ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά

Posted in Uncategorized by or2554 on 12/10/2007

Και το είχα ξεχάσει…

Από το πρωί της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος βρίσκεται προς ευλογία των πιστών χριστιανών…Ξέρετε, η εκκλησιαστική μας ιστορία έχει δείξει πόσο σεβασμό δείχνουμε εμείς οι χριστιανοί στα λείψανα των αγίων μας…
Και μην ξεχάσετε να πάτε στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς την Κυριακή 14 Οκτωβρίου όπου θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ναό, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Η χείρα του Αγίου είναι ειδικά αεροστεγώς σφραγισμένη από επαγγελματίες ώστε να μπορούν άφοβα να φιλούν το κουβούκλιο οι ευλαβείς χωρίς τον φόβο της μολύνσεως. Επομένως μπορείτε να πάτε άφοβα, μην ακούτε κανέναν.

Πηγή ‘ecclesia.gr

Advertisements

13 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Γιατί την έκοψε;
  Εψήφισε ΠΑΣΟΚ;

 2. pølsemannen said, on 12/10/2007 at 3:24 μμ

  Από τους σαλιάρηδες που θα ασπάζονται το +Κουβούκλιον+ ποίος θα προστατεύσει τους πιστούς;
  A;

  Έχει ληφθεί διοικητική μέριμνα όπως λένε και εις το φιλόχριστο ημών στράτευμα;

 3. Pan said, on 12/10/2007 at 6:32 μμ

  Και να καταθέτουν τον «οβολό» τους βεβαίως βεβαίως.

 4. Ηγούμενος Πισωγλέντιος said, on 12/10/2007 at 7:24 μμ

  Ας σπεύσουν να μεταφέρουν την αγία χείρα εις Μαϊάμιον τάχιστα. Ιδού η Σωτηρία δια τον Μακαριώτατον. Ο άγιος Σπυρίδων θα τον θεραπεύσει. Αμήν.

 5. Σκορπιός said, on 13/10/2007 at 8:26 πμ

  Βρε καλώς τον, καιρό είχες να γράψεις κάτι και ανησυχήσαμε. Καλά γενιοτραβήγματα δια την διαδοχήν

 6. Σκορπιός said, on 13/10/2007 at 8:29 πμ

  Θα φοράει μποτάκια ο Άγιος Πειραιώς

 7. xxxstory said, on 13/10/2007 at 9:07 πμ

  Κάτι από ειδωλολατρεία δε θυμίζει η όλα φάση;

 8. Ισαπόστολος Βιλνταντένιος said, on 13/10/2007 at 11:35 πμ

  Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί,

  Παρατηρών πως το ιερόν λείψανον της δεξιάς του Αγίου Σπυρίδωνος εγίνηκε αντικείμενου χλευασμού από των Αντιχρίστων, δέον όπως εξηγήσω το βίον του Αγίαυ, όστις παρέχει όλας τας επεξηγήσεις.

  Αναχωρητής ων, Ο Άγιος Σπυρίδων διήγε βίον σκληρόν και ασκητικόν. Ακόμα και στην έρημον όμως , όπου οι ανθρώπινοι πειρασμοί εκλείπουν, ο Βεελζεβούλης δύναται πράξειν κατά βούλησην. Υπενθυμίζω δε δι υμάς ότι μέχρι και ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός εδέχτει την επίσκεψη του Τρισκατάρατου εις την έρημον.

  Ενεδύθη ο Οξαποδώς την μορφήν ενός βιβλίου, φέρων αναπαραστάσεις σεξουαλικάς και διαστροφικάς και εκρύφθην εις το αποχωρητήριο του Αγίου. Επισκεφθείσας δε αυτός το «μέρος» ίνα ποιήσει την ανάγκην του, ανακάλυψε το βιβλίο και ο πειρασμός μπήλε μέσα του. Μη έχων γυναίκα, άντρα, ή άλλο ζωντανό γύρω του, εκινδύσευσε να υποπέσει εις το θανάσιμον αμάρτημα του αυνανισμού. Ατυχώς, ο Άγιος δε διέθετε σκοινί πλησίον του, ίνα δέσει τα χέρια του οπίσον του. Όντως λοιπόν μισερός εκ της αριστερής του εκ γεννετής, απεφάσισεν να κόψειν την δεξιάν του, όπερ και έπραξε.

  Έντρομος ο Σατανάς απεχώρησε, αφήνων τον Άγιο Σπυρίδωνα εις τας θεάρεστας ενασχολήσεις του. Όταν μετά από χρόνια, ο Άγιος, διάγων εν τω μεταξύ βίον άμεμπτον και υποδειγματικότατον, ανελήφθη εις τους ουρανούς (έλιωσεν εκ της αγαμίας λένε οι άπιστοι), απέμεινεν το λείψανο της δεξιάς του, ως απόδειξην μέγιστη της πίστης του.

  Όπερ λοιπόν, προσκυνήσατε άφοβα την δεξιά του Αγίου.

 9. akamas said, on 13/10/2007 at 11:38 πμ

  Αυτό δεν είναι προσκύνηση στα είδωλα; Ή μήπως είναι νεκροφιλία;

 10. ο Αναμοχλευτής said, on 13/10/2007 at 2:36 μμ

  Απασχολούσε για χρόνια το χριστεπώνυμον πλήρωμα το ζήτημα να μάθουμε που πάει τις νύχτες και λυώνει τα παπουτσάκια του στις πορείες ο θαυματουργός άγιος. Ως γνωστόν είναι ο προστάτης των πεζοπόρων καθώς και των πορειομανών προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, γι αυτό και η εκκλησία κοντά στο Στάδιο απ’ όπου περνούν οι πορείες είναι αφιερωμένη στο σεπτό του όνομα.

  Τώρα όμως εγεννήθη κι ο ακόλουθος προβληματισμός: Μήπως τις νύχτες περπατεί ψάχνοντας να βρη ποιοί ανόσιοι του κλέψαν το χέρι και το εκθέτουν για κονομισιές;

  ___________
  Ε ρε, τι έχει να γίνη όταν τους βρη.
  «Η νύχτα των νεκροζώντανων» και βάλε…

 11. silia said, on 13/10/2007 at 2:40 μμ

  Καλά βρε Ισαπόστολε Βιλντα…τέτοιε …. Τι είναι αυτά που λεγεις ;
  Τι δηλαδή για παράδειγμα προς μίμηση μας τον φέρνεις τον Άγιο ; Αν είναι ετσι , θα γεμίσει ο κόσμος , … κομμένα χέρια .Ούτε σαρανταχερούσες (κατα το σαρανταποδαρούσες) να είμαστε δεν θα μας …. έμενε χέρι για να …. ξύσουμε την κουρούπα μας . Έλεος πια ….
  Μάλιστα καλέ μου …. ΚΑΙ για άντρες ΚΑΙ για γυναίκες μιλώ …. για να προλάβω την ερώτηση σου ….

 12. Αγαπητή εν Χριστώ Αδερφή silia,

  Οι Άγιοι της Εκκλησίας ημών αποτελούσιν φωτεινούς σηματοδότες εις τον δρόμον μας δια τον παράδεισον, ουχί όμως και παραδείγματα προς μίμησην. Θα χρησιμοποιήσω μιαν παραβολήν, ακολουθών το παράδειγμα του Κυρίου. Αναλογίσου τον Άγιο ως έναν φάρο, όστις φέρνει τα πλοιάρια ασφαλώς εις το λιμάνιο και αποτρέπων αυτά ινά προσκόσουσιν εις τους αιχμηρούς και θανατηφόρους βράχους της αμαρτίας.

  Εις το σημείο αυτόν, ενθυμίσου τους βίους των πλείστων αναχωρητών Αγίων. Απέχοντες εκ του ύδατος, δεν επιθυμούσαν την απαξίωσην του σώματος, η οποία είναι η επιθυμία του Σατανά, αλλά απετέλεσαν σημεία αναφοράς δια τους συγχρονούς του, έστω και δια της μυρωδίας των. Όπως ανέφερεν και ο θεολόγος Αβδουήλ Αλχαζρέντιος «εκ της οσμής θα τους αναγνωρίσετε».

  Όπερ λοιπόν, ο βίος του Αγίου Σπυρίδωνος δε διδάσκει τον ακρωτηριασμόν, αλλά προειδοποιεί ημάς τους ανάξιους δια τους κινδύνους του αυνανισμού και των εωσφορικών «πορνοπεριοδικών», γενικότερα δε περί των πονηρών φωτογραφιών και αναπαραστάσεων. Υπενθυμίζω δε ότι μέχρι και ο αμέμπτου ηθικής αδελφός όστις μας φιλοξενεί, εμπήκε εις πειρασμόν από φωτογραφίες.

  Τέλος, να σου υπενθυμίσω τον βίο του λιγότερο γνωστού αγίου Γκόρο, του επονομαζόμενου Τετράχειρου, όστις ουδέποτε έκοψε κάποια από τις θρυλούμενες τέσσερις παλάμες του.

 13. αντιτρολ said, on 23/10/2007 at 8:07 μμ

  Αλητες!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: