ο Χριστιανός Ορθόδοξος

μόνο η ετεροφυλική ικανοποίησις είναι ΟΚ

Posted in διδαχές, ζωή by or2554 on 25/01/2008

Η φυσιολογική σεξουαλική ικανοποίησις είναι ετεροφυλική. Η μη ετεροφυλική, όπως και ο αυνανισμός, είναι διαστροφή, κατάχρησις, και άλογος χρήσις της φύσεως, είναι αποτέλεσμα μιας ήδη διεστραμμένης ψυχής και προσωπικότητος, οπότε, εδώ, όταν μιλάμε για σεξουαλική ικανοποίηση, μιλάμε για ικανοποίηση της διαστροφής, όχι με σκοπό την επιδίωξη πνευματικής ζωής, την οποία επιδιώκουν και με την οποία καταγίνονται όσοι Χριστιανοί ζουν υγιώς το μυστήριο του γάμου, οι οποίοι, χρησιμοποιούν μεν και αυτοί την φυσιολογική σαρκική σχέση για την κατάσβεση της σαρκικής πυρώσεως, όμως, δεν αυτονομούν την σαρκική σχέση, αλλά την εντάσσουν μέσα στον αγώνα τους για αύξηση στην πνευματική ζωή, ώστε να ειρηνεύουν, κατά τον Απόστολο, και να επιδίδωνται στην προσευχή.

ΥΓ: Ο Αυνανισμός είναι Αμαρτίαν!!!

+

+

+

Αμήν

Advertisements

13 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mητροπολίτης Ζωζώ ο Γάμα said, on 25/01/2008 at 7:30 πμ

  Σας συγχαίρω τεκνόν Ορθόδοξε. Υπενθυμίζω πως ο Αρχιεπίσκοπός μας πρώτος κατεδίκασε το κουσούρι της ομοφυλοφιλίας. Παρακαλώ όποιος νέος διακατέχεται από αυτό να επικοινωνήσει μαζί μου στην διεύθυνση anomalia@telecclesia.gr για να τον βοηθήσω αναλόγως. Θα τηρηθεί εχεμύθεια.

 2. Violaris George said, on 25/01/2008 at 12:35 μμ

  Το πόσον χαμηλά μπορεί να πέσει ένας χριστιανός έχει φανεί σε αυτόν εδώ τον τόπο. Ευτυχώς πλέον που η πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν είναι πλεον χριστιανοί.
  Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως ο χριστός ήταν εβραίος και δίδαξε κατά την διάρκεια του βίου του την εβραικήν πίστην. Η οποία ασφαλώς δεν έχει θέσην στην Ελλάδα.

 3. micromouse said, on 25/01/2008 at 5:58 μμ

  Γιαυτό αδελφέ μου τα μοναστήρια είναι γεμάτα από Σούλες , Τούλες , Σπυριδούλες και γενικά καλογέρους με γυναικεία υποκοριστικά

 4. Geysser said, on 25/01/2008 at 9:46 μμ

  Τα ίδια λέει και η Σουλτάνα του Αιγαίου…Θεά αγάπη μου, θεά!!!

 5. makis said, on 25/01/2008 at 10:00 μμ

  Ορθόδοξε, στο μυστήριο του γάμου επιτρέπονται οι πίπες;
  Μη μου πεις όχι γιατί θα αλλάξω θρήσκευμα! 😦

 6. nventris said, on 25/01/2008 at 10:12 μμ

  Αδελφέ Ορθόδοξε. Φρονώ ότι είναι καιρός πια μια που εμβαθύνετε τόσο πολύ στην πνευματικήν ζωήν να μας παρουσιάσετε ένα ημερολόγιο με τις ημέρες του χρόνου όπου επιτρέπεται η φυσιολογική συνουσία. Ίνα μη υπάρξουν οι αναμενόμενες απορίες διά τας πεολειχίας, πισωκολλητά, γλυφολώλια κ.τλ. προτείνω όπως δημοσιεύσητε φωτογραφίας τινάς με τάς επιτρεπομένας στάσεις οίας δύνασθε προμηθευθήτε εκ τσοντοsite τινών.
  τί λέτε φίλτατε;

 7. Lamentation said, on 27/01/2008 at 3:28 μμ

  Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι ο καθένας θεωρεί πως η Ορθόδοξη Πίστη είναι προσαρμόσιμη στις αδυναμίες του. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να είσαι Χριστιανός. Δεν μπορείς να θεωρείς το εαυτό σου μέλος της Εκκλησίας αλλά με ηθικούς κανόνες που βολεύουν εσένα. Αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα όλων των παραπάνω που καταφεύγουν σε ύβρεις και σαρκασμούς επειδή αγανακτούν με πράγματα αυτονόητα (τα οποία έπρεπε να είναι ήδη γνωστά σε Ορθόδοξους πολίτες και όχι να παρατίθνεται σαν θέματα υπό συζήτησιν).

 8. Erevromoksylo said, on 20/12/2008 at 3:51 πμ

  «ώστε να ειρηνεύουν, κατά τον Απόστολο, και να επιδίδωνται στην προσευχή.»

  Ώστε δεν γίνεται να αυνανίζεσαι και παράλληλα να ειρηνεύεις και να προσεύχεσαι?
  Τι μου λες τώρα Πανοσιότατε? Τι ρουκέτα είναι αυτή που εκτόξευσες?
  Και πως γίνεται ρε μάγκα, όλοι αυτοί που τόσες μέρες αλωνίζουνε τον τόπο, να τον παίζουνε και να προσεύχονται παράλληλα για μια καλύτερη ζωή, λιγότερη κοινωνική αδικία και καλύτερο ειρηνικό αύριο?
  Πολιτικοί, διανοούμενοι, οργισμένα νιάτα, βρίσκονται στους δρόμους ικετεύοντες για Ειρηνικά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέον Έτος. Λες να μην πιάνουν οι προσευχές με το παλούκι στο χέρι?
  Ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος όσο ζει…

 9. makis said, on 20/12/2008 at 8:58 μμ

  Ορθόδοξε, για τις πίπες ποια θεολογική αντίληψη επικρατεί; Υπάγονται στις φυσιολογικές ή στις διαστροφικές;

 10. ιστός said, on 22/12/2008 at 5:37 μμ

  Πάρτε το χαμπάρι. Δεν υπάρχουν θρησκείες, μόνο πίστη. Ή μάλλον έτσι θα έπρεπε να είναι. Προσωπικές απόψεις βεβαίως βεβαίως.

  Πάτερ το βλόγιόν σου με άρεσε. Και δια τούτο τοποθετώ ένα λίνκιον εις το δικό μου βλόγιον.

  Υ.Γ. Τις ευλογίες σου Δέσποτα. Αν δεν τις δώσεις τις παίρνω μόνος μου.

 11. Mπουμπούκος Γεωργιάδης said, on 22/12/2008 at 9:16 μμ

  Ηγούμενος με τζακούζι, μπάτλερ και 16 βοσκούς!22.12.2008
  Αποστολή Εκτύπωση Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά. Δεν πρόκειται για κάποιον μεγαλοκτηματία ή επενδυτή, αλλά και για τα δύο μαζί, με μία διαφορά όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει: είναι αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Γλυφάδα.

  Είναι ο γέροντας Κάλλιστος Λαβδάκης, «ο Εφραίμ της Γλυφάδας» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τελευταία όσοι τον γνωρίζουν, ο αρχιμανδρίτης-ηγούμενος της Μονής Ιωάννη του Χρυσοστόμου που παράνομα έχει ιδρύσει στην Ανω Γλυφάδα και εκεί έχει δημιουργήσει το δικό του «Βατοπέδι» , προκαλώντας χρόνια τώρα τη δικαιολογημένη οργή και έντονη αντίδραση του επιχώριου μητροπολίτη κ. Παύλου, που έχει στην επαρχία του «ένα παράσιτο της Αρχιεπισκοπής». Ο μητροπολίτης Γλυφάδας έχει απαγορεύσει στον δαιμόνιο Κρητικό «κάθε ιεροπραξία στον ιερό ναό της έδρας της αποστολικής αδελφότητας», αλλά το αφτί του Κάλλιστου δεν ιδρώνει.

  Πριν από περίπου ένα μήνα τρεις αρχιμανδρίτες, μέλη του σωματείου «Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Φουντούλειον – Το Σπίτι της Στοργής», αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι από τη συμπεριφορά του δαιμόνιου αρχιμανδρίτη, αλλά και προπηλακισμένοι από «μπράβους» του αρχιμανδρίτη, συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή-καταγγελία στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για τα έργα και τις ημέρες του Κάλλιστου Λαβδάκη, την οποία κοινοποίησαν μάλιστα στον αρχιμανδρίτη «τύπου Εφραίμ».

  Τα όσα καταγγέλλουν με πληθώρα στοιχείων στην 22 σελίδων επιστολή τους οι αρχιμανδρίτες π. Αρσένιος Κωτσόπουλος, π. Μελέτιος Κουράκλης και π. Ιουστίνος Μαρμαρίνος μορφοποιούν έναν δαιμόνιο αρχιμανδρίτη, που μοιάζει αρκετά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

  «Το μόνο που ενδιέφερε τον π. Κάλλιστο ήταν να φτιάξει πρόσφατα, με χρήματα του σωματείου, δίπλα στο δωμάτιό του τζακούζι για να μπορεί να κάνει μασάζ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή-κόλαφο, ενώ σε άλλο σημείο διαβάζουμε: «Αποκρύπτετε το γεγονός ότι παρά τον οικονομικό βρόχο που μας φορέσατε, εμείς κρατούσαμε και κρατάμε δύο πρόσωπα, τον Αντώνη και τον Γιάννη, για εικοσιτετράωρη υπηρεσία σας!!!»

  Οι ακάλυπτες επιταγές, τα ενοίκια και το σύγχρονο «Κωσταλέξι» στο Κορωπί

  Ο 79χρονος πολυμήχανος αρχιμανδρίτης Κάλλιστος (κατά κόσμον Νικόλαος Λαβδάκης) είναι εκμισθωτής πολλών ακινήτων (και στον Πειραιά), κτηνοτρόφος (διαθέτει 300 αιγοπρόβατα σε έκταση 200 στρεμμάτων στο Κίτσι Κορωπίου), εργοδότης (στο Κίτσι απασχολεί περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς), ανθοπώλης (έχει ενοικιάσει κατάστημα στο οικόπεδο της «μονής» στη Γλυφάδα), παραμένει με τραμπούκικα μέσα πρόεδρος Δ.Σ. ιεραποστολικής αδελφότητας και εκδίδει προσωπικές ακάλυπτες επιταγές. Τώρα, με την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο οικόπεδο του μετοχίου στη Γλυφάδα, αισιοδοξεί να γίνει και επενδυτής, αφού εκατομμυριούχος έγινε προεισπράττοντας ενοίκια.

  Στην επιστολή τους οι τρεις αρχιμανδρίτες, ο πατήρ Αρσένιος Κωτσόπουλος, ο πατήρ Μελέτιος Κουράκλης και ο πατήρ Ιουστίνος Μαρμαρίνος αναφέρονται πρώτα στο οικονομικό χάος που κυριαρχεί στο σωματείο, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλλει ο αρχιμανδρίτης Κάλλιστος. «Σε μας παραδώσατε χρέος, το οποίο στις 15 Μαΐου 2008 ανερχόταν στα 120.000 ευρώ… Το τραγικότερο όμως ήταν ότι το χρέος αυτό αυξανόταν κάθε μήνα κατά τουλάχιστον 10.000 ευρώ λόγω των 16 απασχολούμενων από εσάς βοσκών και εργατών για τη συντήρηση της κτηνοτροφικής μονάδας στη Βάρη». Η κτηνοτροφική μονάδα δεν απέφερε -κατά τον κ. Λαβδάκη- κανένα έσοδο και οι τρεις αρχιμανδρίτες θέτουν το ερώτημα: «Πράγματι όλη αυτή η δραστηριότητα με την κτηνοτροφική μονάδα είχε απολύτως μηδενικά ή αμελητέα έσοδα ή κάτι άλλο συνέβαινε; Διότι ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή πράγματι δεν απέφερε έσοδα, οπότε σας καταλογίζεται ανικανότητα διαχείρισης, ή αφού διασπαθίσατε τα χρήματα της αδελφότητας σε ζημιογόνες δραστηριότητες είχε έσοδα, τα οποία όμως ποτέ δεν εισήλθαν στο ταμείο του σωματείου. Πήγαιναν προφανώς σε κάποια μαύρη τρύπα». Επίσης, γίνεται αναφορά στην προείσπραξη ενοικίων από το ανθοπωλείο που βρίσκεται στο οικόπεδο της μονής: «Η έκπληξή μας έγινε αγανάκτηση όταν πληροφορηθήκαμε ότι στις 24 Απριλίου 2008 εισπράξατε με μιας 29.440 ολόκληρα ευρώ έναντι πολλών μελλοντικών ενοικίων».

  Ομως, προείσπραξη ενοικίων έχει κάνει και από τα ακίνητα-φιλέτα που έχει η αδελφότητα στον Πειραιά. Οι τρεις που κάνουν την καταγγελία αναφέρουν: «Μείναμε άναυδοι π. Κάλλιστε όταν θέλοντας να εξιχνιάσουμε τι άραγε έχει συμβεί με την υπόθεση του Πανάγου, που είναι ο εκμισθωτής των ακινήτων της αδελφότητας στον Πειραιά, αυτός μας προσκόμισε αποδείξεις, υπογεγραμμένες από εσάς, από τις οποίες φαίνεται ότι έχετε προεισπράξει το σύνολο των μισθωμάτων που όφειλε ο κ. Πανάγος μέχρι και την 5η Οκτωβρίου 2023!».

  Ομως οι τρεις αρχιμανδρίτες καταγγέλλουν ότι έχουν χαθεί και 350.000 ευρώ που έχουν εισπραχθεί από τον κ. Κάλλιστο: «Δεν πρέπει να παραλείψουμε και το ποσό των 350.000 ευρώ που εσείς προσωπικά εισπράξατε πριν ενάμιση μόλις χρόνο από αποζημίωση λόγω απαλλοτριώσεως για ακίνητο ιδιοκτησίας της ιεραποστολικής αδελφότητάς μας επί της οδού Σωκράτους, στη Γλυφάδα». Πέρυσι ο αρχιμανδρίτης μίσθωσε οικόπεδο εκτάσεως περίπου τεσσάρων στρεμμάτων σε επενδυτική εταιρεία και πέτυχε να προεισπράξει ποσό μεγαλύτερο του 1.000.000 ευρώ! Στη επιστολή γίνεται επίσης αναφορά «σε κολάσιμη απασχόληση παράνομων αλλοδαπών»: «Δεκατρείς από τους δεκαέξι απασχολούμενους βοσκούς και εργάτες είναι παράνομοι και λαθραίοι… τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν και απελάθηκαν και στους οποίους οφείλετε δεδουλευμένα!». Επίσης, γίνεται αναφορά στην «απερίγραπτη και απάνθρωπη κατάσταση στην κτηνοτροφική μονάδα της Βάρης», την οποία χαρακτηρίζουν «βραδυφλεγή διαχειριστική βόμβα, η οποία θυμίζει σύγχρονο Κωσταλέξι»! Οι τρεις αρχιμανδρίτες, εκ των οποίων ο ένας είναι στρατιωτικός ιερέας με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, αναφέρονται στις «φορολογικές και ασφαλιστικές ατασθαλίες και εκκρεμότητες, στην ανύπαρκτη λογιστική και ταμειακή ενημέρωση, στην απώλεια αρχείου σε περιπτώσεις καταχρήσεων σε βάρος της ιεράς μονής της Αρχιεπισκοπής, στην προδοσία εμπιστοσύνης των μελών του σωματείου, καθώς και στις δικαστικές υποθέσεις, ποινικά αδικήματα και καταδικαστικές αποφάσεις» σε βάρος του αρχιμανδρίτη.

  Το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αλλοδαπό οδηγό σε ανασφάλιστο φορτηγό!

  Ομως, το πιο τραγικό γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την πρωτοφανή περίπτωση του αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κάλλιστου Λαβδάκη και τις… πολυσχιδείς δραστηριότητές του είναι «το δυστύχημα που συνέβη στις 18 Αυγούστου 2006 στη Βάρη Αττικής και προκλήθηκε από ανασφάλιστο Ι.Χ. φορτηγό, τύπου Mercedes με πινακίδες ΥΚΙ 9105, του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται η “Πατριαρχική Μονή”. Ο οδηγός ΤΟΜΕ GJERGJI εργαζόταν για λογαριασμό της “Πατριαρχικής Μονής” και οδηγούσε το φορτηγό χωρίς να έχει το απαραίτητο δίπλωμα οδηγήσεως. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να καταστραφεί το δεύτερο όχημα και να σκοτωθεί ο οδηγός του Π.Χ. Οι συγγενείς του θύματος ζητούν από την “Πατριαρχική Μονή” ως αποζημίωση το ποσόν των 403.368 ευρώ». Και αυτό το τραγικό περιστατικό αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλαν στον δαιμόνιο ηγούμενο οι τρεις αρχιμανδρίτες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου «Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος – Φουντούλειον – Το Σπίτι της Στοργής».

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

 12. ΒΑΣΙΛΗΣ said, on 09/01/2009 at 5:06 μμ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ)
  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΗΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩς ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ.

 13. orthodoxos said, on 10/01/2009 at 9:48 πμ

  Ευσεβή Βασίλειε,
  Εγώ δεν γνωρίζω από τοιούτα, με ένα λαπτοπ και ολίγον λίπος ζω, άκρως ταπεινά, σε μια σπηλιά ενός ιερού λόφου.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: