ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Τα βλαστοκύτταρα και η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου

Posted in Άγιοι Προστάτες, Βίοι Αγίων by or2554 on 06/01/2008

Έλλην Πατριώτης ιατρός έστειλε επιστολή εις την συμπαθεστάτη Εθνικόφρωνα εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα».

Διαβάστε ευσεβείς μου.

29.11.07
Κύριε Διευθυντά,
Όπως είχε γίνει γνωστό, χωρίς να διαψευστεί, ο πρώην Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος επισκεπτόταν συχνά Επιστημονικό Κέντρο για τα θέματα της υγείας του και είχε γίνει λόγος ότι προχωρούσε και στην αλλαγή κυττάρων του, με τα λεγόμενα ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ.
Υπήρχε φήμη ότι ο συνοδεύων τον κ. Καλλίνικο, Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, προχωρούσε κι αυτός στην ίδια αλλαγή κυττάρων γιατί, πολλές φορές, είχαμε διαβάσει ότι ο Μακαριώτατος πήγαινε στο Εξωτερικό και ειδικά στην Ελβετία για θέματα υγείας, οπότε, πιθανόν να προχωρούσε και σε αυτή την αλλαγή.
Τα βλαστοκύτταρα έχουν πολλά και καλά αποτελέσματα, αλλά όχι πάντα – αναλόγως του Οργανισμού που τα δέχεται.
Και, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι διάχυτη η γνώμη ότι και η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε «θύμα» αυτής της μεθόδου της αντικαταστάσεως των κυττάρων.
Πολύ φοβούμαι μη τυχόν, ο υγιέστατος και λατρευτικός μας Αρχιεπίσκοπος, που τον καμαρώναμε να τρέχει σε ΟΛΗ την Ελλάδα, πάντα αεικίνητος και πάντα ροδαλός, μη τυχόν και υπήρξε κι αυτός «θύμα» – αν προχώρησε σε αυτή την μέθοδο – αλλαγής των βλαστοκυττάρων.
Ίσως οι σκέψεις μου θεωρηθούν προχωρημένες, αλλά οφείλω να τις διατυπώσω εγγράφως, για την Ιστορία και μόνο.
Θεωρώ ότι υπήρξε αμέλεια γύρω από την υγεία του Αρχιεπισκόπου, των όποιων Προσωπικών του Ιατρών. Γιατί, ενώ ο Μακαριώτατος είχε – γνωστό τοις πάσι – πρόβλημα μεγάλου σακχάρου, οι εξετάσεις αίματος έπρεπε να είναι πολλαπλές, γιατί το σάκχαρο ακολουθείται (ή και ακολουθεί) σωρεία άλλων ασθενειών. Και, κατά τη γνώμη μου, η κακοτυχία εις το ήπαρ, θα φαινόταν.
Είμαι γιατρός. Έχω τους δικούς μου προβληματισμούς, γιατί αγαπώ τον Αρχιεπίσκοπο.
Αγαπητή «Ε.Ω.», γράφω σε εσάς, γιατί εσείς ΜΟΝΟ – Μόνο Εσείς – δείξατε σωστό και συνεχές ενδιαφέρον για την υγεία του, μέχρι δακρύων. Οι λοιποί, πρόσφατα, για λόγους κυκλοφορίας των Εφημερίδων τους, έδωσαν αγαθές δημοσιεύσεις για τον Μακαριώτατο, ενώ μέχρι προ τινός, τον ειρωνεύονταν (ΒΗΜΑ) και τον απειλούσαν με ξύρισμα (Τριανταφυλλόπουλος – εκπομπή για Βαβύλη) και, πάντα, μπροστά η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».
Χωρίς, βέβαια, να εξαιρέσουμε και δικούς του, κοντινούς του Ανθρώπους, παντελονάδες και ρασοφόρους, οι οποίοι τον φόρτωσαν έγνοιες και έγνοιες φαρμακερές και τώρα φιγουράρουν δίπλα του, με κάθε επίσκεψη ηγετών του Τόπου, ως περικοκλάδες.
Και σωστά, κύριε Διευθυντά, επισημαίνετε την άψογη συμπεριφορά και τον αληθινό πόνο του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. ΘΩΜΑ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ.
Ο Μακαριώτατος, υπήρξε θύμα – το επαναλαμβάνω – ασαφούς και αφελούς παρακολουθήσεως της υγείας του, πριν περάσει την πόρτα του Αρεταίειου Νοσοκομείου, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άγιος του Λαού, ο Άγιος Νεκτάριος.
Ελπίζω στη δημοσίευση αυτής της επιστολής. Το όνομά μου θα το έχετε πολύ σύντομα. Δεν το δίδω σήμερα, γιατί αρκετά έχουν ακουσθεί και γραφεί για τους Ιατρούς.
Όπως υπήρξε και λίγο «αστείο», η άποψη του κ. Τάκη στο Μαϊάμι, ότι τα καρκινώματα ήταν μικρά και δεν φαίνονταν πριν να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της αντικαταστάσεως διά του ήπατος του δότη.
Σήμερα, κύριε Διευθυντά, όλα αυτά φαίνονται και πολυφαίνονται. Και Εκεί, υπήρξε μία σιγουριά αδικαιολόγητη. Λυπούμαι, αλλά αυτό είναι το συμπέρασμα πολλών επιστημόνων και δεν πρέπει να το κρύβουμε.
Κύριε Διευθυντά,
Δεν μεταχειρίσθηκα ιατρική γλώσσα, την οποία πολλοί ΔΕΝ θα μπορούσαν να καταλάβουν.
Η Ιατρική, σήμερα, προχωρά. Και τα σύνθετα, τα κάνει απλά. Αυτό προσπάθησα να δώσω με αυτή μου την Επιστολή.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Έλληνας Ιατρός».

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=322&Itemid=3

Advertisements

8 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Θεολόγος said, on 06/01/2008 at 11:26 πμ

  Αδελφέ Ορθόδοξε, δημοσιεύθησαν και στο press.gr κάποια άρθρα πως δήθεν ο Μακαριότατος επισκέπτετο σχετικό κέντρο με τον γέροντα Καλλίνικο του Πειραιώς στην Ελβετία, για κυταροθερπεία νεότητας, αλλά νομίζω πως τα δημοσιεύματα ήταν υποβολιμιαία. Έλεγαν για κύταρα εμβρύων προβάτων αλλά αυτές οι θεραπείες που γίνονται βασικά από ωραιομανείς γυναίκες που δεν δέχονται ότι γέρασαν, δεν προκαλούν υποχρεωτικώς καρκίνο. Δεν ξέρω τι να πω επ’αυτού. Καλό είναι να μην τα πιστεύουμε γιατί ίσως αμαρτάνουμε. Όλους στο τέλος θα μας κρίνει ο Θεός.

 2. Απλός Έλλην said, on 06/01/2008 at 11:42 πμ

  Κύριε που ονομάζετε τον εαυτόν σας Ορθόδοξο. Μην αναπαραγάγεται δημοσιεύματα που αν το καλοσκεφτείτε πλήτουν την Ορθοδοξία. Κακώς η «Ελεύθερη Ώρα» την οποία και εγώ διαβάζω που και που δημοσίευσε αυτό το γράμμα. Ο Θεός γνωρίζει τα άδηλα και τα κρύφια όλων μας. Μην δημοσιοποιείται προσωπικά δεδομένα. Ο καθένας σήμερα λέει το κοντό του και το μακρύ του. Φίλος με ειδοποίησε και μπήκα στον δικτιότοπον της Ελεφθεροτυπίας. Δημοσίευσε χτες άρθρο του πρώην Αρχιεπ.Αμερικής Σπιρίδωνος. Έβγαζε κακίες και έγραφε τα εξίς παρακάτω
  Θλιβερά φαινόμενα παιδεραστίας και ομοφυλοφιλίας κληρικών εκδηλώθηκαν έντονα κατά το 2007 στο χώρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τα επεισόδια αυτά, που αρχικά καταβλήθηκαν σύντονες προσπάθειες να υποβαθμισθούν, δημοσιοποίησε εκτενέστατα μερίδα του ομογενειακού τύπου προκαλώντας μεταξύ των πιστών πρωτοφανές κύμα αγανάκτησης κατά του κλήρου. Τα επεισόδια κρίνονται εξαιρετικά ανησυχητικά τη στιγμή που ο ελληνικός Τύπος αποκαλύπτει συχνά παρόμοια φαινόμενα εντός της Εκκλησίας της Ελλάδας.
  Είναι πράγματα αυτά να λέγονται; Μοναχοί μας βγάζουμε τα μάτια μας. Για τούτο σας παρακαλώ προσέχεται τι γράφεται. Συχνά κάνεται ζημιά χωρίς να το καταλαβαίνεται.

 3. sfrang said, on 06/01/2008 at 5:41 μμ

  Ρεσύ «απλέ Έλληνα», το ότι δεν ξέρεις ελληνικά και βγαίνεις να συμβουλέψεις και να κάνεις υποδείξεις, το παραβλέπω. Εσένα σε στενοχωρεί που «πλήτουν την Ορθοδοξία» και δεν σε στενοχωρεί καθόλου ότι οι παιδεραστές παπάδες κακοποίησαν μικρά παιδιά; Σκέφτηκες καθόλου τί θα κουβαλάνε στη ζωή τους αυτά τα παιδιά; Και το μόνο που σε κόβει είναι να «μην κάνουν ζημιά»; Σε ποιον θα κάνουν ζημιά, στα παιδιά και στους γονείς τους που θα έχουν ειδοποιηθεί ή στους παιδεραστές παπάδες που δεν θα βρίσκουν θύματα; Φοβάσαι να μην θιγεί το παπαδαριό; Να μην πέσουν οι εισπράξεις και φτωχύνουν οι κηφήνες; Δεν ντρέπεσαι να αυτοαποκαλείσαι Έλληνας; Αίσχος βρε…

 4. makis said, on 06/01/2008 at 6:25 μμ

  sfrang ζητάς γραμματική από της μαϊμούς τα οπίσθια; Σιγά τώρα. Αν είχε κάτι στο μυαλό και στην καρδιά του ο τυπάκος, θα έγραφε το όνομά του ή έστω το νικ ως blogger… Μάλλον παπάς είναι ο ίδιος και θίγεται το μαγαζί του με τις αποκαλύψεις που γίνονται.

 5. makis said, on 06/01/2008 at 6:36 μμ

  Όσον αφορά το ποστ του Ορθόδοξου, γεια σου μεγάλε, θα έλεγα ότι δεν φαίνεται απίθανη η είδηση για τη «θεραπεία» του Χριστόδουλου. Είναι γεγονός ότι πολλοί 50άρηδες και 60άρηδες πανικοβάλλονται όταν διαπιστώσουν ότι πέρασαν οι «μικρές ηλικίες» και δεν πρόλαβαν να «ζήσουν»… Συνήθως το χρήμα και η δόξα έρχονται σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν «θέλει αλλά δεν μπορεί», ενώ σε μικρές ηλικίες «που θέλει το κοπέλι», δεν υπάρχουν χρήμα και χρόνος.

  Και οι κυτταρικές θεραπείες δεν αναφέρονται μόνο σε φυσική ομορφιά του προσώπου, σχετίζονται με γενικότερη αναζωογόνηση του σώματος και του μυαλού. Πάντως ο αρχιεπίσκοπος έχει καρκίνο στο ήπαρ που προέκυψε πάνω σε κίρρωση, ως συνέπεια χρόνιας ηπατίτιδας Γ’. και είναι γνωστά τα αίτια της ηπατίτιδας αυτού του τύπου…

  Οπότε ερχόμαστε σ’ αυτά που έγραψε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, για τα οποία λέει ο απλούστατος Έλληνας να μην συζητούνται γιατί θίγεται η Ορθοδοξία. Να φτιάξουμε ένα μπλογκ με κυριελέησον και λιβάνια, αντί να γράφουμε!

 6. Μιλτος said, on 07/01/2008 at 8:35 πμ

  Kαλύτερα να περνάνε στα κρυφά ετσι?
  Να καλοπερνάνε κάνοντας ότι ζημιά μπορούν (ειδικά στους νέους) και να τους κάνουμε αγίους!!!!!
  Μπράβο!!
  αυτό είναι ελληνικό σθένος!!

 7. micromouse said, on 07/01/2008 at 3:13 μμ

  Όλο αριστερές και κεντρώες εφημερίδες (Ελεύθερη Ώρα, ESPRESSO) διαβάζεις φίλε μου !!! διάβασε και καμιά ακροδεξιά πχ Χρυσή Αυγή, Στόχο κλπ Χα! Χα! Χι!

 8. micromouse said, on 07/01/2008 at 3:18 μμ

  Γιατράρα μου εσύ μου φαίνεται εζήλωσες την δόξα των Ράπτη, Λυγιδάκη κλπ .Βουρ λοιπόν
  Τουλάχιστον εσύ τα λες ανώνυμα κάτι είναι κι αυτό


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: