ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει κι η Πατρίδα

anthimos4.jpg

Ευτυχώς, αδελφοί και αδελφές μου, που υπάρχουν ο Παναγιώτατος Άνθιμος και ο κλεινός Καλαβρύτων Αμβρόσιος και ο Άγιος Πειραιώς Σεραφείμ και συνεχίζουν τον Αγώνα του Μακαριστού υπερ Πίστεως και Πατρίδος. Ο Σφετεριστής, ο βαρβαρηστί Jeronimos, o Archbishop Groovy, o κολαούζος του Υπαλλήλου του Νομάρχη της Ινσταμπούλ, πήγε Καλαμάτα και έχυσε όλο το δηλητήριό του εναντίον της Εκκλησίας μας: «Η Εκκλησία δεν είναι ηθικοπλαστικό σχολείο»  διακύρηξε επικαλούμενος με το ασεβές στόμα του τον Κύριό μας! Ακούς εκεί τι λέγει ο Αθεολόγητος! Θου Κύριε! Αν η Εκκλησία μας δεν πλάθει ορθοδόξους Έλληνες, τι πλάθει; Τσουρέκια ή κουλουράκια με τα δυο της τα χεράκια; Την ίδια ώρα ο Παναγιώτατος διακύριξε με στεντώρεια φωνή να ακουστή στα πέρατα πως «κάθε μορφή συμβίωσης πλην του θρησκευτικού γάμου συνιστά πορνεία, και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΙΣ». Μίλησε για την Πατρίδα, για το αίμα των πατεράδων μας και για τους προδότες, για τους Έλληνες που είναι αναγκασμένοι πάντα να πολεμούν για την Πατρίδα γιατί όλοι τους επιβουλεύονται.
Οι κουσουράτοι αγάλλονται όταν ακούνε από τα χείλη του Ασεβούς πως «το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σύνεση και ψυχραιμία… οι καιροί προχωρούν»!  Θέλει, tollerance, ο παγκοσμιοποιημένος νεοεποχίτης! Ο Παναγιώτατος από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για «νομιμοποίηση της πορνείας και της ανηθικότητας». Ο Απόστολος Παύλος δεν αφήνει περιθώρια καμμιάς παρερμηνείας: «Φεύγετε την πορνείαν. Παν αμάρτημα ο εάν ποιήση άνθρωπος εκτός του σώματος έστιν, ο δε πορνεύων εις το ίδιον σώμα αμαρτάνει» (Α΄ Κορ. στ΄ 18). «Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί (= θηλυπρεπείς), ούτε αρσενοκοίται, ούτε κλέπται, ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες βασιλείαν Θεού κληρονομήσουσι» (Α΄ Κορ. στ΄ 9-10). Από την πρώτη στιγμή ο Παναγιότατος αντιστέκεται μαζί με τον Άγιο Πειραιώς, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του ούτε τα κρύβει πίσω από το κολοκοτρονέικο γιαταγάνι-μουστάκι του: «Οι συζητήσεις που γίνονται για σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και άλλων τέτοιων ψυχοπαθολογικών καταστάσεων νομίζω ότι είναι τόσο παρανοϊκές που μόνο άνθρωποι που στερούνται τον κοινό νου μπορούν να τα εισηγούνται και να τα σκέπτονται. Το εξομοιώνω με το να έρθει η πολιτεία και να περιβάλει με νομικό κύρος κάθε ψυχοσωματική και ψυχοπαθολογική εκτροπή. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. (…) Συνεπώς, το συμβόλαιο συμβιώσεως είναι μια άτεχνη και εσφαλμένη προσπάθεια του αρμόδιου υπουργού να επικαλύψει με νομικό κάλυμμα μια αστάθεια του ανθρωπίνου προσώπου και έναν εκχυδαϊσμό του μεγαλειώδους σχεδίου του Θεού για την επίτευξη της ανθρώπινης προοπτικής μέσα από το μυστήριο του γάμου. Η οικογένεια και μόνο αυτή είναι το κύτταρο του κοινωνικού συνόλου. (…) Αντίσταση πρέπει να κάνει κάθε εχέφρων άνθρωπος σε όλη αυτήν την επερχόμενη δεινή καταιγίδα, που θέλει να πλήξει την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου».
Το θέμα της πορνείας αναλύει με τεκμυρίωσι θεολογικά τρομερή «με λόγια καθαρά και σταράτα» ο άξιος διάδοχος του Παλαιών Πατρών Γερμανού και πνευματικός αδελφός του Μακαριστού μητροπολίτης Αμβρόσιος στο ευλογημένο βλόγιόν του: «Η χρήση της λέξεως “πορνεία” στο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαρτίου ε. έ. προκάλεσε πολλές και εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιδράσεις!
Όσοι έχουν εξοικειωθεί με την εκκλησιαστική ορολογία αισθάνθηκαν ικανοποίηση! Η λέξη απέδωσε τα πράγματα με το όνομά τους. “Η Ιερά Σύνοδος διέσωσε το κύρος της Εκκλησίας”, είπαν μερικοί
».
Αλλά τώρα έχουμε διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλινγενεσίας. Δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος να κλείσουμε αυτό το πανυγηρικό σημείωμα απο τους στίχους που απήγγειλε ο Παναγιώτατος στην υπέρ Μακεδονίας Μας λαοσύναξιν ενεστώτος Μαρτίου εις το Αλεξάνδρειον Μέλαθρον:

Χαρά που τό ’χουν τα βουνά,
Τα κάστρα περηφάνεια.
Γιατί γιορτάζει η Παναγιά.
Γιορτάζει κι η Πατρίδα
Σαν βλέπουν διάκους με σπαθιά
Παπάδες με ντουφέκια
Σαν βλέπουν και τον Γερμανό
Της Πάτρας τον Δεσπότη
Να ευλογάει τ’ άρματα
Να ευχιέται τους λεβέντες.

Μη παραλήψετε ομως αδελφοί, μέρα λαμπρή που είναι, να διαβάσετε και τα εμπνευσμένα Διαγγελματα προς το ανάδελφον εθνος του τ. Προέδρου Κυρίου Χρήστου Σαρτζετάκη.

Advertisements

5 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Το κόμμα μας διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση φημολογείται με τον Ιερώνυμο.

 2. Geysser said, on 24/03/2008 at 2:39 μμ

  Δε μου λες, πότε δραπέτευσες;

 3. akamas said, on 24/03/2008 at 4:04 μμ

  Κρείττωνα η κατάσταση είναι σοβαρή, το παλικάρι μπερδεύει την πατρίδα μας με την χολεριασμένη πίστη τους.

 4. Ιεροψάλτης said, on 25/03/2008 at 12:14 πμ

  Υπέροχο άρθρο. Εγώ ψηφίζω Παπαθεμελή.-

 5. IOANNIS....king of poorness said, on 25/03/2008 at 7:38 πμ

  poli ireo to post.. sinxaritiria.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: