ο Χριστιανός Ορθόδοξος

αντί τεμαχίου άρτου ή πινακιου φακής

Posted in διδαχές by or2554 on 17/01/2008

Μετά την κατάλυσιν του Βυζαντινού και Κομνηνείου κράτους μίσθρανα τυφλά όργανα της Ευρώπης, ενίοτε δε ως μη ώφειλε, και Έλληνες επωφελούμενοι την πάγκοινον δυστυχίαν του πολύπαθους ημών Γένους δεν έπαυσαν αντί τεμαχίου άρτου ή πινακιου φακής και ολίγων χρυσών κερματίων γράφοντες πολλά εις βάρος του Γένους ημών και την πατρίδα ημών ως ευτελώς βαρβαρωθείσαν, και πρόσφορον προς παν ό,τι η Ευρώπη κρίνει αρεστόν προς σποράν.

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. νικόλας said, on 17/01/2008 at 10:19 πμ

  Να ορίσεις πρώτα, τί σημαίνει «γένος»… δεν μπορούσαν οι Ελληναράδες να αναφερθούν στον «ελληνικό λαό», στον «ελληνισμό» κτλ. και εφηύραν το γένος, βάζοντας μέσα όλες τις φυλές της Μικρασίας και των Βαλκανίων… Την εποχή που αναφέρεις είχε αρχίσει να εκδικείται η Ιστορία για τη μέχρι τότε συκοφαντική και υβριστική αντιμετώπιση των Έλλήνων, μέχρι που μερικοί λόγιοι άρχισαν να χαρακτηρίζουν Έλληνες τους εαυτούς τους!

 2. Geysser said, on 17/01/2008 at 10:41 πμ

  Εγώ λέω αντί να τα δίνουμε στην Ευρώπη – που δεν τους δίνουμε δηλαδή, μας δίνουνε οι άνθρωποι, αλλιώς πως θα ζήσουμε χωρίς δάνεια; – να τα δίνουμε στο παπαδαριό. Πεινάνε μωρέ τα παιδιά…

 3. Κάτοικος Αιγίου said, on 17/01/2008 at 3:08 μμ

  Αδελφέ εν Κυρίω, Χρ.Ορθόδοξε, σας πληροφορώ ότι ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας ο άγιος Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εγκαινίασε ιδικόν του μπλογκ το οποίον σας συνιστώ αδιστάκτως. Επισκεφθείτε το, ανταλλάξατε σκέψεις μετά του Σεβασμιωτάτου, η καρδιά του είναι γεμάτη αγάπη, ο νους του πλήρης σοφίας, θα ενθουσιασθεί μαζί σας ο Γέρων.

 4. πατ. Αυνανίας said, on 17/01/2008 at 6:24 μμ

  Στην έρημο ότι και να φυτέψει κανείς είναι προσφορά. Πολύ περισσότερο αν ως κουτόφραγκος προσφέρει και ολίγα χρυσά κερμάτια.

  🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: