ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Μοναχέ (πλέον) Ειρηναίε, μην μας δημιουργείς πρόβλημα

Posted in Βίοι Αγίων by or2554 on 25/02/2008

Τι να κάμνωμεν, μοναχός είσθε πλέον.

Οι Σεβάσμιοι Άγιοι, Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, οι αρχιμανδρίτες Κελαδίων και Στέφανος μαζί βεβαίως με άλλους αγαθούς αγίους, όλοι τους eirinaios.jpgΕυσεβείς, κρατούσαν σίδερα και σφυριά για να αλλάξουν την κλειδαριά στη πόρτα της Αγ. Θέκλας (μεγάλη η Χάρις Της), και που συμπτωματικώς οδηγεί εις την ταπεινή κατοικία σας.
Μοναχέ (πλέον) Άγιε Ειρηναίε, πρέπει να σας πω ότι δεν είναι τυχαίο που ήρθαν τόσοι άγιοι μαζεμένοι δια μίαν απλή αλλαγήν κλειδαριάς, διότι είναι Άγιοι Ιερείς και όχι…Κλειδαράδες. Καλά, δεν το καταλαβαίνετε; Ήταν ανάγκη να φωνάξετε την αστυνομία για μερικούς (εκκωφαντικούς είναι αλήθεια) θορύβους.

Μην δημιουργείται πρόβλημα μέρες που είναι, με τόσους προσκυνητές έτοιμους να έλθουν για το Άγιόν Μας Πάσχα. Αν αυτά μεταδοθούν δια των σιωνιστικών ΜΜΕ, οι εκδρομείς θα μειωθούν σφοδρώς, και δεν χρειάζεστε να σας πω, τι θα κοστίσει εις το Άγιόν μας Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

Έλεος πια. Αφού τα ξέρετε!

(δεν θα σας το ξαναπώ…)

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Geysser said, on 25/02/2008 at 9:04 μμ

  Λες και δεν τους έχουμε πάρει χαμπάρι εκεί κάτω με τον Άγιο Zippo κάθε χρονιά. Μια αλλαγή κλειδαριάς περιμέναμε για να καταλάβουμε τι ρεζίλιδες είναι.

 2. Άγιος Μουλαρίων said, on 25/02/2008 at 11:15 μμ

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Hμερομηνία δημοσίευσης: 21-02-08

  Επεισόδιο με Ειρηναίο στα Ιεροσόλυμα
  Του Νικου Παπαχρηστου

  Ημέρες του 2005 όταν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βίωσε τη βαθύτερη εσωτερική κρίση στη νεότερη ιστορία του θύμισαν τα χθεσινά γεγονότα στα Ιεροσόλυμα. Ομάδα ιεραρχών, κληρικών και αραβόφωνων λαϊκών επιχείρησαν να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο ιδιωτικό διαμέρισμα του έκπτωτου Πατριάρχη κ. Ειρηναίου, προκειμένου να τον απομακρύνουν από το Πατριαρχείο. «Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου κ. Μεθόδιος, οι αρχιμανδρίτες Κελαδίων και Στέφανος και περίπου πέντε αραβορθόδοξοι λαϊκοί έκαναν επίθεση βρίζοντας και κρατώντας σίδερα και σφυριά» κατήγγειλαν υποστηρικτές του κ. Ειρηναίου. «Οι εν λόγω “σεβάσμιοι” αρχιερείς έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στον Ναό της Αγίας Θέκλας και προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της κατοικίας του Πατριάρχου κ. Ειρηναίου, βωμολοχώντας κατά του Πατριάρχου. Η ισραηλινή Αστυνομία παρενέβη, σταμάτησε τη διαταραχή και η συνέχεια θα δοθεί στα ισραηλινά δικαστήρια», σημειώνεται σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά το απόγευμα από το περιβάλλον του έκπτωτου πατριάρχη.

  Αντιθέτως, κληρικοί της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας μιλούν για τεχνητή κρίση «που επιχειρεί να προκαλέσει ο μοναχός πλέον κ. Ειρηναίος και οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν». Υποστηρίζουν ότι απλά επιχειρήθηκε να αλλάξουν οι κλειδαριές της σιδερένιας πόρτας του παρεκκλησίου της Αγίας Θέκλας. «Πράγματι από το παρεκκλήσιο υπάρχει διάδρομος που οδηγεί στα καταλύματα του κ. Ειρηναίου, αλλά κλείνει με άλλη πόρτα. Το διαμέρισμά του, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ένα μικρό κηπάριο, είναι και ασφαλές και απομονωμένο» σημειώνουν ιεράρχες του Πατριαρχείου.

 3. Άγιος Μουλαρίων said, on 25/02/2008 at 11:17 μμ

  μεροληπτεις πάτερ Ορθόδοξε. Ο θόρυβος δεν άφηνε τον σεπτόν πατριάρχιν να αναπαυθεί΄. Ήτο ώρα κοινής ησυχίας. Εντροπή

 4. micromouse said, on 26/02/2008 at 3:33 μμ

  Άλλος ένας φίλος και προστατευόμενος του μακαρίτη Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη. Εκλεκτό παιδί ο Μανωλάκης ο Ειρηναίος ήθελα να πω. Να τον χαιρόμαστε κι αυτόν όπως και το Παντελεήμονα Μπεζανίτη. Ο Κουμαριανός αλήθεια τι κάνει; τα ξανάφτιαξε με τον Κωλοσούζα


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: