ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Στα βιβλία ιστορίας πρέπει να έχει λόγο η Εκκλησία

Posted in κοινωνία by or2554 on 20/09/2007

Δεν μπορεί αγαπητοί πατριώτες να γράφουν βιβλία χωρίς τη συμμετοχή αυτών που υπέφεραν τα μέγιστα και προσέφεραν το αίμα τους. Αυτοί είναι οι άγιοι ιερείς της εκκλησίας μας. Αυτοί δημιούργησαν το κρυφότατο σχολείο, αυτοί στάθηκαν δίπλα στον αγωνιζόμενο επαναστατημένο λαό. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τι είναι το καλύτερο για το μέλλον του Ορθόδοξου Ελληνισμού

Σήμερα ο Αγιότατος Άνθιμος είπε κατά λέξη απαντώντας στη Νεοταξική Κουλτουριάρα Ρεπούση: «Η Επιστημονική Ιστορία είναι στις καρδιές των Ελλήνων»…

Έτσι ακριβώς. Έτσι αποστομώνονται.

Μην ξεχάσουμε να τονίσουμε επίσης την απουσία αντιπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων στο γράψιμο του βιβλίου Ιστορίας… Και αναρωτιέμαι. Πως δεν το επεσήμανε κανείς; Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν πρωτεύοντα λόγο, αυτοί είναι που μας υπερασπίζονται!

Καλα όλοι οι «άλλοι», οι γονείς όμως δεν τα βλέπουν αυτά; Τι δουλειά έχουν οι κατευθυνόμενοι Ιστορικοί. Οι Ιστορικοί καταγράφουν και μελετούν, δεν μπορεί να έχουν γνώμη για το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας!

Έλεος

Advertisements

17 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Θελξινόη δούλη Κυρίου said, on 20/09/2007 at 10:41 μμ

  Αδελφοί σας συγχαίρω για τον υπέροχον ιστότοπόν σας. Πρόσχωμεν. Ορθώς, ορθώτατα επισημαίνετε πως η Εκκλησία και ο Στρατός δικαιούνται να μετέχουν εις την συγγραφήν των επίσημων ιστορικών βιβλίων. Θα προσέθετα και την Αστυνομίαν μας διότι έχει και αύτη λόγον εις την ορθοτόμησιν της αληθείας. Υπενθυμίζω το έπος του Συντάγματος Μακρυγιάννη. Ζήτω η Ελλάς. Ζήτω η Ορθοδοξία. Θάνατος εις τους αιρετικούς.

 2. akamas said, on 20/09/2007 at 11:25 μμ

  Εγώ θα προσέθετα θάνατος στους δούλους. Γουρούνια χριστιανοί θέλετε να καταντήσετε την Ελλάδα μας υποχείριο των Εβραίων και των Σιωνιστώνκαι τολμάτε να λέτε ότι στα βιβλία μας θα πρέπει να έχουν λόγο οι προσκυνημένοι. Κάποιος παπάς σας που τολμά να ισχυρίζεται ότι είναι καθηγητής στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι είναι προτιμότερη η σκλαβιά στους Τούρκους από την ελευθερία μας. Αυτό θα γραφεί στο βιβλίο της ιστορίας;

 3. ερινύα said, on 22/09/2007 at 11:11 μμ

  Είστε αδιόρθωτοι και με το δίκιο σας, δεν σας αδικώ, τόσους αιώνες είστε θρονιασμένοι (η φατρία του χριστιανικού ιερατείου και οι παρακαθήμενοι) και απολαμβάνετε την εξουσία σας επί του «ποιμνίου». Θέλετε να συνεχίσετε επ’ αόριστον την επιβολή της εξουσίας σας στους νέους Έλληνες, γιατί πώς αλλιώς θα έχετε πρόβατα να αρμέγετε;

  Κι εμείς όμως είμαστε αδιόρθωτοι. Δεν θέλουμε ποιμένες γιατί δεν είμαστε πρόβατα. Επιτέλους τα παραμύθια σας πρέπει να πάψουν να διδάσκονται στα παιδιά των Ελλήνων. Επιτέλους πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον πραγματικό ρόλο του χριστιανισμού στην πορεία των Ελλήνων.

  Όπως είπε κάποτε ένας φιλόσοφος, που διοίκησε την ρωμαϊκή αυτοκρατορία για δυο χρόνια:

  Καλώς έχει μου φαίνεται να εκθέσω σε όλους τους ανθρώπους τις αιτίες, από τις οποίες πείστηκα οτι η σκευωρία των Γαλιλαίων είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, που δημιουργήθηκε από κακουργία. Δεν έχει τίποτα θεϊκό, χρησιμοποιώντας όμως εκείνο το κομάτι της ανθρώπινης ψυχής που είναι παιδαριώδες, ανόητο και αγαπάει τα παραμύθια, μετέτρεψε την τερατολογία σε «πίστη αληθείας».

  Ξέρετε εσείς ποιός είναι και τον μισείτε θανάσιμα, αλλά αρκείστε να τον δυσφημίζετε ως «παραβάτη» και «αποστάτη». Κρίμα που δεν έζησε, να κυβερνήσει καμιά εικοσαετία. Σήμερα ίσως δεν θα είχατε αυτό το πνευματικό χάλι και τα πράγματα πιθανώς θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, προς όφελος όλης της ανθρωπότητας.

 4. foufoutos said, on 23/09/2007 at 6:53 πμ

  Θελξινόη δούλη, παρέλειψες την σεβαστήν Χωροφυλακήν, παραλλήλως προς την Αστυνομίαν, αλλά και το Λιμενικόν Σώμα, θεσμοί οι οποίοι έχουσι προσφέρει τα μέγιστα εις την ημετέρα πατρίδαν και δια την ημετέραν (του παπαδαριού, ντε) μακροημέρευσιν άνευ εργασίας, ξυλοφορτώνοντας αριστερούς, άθεους και μΠαοκτσήδες, εις την επαρχίαν του αγιωτάτου Άνθιμου…

 5. laloykos said, on 23/09/2007 at 1:43 μμ

  Και η άρτι επανασυσταθείσα αγροφυλακή να έχει λόγο! Και το σώμα Ελλήνων προσκόπων! Και η θεία μου η Χαρούλα!

 6. doukas said, on 23/09/2007 at 2:40 μμ

  Όχι απλά πρέπει νάχει λόγο στα βιβλία η εκκλησία, πρέπει ακόμα να τα συγγράφουν σεβάσμιοι πατέρες, πρέπει να εκτυπώνονται σε εκκλησιαστικά τυπογραφεία, πρέπει να τα διδάσκουν απόφοιτοι εκκλησιαστικών σχολών που έχουν πάρει βεβείωση ήθους και σκέρτσων από τον μητροπολίτη.

  Κι επειδή ο Γιωργάκης λέει, ως αριστερός που είναι, ότι η εκκλησία και το κράτος πρέπει να έχουν «διακριτούς ρόλους», το κράτος θα αναλάβει να πληρώνει, χωρίς να μπερδύεται με τα παραπάνω. Τέλεια διακριτότητα. Και πού είστε, όλοι 2 φορές την εβδομάδα ενώπιον του εφημερίου για εξομολόγηση… Σκύψον αμαρτωλή, που λέει και ο ποιητής!

 7. foufoutos said, on 23/09/2007 at 2:44 μμ

  laloykos έχεις απόλυτα δίκιο ως προς την Αγροφυλακήν, αλλά για τη θεία σου τη Χαρούλα θα είχα αντιρρήσεις, εκτός αν εγγυάσαι εσύ τη χριστομάθειά της και την άμεμπτον ηθικήν της. Γιατί, αν αφήσουμε τις γυναίκες να ασχολούνται με τα εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα του λαού και της χώρας, θα έρθει κι αυτή η Ρούλα που βγάζει φωτογραφίες με άγιους μοναχούς για να τους εκμαυλίσει και θα ζητάει ρόλο και αρμοδιότητα στη συγγραφή των βιβλίων. Δεν είναι δυνατόν!

 8. laloykos said, on 23/09/2007 at 2:53 μμ

  ‘…αλλά για τη θεία σου τη Χαρούλα θα είχα αντιρρήσεις, εκτός αν εγγυάσαι εσύ τη χριστομάθειά της και την άμεμπτον ηθικήν της.»

  Ω αγαπητότατε εν Χριστώ αδελφέ! Η τοίχοι της οικίας της θείας μου της Χαρούλας είναι πλήρως καλυμμένοι από σταυρούς, εικόνες αγίων, κουρδιστές παναγίτσες, και παρόμοια αξεσουάρ! Αποκλείεται να αντιληφθείς το χρώματων τοίχων επειδή απλούστατα δε φαίνεται πλέον! Ως προς τα ακαδημαϊκά της προσόντα, σε πληροφορώ ότι ο παπάς της ενορίας της την κατονόμασε «καθηγήτρια της ηθικής χριστιανικής παρά τω Χριστώ ζωής»!!! Επομένως, ουδεμία χρεία άλλης απόδειξης έχομεν δια την τοποθέτησίν της εις τας επιστημονικάς ομάδας οίτιναι συγγράφωσι τα σχολικά βιβλία.

  Ελπίζω να απήντησα λίαν ικανοποιητικώς και πληρώντας τα επιστημονικά κριτήρια που τίθενται μέσω της ερωτήσεως σας.

 9. foufoutos said, on 23/09/2007 at 3:11 μμ

  «κουρδιστές παναγίτσες» είπες; Και έλεγα να κάνω μια εισαγωγή από Κίνα, λες να πουλάει το είδος;; Και ως προς τη θεία Χαρούλα, ελπίζω να είναι ανύπαντρος και να έχει την αγνότητα της Ελληνίδος παρθένου, έστω και στα 50-60 χρόνια της… Να την φέρεις στον ιδιοκτήτη του παρόντος blog προς έλεγχον! Θα χαρούν και οι δυο τους!

 10. laloykos said, on 23/09/2007 at 3:18 μμ

  Αν θα πουλάει λέει? Η θεία μου η Χαρούλα μόνο (ανύπανδρη φυσικά.Ή για να ακριβολογώ, δηλώνει νυμφευμένη με το Χριστό…) θα πάρει ολόκληρη κούτα για να κάνει δώρα σε εγγόνια ανήψια κοκ. Εξασφαλισμένη επιτυχία! Κι αν μάλιστα κάνεις καλή εμπορική συμφωνία με κάναν μητροπολίτη θα χεστείς στα φράγκα! Βουρ!

 11. jim.hellas said, on 23/09/2007 at 3:41 μμ

  giati oi kateu8ynomenoi istorikoi prepei anagastika na einai autoi poy prospa8oun na svhsoun tis monopleures k akraies ekfraseis apo thn istoria, me apotero skopo thn adelfopoihsh e8nwn pou dn exoun tipota na xorisoun (xristianikotatos skopos, elpizw pws sumfwneite mazi mou…) kai oxi autoi poy arxisan na grafoun anakrivh vivlia istorias gia na didaxtoun oi neoi mias xoras, sthrizomenoi se mhdamina istorika stoixeia (isws giati oi kairoi htan ontos diskoloi stis arxes tou 21ou aiwna, mias k o e8nikismos eixe xtipisei kokkino)?

  kai nai… fisika milaw gia ton MY8O tou krifou sxoleiou.

  Epitelous, pote 8a to katalavete aderfia, oti o e8nikismos apla diaxwrizei tous laous tou 8eou? Pote 8a sistrateu8eite mazi me olous tous eirhnistes pou dn 8eloun na 3anadoun allo polemo? Pote 8a voh8hsete na svhsei to e8nikistiko misos gia tous geitones, xtizontas ena kalitero aurio gia ta paidia mas? Ti einai kalitera? na zoyme sto terastio misos tou x8es, h na xtizoyme ena eirhnikotero aurio?

  h xristianiki apantisi, dikh sas… : – )

 12. knighttemplargr said, on 25/09/2007 at 9:50 μμ

  Δεν ήταν μύθος το κρυφό σχολείο φίλε μου, αλλά η ημιμάθεια δε σου επιτρέπει να το κατανοήσεις. Και πηγές υπάρχουν άφθονες, και μαρτυρίες. Άκου με που σου λέω ούτε τα λεφτά σου θέλω ούτε τίποτα, το έχω ψάξει το θέμα…

  Να μη ξεγελιέστε θέλω από τους πονηρούς. Είναι δεδομένο πως το συγκεκριμένο μπλογκ το έκανε κάποιος αντίχριστος, και δεν είναι καθόλου ορθόδοξο, αλλά ας είναι.

  Κανένας Χριστιανός δεν είναι εθνικιστής, και ούτε μισεί κανέναν. Την αλήθεια αγαπάμε και αυτήν λέμε. Αν δεν υπήρχε κρυφό σχολείο, δε θα είχε μείνει τίποτα απο τις παραδόσεις και τη γλώσσα μας…

  Κατανοώ τη θέλησή σου για ειρήνη, αλλά είσαι λάθος. Οι γείτονες δεν είναι καλά παιδάκια που θα κάτσουν καλά και θα μας αφήσουν ήσυχους. Το να γνωρίζουμε την ιστορία μας, δε μας απαγορεύει να είμαστε ειρηνικοί. Ίσα ίσα που τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να διδάσκονται για να τα αποφεύγουμε στο μέλλον.

 13. jim_hellas said, on 25/09/2007 at 11:22 μμ

  Ίσα ίσα που τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να διδάσκονται για να τα αποφεύγουμε στο μέλλον.

  Δηλαδή; Ποτέ ξανά παρέα με Τούρκο; 🙂

  Λυπάμαι που το κρυφό σχολειό δεν υπήρξε. Η γλώσσα διατηρήθηκε όχι χάρη σε έναν ανοργάνωτο σύστημα κρυφής μάθησης της γλώσσας, αλλά χάρη στην ανάγκη του λαού να την διατηρήσει

 14. knighttemplargr said, on 25/09/2007 at 11:25 μμ

  Jim hellas μάσα κι εσύ το παραμύθι. Δεν είπαμε ποτέ ξανά παρέα με Τούρκο, είπαμε να ξέρουμε που βαδίζουμε. Αν θυμόμαστε τα δεινά, και τι μας οδήγησε σε αυτά, δε θα τα επαναλάβουμε.

 15. bisher said, on 02/10/2007 at 7:57 πμ

  οσο αφορα τα ιστορικα γεγονοτα

 16. Nikuradse said, on 09/10/2007 at 9:24 μμ

  Διαβάστε λίγα από τις πηγές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Καλές οι γνώμες, αλλά χρειάζεται αναφορά σε πηγές. Χωρίς πηγές, ό,τι θέλει λέει καθένας.

  Διαβάστε: http://www.oodegr.com/oode/istoria/o8wmanoi/kryfo_sxolio1.htm

  Επίσης, διαβάστε τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, κλπ. όπου υπάρχουν σαφείς αναφορές στην προσπάθεια των συχνά ολιγογραμμάτων μοναχών/κληρικών για την μόρφωση των αγραμμάτων.

  Αν σας ενοχλεί ο όρος «Κρυφό Σχολειό», πείτε το ίσως «η από φόβο συγκεκαλυμμένη προσπάθεια των λιγότερο ή περισσότερο γραμματισμένων μοναχών, κληρικών και λαϊκών για την παιδεία της τεράστιας πλειοψηφίας των αγραμμάτων.»

 17. Nikuradse said, on 09/10/2007 at 9:33 μμ

  Προτείνω επίσης, όσοι ερευνούν τα του ’21 να διαβάσουν το:
  http://www.romanity.org/mir/me.e.01.htm


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: