ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Ένας αληθινά Χριστιανός ανάμεσά μας

Posted in διδαχές by or2554 on 26/09/2007

Νομίζω ότι ανάμεσά μας υπάρχει ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος και είναι καιρός να γνωρίσουμε εκείνον και την σοφία των λόγων του. Πρόκειται για τον knighttemplargr ο οποίος ομολογώ ότι με έκανε να αναγνωρίσω την ματαιοδοξία της ταπεινότητός μου. Τον Ευχαριστώ. Σε ανταπόδοση σας προτρέπω να διαβάσετε ένα απόσπασμα από ένα βαθυστόχαστο άρθρο του με τίτλο «Ο πνευματικός πόλεμος». Αδελφέ εν Χριστώ, Χαίρε!

[…]Όπως καταλαβαίνετε, το σύμπαν μας είναι ένα πνευματικό πεδίο μάχης. Απο τη μία μεριά ο Θεός και Δημιουργός μας, απο την άλλη ο αποστάτης. Και οι δύο θέλουν να κερδίσουν ψυχές με το μέρος τους. Ο Θεός αν και του ανήκουν όλες οι ψυχές, δε τις θέλει με το ζόρυ κοντά Του, αλλά σέβεται την ελευθερία που ο Ίδιος έδωσε στα πλάσματά Του. Ο Σατανάς, γνωρίζοντας πως κανένας σωστά πληροφορημένος άνθρωπος δε πρόκειται να πάει με τη θέλησή του με το μέρος του(εκτός απο τους δικούς του γιούς αλλά η κουβέντα θα πάει αλλού, άλλη φορά θα γράψω σχετικά), ποντάρει στο ψέμα, στη πονηριά, και στην απάτη. Διαστρέφει την αλήθεια, και σκεπάζει με ένα πέπλο σκοταδιού τα πάντα, προσπαθώντας να κρύψει αυτή την αλήθεια, για τη πνευματική πλευρά του κόσμου. Κάνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο.
Τι είναι όμως αμαρτία, και γιατί μας διώχνει μακρυά απο το Θεό; Ο Θεός, έφτιαξε με μια νομοτέλεια το κόσμο, και σε όλα έδωσε ένα σκοπό, σύμφωνα με το σχέδιό Του. όταν κάποιος παραβιάζει κάποιον νόμο ή κανόνα του Θεού, έρχεται σε κόντρα μαζί Του, με συνέπεια να απομακρύνεται. Πριν οι πρωτόπλαστοι παραβιάσουν το Νόμο του Θεού, ήταν σε άμεση επαφή μαζί Του. Όμως όταν το έκαναν, ήρθαν σε πρώτη ρήξη, στη συνέχεια όταν το κατάλαβαν, φοβήθηκαν, και έτρεξαν να κρυφτούν. Στη συνέχεια ο φόβος τους έκανε να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο, να αμαρτάνουν περισσότερο, και έγινε μύλος η κατάσταση. Ο Σατανάς πλέον απο τη στιγμή που απομακρύνθηκαν απο το Θεό, μπορούσε να τους οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη πτώση, εξαπατώντας τους.
Αμαρτία είναι λοιπόν, οτιδήποτε πάει κόντρα σε αυτά που θέλει ο Θεός, και δεν υπακούει στους κανόνες της Δημιουργίας. Ο Θεός έδωσε το Μωσαϊκό Νόμο στην αρχή για να δείξει πως πρέπει οι άνθρωποι κανονικά να φέρονται, και στη συνέχεια έφερε το Χριστό στη Γη, για να διδάξει το δρόμο προς το Θεό. Ο Σατανάς όμως δεν είπε τη τελευταία του κουβέντα. Τι έτσι εύκολα θα αφήσει τους ανθρώπους να του ξεφύγουν;
Ποιά είναι τα κόλπα του όμως; Το πρώτο πρώτο κόλπο του, ειδικά σήμερα, είναι να πείθει πως δεν υπάρχει. Όταν δεν πιστεύεις στην ύπαρξή του, δε φυλάγεσαι κιόλας. Τι καλύτερο; Έτσι μπορεί να σου επιβάλει τι να κάνεις, κι εσύ ως καλός δούλος της αμαρτίας δε πρόκειται να του φέρεις αντίρρηση. Ακόμα και Χριστιανοί πέφτουν σε αυτή τη πλάνη. Είναι λάθος, υπάρχει και είναι ό,τι πιο επικίνδυνο κυκλοφορεί εκεί έξω…
Το δεύτερο κόλπο του, είναι να αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού. Σου λέει, “δεν υπάρχει Θεός, αν υπήρχε δε θα υπήρχε πείνα, δίψα, πόνος, θάνατος. Αν υπήρχε, θα μου έβαζε μερικά δισεκατομμύρια στη τράπεζα, αν υπήρχε, θα μου έκανε τα χατήρια, αν υπήρχε, θα μου εμφανιζόταν να Τον δω”. “Ξεχνάει” να σου πει όμως, πως για όλα τα κακά ευθύνεται αυτός αλλά και οι πρόγονοί μας. Ξεχνάει να σου πει πως αν ο Θεός δε σου κάνει τα χατήρια δε τα κάνει απο τη μία για να σε προστατέψει, αφού τα χατήρια τα θες για να αμαρτήσεις, απο την άλλη επειδή αν σου δώσει εσένα θα αδικήσει άλλους. “Ξεχνάει” να σου πει πως δε σου εμφανίζεται για να μη σε αναγκάσει να πιστέψεις, πρέπει πρώτα να πιστέψεις με όλη σου τη δύναμη και μετά θα σου εμφανιστεί.
Σου λέει πως δεν έχουμε αποδείξεις για την ύπαρξή Του. Κι εγώ σου λέω, πιάσε ένα μαχαίρι. Ένα απλό μαχαίρι. Αν το έβρισκες έξω στην εξοχή, τι θα έλεγες, είναι κατασκεύασμα ανθρώπου ή έγινε μόνο του απο τη φύση, μέσω κάποιας διαδικασίας εξέλιξης; Φυσικά το πρώτο. Γιατί τότε υποκρίνεσαι; Αν για ένα απλό μαχαίρι υπάρχει δημιουργός, είναι δυνατόν όλο το σύμπαν, με το μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο, που μόνο το ένα σου δάκτυλο έχει τρομερή πολυπλοκότητα απο κύτταρα, άτομα και μόρια, να έγιναν όλα αυτά στη τύχη απο μόνα τους; Η μεγαλύτερη απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού, είναι Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
[…]

Αγαπητέ knighttemplar σε ευχαριστούμε!

Advertisements

4 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Κίνηση Απόκρουσης Υλιστικού Λόγου και Ιδεολογίας said, on 26/09/2007 at 7:45 πμ

  Έξοχε και χριστοήθη ιστολόγε, είθε η ευλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να συνοδεύει στο δύσκολό έργο σας και υμάς και τον αξιότιμο Knight Templar. Είθε να εξορκίσετε τα άθεα, υλιστικά ιστολόγια και η άθεη αυτών μπλογκόσφαιρα να μετατραπεί εις Αγίαν ΕΛληνικήν Ευλογόσφαιραν, σκορπίζουσα ευλογίας και ανάψυξιν πνευματικήν είς τους περιπλανωμένους τας ανύδρους ερήμους του υλισμού, του πανσεξουαλισμού και της απιστίας.
  Σας παρακαλούμε γονυπετείς όπως ενισχύσετε, με δημοσιεύσεις σας τον αγώνα μας ενάντια στον άθεο Δαρβινισμό των εκτρωματικών, το ψέμα της προέλευσης του ανθρώπου απο τον πίθηκο και τους παραλογισμούς της εξελικτικής θεωρίας και της εκ του μηδενός δημιουργίας, οίτινες εξακολουθούν να παρεκτρέπουν τους πιστούς και φιλομαθείς Χριστιανούς εις τας σκοτεινάς ατραπούς της αθεϊας, του υλισμού και του Σατανισμού.

 2. […] ο Θέμης άρτι αφιχθείς από την υπερδύναμη, ο σεβαστός ορθόδοξος, η ψιλικατζού με τα τσιγάρα της, ο φιλελεύθερος […]

 3. akamas said, on 26/09/2007 at 10:42 μμ

  Να μιλήσουμε και λίγο για τους 12 Έλληνες θεούς του Ολύμπου; Αρκετά τα παραμυθάκια με αυτόν τον Εβραίο

 4. harisheiz said, on 30/09/2007 at 10:37 μμ

  Αυτός ο δούλος του θεού σε λέει troll από σήμερα μετά την νεκρανάσταση του blog σου…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: