ο Χριστιανός Ορθόδοξος

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Posted in διδαχές by or2554 on 25/09/2007

Είμαστε στην Ευρώπη, αγαπητοί, και δυστυχώς θα αναγκαστούμε να δεχθούμε ένα Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, με Ευρωπαϊκούς νόμους και πολλές κακές και καλές συνήθειες. Η Ελλάδα όμως έχει ένα προνόμιο που είναι αναλλοίωτο καθαρό χρυσάφι που ποτέ δε χάνει την αξία του, διότι το έχει δεχθεί όλος ο κόσμος και το έχει απόλυτη ανάγκη. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο, η Διαθήκη του Χριστού, που διαβάζεται από όλο τον κόσμο και το ακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Advertisements

12 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. knighttemplargr said, on 25/09/2007 at 6:44 μμ

  Μου φαίνεται πως πάλι κάνεις μεγάλα ατοπήματα και πέφτεις σε αντιφάσεις.

  Λες για έναν Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και σκέψης, που είναι αντιχριστιανικός(σε αρκετά σημεία), και σωστά λες(αν και δεν είναι ευρωπαϊκός αλλά αμερικάνικος). Όμως μετά λες πως το Ευαγγέλιο διαβάζεται από όλο το κόσμο, και το ακολουθούν δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αφού το ακολουθούν δισεκατομμύρια, πως απέκτησε τέτοια επιρροή ο Αμερικανο-Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής; Γιατί ή το Ευαγγέλιο θα ακολουθούν, ή τον άλλο τρόπο ζωής. Άρα μου φαίνεται δε ξέρεις τι λες.

  Επίσης το Ευαγγέλιο είναι η Δόξα του Χριστού, όχι της Ελλάδος. Δεν είναι μόνο για εμάς το Ευαγγέλιο.

  Αν και χριστιανός, βλέπω πολλά ατοπήματα σε όσα λες. Πρόσεξε γιατί όταν επιλέγεις να μιλάς για τον Χριστό, έχεις ευθύνη. Προσπάθησε να είσαι πιο σοβαρός σε όσα λες, για να μη δίνεις την εντύπωση πως οι Χριστιανοί είναι ανόητοι. Εκτός αν αυτό είναι ο σκοπός σου.

  Επίσης, ξεκόλλα από το να υποστηρίζεις Ιεράρχες, αυτοί οι περισσότεροι έχουν ξεπουληθεί στο διάβολο, εδώ και καιρό. Δική τους ευθύνη είναι που η κοινωνία έχει φύγει απο την Εκκλησία.

 2. Πατήρ Ευπράξιος said, on 25/09/2007 at 7:09 μμ

  Το Ευαγγέλιο γράφτηκε στα ελληνικά στη γλώσσα των αγγέλων. Απευθύνεται πρώτα στο περιούσιο ελληνικό έθνος και ύστερα στους υπόλοιπους κατώτερους λαούς. Το ελληνικό έθνος θα μεγαλουργήσει χάρις στο Ευαγγέλιο. Η Εκκλησία του Χριστού είναι η Ελληνική Ορθόδοξη και όχι η ρωμαϊκή δυτική αιρετική.

 3. knighttemplargr said, on 25/09/2007 at 7:14 μμ

  «Πατήρ Ευπράξιε» κόψε το δούλεμα. Αιρετικός είναι όποιος δεν έχει διαβάσει τις Γραφές και πετάει κοτσάνες δεξιά κι αριστερά. Στις Γραφές αναφέρεται ρητά πως ο Θεός δε κρίνει τον άνθρωπο ανάλογα με την καταγωγή του. Όλοι οι άνθρωποι μπροστά στο Θεό είναι ίσοι. Εσύ προφανώς είσαι βλάσφημος και θες να ειρωνευτείς. Ή ακόμα χειρότερα είσαι «Χριστιανός» αλλά δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει να είσαι Χριστιανός, και τι διδάσκει ή Γραφή…

 4. Σταυροφορος ο αιμοσταγης said, on 25/09/2007 at 10:02 μμ

  knighttemplargr μιλάτε πολύ σωστά και τα σχόλια σας είναι εύστοχα…

  Θα ήθελα να ακούω και την δική σας άποψη καθ φορά που ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ κρίνει κάποιον, κάτι ή μια κατάσταση.

  Ευχαριστώ

 5. pater paisios said, on 25/09/2007 at 10:05 μμ

  Είναι λάθος να κατακρίνουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Η Ευρώπη ανάδειξε πολλές χριστιανικές αξίες, ειδικά αυτή της ιερής εξέτασης. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από την μυρωδιά της καμένης σάρκας των αιρετικών. Εμείς στο δικό μας θεό δεν θυσιάζαμε ζώα αλλά ανθρώπους.

  Δυστυχώς εμείς στην ανατολή τους δικούς μας αιρετικούς τους κάψαμε νωρίς και οι νεώτερες γενιές δεν είχαν την τύχη τέτοιων θεαμάτων. Στο ένδοξο και ελληνικό Βυζάντιον οι διασκεδάσεις μας περιορίστηκαν σε ανασκολπισμούς, βγάλσιμο οφθαλμών, κοψίματα αυτιών και μυτών. Κάτι είναι και αυτό.

  Αμήν

 6. knighttemplargr said, on 25/09/2007 at 10:26 μμ

  Εσύ που προσβάλλεις τον Πάτερ Παΐσιο, αγνοείς παντελώς την ιστορία του Έθνους μας. Αλλά ποιός έχασε το μυαλό και τη παιδεία του για να τη βρείτε εσείς, ψευτοκουλτουριαραίοι…

 7. Ιεροεξεταστής said, on 25/09/2007 at 10:34 μμ

  Πάτερ Παϊσιε έχει και η Ορθοδοξία μας τους ιεροεξεταστές της, μην την αδικείς. Ο αρχηγός των Βογόμιλων γιατρός Βασίλειος κάηκε επί Αλεξίου Κομνηνού στον Ιππόδρομο. Η μυρωδιά της καμμένης αιρετικής σάρκας του υψώθηκε μέχρι τον ουρανό και έδωσε μεγάλη ηδονή στον ορθόδοξο Θεό. Όσοι θέλετε να φτιαχτείτε με την περιγραφή υπάρχει στην Αλεξιάδα της Άννας Κομνηνής.
  ΥΓ
  Προσεύχεστε αδελφοί για τον Μακαριώτατο.

 8. Μοναχή Σαπφώ της Μυτιλήνης said, on 25/09/2007 at 10:43 μμ

  Αδελφοί ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όσους πιστεύουν πως Ελλάς=Ορθοδοξία. Θυμάμαι τον αρχιεπίσκοπο, ο Θεός να μου κόβει δευτερόλεπτα και να του χαρίζει χρόνια, με το πολυέστερ λάβαρο της Αγιαλαύρας, όμορφος ως Άγγελος Κυρίου να κραυγάζει πως Ελλάς=Ορθοδοξία. Ωραίοι καιροί, ανεπανάληπτοι που έρχονται πάλι.

 9. jim_hellas said, on 25/09/2007 at 11:19 μμ

  «Η Ελλάδα όμως έχει ένα προνόμιο που είναι αναλλοίωτο καθαρό χρυσάφι που ποτέ δε χάνει την αξία του, διότι το έχει δεχθεί όλος ο κόσμος και το έχει απόλυτη ανάγκη.»

  ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ 😉

 10. pater paisios said, on 26/09/2007 at 12:07 πμ

  Αγαπητέ Ιεροεξεταστά αγνοούσα τους θησαυρούς του ένδοξου Βυζαντίου μας. Ομολογώ ότι αναβαθμίστηκε στα μάτια μου. Πάντα ζήλευα τους καθολικούς ιεροεξεταστές και ένοιωθα μειονεκτικά με την εθνική μας ανεπάρκεια.

  Και εσύ κριστεμπλαρ μην με προσβάλλεις, αγνοείς ότι είμαι άγιος (και αν δεν είμαι θα γίνω γρήγορα) και θα σε αφορίσω. Και αν σε αφορίσει άγιος σαν και εμένα μαύρο φίδι που σε έφαγε.

 11. knighttemplargr said, on 26/09/2007 at 5:31 πμ

  Λες και γνωρίζετε για την Ιερά Εξέταση… Μακάρι να γνωρίζατε την πραγματική ιστορία, μπορεί και να μετανιώνατε για όσα λέτε. Προτιμάτε να μένετε με τη καραμέλα που πιπιλάτε. Ας είναι. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τιμωρηθεί για αυτό.

  Και πάψε επιτέλους να προσβάλλεις έναν Άγιο και ήρωα πολέμου, που τον σέβονταν ένα σωρό επώνυμοι άνθρωποι. Εσύ προφανώς είσαι ένας πιτσιρικάς που δεν έχεις πετύχει τίποτα στη ζωή σου, έτσι προτιμάς να μειώνεις άλλους για να αισθάνεσαι καλά.

 12. akamas said, on 26/09/2007 at 2:28 μμ

  Η πραγματική ιστορία είναι ότι όταν η χώρα μας ήταν υποδουλωμένη στους Βυζαντινούς η λέξη Έλλην αποτελούσε ύβρι ηλίθια απόβλητα των Εβραίων που είσαστε εσείς σε θέση να μιλήσετε για Ελλάδα, Εβραικά γουρούνια.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: