ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Έκθαμβη η bloggόσφαιραν από το θαύμα εις στο βλόγιον του Άγιου Μητροπολίτη Αμβροσίου

Posted in Πράξεις Ιερέων, θαύματα by or2554 on 21/01/2008

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ
Ο Σεβάσμιος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλεία κ. Αμβρόσιος, εις μεγάλην συγκίνηση και ευλάβεια που άφησε το στόμα ανοιχτό εις την άναρχη και κυρίως άθεη βλογόσφαιραν, μας παρουσίασε το εξής συγκλονιστικό θαύμα. Διαβάστε περί αυτού, μετά Φόβου Θεού Πίστεως, καθώς πληροφορούμε ότι ο Άγιος Ποιμήν έχει δια ημάς κι άλλα θαύματα εις το ιερόν και πελώριον μανίκιν του. Αμήν και Πότε θα τα γευθόμεν λέγω, ως ανυπομονών;

………
Χθες όσοι ακολουθούν το παλαιό Ημερολόγιο εόρτασαν την εορτή των Θεοφανείων. Το παλαίφατο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, τα Πατριαρχεία της Ρωσσίας και της Σερβίας, το Άγιο Όρος κ.ά. ακολουθούν κι αυτά το παλαιό Ημερολόγιο.
Έτσι λοιπόν και στα Ιεροσόλυμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Θεοδόσιος μετέβη στον Ιορδάνη ποταμό, όπου και έλαβε χώρα ο Αγιασμός των Υδάτων.
Η επέτειος αυτή ανακάλεσε στη μνήμη μας ένα θαυμαστό γεγονός, το οποίο συνετελέσθη στον Ιορδάνη πριν από δύο χρόνια. Η σχετική είδηση έρχεται από την Ρωσία. «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω, θεασάμενος το πυρ της Θεότητος…» λέμε κατά την ώρα του Μεγάλου Αγιασμού. Λοιπόν, στα Ιεροσόλυμα ο Θεός ευδόκησε να επαναληφθη αυτό το υπερφυσικό γεγονός, το ακατανόητο στη σκέψη και ανεξήγητο με τους κανόνες της επιστήμης. Ήταν ένα θαύμα! Παρακαλώ, διαβάστε την είδηση και δοξάστε τον Κύριο!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008, ΩΡΑ 15.30′

Μόσχα , 24 Ιανουαρίου –Κάπου 5.000 προσκυνητές από διάφορες χώρες έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος, το οποίο έγινε στο ιερό ποταμό Ιορδάνη την ημέρα της Θεοφανείων.
Αμέσως αφού ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων τέλεσε την ευλογία της υδάτων, ο Ιορδάνης ποταμός σταμάτησε την ροή του και άρχισε να κυλάει προς τα πίσω, όπως έγινε αμέσως μετά το βάπτισμα του Χριστού, γράφει η ημερησία εφημερίδα
Zhizn (Ζωή).
Αμέσως αφότου ασημένοι σταυροί ρίχτηκαν στα ήρεμα νερά μετά από την προσευχή, ο ποταμός άρχισε να κοχλάζει. Μια αναταραχή δημιουργήθηκε και η ροή της υδάτων στράφηκε προς τα πίσω για αρκετά λεπτά.
Μια εκστατική κραυγή από 5.000 ανθρώπους ζωντάνεψε την Ιουδαϊκή έρημο. Οι άνθρωποι αρνούνταν να πιστέψουν στα ίδια τους τα μάτια, όπως έγινε και πριν δύο χιλιάδες χρόνια όταν ο Ιορδάνης αντέστρεψε την ροή του, αφού ο Ιησούς Χριστός εισήλθε στα νερά του, όπως γράφει η εφημερίδα.

Advertisements

7 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Geysser said, on 21/01/2008 at 2:52 μμ

  Δηλαδή…γράφεις κάτι που το διάβασες κάπου αλλού, το οποίο γράφτηκε κάπου αλλού, για κάτι που υποτίθεται ότι έγινε κάπου αλλού… Πολλά «κάπου αλλού» μαζεύτηκαν, και αυτό η τρισκατάρατη, άθεη, εξορκισμένη και τρις αφορισμένοι νέα γενιά το λέει «Αθήνα – Καλαμάτα μέσω Βλαδιβοστόκ». Αμήν!

 2. Geysser said, on 21/01/2008 at 2:52 μμ

  Λάθος…ο δαίμων του πληκτρολογίου…»αφορισμένη»…

 3. Aιγιώτης said, on 21/01/2008 at 4:18 μμ

  Χαίρω αδελφέ Ορθόδοξε διότι προβάλλετε τον όντως Άγιον επίσκοπον Αμβρόσιον. Εσυκοφαντήθη ως ακροδεξιός, ως συνταγματάρχης της χουντικής Χωροφυλακής, ως υμνητής των βασανιστών της Χούντας, ως αδελφός του μητροπολίτου Καλλινίκου, ως στέλεχος της Χρυσοπηγής, ως αποδέκτης της περιουσίας της αγαθότατης χήρας Μερτικοπούλου, ως επιχειρηματίας ξενοδοχείων, ως διώκτης θεολόγων και ιερέων. Τα καρποφόρα δένδρα πετροβολούνται και ο Σεβασμιώτατος Αμβρόσιος είναι δένδρον γέμον πνευματικών καρπών. Πολλά τα έτη του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου μητροπολίτου μας, την ευχήν του να έχωμεν όλοι.

 4. Συμβολαιογράφος said, on 21/01/2008 at 4:33 μμ

  Χρ.Ορθόδοξε,
  σε προειδοποίησε και άλλος σε άλλο σχόλιο, στο λέω και εγώ. Κράτα τις αποστάσεις σου από τον Αμβρόσιο μέχρι να λυθεί δικαστικά το θέμα της διαθήκης. Οι ύμνοι σου στον δεσπότη είναι καθαρή προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης σε βάρος της μεγάλης μας τραγωδού Ελένης Κούρκουλα. Κράτα ουδετερότητα, ο ρόλος σου είναι υπερκομματικός.

 5. orthodoxos said, on 21/01/2008 at 5:11 μμ

  λέτε;

 6. makis said, on 21/01/2008 at 7:08 μμ

  Ο κ. Αμβρόσιος είναι ολίγον άγριος και χωροφυλακίστικος γιατί οι Πελοποννήσιοι είναι απολίτιστοι. Αν ήταν μητροπολίτης στην αγαπητή μας Θεσσαλονίκη, όπου είμαστε οι πάντες και πολύ θεόπληκτοι, θα ήταν πιο ήπιος ο Άγιος Αιγίου, Αιγίνης και παρευξείνιων Νήσων ή κάπως έτσι. Έλα όμως που πήρε το πόστο στη Θεσ/νίκη ο άλλος δια προαγωγής. Είχε προσφέρει εκλογικές υπηρεσίες στον Αρχιεπίσκοπο και έπρεπε να τοποθετηθεί σε εύπορη μητρόπολη για να βάλει κάτι στην μπάντα, για τα γεροντάματα που έλεγε και ο Παντελής στους χαμουτζήδες…

 7. Λάμπρος ο τσέλιγκας said, on 21/01/2008 at 7:16 μμ

  Εν μέρει ορθούν το διήγημα! Ένας από τους παρόντες πιστούς, Ρώσος εκ Ρωσίας, γράφει ότι δεν γύρισαν τα νερά πίσω, κάποιος που είχε κατεβάσει μερικές βότκες νόμισε ότι γύριζαν. Αλλά πράγματι κόχλαζε το ύδωρ, χλουρπ χλουρπ, μόλις έπεσε ο σταυρός. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω θαύματος και δευτερευόντως γιατί είχε βάλει ο πάτερ πολυάγκιστρο γύρω από το σταυρό με παπάρες από φρέσκο ψωμί. Έτσι έπεσαν επάνω στο ψωμί σαν λυσσασμένα τα κεφαλόπουλα και κόχλαζε το ύδωρ, χλουρπ χλουρπ. Τελικά μαζί με τον σταυρό, έβγαλε και μια τηγανιά κεφαλόπουλα..


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: