ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ευσεβή σχόλια αναγνωστών εις το βλόγιόν μου B’

Posted in Οι Αναγνώστες μιλούν, ηθος by or2554 on 24/02/2008

(τους ευχαριστώ χαμηλοφώνως)

orth240208.jpg

Πάτερ Πληκτρολόγιος
Foufoute
Έζησες τόσα χρόνια χωρίς ένα χριστιανικό blog και τώρα ψάχνεις τη δικαίωση για την στέρηση αυτήν που υπέστης, γράφοντας ανηθικότητες και βρομιές. Όταν μπαίνεις σε αυτό το blog να είσαι σεμνός, να έχεις το βλέμμα στραμμένο χαμηλά. Απλά βάλε και την οθόνη στο πάτωμα για να μπορείς να διαβάζεις.
Βάνδαλε


foufoutos

Εγώ έχω δει βόδια στην Αμερική που τα μαρκάρουν με καυτό σίδερο, μοστράρουν τη μάρκα του ράντσου για να μην τα κλέψει ο γείτονας. Κάπως έτσι είναι και το χάραγμα του θηρίου: σου κολλάει ένα bar code στο μέτωπο για να ξέρει ο παπάς σε ποιο ποίμνιο ανήκεις και πληρώνεις.

.
knighttemplargr
Δεν ήταν μύθος το κρυφό σχολείο φίλε μου, αλλά η ημιμάθεια δε σου επιτρέπει να το κατανοήσεις. Και πηγές υπάρχουν άφθονες, και μαρτυρίες. Άκου με που σου λέω ούτε τα λεφτά σου θέλω ούτε τίποτα, το έχω ψάξει το θέμα…
Να μη ξεγελιέστε θέλω από τους πονηρούς. Είναι δεδομένο πως το συγκεκριμένο μπλογκ το έκανε κάποιος αντίχριστος, και δεν είναι καθόλου ορθόδοξο, αλλά ας είναι.
Κανένας Χριστιανός δεν είναι εθνικιστής, και ούτε μισεί κανέναν. Την αλήθεια αγαπάμε και αυτήν λέμε. Αν δεν υπήρχε κρυφό σχολείο, δε θα είχε μείνει τίποτα απο τις παραδόσεις και τη γλώσσα μας…
Κατανοώ τη θέλησή σου για ειρήνη, αλλά είσαι λάθος. Οι γείτονες δεν είναι καλά παιδάκια που θα κάτσουν καλά και θα μας αφήσουν ήσυχους. Το να γνωρίζουμε την ιστορία μας, δε μας απαγορεύει να είμαστε ειρηνικοί. Ίσα ίσα που τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να διδάσκονται για να τα αποφεύγουμε στο μέλλον.

.
knighttemplargr
Η άποψή μου είναι πως οι κραυγαλέες περιπτώσεις αμαρτωλών, δεν πρόκειται να νοιαστούν καθόλου, ακόμα κι αν αφοριστούν. Όταν έχεις το Σατανά μέσα σου, δε σε νοιάζει τι λέει η Εκκλησία, δε δίνεις βάση. Ίσα ίσα που θα το δουν ως ευκαιρία για να μιλήσουν για σκοταδισμό και ιερά εξέταση. Τους ξέρω και τους ξέρετε.
Οι άνθρωποι μόνο αν δουν το καλό παράδειγμα, θα ξυπνήσουν. Και το καλό παράδειγμα είμαστε εμείς, οι Χριστιανοί. Ο Χριστός είχε πει, πως εμείς είμαστε το αλάτι της Γης, δηλαδή εμείς προλαμβάνουμε την ηθική σαπίλα και δίνουμε “γεύση” στον κόσμο. Είχε προειδοποιήσει να μη χάσουμε την “αρμύρα” μας, πράγμα που κάναμε. Είχε πει πως είμαστε σαν πόλεις χτισμένες σε βουνό, όλοι μας βλέπουν και μας κρίνουν. Για αυτό πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι γιατί είμαστε πρέσβεις του Χριστού πάνω στη Γη. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, και όταν βλέπει αυτούς τους πρέσβεις να είναι υποκριτές, φεύγει απο την εκκλησία.
Με τον φόβο δε πρόκειται να κερδίσουμε κανέναν. Ίσα ίσα που θα τους παραδώσουμε καλύτερα στο Σατανά. Αυτό θέλει κι εκείνος, να αμαυρώνει την εικόνα της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού βρίσκοντας αφορμή σε ηλίθιες αποφάσεις και πράξεις των Χριστιανών.
Αντί να φοβίζουμε λοιπόν και να απειλούμε, ή να “αφορίζουμε παραδειγματικά” όπως προτείνετε, προτιμότερο είναι πρώτα απο όλα να κοιτάξουμε ο κάθε ένας τον εαυτό του, και να φροντίσουμε να είμαστε καθαροί μέσα και έξω, δηλαδή και στη ψυχή αλλά και στην εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω. Έπειτα πρέπει να πλησιάσουμε το κόσμο, και να του διδάξουμε το Χριστό απο την αρχή. Πρέπει να θυσιάζουμε τη καλοπέρασή μας, για να κερδίζουμε ψυχές. Και πρώτη πρώτη η Εκκλησία, που δίνει την εντύπωση προς τα έξω πως είναι πουλημένη. Πρέπει οι ιερείς να πάψουν να είναι ματαιόδοξοι, και να γίνουν όπως οι απόστολοι, που δίνανε και τη ζωή τους για το ευαγγέλιο και τους πιστούς. Και να μη ζητάνε ανέσεις.
Είναι μεγάλη γενικά αυτή η συζήτηση, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω οι αφορισμοί μόνο καλό δε θα κάνουν.

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. makis said, on 24/02/2008 at 3:09 μμ

  Τί να απέγινε εκείνος ο knighttemplargr? Είχε και μεγάλη πλάκα… Τον βλέπω να εγκαθίσταται στο Αγιονόρος, σύντομα.

 2. harisheiz said, on 24/02/2008 at 3:22 μμ

  Ρε Ορθόδοξε, έχω καιρό να σου γράψω αλλά δεν άντεξα, λέει ο Ιππότης «Οι άνθρωποι μόνο αν δουν το καλό παράδειγμα, θα ξυπνήσουν. Και το καλό παράδειγμα είμαστε εμείς, οι Χριστιανοί. Ο Χριστός είχε πει, πως εμείς είμαστε το αλάτι της Γης, δηλαδή εμείς προλαμβάνουμε την ηθική σαπίλα και δίνουμε “γεύση” στον κόσμο.» Γαμάτο!!!!

 3. Ιππότης των Ρόδων said, on 25/02/2008 at 11:21 μμ

  knighttemparg,
  Εμφανιστείτε, η ιπποσύνη σας χρειάζεται. Βοηθήσατε το έργον του αδελφού καντηλανάφτου Ορθόδοξου.

  Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.

  ΑΜΗΝ

 4. serfer said, on 25/02/2008 at 11:27 μμ

  O knighttemplargr θα μας λείψει.
  Διαβάζω το μπλογκ του και μελαγχολώ. Μας αποχαιρέτησε για λίγο. Ο Θεός θα τον φέρει πάλι κοντά μας. Αν είστε γυναίκα επισκεφθείτε τον. Έχει ξεμείνει.Το τελευταίο μύνημά του ακολουθεί.

  Δεκέμβριος 29, 2007 από knighttemplargr

  Πριν μήνες έμεινα χωρίς ίντερνετ και αποφάσισα να μην ασχολούμαι με το blog για κάποιο καιρό. Είχα πολλά στο κεφάλι μου και επίσης είχε καταντήσει κουραστικό να απαντώ σε τόσες ύβρεις συνεχώς. Τώρα που η επισκεψιμότητα εδώ έπεσε και οι διάφοροι που ήθελαν να κάνουν πλάκα με ξέχασαν θέλω να πιστεύω, αισθάνομαι πως είναι πλέον καιρός να ξαναρχίσω να γράφω.

  Το ίντερνετ θα μπει και πάλι στο νέο μου σπίτι σύντομα. Conn-x 24mbps θα βάλω. Πραγματικά απορώ τι θα κάνουν οι εναλλακτικές εταιρίες μετά απο τη προσφορά του στα 30 ευρώ το μήνα. Δεν έχει νόημα να φύγεις ούτε για HOL ούτε για Forthnet ούτε για καμία άλλη. Ακόμα και 10 ευρώ το μήνα να το δίνουν φτηνότερο, και πάλι δεν αξίζει η ταλαιπωρία και οι αναμονές που προκύπτουν απο την αλλαγή φορέα. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.

  Εδώ και ενάμιση μήνα και πλέον δουλεύω στα Έβερεστ ως τοστιέρης. Πιο δύσκολη δουλειά απο όσο φαίνεται στους “απ’ έξω”. Καλά λεφτά και βαρέα ένσημα φυσικά… Ό,τι πρέπει μέχρι να πάρω το πτυχίο μου(που δε βιάζομαι και τόσο να το πάρω…). Έχω αρχίσει και τη μαθαίνω καλά τη δουλειά και η αλήθεια είναι πως περνώ καλά στις βάρδιες, πλάκες με τους συναδέλφους, συνεχής κίνηση και εναλλαγές στο ωράριο τη κάνουν μια δουλειά που δε τη βαριέσαι και τόσο γρήγορα. Θα μπορούσα να εργαστώ στη Πληροφορική αλλά η αλήθεια είναι πως έψαχνα για μια δουλειά που θα με έπαιρνε μακρυά απο πληκτρολόγια και οθόνες, μια χειρονακτική δουλειά. Και τα λεφτά που παίρνω στα Έβερεστ δύσκολα θα τα έπιανα αλλού.

  Το τελευταίο καιρό τον περνώ πολύ μόνος. Έχω “ξεμείνει” απο “φίλους”. Ο τελευταίος έκοψε τις επαφές μαζί μου επειδή του δάνεισα μερικά λεφτά και δε θέλει να τα επιστρέψει… Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Άλλος προτιμά να κοπροσκυλιάζει σε σκυλάδικα 4-5 φορές την εβδομάδα και εγώ δε του “κάνω” για παρέα… Τελικά όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο το βρίσκω να βρω σοβαρή παρέα. Όσο είμασταν παιδιά τα πράγματα ήταν πιο αθώα, πιο απλά. Τώρα τα λεφτά είναι πάνω απο όλα.. Για γυναίκες ας μη το σχολιάσω καλύτερα μέρες που είναι.

  Τέλος πάντων, απλά ήθελα να γράψω κάτι μετά απο τόσο καιρό. Σύντομα θα έχω ίντερνετ στο σπίτι και θα γράφω πιο συχνά. Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: