκέπται, αναγνώσται και σχολιασταί σας το έχουν θέσει υπό οφθαλμών.
    Όχι όμως τρικλοποδιαί αδελφέ. Φράσεις όπως του παράφρονος ανωτέρω Ναπολέοντος περί Μερτικοπούλου, αναμασήματα συκοφαντιών, είναι υπονομευτικαί της συνευρέσεως.
    Επίσης, αν κάποιοι λοιδωρούν τα λεχθέντα της λογικής, ο Σεβασμιότατος αναφέρεται εις την λοκικήν του κόσμου τούτου και του αιώνος του απατεώνος. Εμείς βαδίζομεν με την λογικήν του Σύμπαντος κόσμου και ουχί του μικρού κόσμου των αμαρτωλών ανθρώπων.
    Τα αδύνατα παρ’ανθρώποις, δυνατά παρά Θεώ. Άλλη η λογική του Θεού, δι ού τα πάντα εγένοντο και άλλη η μωρά μαθηματική λογική. Άνω σχώμεν τας καρδίας.
    Παρακαλώ όταν αναφέρεσθε εις τον μητροπολίτην μας να βάζετε λινκ. Το απαιτεί η δεοντολογία της βλογκοσφαίρας.

  3. micromouse said, on 22/05/2008 at 10:38 μμ

    πεόκειται, εις το πέος τον νουν σας αδελφέ ούτε ο άγιος Νικόδημος ο φιλοσκοπιανός να ήσουν αδελφέ μου

  4. micromouse said, on 22/05/2008 at 10:45 μμ

    Για το προαναφερθέν λουλούδι δες και http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=693099&pg=13

  5. orthodoxos said, on 23/05/2008 at 8:26 πμ

    Δεν απαντώ σε συκοφάντες τύπου Ροίδη, γκρεμίζουν ότι χτίζουμε εμείς οι καλοί χριστιανοί. Έχει θορυβηθεί ακόμη και η Ιερά Σύνοδος, ο ΟΟΔΕ με δαύτον. Ασχολούνται αυτοί, εγώ εδώ εις μοναχικόν μου ιερόν λόφον, δεν δύναμαι.

    Αμήν.

  6. micromouse said, on 23/05/2008 at 5:38 μμ

    το σχόλιο μου δεν ήταν εμνευσμένο από τον άπιστον Ροϊδη, αλλά την ευσεβή Εσπρέσσο. Μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις

  7. akamas said, on 24/05/2008 at 6:00 μμ

    micromouse αυτά τα γουρούνια οι χριστιανοί για πολλά θα πρέπει να απολογηθούν στην πορεί των 2000 χρόνων ιστορίας τους, είναι κλέφτες, παιδεραστές, νεκρόφιλοι, προδότες, ανώμαλοι.Μακάρι να γκρεμιστεί τάχιστα αυτό το αισχρό δημιούργημά τους.


Σχολιάστε