ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ευσεβή σχόλια αναγνωστών εις το βλόγιόν μου Α’

Posted in Οι Αναγνώστες μιλούν, ηθος by or2554 on 22/02/2008

(τους ευχαριστώ χαμηλοφώνως)

 

venediktos.jpg

Aμβρόσιος

Χάρηκα πολύ που άνοιξε ένα τέτοιο μπλογκ γεμάτο Ορθοδοξία. Θα ήθελα όμως περισσότερη Ελλάδα. Θρησκεία και Πατρίδα πάνε μαζί. Ένας φίλος μου ερωτεύτηκε μια Τουρκάλα. Ο πνευματικός του του απαγόρευσε να την παντρευτεί. Τώρα είναι δυστυχισμένος αλλά του λέω πως ο Διάβολος τον έστειλε στην αγκαλιά της Αντίχριστης. Προσευχηθείτε όλοι για τη Σωτηρία του.

Adonios

Δύσκολος και ακατόρθωτος ο βίος ο αναμάρτητος…
Ευτυχώς ο Χριστός μας δείχνει μέσω της εκκλησίας Του τον δρόμο για να βρεθούμε μαζί.
Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο.
Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, μετάνοια και εξομολόγηση.

Θελξινόη δούλη Κυρίου

Αδελφοί σας συγχαίρω για τον υπέροχον ιστότοπόν σας. Πρόσχωμεν. Ορθώς, ορθώτατα επισημαίνετε πως η Εκκλησία και ο Στρατός δικαιούνται να μετέχουν εις την συγγραφήν των επίσημων ιστορικών βιβλίων. Θα προσέθετα και την Αστυνομίαν μας διότι έχει και αύτη λόγον εις την ορθοτόμησιν της αληθείας. Υπενθυμίζω το έπος του Συντάγματος Μακρυγιάννη. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Ορθοδοξία. Θάνατος εις τους αιρετικούς.

fileleftheros

«Συνεχίστε να υβρίζετε, συνεχίστε άνθρωποι που σας έχει κυριεύσει ο Διάβολος. Πως τολμάτε, ω αλλόφρονες να αποκαλείται το ιστολόγιον τούτο “Παρωδία”;… Μα, Τόσο πολύ σας έχει κυριεύσει που δεν αναγνωρίζετε έναν δούλον του Θεού, και τον Λόγον που τον πρεσβεύει»;

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ (δεν σε αποκαλώ έτσι περιπαικτικά, αλλά το εννοώ),

Η προσπάθειά σου είναι σίγουρα μια γροθιά στο… μαχαίρι. Αυτό μαρτυρούν τα όντως χυδαία και υβριστικά σχόλια που αφήνουν ορισμένοι, αποκαλύπτοντας έτσι τα “επιχειρήματα” και το… “επίπεδο” του αγνωστικισμού…
Πιστεύω όμως πως η παραπάνω “διακήρυξή” σου κατά κάποιο τρόπο “προκαλεί” τέτοιου είδους σχόλια… Άθελά σου αφήνεις να διαφανεί μια κενόδοξη και αυτάρεσκη αυτοπεποίθηση ότι κατά κάποιον τρόπον αντιπροσωπεύεις τον Θεόν!!! Πρόσεξέ το αυτό. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από Βικαρίους-Αντιπροσώπους (Τού φτάνει ο… Πάπας…) αλλά από ταπεινούς διακόνους. Διάκονοι Θεού εσμέν.
Γι’ αυτό και με ταπείνωση μπορείς να εκθέτεις τις απόψεις σου ομολογιακά και ξεκάθαρα, αλλά χωρίς να αφήνεις να προβάλλει ένας – ακούσιος έστω – πουριτανισμός, ίδιον της πνευματικά ξεπεσμένης αθέου Δύσεως. Αγνότητα, καθαρότητα, ναί. Όχι πουριτανισμός και μεγαλοστομίες, όχι αρές, αλλά ευλογίες και ευχές να καταλάβουμε κάποτε όλοι μας ότι υβρίζοντας και χλευάζοντας τον Θεόν και την Εκκλησία του “εις κέντρα λακτίζομεν”, δηλαδή… κλωτσάμε στα καρφιά…

Με αγάπη Χριστού

Φιλελεύθερος καί Ορθόδοξος Χριστιανός (εις πείσμα του… Σημίτη!)

Advertisements

15 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Χριστονύμφη said, on 22/02/2008 at 2:15 μμ

  ταπεινη επισκέπτρια, μετανοημένη πόρνη και νυν δόκιμη μοναχή στην επαρχία του Σεβασμιου Άνθιμου. Καντηλανάφτα Ορθόδοξε, τα άρθρα και τα δοκίμιά σας με ενισχύουν στις νυκτερινές μάχες κατά του Πονηρού. Επισκεφθείτε με παρακαλώ στο κελλί μου αύριο τα μεσάνυχτα .
  Σας περιμένω Νυμφίε μου εν τω μέσω της νικτός.

 2. micromouse said, on 22/02/2008 at 4:22 μμ

  Και εδώ ο ΣΗΜΙΤΗΣ σας έφταιξε, και όχι η μαλακία που σας διακατέχει αδελφοί μου και εγώ χριστιανικά το λέω το αδελφοί μου. ΣΤαματήστε τις υβριστικές του Κυρίου δήθεν ευσεβείς καταχωρήσεις σας. Αιδώς συκρίαντε ΕΚείνον με τον κ Μπεζίτη

 3. micromouse said, on 22/02/2008 at 4:25 μμ

  @ Χριστονύμφη
  Τον Κύριο ή Τον γενιοφόρον καλόγηρον αναμένετε αδελφή. ΔΕΝ σας εννόησα επαρκώς

 4. orthodoxos said, on 22/02/2008 at 5:15 μμ

  αγαπητέ mickeymouse,
  τι ακριβώς ζητάτε από ημάς;
  να υβρίσωμεν;
  Δεν σας εννοώ. ΔΕΝ είμαι ΔΗΘΕΝ, ούτε «Παρωδία»… προσπαθώ να είναι ευσεβής και ταπεινός χριστιανός, και εσείς σαν αμαρτωλός, δεν ημπορείτε να εννοήσετε…

  Άρε τον κρέβατόν σου και περιπάτα!…

 5. Χριστονύμφη said, on 22/02/2008 at 5:53 μμ

  Κύριε Μίκυ Μάουζ,
  πως τολμάτε να λέτε πως καλώ τον Κύριον; Τον ιστολόγον καλώ για συζητήσεις. Εσάς παρακαλώ τι σας μέλει;

  Ιωακείμ και Άννα ονειδισμού ατεκνίας, και Αδάμ και Εύα εκ της φθοράς του θανά­του, ηλευθερώθησαν Άχραντε, εν τη αγία Γεννήσει σου. Αυτήν εορτάζει και ο λαός σου, ενοχής των πταισμάτων, λυτρωθείς εν τω κράζειν σοι. Η Στείρα τίκτει την Θεοτόκον, και τροφόν της ζωής ημών.

 6. nventris said, on 22/02/2008 at 5:59 μμ

  Μα που είναι ο ‘μητροπολίτης Ζωζώ’ με τα εύστοχα σχόλια του όπως επιβάλη την τάξιν εδώ μέσα αδλελφοί μου;

 7. makis said, on 22/02/2008 at 6:59 μμ

  Ο παναγιώτατος και εκλαμπρότατος κ. Άνθιμος δεν υποστηρίχθηκε στην εκλογή Αρχιεπισκόπου από το άγιο πνεύμα, γιατί λέει και ξελέει. Ενώ τόσο καιρό πέταγε εθνικιστικές παρόλες για κατάληψη και εξαφάνιση των γυφτοσκοπιανών, λίγο πριν από την εκλογή έλεγε ότι ως Αρχιεπίσκοπος θα λέω άλλα πράγματα, ααα όλα κι όλα, έτερον εκάτερον με αυτά που λέω τώρα. Ε, τί να κάνει και το άγιον πνεύμα, τον τάπωσε με 6-7 ψήφους και καθάρισε.
  Τώρα κλαίγεται μεν, αλλά έτσι είναι τα πράγματα, όταν καιροσκοπείς, ούτε ο Παπατεμπελής δεν σε ψηφίζει!

 8. makis said, on 22/02/2008 at 7:01 μμ

  nventris,

  o μητροπολίτης Ζωζώ ο γάμα κάνει τώρα μπιντέ. Θα έρθει αργότερα παρφουμαρισμένος να σχολιάσει τα ζέοντα θέματα που έχει θέσει δημοσίως ο Ορθόδοξος.

 9. paterpaisios said, on 22/02/2008 at 9:26 μμ

  Σεμνή Χριστονύμφη
  εάν δεν έλθει ο «orthodoxos» θα έλθω εγώ. Τόσο εκτίμησα την ταπεινότητα σας, την αναγεννημένη ηθική και παρθενία σας που ευχαρίστως θα σας ξομολογούσα.

  Αν θέλει να έλθει και ο αγαπητός «orthodoxos» τι να κάμω, θα τον ξομολογήσω και αυτόν στα πεταχτά.

 10. micromouse said, on 22/02/2008 at 10:14 μμ

  @ orthodoxos
  Αδελφέ μου τόσο σε τυφλώνει ο φανατισμός σου που δεν καταλαβαίνεις την ύβρι να συγκρίνεις ένα αμαρτωλό ως φαίνεται ιερωμένο ( τον τέως Αττικής) με τον Κύριο.
  @ Χριστονύμφη
  Μάλλον ορθώς εννόησα. Με συγχωρείς που ή ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να έρθω εγώ για να σας εξομολογίσω. Πρόθυμο το πνεύμα ή σάρξ όμως ασθενεί

 11. Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα said, on 23/02/2008 at 12:23 πμ

  Ποιός nventris τολμά να ταράζει την ησυχία του μεγάρου μου; Έχω αποσυρθεί σε νηστεία (με γουρουνόπουλο). Θα εμφανιστώ αύριο επίσημα. Καληνύχτα σας αμαρτωλοί.

 12. Αθεοφοβη said, on 23/02/2008 at 12:44 πμ

  Μετα τη Χρειστονυμφη (και εφοσον περασεις τις εξετασεις) περνα μια βολτα και αποι μενα αγαπητε ορθοδοξε

 13. nventris said, on 23/02/2008 at 10:10 πμ

  Την ταπεινή μου καλημέρα μητροπολίτα. Ευλόγησον δέσποτα. Δεχθείτε την ταπεινήν μου συγγνώμην διά την όχλησιν. Αναμένομεν τα φώτα σας εκλαμπρότατε

 14. akamas said, on 23/02/2008 at 1:46 μμ

  Ορθόδοξε τα δικά μας δεν είναι ευσεβή σχόλια; Το χριστιανικό πνεύμα της πουτάνας της Θελξινόης θέλει να σκορπίσει τον θάνατο σε όσους σεν πιστεύουμε τις μαλακίες που λέτε. Αυτός ήταν πάντοτε ο χριστιανισμός σας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σας ρίξουν στα λιονταρια και στους φούρνους του Άουσωιτς για να ξεβρωμίσει ο τόπος χολεριάρηδες.

 15. Μητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα said, on 23/02/2008 at 6:55 μμ

  Akamas,
  γνωρίζω προσωπικώς την Θελξινόη. Είναι μια ταπεινή μοναχή που υπηρετεί τον Κύριον με αφοσίωσιν. Έχει μιαν αδυναμίαν εις την Αστυνομίαν και τας ενόπλους δυνάμεις, όπως και εγώ. Λατρεύομε και οι δυο, τα σώματα Ασφαλείας και τα σώματα των ειδικών δυνάμεων.

  mvenris,
  Έσο, συγχωρεμένος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: