ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Οδηγίες Χρήσεως κομποσχοινίου, Μέρος πρώτον

Posted in προσευχές, Απορίες, διδαχές by or2554 on 13/04/2008

Η Προσευχή με κομποσχοίνι


Αγαπητοί αδελφοί,
Σαλπίζουμε εγερτήριο σάλπισμα.
Οι εχθροί μας δαίμονες δεν κοιμούνται και εργάζονται νυχθημερόν ακατάπαυστα να μας πετάξουν στις αμαρτίες και εξ αιτίας αυτών και των παθών μας στα βάθη της κολάσεως. Με άλλον τρόπο δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε παρά μόνο με την προσευχή.

Ένας πολύ καλός τρόπος που μπορεί να αντικαταστήσει τους άλλους τρόπους προσευχής είναι με το κομποσχοίνι. Σε κάθε κόμπο επικαλείσαι το όνομα του κύριου Ιησού, λέγοντας την σύντομη ευχή «κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησόν με» ή απλώς «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με».

Θα αρχίσεις με το: Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν. Δόξα σοι ο Θεός, Βασιλέα ουράνιε, Τρισάγιο, Παναγία Τριάς. Πάτερ ημών. Τον Ν’ ψαλμό. Μια σύντομη αυτοσχέδια προσευχή μια φορά την ημέρα με σύντομη δοξολογία, ευχαριστία, εξομολόγηση, αίτηση αφέσεως των αμαρτιών σου, ενισχύσεώς σου και των εν Χριστώ αδελφών σου στον αγώνα τον καλό και προσευχή με κομποσχοίνι, όπως θα σας πω την επόμενη φορά στο 2ο μέρος.

Αμήν.

στη φωτογραφία-προσφορά του Ιερού Ιστολογίου μας ο γέροντας Δαμασκηνός Κατρακούλης. Μπορείτε να την «κατεβάσετε», να την τυπώσετε και να την κορνιζώσετε για να σας φυλά από τους άυπνους δαίμονες.

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kατρουλής said, on 13/04/2008 at 11:11 πμ

  Θεόπνευστε αδελφέ Ορθόδοξε,
  υπογράφω ως κατρουλής, όχι για να σας προσβάλω όπως αρχικώς θα υποψιαστήτε, αλλά δια το εξίς.
  Μικρός κατουριόμουν στον ύπνο μου και θεραπέφτηκα ος εκ θαύματος από κάποιον γέροντα πνευματικόν. Το θυμήθιν τώρα ένεκα ο σεβάσμιος γέρων Κατρακούλης τον οποίο εκτυπόνω και κρεμώ δίπλα στα εικονίσματα.
  Ευλογείτε

 2. The chameleon said, on 13/04/2008 at 1:59 μμ

  Θέλω να ρωτήσω, η εικονα του γέροντος Κατρακούλη κορνιζωμένη έχει μόνο επίδραση εις τους δαίμονες, διότι ενδιαφέρομαι για κάτι δραστικό που να διώχνει τις κατσαρίδες;
  Τα πάντα απέτυχαν. Αν την κρεμάσω στην τουαλέτα θα λύσω αυτό το πρόβλημα μ’αυτές ή θα ευλογηθεί αυτόματα η τεκνοποίια τους κατα το αυξάνεστε και πληθύνεστε;

 3. Ο Τραβακαλώδιος είμαι.

  Εγώ θα ήθελα την φωτογραφία του γέροντα σε υγρή μορφή επειδή τις νύχτες δουλεύω σε ταξί και θα ήθελα να τον βάλω στο πλαστικό σέηκερ που έχω.

  Την ευλογία σας

 4. […] να έχωμεν Ολικήν Εικόναν, δια τούτο… Διαβάστε το Μέρος 1ον και το Μέρος […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: