ο Χριστιανός Ορθόδοξος

Είναι αμαρτία ο Αυνανισμός; (μία διδακτική συζήτηση)

Posted in διδαχές by or2554 on 11/09/2007

ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ Π.ΑΝΤΩΝΙΕ,
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΑΡΤΙΑ
?

απάντηση Πάτερ Αντώνιου: Και βέβαια είναι αμαρτία ο αυνανισμός (ανεξάρτητα με τις όποιες ερμηνείες δίνει η ψυχολογία!). Και δεν στηρίζεται μόνον στην Παλαιά Διαθήκη όπου για πρώτη φορά ο Αυνάν τιμωρήθηκε αυστηρά διότι χρησιμοποίησε το γενετήσιο ένστικτο μόνον για προσωπική ικανοποίηση και όχι για τεκνογονία.

Όταν λέει ρητά ο Χριστός ότι «και εκείνος που θα δει γυναίκα και θα την επιθυμήσει για να ικανοποιήσει τον εαυτό του» είναι σαν να αμαρτάνει, τότε καταλαβαίνουμε ότι πολύ περισσότερο εκείνος που με τη φαντασία ενός προσώπου αυτοϊκανοποιειται σεξουαλικά χρησιμοποιώντας και το σώμα του.

Φυσικά υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αυνανισμού και προγαμιαίων σχέσεων και στο κατά πόσον επιτιμάται η κάθε αμαρτία από τον πνευματικό.
ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΦΟΤΟΥ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ.
ΠΑΤΕΡΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ? ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΑΡΤΙΑ


απάντηση Πάτερ Αντώνιου
: Αν υπάρχει τρόπος καλό είναι να το αποφύγουμε και αυτό…
(μπορεί ας πούμε να γίνει ιατρική παρακέντηση για λήψη του υλικού)
Παρά το ότι μπορούμε να πούμε ότι «οικονομείται» κάπως αυτή η περίπτωση…
Και το λέω αυτό διότι πολλές φορές η αμαρτία έρχεται με ύπουλο τρόπο και με πολλές προφάσεις και αφέλειες… που όμως μπορεί να σε οδηγήσουν στην μεγάλη πτώση! Ο άνθρωπος του Θεού είναι καλό να είναι πάντοτε σε εγρήγορση και να μην συμβιβάζεται εύκολα.

Δεν γνωρίζω για ποιό παρασκήνιο μιλήσατε…
Αν θέτε ενημερώστε με ιδιαιτέρως στο p.Antonios@otenet.gr
Ευχαριστώ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΑ.
από το φόρουμ του Αγίου Όρους http://athos.edo.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1035

Advertisements

80 Σχόλια

Subscribe to comments with RSS.

 1. Αντίοχος ο Αφανής said, on 12/09/2007 at 10:02 πμ

  Βάρα γρο, βάρα γρόθο μη σε νοιάζει
  βαρα γρο, βάρα γρόθο δε πειράζει

  Βάρα γρόθο μη σε μέλει
  να ‘ναι η ζωή σου μέλι
  βάρα γρόθο δεν πειράζει
  η ζωή θέλει το νάζι

 2. Dreamkiller said, on 18/09/2007 at 9:12 πμ

  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ.

 3. My closet is my castle said, on 18/09/2007 at 1:37 μμ

  Αφού είναι αμάρτημα ο αυνανισμός, γιατί έχετε γεμίσει το μπλόγκ σας μαλακίες;

 4. akamas said, on 18/09/2007 at 1:42 μμ

  Καλά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ΄τρτοιες ηλιθιότητες; Πάντως να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα, να είσαι σίγουρος ότι θα περνώ από εδώ τακτικά για να διασκεδάζω.

 5. hopkins said, on 18/09/2007 at 2:19 μμ

  Ένα από τα πρώτα στάδια του αυνανισμού, είναι το να… πως να το πω για να είμαι ευσεβής… να του σηκωθεί τέλος πάντων. Είμαι σίγουρος ότι και στους παπάδες συμβαίνει αυτό. Είναι αμαρτωλοί;

 6. akamas said, on 18/09/2007 at 10:38 μμ

  Ποιό να σηκωθεί hopkins;

 7. Β.Α.Σιακαλής said, on 19/09/2007 at 8:26 πμ

  Αγαπητοί εν Χριστώ συνορθόδοξοι αδερφοί,
  Συγχαρητήρια, κατ’αρχάς δια την μέστην ορθοδόξου φρονήματος, χριστιανικού λόγου και πνευματικότητος ιστιοσελίδαν σας. Είσθε μιά πνοή πνεύματος Κυρίου, μια όασις νάματος ζωής στην έρημο του άθεου ορθολογισμού που αποτελεί η «ελληνική» ευλογόσφαιρα. Ως οι χριστιανοί ομολογηταί και μάρτυρες στην παγανιστική Ρώμη κηρύττετε τον λόγον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του προφήτου αυτού, Γέροντος+Παΐσιου+ Κρίμα που ο άθεος διαχειριστής του συστήματός μου δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω αυτήν την στιγμήν το ιερόν και θεάρεστον μας πολυτονικόν σύστημα γραφής, εις δόξαν θεού πατρός αμήν.
  Με αδέρφική αγάπη οφείλω να σας κάνω μίαν διευκρίνισιν: Το αμάρτημα του Αυνάν δεν ήτο η γνωστή εις όλους μαλακία. Ως αναφέρεται εις την Αγίαν Γραφήν, αλλά πιθανώς θα σας διέφυγε, ο ευγενής αυτός υιός του Ιούδα και πρόγονος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ερχόμενος εις σαρκικήν μίξην μετά της γυναικός αυτού εξέχεε το σπέρμα του εις την γην, μη επιθυμών να τέξει τέκνον μετ’αυτής παρά την εντολήν του Κυρίου. Ήτοι, το αμάρτημα αυτού δεν ήτο η σαρκική ηδονή (καθώς δεν εθεωρείτο αμάρτημα η σαρκική ηδονή ήτινα ελάμβανεν η στείρα Σάρα, γυνή Αβραάμ, μετά του Φαραώ της Αιγύπτου κατόπιν εντολής Κυρίου) αλλά η ανυπακοή εις το θέλημα Θεού και η έκχυσις του σπέρματος επί την γην.
  Έπεται λοιπόν ότι η μαλακία δεν είναι αμάρτημα, εφόσον το σπέρμα δεν εκχέεται στη γη. Συνιστώμεν λοιπόν εις τους ευσεβείς μαλακιζομένους να προσέχουν και να λαμβάνουν μέτρα ώστε το σπέρμα τους να μην εκχέεται στη γη. Αρα ο μαλακιζόμενος οφείλει να μην μαλακίζεται εις ανοικτούς χώρους (πάρκα, λιβάδια, χωράφια) και ταπεινάς οικίας με χωμάτινον έδαφος έτσι ώστε να αποφεύγεται η επαφή σπέρματος με τη γη. Ομοίως και δια τας σύγχρονας τουαλέττας και οικίας, καθώς αι κεραμικάι πλάκαι και το μάρμαρον είναι υλικόν που προέρχεται απο την επιφάνειαν της γης. Συνιστάται λοιπόν μόνο η μαλακία είς κλειστόν δωμάτιον με πάτωμα ξύλινον ή εκ λινελαίου προκειμένου να αποφεύγεται το θανάσιμον αμάρτημα της επαφής του σπέρματος με την γην.
  Οσο δια τον ανήσυχον ευσεβήν που επιθυμεί να εξετασθεί, εφόσον το πάτωμα του χώρου στον οποίον θα λάβει χώραν η εξέτασις είναι καλυμμένο από λινέλαιον, ξύλον ή πλαστικόν, είναι απόλυτα ασφαλής. Αλλώς να απαιτήσει η εξέτασίς του να λάβει χώραν εις καταλληλότερον μερος.

 8. Άφωνος said, on 19/09/2007 at 3:38 μμ

  Να συμπληρώσω στα λεγόμενα του ανωτέρου εν χριστώ αδελφού, πως ενδεικνυται η χρήση προφυλακτικού από λάτεξ κατά τον αυνανισμόν (και ποτέ κατά την σεξουαλικήν επαφήν) δια να αποφεύγεται οποιαδήποτε πιθανότης επαφής του σπέρματος με την Γην.

  Τη σήμερον ημέραν όπου κανείς δε μπορεί να εγνωρίζει την προέλευσις και την σύστασις των πατωμάτων, μπορεί ακόμη και ένα φαινομικώς ξύλινον δάπεδο να εμπεριέχει εις το εσςτερικό του ψήγματα εδάφους ή άλλων υλικών προερχόμενων εξ αυτού. Δι αυτόν τον λόγο μόνον η χρήσις προφυλακτικού που αποτελείται από το τεχνητόν συστατικόν λάτεξ εξασφαλίζει τον αναμαάρτητον αυνανισμόν.

 9. akis said, on 19/09/2007 at 7:01 μμ

  Αγαπητοί εν Χριστω αδελφοί να γνωρίζετε ότι αν την τινάζετε πάνω από τρεις φορές θεωρείτε αυνανισμός(μαλακία)

  Την μαλακία πολλοί αγάπησαν, τον μαλάκα ουδείς

 10. […] Αντίοχος ο Αφανής Sep 12th, 2007 at 10:02 am […]

 11. bisher said, on 02/10/2007 at 8:26 πμ

  μην μας λετε για αμαρτιες

 12. Valadator said, on 01/06/2008 at 4:35 μμ

  Έχετε βάλει σκοπό ζωής να μας κάνετε να νιώθουμε άσχημα με τα πάντα υπό το αυστηρο βλέμμα του Κυρίου… Από πάνω οι δήθεν Θεοσεβούμενοι και από κάτω σαν τα βόδια οι Θεοφοβούμενοι… Παρακάτω σας παραθέτω δύο entries που διάβασα στην Μονή Γυρομερίου στο τετράδιο που υπάρχει στην είσοδο οπού ο κάθε πιστός έχει την δυνατότητα να γράψει λίγα λόγια στο Θεό. Να σημειώσω πως το γενικό περιεχόμενο του τετραδίου αποτελείται από παρόμοιες «προσευχές» με ελάχιστες συγκινητικές εξαιρέσεις.

  «Θεε μου να έχεις πάντα καλά εμένα και την οικογένεια μου και να τιμωρείς τους εχθρούς μας.»

  «Θεε μου να μας έχεις πάντα καλά και σε παρακαλώ κάνε την Μαρία να καταλάβει το λάθος της και να γυρίσει πίσω σε μένα.»

  Αυτά τα ζωντόβολα είναι εντάξει…ο αυνανισμός σας πείραξε…

  Ο Θεός ποτέ δεν προσπάθησε να επέμβει στην ελεύθερη βούληση. Μόνο οι δαίμονες ασχολούνται με αυτό…και εσείς! Συγχαρητήρια!

  ΥΓ. Καλό κουράγιο στην προσπάθεια σας να κρατάτε τον αμόρφωτο κοσμο υπό τον ζυγό σας στερώντας τους την δυνατότητα να νιώσουν και αυτοί άνθρωποι.

 13. spokesman said, on 21/06/2008 at 4:14 μμ

  ……….pater…..to exeis kapsei poly pezeis kana mmorpg???
  h apo tin palh tin aunanila sou bgenei?

 14. παιχτης said, on 21/07/2008 at 1:01 μμ

  dld……k i oniroksi ine amartia??

 15. vlavo said, on 27/08/2008 at 3:24 μμ

  Γράφετε: «Όταν λέει ρητά ο Χριστός ότι “και εκείνος που θα δει γυναίκα και θα την επιθυμήσει για να ικανοποιήσει τον εαυτό του” είναι σαν να αμαρτάνει,…»

  Δεν αναφέρει πουθενά «εκείνη που θα δει άντρα και θα τον επιθυμήσει για να ικανοποιήσει τον εαυτό της” … Άρα οι γυναίκες μπορούν να αυνανίζονται, σωστά??

 16. Sperminator said, on 14/03/2009 at 11:36 πμ

  Η μαλακία είναι πράξη ευλογημένη, καθώς ο άντρας έχει τα γεννητικά όργανα, και μπορεί να τα επεξεργάζεται (να την παίζει) για αυτοϊκανοποίηση. Εγώ είμαι 15 χρονών, και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να τραβάω μαλακία για λόγους νηστείας και περισυλλογής…

 17. james wiliams said, on 22/05/2009 at 4:55 πμ

  Η σεξουαλικη σχεση εξω απο τον γάμο είναι αμαρτία διότι ο άνθρωπος υποβιβάζει τον σύντροφο του δηλαδή το κατ’εικονα Θεου σέ οργανο ηδονής. Με τον ίδιο τρόπο, ο άνθρωπος υποβιβάζει τον δικό του ευατό την δική του κατ’εικόνα Θεου σε ενα οργανο ηδονής οταν αυνανίζεται.

 18. CrippleHorse said, on 26/05/2009 at 1:09 πμ

  παιχτη, ο μόνος λόγος που έχει κανείς ονείρωξη είναι επειδή έχει μέσα του το σατανά και κάνει βρώμικες σκέψεις στον ύπνο του και επειδή δεν εξαντλεί την παραγωγή του προσπαθώντας να τεκνοποιήσει. οπότε ναι, είναι αμαρτία

 19. ψάχνω.. said, on 25/07/2009 at 2:51 μμ

  Δεν συμφωνώ μαζί σας ότι η ονείρωξη είναι αμαρτία. Γιατί λέτε τέτοια πράγματα??? Είναι ένας φυσιολογικός, βιολογικός τρόπος να «ανακουφιστεί» το σώμα του άντρα ή της γυναίκας αποβάλλοντας αυτά τα σωματικά υγρά. Ξέρετε, αν δεν γινόταν ούτε αυτό, ο άνθρωπος –εκτός κι αν είναι άγιος ή πολύ κοντά στο Θεό– θα τρελαινόταν.

  Vlavo, αυτό που λέτε είναι αστείο..χαχα..ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

  Η δική μου απορία είναι η εξής. Ναι, υποβαθμίζουμε τον εαυτό μας αν αυνανιστούμε. Αλλά αυτό συνιστά αμαρτία?? Μου φαίνεται πολύ βαριά αυτή η λέξη. Εμένα μου φαίνεται περισσότερο σαν μία προσωπική επιλογή. Δεν βλάπτει κανέναν, και ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό από πρακτικής απόψεως κάνει καλό. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο κοντά στον Θεό που να μπορούν να αντέχουν την πλήρη αποχή.

 20. donald εφραιμ duck said, on 27/07/2009 at 8:01 πμ

  Κυρία Ψάχνω,
  Είναι φανερό ότι είστε γυναίκα και μάλιστα ακάθαρτη, δηλαδής αμαρτωλή.

  – Πως τολμάτε να λέτε ότι η ονείρωξις δεν είναι αμαρτίαν, αφού διεξαγάγεται εξπερμάτωσις

 21. Soul said, on 08/09/2009 at 8:59 πμ

  De kserw ti lete…egw den tin exw paiksei pote kai oute prokeite. Dioti to sperma DEN eiai gia petama, opws episis oute gia dwrea se trapezes, oute kai gia na eyxaristeis tin sinanthropo sou se periptwsh afidatoshs. I Anna Goula leei » Ta pinw ola, xapia ouiski kai coca cola» , kai tipote allo. Den einai gala kyrioi to sperma na to exoume «apo thn paragwgh sthn katanalwsh» .
  Aisxos !

 22. Κούκλα said, on 11/09/2009 at 5:35 μμ

  Δε νομίζω πως είναι η θανάσια αμαρτία!!! απλώς ικανοποίηση φυσιολογικής ανθρώπινης ανάγκης. Και καλύτερα ν’αυνανίζεται κάποιος παρά να κάνει βίαση (που είναι η πραγματική αμαρτία)

 23. ateojoi said, on 12/09/2009 at 2:26 μμ

  Γεμιζετε τους αν8ρωπους με ενοχες!

 24. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
  http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=29

  ΟΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΩΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ
  http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=564

  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΠΩΣ – ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΙΚΙΑΖΕΙ – ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ
  http://athriskos.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=553

 25. loulis said, on 14/12/2009 at 4:49 μμ

  zoume sto 2010 k akoma iparxoun tetia miala oti nanai.pater pexti ligo mpas k ksipniseis

 26. antegeia said, on 15/12/2009 at 12:20 μμ

  xa xa xa wraioi eistai… pws na thn peksei o anthropos paizete o krinos ?? h giagia mou me rwtouse vre paidaki mou opote pav sthn eklisia olo gia to kairo ekeino lene .. giati den lene tipota gia shmera??? tote itan amartia shmera an den thn pekseis einai amartia.. alaksan ta xronia vreeeeeeeeeeeeeee!!!!!

 27. antegeia said, on 15/12/2009 at 12:22 μμ

  giafto mhn amartaneis father peksth ataka twra na sotheis

 28. giannis said, on 07/04/2010 at 9:07 πμ

  Αδερφοί εν Χριστώ αγωνιζόμενοι, μην ακούτε τον κόσμο τον παράφρονα. Όπως λέει και ο «antegeia» ο κόσμος έκανε το καλό κακό και το κακό καλό!
  Αγωνιστείτε και μην ρωτάτε κανέναν, παρά μόνο τον πνευματικό σας.
  Προτείνω ένα ωραιότατο βιβλίο «Ο γέροντας μου ο Ιωσήφ ο Υσηχαστής και σπηλαιώτης», το διάβασα φέτος και πήρα πολύ κουράγιο στον αγώνα μου.
  Και εύχομαι και το δικό μου post να μην γίνει αφορμή χλευασμού.
  Ο Θεός να φωτίζει όλους μας και να χαρίζει την Ειρήνη Του σε όλη την οικουμένη!

 29. Αγαπητέ αδελφέ Ιωάννη, πράγματι το βιβλίο “Ο γέροντας μου ο Ιωσήφ ο Υσηχαστής και σπηλαιώτης”, είναι ψυχοφελέστατο, όπως διαπίστωσα από την ανάγνωσή του.
  Και θυμήθηκα μερικά αποβράσματα της κοινωνίας που μπήκαν μέσα στο όρος, παριστάνοντας, οι αθεόφοβοι, τους καλόγερους για να εξευτελίσουν την αγία μας θρησκεία.
  Αλλά και οι ιερωμένοι δεν πάνε παραπίσω, όπως θα δεις σε λίγο.

  Το μυστήριο της θείας εξομολογήσεως είναι ύψιστο καθήκον για την αγία τάξη των καλόγερων. Για τον λόγο αυτό δεν διστάζουν να το λειτουργήσουν καν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, ξεβρακώνοντας ψυχήν τε και πνεύματί των.

  Πρόκειται πράγματι για μια αξιοθαύμαστη διαδικασία. Ένα μικρό δείγμα:

  Επίσης τα σχετικα:
  1. http://www.youtube.com/watch?v=Q-6wpN … ynext_from=PL&index=1

  2. http://www.youtube.com/watch?v=xLgjCmKs3DY

 30. Από τον αδελφό giannis έλαβα την παρακάτω επιστολή,την οποία δεν κατέθεσε εδώ ως σχόλιο, από λόγους σεμνότητος υποθέτω, ή μάλλον για να μην με εκθέσει ανεπανόρθωτα. Η αλήθεια όμως δεν πρέπει να αποκρύπτεται για κανέναν λόγο.

  κ.Βασδέκη σας απαντώ στο σχόλιο που κάνατε στη σελίδα https://orthodoxos.wordpress.com/2007/09/11/avnanismos/
  Η απάντηση που δίνετε, δεν έχει καμμία σχέση με την ερώτηση του νεαρού, όπως ακριβώς και στο παραπάνω σχόλιό σας.
  Το να θέλετε να διαφημίζετε την δυσφήμιση της Εκκλησίας, είναι δικαίωμά σας. Είναι όμως και δικαίωμά μου (αλλά και υποχρέωση) να κάνω κι εγώ παρατηρήσεις σε θέματα που με αφορούν.
  Θα μπορούσατε να αναφερθείτε στα βίντεο αυτά σε κάποια άλλη συζήτηση που να ασχολείται με το θέμα αυτό.
  Σε καμμία περίπτωση μην κρίνετε κατ’όψιν τα πράγματα.
  Δεν ξέρετε πως εργάζεται ο Θεός.
  Και δεν ξέρετε σε τί κατάσταση βρισκόταν ο καθένας (κι εγώ) πριν γνωρίσει τον Σωτήρα Χριστό.
  Ευχαριστώ τον Πανάγαθο Θεό για την αλλαγή στη ζωή μου.
  Εύχομαι να μας φωτίζει πάντοτε.
  Γιάννης

  Η απάντησή μου στην επιστολή του αδελφού Γιάννη:

  Αγαπητέ εν Κυρίω αδελφέ Ιωάννη (που φέρεις και τόσο βαρύτιμο χριστιανικό όνομα),
  η έπαρση, εις την οποία περιέπεσες, είναι βαρύ αμάρτημα, το οποίο επισύρει δυσβάστακτα επιτίμια.
  Διότι μου αποδίδεις αβασάνιστα συμπεριφορά που δεν είχα, όταν λες «δεν ξέρετε πως εργάζεται ο Θεός».
  Πράγματι εγώ δεν ξέρω και το παραδέχομαι ότι δεν ξέρω. Αλλά υπονοείς ότι ξέρεις εσύ!!!
  Μα είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο δούλος του υψίστου, ότι γνωρίζει τις βουλές του Κυρίου!
  Και αδελφέ ανάγκη να σπεύσεις στον πνευματικό σου, προς εξομολόγηση και συγχώρηση, του αμαρτήματός σου αυτού. Είναι ύβρις προς τον δημιουργό του σύμπαντος κόσμου η συμπεριφορά σου αυτή.
  Και πρόσεξε ότι η εξομολόγηση, για να πετύχει, πρέπει να βρίσκεσαι σε προσκυνητική στάση, διότι διαφορετικά δεν πιάνει.
  Αυτό το γνωρίζω από την διδασκαλία του πατρός Εφραίμ, ηγουμένου της μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους, όπου ασκήτεψα εν έτη 1973.
  Μάλιστα η επιμονή του ήταν τόσο ισχυρή, που με απόλυσε από την ασκητική επειδή αρνιόμουνα πεισματωδώς να λάβω αυτή την στάση, κατά την εξομολόγηση.
  Με κατάστρεψε ο κακούργος, που τώρα κινδυνεύω άμεσα να χάσω την Βασιλεία των Ουρανών εξ αιτίας του.
  Γι’ αυτό τον λόγο του ευχήθηκα να πέσουν απάνω του όλες οι κατάρες, σύμφωνα με τις παρακάτω επιταγές της αγίας και ιεράς Βίβλου που θα παραθέσω:

  «…ο Κύριος να σε κτυπήσει με πυρετό, ρίγος, ερεθισμό, μαρασμό, φλόγωση και ώχρα (κιτρινάδι;) με πληγή στις έδρες, με αιμορροΐδες (!) και με άγρια ψώρα και ξυσμό, με αρρώστιες αγιάτρευτες, …να σε χτυπήσει (ο Κύριος) με τρέλα, με τύφλωση …με σύγχυση μυαλού, να ψηλαφείς σαν τον τυφλό στο καταμεσήμερο …
  Ο Κύριος να σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη και από τις πατούσες έως την κορυφή σου με κακή πληγή, ώστε να μην μπορείς να γιατρευτείς … ο Κύριος να κάνει τις πληγές σου …πληγές μεγάλες και αθεράπευτες και ασθένειες κακές, βαριές και αθεράπευτες.
  Και να φέρει πάνω σου όλες τις οδυνηρές πληγές, απ’ τις οποίες να κατατρομάξεις και θα τις κολλήσει σε σένα. Αλλά ακόμα και κάθε ασθένεια και κάθε πληγή που δεν είναι γραμμένη στο βιβλίο αυτό, να φέρει ο Κύριος επάνω σου… »

  Δευτερονόμιον, KH΄: 15-63.

 31. anyways said, on 07/07/2010 at 3:33 πμ

  emmm……wtf?? ma sugnwmh o idios o 8eos den mas eftia3e me autes ts anagkes??
  :/ den mporw na katalavw pou einai to kako sto «na tn paizei» kapoios.. ‘h se perhptwsh pou einai gunaika na ………………….. !! dld eleos!ti na pw :/

 32. ioannis2 said, on 05/08/2010 at 10:28 μμ

  Η ονειρωξη΄δηλαδη η εκσπερματωση στον ύπνο αγαπητοι φιλοι μου ΔΕΝ ειναι αμαρτια. Αμαρτια ειναι οταν γινεται εκσπερματωση και νιωθεις την ηδονη. Και αμαρτια τι σημαινει? Οτιδήποτε μας χωρίζει απο το Θεό. Ε και δεν νομιζω το να φανταζεσαι ή ποσο μαλλον το να βλεπεις ανθρώπους, που εικονες του Θεου, και να αυνανίζεσαι το κανεις για το Θεό. Τουλαχιστον ας προβληματιστούμε και ας ψαξουμε τι πραγματικα λεει η Εκκλησια για αυτο το θεμα και ας μη λεμε κατι χωρις να λαβουμε πληρη γνωση.

 33. ioannis2 said, on 05/08/2010 at 10:29 μμ

  Αν κανω καπου λαθος ας με διορθώσετε.

 34. ioannis2 said, on 05/08/2010 at 10:31 μμ

  Και κατι τελευταιο. Φιλε ANYWAYS ο Θεός μασ εδωσε το σπέρμα οχι για να αυνανιζόμαστε αλλα για να γεννιόμαστε. Εμεις το αλλαξαμε όπως αλλάξαμε και το φαγητο, που τρωμε για την ηδονή και οχι για να ζήσουμε.

 35. Σταύρος said, on 05/08/2010 at 11:21 μμ

  Αδελφοί αγαπητοί μου, ας σταματήσουμε εδώ και τώρα όλες τις μαλακισμένες απόψεις που έχουμε καταθέσει, μέχρις εδώ, περί της επικαταράτου μαλακίας, διότι:
  Ανακάλυψε η φιλτάτη Βανέσσα μας
  (http://vanessa111.wordpress.com/)
  πόνημα επιστημονικό, και μάλιστα πολυεθνικής επιστημονικής ευρήτητας, οπού ξεκαθαρίζονται όλα τα ερωτήματα, τα σχετιζόμενα με τον αυνανισμό, και τις καταστροφικές του συνέπειες και επιπτώσεις, κυρίως αυτές που αφορούν στην φυσική και πνευματική υγεία των νέων.
  Προς διευκόλυνση, επί της συνολικής παρουσίασης του πονήματος, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:
  Ο Αυνανισμός και τα φρικτά αποτελέσματά του μετά εικόνων
  http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=1153.

  όπου θα προστεθούν, συν τω χρόνω, και τα υπόλοιπα μέρη, του πονήματος.
  Πρόκειται για επιστημονικά πορίσματα ανυπολογίστου και καταλυτικής βαρύτητας.

 36. orthodoxos said, on 10/08/2010 at 10:18 πμ

  δεν κάμνετε λάθος, η χαρά ήταν και παραμένειν αμαρτωλήν, δια τούτον τον λόγον ετέθηκα εις υπηρεσίαν του Ιησού Χριστού ημών.
  ioannis2,
  είσθε Άριστος πιστός και σπάνιον είδος ικανόν δια επισταμένην μελέτην.
  Εύγε άσπιλον τέκνον!

 37. vanessa111 said, on 10/08/2010 at 4:41 μμ

  Η χαρα της ζωης,αν δεν την ξερεις ειναι αμαρτια…διαφορετικα καθε στιγμη ειναι δημιουργια και φιλοσοφια

 38. Σταύρος said, on 10/08/2010 at 10:51 μμ

  Αδελφέ Ορθόδοξε, έχετε θείαν φώτισιν. Συνοψίζετε τόσο ορθώς τα θεόπνευστα δόγματα της πίστεως, μέσα σε τόσο δα μικρούλες πρότασεις, όπως:
  «η χαρά ήταν και παραμένειν αμαρτωλήν».
  Ο Χριστός μας διδάσκει ότι αν θέλουμε να τον ακολουθήσουμε οφείλουμε να σηκώσουμε με χαρά ένα σταυρό θλίψεως. Είναι ο σταυρός της ελευθερίας από την εμπάθεια του εγωισμού και της φιλαυτίας.
  Είπε ο Κύριος: «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε. Εγώ νενίκηκα τον κόσμον».
  Είναι να απορεί κανείς πώς ενώ οι πατέρες της αγίας εκκλησίας του θεούδεν έπαψαν ποτέ να μας προτρέπουν να θρηνούμε και να κλαίμε νυχθημερόν για τις αμαρτίες μας, που τελειωμό δεν έχουν, να υπάρχουν ακόμη κάτι άτακτα κορίτσια, τα οποία με περισσό θράσος να διατείνονται πως «αν δεν ξέρεις την χαρά της ζωής είναι αμαρτία», όπως ακούστηκε αυτός ο λόγος εδώ πέρα!
  Αυτά παθαίνουμε αγαπητέ μου, όταν αφήνουμε τις γυναίκες να ομιλούν ελεύθερα.
  Γι’ αυτό ο απόστολος Παύλος μας δίδαξε ότι είναι καλό και σώφρον οι γυναίκες να κλείνουν επτασφράγιστα το στόμα τους ενώπιον των ανδρών. Τι σοφά λόγια! Γιατί δεν τα καταλαβαίνουν οι άνθρωποι; Πόσο σκληρύνθηκαν οι καρδιές τους!

 39. Σταύρος said, on 10/08/2010 at 11:11 μμ

  Εσείς κυρία Βανέσσα 111, ποτέ δεν σας έτυχε να ακούσετε ότι το φιλοσοφείν είναι μέγα αμάρτημα, κι έρχεστε τώρα να μας το προτείνετε κι από πάνω.
  Ποτέ δεν ακούσατε το επιτίμιο που επέβαλε ο άγιος θεός Γιαχβέ, ο πατέρας του Χριστού, στους έλληνες φιλοσόφους;
  Ότι ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης εις το θεόπνευστον Πηδάλιόν του το έγραψε πως:
  «και είναι γνώμη τινών διδασκάλων ότι ο θεός μισώντας τόσον πολλά τους υπερηφάνους φιλοσόφους των Ελλήνων, τους αφήκε να κυριευτούν από την αμαρτίαν αυτήν (εννοεί την μαλακία) δια τιμωρίαν της ειδωλολατρίας των, επειδή γνώντες τον θεόν, ουχ ως θεόν εδόξασαν».
  Δηλαδή τι μας προτείνεται; Να φιλοσοφήσουμε και μετά να ξεραθούμε από τη μαλακία που θα μας κυριεύσει;
  Και καλά αν κανείς είναι νέος, που είναι η μπαταρία του ολόγιομη. Εγώ, ας πούμε, που είμαι και κάποιων χρονών άνθρωπος, τι θα κάνω; Δεν λυπάστε καθόλου το καημένο το χεράκι μου, που θα ξεραθεί στα μισά της πρώτης;

 40. vanessa111 said, on 14/09/2010 at 8:16 μμ

  Κυριε Σταυρο,η δομη του λογου σας δειχνει ανθρωπο απολυτο,κυριαρχημενο απο την φιλοσοφια του δουλου,γιατι αν χασει την φωνη του κυριου του,τοτε θα περιελθει σε υστερικη φαση.Ετσι μας διδασκει ο κυριος Λακαν,διασημος γαλλος ψυχαναλυτης.Πριν απαντησεις διαβασε το βιβλιο του π.Νικολαου Λουδοβικου Ψυχαναλυση και Ορθοδοξη Θεολογια,περι Επιθυμιας,Καθολικοτητας και Εσχατολογιας,που κανει παραλληλισμο το εργο του Λακαν με εκεινοτου Μαξιμου του Ομολογητη.Αν ειναι να μιλαμε με στοιχεια,γνωση και οχι πσπαγαλισμα τσιτατων που δεν προωθουν τιποτε αλλο πσρσ τον φσνατισμοΤην γνωμη μου σαν ψυχολογος εξεφρασα…..στο μελλον τα λεμε..αλλωστε η πιστη ειναι προσωπικη βιωση…

 41. Σταύρος said, on 14/09/2010 at 9:36 μμ

  Κυρία Βανέσσα 111, εγώ παραδέχομαι ότι είμαι απόλυτα κυριαρχημένος από την φιλοσοφία του δούλου, του Θεού βεβαίως. Μάλιστα παραδέχομαι ότι αν χάσω την φωνή του κυρίου μου και θεού μου, όχι μόνον θα περιέλθω σε υστερική φάση, αλλά μάλλον θα τα τινάξω.

  Εσείς καλή μου, παραδέχεστε ότι αν χάσετε την φωνή του κυρίου σας Λακάν, που ήταν άνθρωπος κι όχι θεός, θα χάσετε και την δική σας. Διότι λέτε: «Ετσι μας διδασκει ο κυριος Λακαν». Μάλιστα.
  Κι εμείς οι πιστοί λέμε: «έτσι μας διδάσκει ο κύριός μας και Θεός μας»

  Δηλαδή κυρία μου, εσείς έχετε δικαίωμα να έχετε κύριο έναν άνθρωπο, κι εμάς μας παρατηρείται διότι έχουμε κύριο τον δημιουργό του σύμπαντος κόσμου, αλλά και αυτουνού του Λακάν σας!

  Και δεν μου λέτε, ψυχολόγοι πέρασαν απ’ τον κόσμο αυτόν χιλιάδες. Αυτός ο Λακάν σας, τι το επί πλέον έχει δηλαδή από τους υπόλοιπους; Μήπως τον λέγανε β-λακάν και τον κάνατε Λακάν; Σίγουρα κι αυτός θα μιλάει για οιδιπόδεια συμπλέγματα και τις τέτοιου είδους ανοησίες.

  Καλέ κυρία, εμείς απέχουμε από κάθε είδους μαλακίας και σεξουακικής πράξης, και θα θέλαμε να το κάνουμε με τη μαμά μας!!! Πλάκα μας κάνετε τώρα;

 42. giannis said, on 10/10/2010 at 12:02 πμ

  κ.Βασδέκη, πάλι χαίρετε!
  Πρώτα απ’όλα, ξανά το θέμα σας δεν έχει καμμία σχέση με την πρώτη ερώτηση του νεαρού. (Αυτή ήταν η ένσταση μου από την αρχή!!!)

  Έπειτα, το «Δεν ξέρετε πως ενεργεί ο Θεός», σαφέστατα δεν υπονοεί ότι εγώ ξέρω πως ενεργεί ο Θεός (Αν είναι δυνατόν!!!).

  Προς όλους τους αναγνώστες της σελίδας αυτής θα θελα να πω:
  Σας παρακαλώ σταματήστε να γράφετε ότι σας κατέβει. Δεν σας ενδιαφέρει πραγματικά να κατατοπιστείτε περί του θέματος. Σας αρέσει απλά να γεμίζετε την σελίδα με αισχρά posts.

  Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να ωφεληθεί, ας βρει έναν πνευματικό άνθρωπο να μιλήσει από κοντά.

  Ο καθένας έχει τα δικα του όρια και τις δικές του αντοχές. Ο πνευματικός (ιερέας) ορίζει τι είναι σωστό για σένα και τι όχι, σύμφωνα με το χαρακτήρα σου, την προσωπική σου ζωή, το παρελθόν σου, τον αγώνα σου και την πρόοδο σου σ’αυτόν.
  Μόνο αυτός μπορεί να σου πει αν αυτό που κάνεις είναι αμαρτία ή όχι.
  Σε σένα μπορεί να δείξει κατανόηση, σε έναν άλλο να δώσει κανόνα δύσκολο για το ίδιο αμάρτημα.

  Από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι θα ανεβούμε τη σκάλα που οδηγεί στον ουρανό. Πώς από το πρώτο σκαλί θα πατήσω στο τελευταίο (που είναι η τελειότητα) χωρίς να πατήσω στα ενδιάμεσα;

  Σκεφτείτε σας παρακαλώ πιο ώριμα.

 43. Σταύρος said, on 10/10/2010 at 6:42 πμ

  Κ. Giannis, χαίρετε, λέτε «Από σκαλοπάτι σε σκαλοπάτι θα ανεβούμε τη σκάλα που οδηγεί στον ουρανό». Καλά εσείς δεν γνωρίζετε περί των τελωνείων; Πώς μπορεί να γλυτώσει κανείς από τα τρομερά και φοβερά εκείνα τελώνεια που παραμονεύουν δίπλα σε κάθε σκαλοπάτι, της κλίμακας που οδηγεί στον παράδεισο, έτοιμα να κατακρημνήσουν την ψυχή του καθενός, στα βάθη της κολάσεως;

  Για διαβάστε να ενημερωθείτε.
  ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ? ? ? ? ?
  http://fathers.pblogs.gr/2009/01/ti-ginetai-h-psyhh-meta-thanaton.html

  Για δείτε τα, στα 13 βίντεο που ακολουθούν το παρακάτω πρώτο:

 44. giannis said, on 10/10/2010 at 10:52 πμ

  κ.Σταύρο καλημέρα!
  Δεν αναφέρομαι στη ζωή μετά θάνατον.
  Αναφέρομαι στην παρούσα ζωή!
  Ο Απόστολος Παύλος το λέει «από πίστη σε πίστη».

  Αναφέρομαι, λοιπόν, στο οτι κανείς δεν μπορεί να κρίνει τι είναι αμαρτία και τι όχι, παρά μόνο αυτός που έχει αναλάβει την πνευματική καθοδήγηση του καθενός.
  Και στο οτι η πνευματική πρόοδος του καθενός έχει διαβαθμίσεις.
  Σας δίνω και ένα παράδειγμα.

  Ο τάδε έζησε πολύ αμαρτωλή ζωή από μικρός. Μέχρι και πριν λίγες μέρες γύρναγε με γυναίκες με όλα τα συνεπακόλουθα αμαρτήματα.
  Να όμως που η Χάρις του Θεού τον επισκέφτηκε και καλείται τώρα να μετανοήσει και να αλλάξει ζωή και συνήθειες.
  Σ’αυτόν, λοιπόν, τον άνθρωπο δεν μπορεί κανείς να πει οτι το να αυνανίζεται είναι αμαρτία. Πρέπει να ανέβει μερικά πνευματικά σκαλοπάτια (να αποκτήσει πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό) και κατόπιν αυτή η Χάρις θα του ανοίξει τα μάτια και θα βλέπει λεπτομερέστερα την αμαρτία στη ζωή του.

  Ο Θεός δεν αποκαλύπτει την αμαρτία στον άνθρωπο ευθέως.
  Είδατε, υπάρχουν άνθρωποι που ενώ πασιφανώς στερούνται αγάπης και πίστεως, οι ίδιοι λένε οτι «Εγώ δεν έχω αμαρτίες. Δεν έκλεψα κανέναν, δεν φόνευσα κανέναν…»

  Κατόπιν γνωρίζουν τον Θεό και Αυτός αρχίζει και αποκαλύπτει την Αγάπη Του στον άνθρωπο, δείχνοντάς του τα παραπτώματά του. Και πάλι όχι με λεπτομέρεια.
  Μόλις η πίστη του είναι ικανή να αντέξει την ενέργεια του Θεού, τότε ο Θεός προχωρά ακόμα βαθύτερα.

  Έτσι, (ένα άλλο παράδειγμα), για έναν μοναχό είναι αμαρτωλή και η ενθύμηση της αμαρτίας, πόσο μάλλον και η πράξη καθεαυτή. Αυτός έχει ανέβει τα σκαλοπάτια της πίστεως.

  Σαφώς και το τέλειο και το άγιο είναι η πλήρης αναμαρτησία.
  Αλλά δεν μπορεί κανείς πχ σε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο που έχει διαλύσει ολόκληρο, να πάει κοντά και να πει «Έχει γρατζουνιές στο φινίρισμα του χρώματος!» (!!!).
  Θα αποκαταστήσει κατά πρώτον τις σοβαρές βλάβες και κατόπιν θα ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες που θα το κάνουν τέλειο.

  Τη γνώμη μου σας δίνω δηλαδή, και σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Θεωρώ όμως οτι είμαστε υποχρεωμένοι να απαντούμε με σύνεση σε σχόλια που τα βλέπουν πολλοί και σκοπό έχουν την πνευματική καλλιέργεια και αναβάθμιση της πίστεως.

  Φανταστείτε ένα νέο άνθρωπο να αναζητεί πληροφορίες για το πως θα καταργήσει την αμαρτία αυτή από τη ζωή του και να μπεί σ’αυτήν εδώ τη σελίδα… Τί συμπέρασμα θα βγάλει;

  Ευχαριστώ πολύ που μιλάτε και για τα τελώνεια (τα οποία και τρέμω ως άθλιος). Δεν αναφέρομαι όμως σ’αυτά στο προηγούμενο μύνημά μου.

  Ο Θεός να μας φωτίζει. Γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

  Με αδελφικούς χαιρετισμούς,
  Γιάννης

 45. Γκόγκος said, on 10/10/2010 at 4:36 μμ

  Σαράντα χρόνια που ήμουνα εισαγωγέας κρεάτων από Βουλγαρία και Ρουμανία, μου βγάλανε την ψυχή στα τελωνεία. Και τώρα μου λέτε ότι αυτή η βγαλμένη η ψυχή μου από τα τελωνεία, θα περάσει 23 άλλα τελωνεία, πάνω στη σκάλα που πηγαίνει στον παράδεισο!
  Ρε σεις, να βράσω και τις σκάλες σας και τα τελωνεία σας και τα διαβόλια σας και τον παράδεισό σας. Δεν πάτε να κάνετε καμιά άλλη δουλειά.
  Θα πάω να γίνω μεμέτης, να πάω στον Αλλάχ, που δεν έχει τελωνεία πριν από τον παράδεισό του.

 46. Βάλας Στέργιος said, on 11/10/2010 at 8:22 μμ

  Αγαπητέ Γκόγκο, με τα τελωνεία και τα τελώνεια ή τελώνια, πρέπει να έχει γίνει μεγάλη παρεξήγηση. Μη φοβάσαι. Όλα είναι κατασκευάσματα των βλαμμένων καλόγερων. Τίποτε δεν αναφέρει ο Κύριός μας στα Ευαγγέλια για τέτοια πράγματα.
  Έπειτα μη ξεχνάς ότι ο Χριστός μας έκανε παρέα με τελώνες. Το λένε όλα τα Ευαγγέλια.
  Όταν πεθάνεις θα έρθει ο Κύριος και θα σε πάρει στον παράδεισο. Αφού είσαι και τόσο ταλαιπωρημένος άνθρωπος.
  Γι’ αυτό σε παρακαλώ, μη γίνεις μουσουλμάνος.
  Για όλα φταίνε αυτοί οι κακούργοι οι καλόγεροι. Αυτό το κηφηναριό.
  Καλά τους στόλισε ο ποιητής μας ο Παλαμάς. Διάβασε τι τους σέρνει

  ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

  Είμαστ’ οι άνεργοι και οι άχαροι,
  και της ζωής είμαστ’ εμείς οι καταλαλητάδες,
  για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
  τα ωραία και τ’ αληθινά, τ’ άνθια και τις λαμπάδες.

  Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
  και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
  με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
  το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

  Είμαστ’ ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
  στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαιδημάτων,
  χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
  τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

  Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
  «Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»
  φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
  μέσ’ στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.

  Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
  την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
  τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
  και – ω λύσσα! – τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

 47. giannis έφα:
  Ο Θεός δεν αποκαλύπτει την αμαρτία στον άνθρωπο ευθέως
  Δηλαδής την αποκαλύπτει μέσω Λαμίας, ή κάμνομεν αίτησις δια χαρτοσήμου;

  Κατόπιν γνωρίζουν τον Θεό και Αυτός αρχίζει και αποκαλύπτει την Αγάπη Του
  Αφού επιτέλους τον γνωρίσατε, να του μεταφέρεται το παράπονό μου, προσπαθώ να τον δώ από το δημοτικό και συνεχώς μου λέει η γραμματέας του το ίδιο παραμύθι: «Είμαι απασχολημένος»

  Πέσ’ του ότι θα πάω στον διάολο, διότι τον βρίσκω ευκολότερα, μ’ενα απλό τηλεφώνημα την προηγουμένη!

  ‘Αντε ‘πω ‘δω!

 48. giannis said, on 15/10/2010 at 5:19 μμ

  Δεν τον αναζητήσαμε αδελφέ μου,
  δεν τον αναζητήσαμε ποτέ τον Θεό!

  Όποιος τον αναζητά τον βρίσκει!

 49. Μ. Αβάκιος said, on 15/10/2010 at 5:55 μμ

  Αδελφέ giannis, δέν φταίει ο αδελφός Γοδεφρείδος δε Μπουιγιόν. Εσύ φταίς. Διότι δέν τού εξήγησες ότι γιά νά τού αποκαλυφθεί ο θεός πρέπει να λάβει την θεία χάρη. Να αξιωθεί της θείας ενοράσεως. Ότι ο πατήρ Πορφύριος έλαβε τα χαρίσματα αυτά μετά από 10 εκατομμύρια περίπου προσευχές και 11 εκατομμύρια μετάνοιες. Χώρια που δεν θυμότανε πόσες φορές κοινώνησε το αίμα και το σώμα του θεού.
  Γιατί δεν του ανάφερες τα μαρτύρια αυτά που αν δεν τα υποστεί η ανθρώπινη ψυχή, δεν μπορεί να γνωρίσει τον θεό και να λάβει αποκαλυπτικές επισκέψεις υπ’ αυτού;

 50. Μεταν. said, on 15/10/2010 at 6:25 μμ

  Αυτός που θα δείτε, είδε τον θεό. Εσείς τι κοινό έχετε μ’ αυτόν, και τολμάτε να αξιωθείτε αυτής της χάρης;

  http://egolpio.files.wordpress.com/2009/11/boek_athos_de_greeve_monnik_prodrom.jpg?w=510&h=747

 51. Μεταν.
  γιατί τον έδειρε ο Θεός, τι έκαμνε;;;

 52. Μεταν. said, on 16/10/2010 at 8:07 πμ

  Κατά Ματθαίον. ΣΤ΄\ 22 ῾Ο λύχνος τοῦ σώματός ἐστιν ὁ ὀφθαλμός· ἐὰν οὖν ὁ ὀφθαλμός σου ἁπλοῦς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου φωτεινόν ἔσται· 23 ἐὰν δὲ ὁ ὀφθαλμός σου πονηρὸς ᾖ, ὅλον τὸ σῶμά σου σκοτεινὸν ἔσται. εἰ οὖν τὸ φῶς τὸ ἐν σοὶ σκότος ἐστί, τὸ σκότος πόσον;

  Ο δικό σου οφθαλμός κ. Γοδεφρείδε είναι πονηρός, γι’ αυτό βλέπει τον άγιο σαν δαρμένο. άλλα βρίσκονται απέναντί σου κι άλλα βλέπεις εσύ.
  Αλλά έχεις και κάποιο δίκιο. γιατί τον άγιο αυτόν κανείς δεν τον πρόσεξε όταν ζούσε, επειδή ποτέ δεν ξεστόμισε βλακείες, ούτε και παρίστανε το μέντιουμ, σαν εκείνον τον χαζοβιόλι τον Παΐσιο, που τώρα θέλουν να τον αγιοποιήσουν οι ασεβείς.
  ήμαρτον κύριε. φύλαξόν μας από τους ασεβείς.

 53. manolis said, on 21/03/2011 at 2:41 μμ

  είναι αμαρτία και ο αυνανισμός… εεε οκ έλεος συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε σεξ πριν τον γάμο αλλά όχι και ο αυνανισμός ρε σεις….. καταπίεση μιλάμε…..

  Υ.Γ. καμία δεν σε παντρεύεται αν δεν σε δοκιμάσει πρώτα……..

 54. vanessa111 said, on 03/04/2011 at 9:46 πμ

  Ο Καντ θετει το εξης ερωτημα αν θεωρηθει δεδομενο οτι ενα προσωπο μπορει μεσω του γαμου να συναψει συμβολαιο με καποιον αλλο προσωπο ωστε να το χρησιμοποιησει για προσωπικη σεξουαλικη απολαυση,ειναι δυνατον το προσωπο αυτο να συναψει παρομοιο συμβολαιο με τον εαυτο του?Η μηπως,γενικοτερα,ενα προσωπο εχει καθηκον να μη χρησιμοποιει τον εαυτο του ως αντικειμενο,και ιδιως να μην το χρησιμοποει ως αντικειμενο για προσωπικη απολαυση?Ο Καντ απανταει με ενα ηχηρο,υπερβολοκο ναι.Καμμια αλλη παραβιαση δεν πληττει βαθυτερα τον πυρηνα του ηθικου οντος:ονομαζεται βεβηλωση(Schandung) και οχι απλως υποβαθμιση (Abwurdigung) της ανθρωπιας καποιου στο ιδιο του
  το προσωπο.Το ενστικτο της απολαυσης του εαυτου καλειται σαρκικος ποθος,το βιτσιο καλειται παραβιαση της αγνοτητας και η αρετη η οποια αναφερεται στο αισθησιακο τοτο ενστικτο λεγεται εγκρατεια.Η εγκρατεια με αλλα λογια,δεν ειναι πλεον μια αρετη η οποια συναρταται πρωτιστως με τους αλλους,παρα προκειται τωρα να εκτεθει ως καθηκον του προσωπου προς τον εαυτο του.

  Η περιπτωση ειναι διαφανης,δεν υπαρχει καμια αμφισημια.Ειναι ξεκαθαρο σε ολους και μεμιας,οτι η σαρκικη αυτο-βεβηλωση αντικειται στην ηθικη σε υπερτατο βαθμο.Ακομη και η σκεψη ανακινει μια τετοια αποστροφη
  θεωρουμε απρεπεια εστω και να την αναφερουμε με το κανονικο της ονομα.Δεν ειναι ιδια η περιπτωση της αυτοκτονιας,μας υπενθυμιζει ο Καντ,την οποια ειμαστε πια ολοι ετοιμοι να την αναπτυξουμε εμπρος στα ματια του κοσμου σε ολη την αποκρουστικη της φυση.Καθε ομιλια για την σεξουαλικη απολαυση-ακομη και για την συζυγικη αγαπη-απαιτει φυσικα
  καποια λεπτοτητα,ουτως ωστε να περιβληθει με πεπλο.Ο αυνανισμος ομως ειναι σφαλμα που δεν τολμα να εκστομισει το ονομα του.Οι θεολογοι του Μεσαιωνα μιλουσαν παρομοια για το σοδομισμο,και μαλιστα ορισμενοι θεωρουσαν τον αυνανισμο ενα επιμερους ειδος του,Αλλα κανενας κοσμικος στοχαστης δεν ειχε προχωρησει τοσο μακρυα.

  Χειροτερο και απο την αυτοκτονια ηταν ελεγε ο Καντ.Παρεβαινε εναν ανωτερο νομο του λογικου:η αυτοκτονια καταλυει μονον το νομο της ατομικης αυτοσυντηρησης,ενω ο αυνανισμος χλευαζει τον πολυ πιο σπουδαιο νομο της συντηρησης του ειδους.Αλλα το σημαντικοτερον ηταν τουτο:η ιδια η παρορμηση να το κανει καποιος ηταν αφυσικη.Οπως μας εξηγει ο ιδιος,ο ποθος χαρακτηριζεται αφυσικος…οταν ο ανθρωπος δεν διεγειρεται απο το πραγματικο αντικειμενο του ποθου αλλα
  απο την φαντασια με την οποια φερνει στη σκεψη του το αντικειμενο αυτο,και τουτο συμβαινει κατα τροπο που αντικειται στο σκοπο της επιθυμιας,εφοσον δημιουργος του αντικειμενου ειναι ο ιδιος ο εαυτος του.Διοτι κατα αυτον τον τροπο η φαντασια προκαλει μια ορεξη εναντια στους σκοπους της φυσης…..

  Ο Φρουντ θα ελεγε,αντιστοιχα,οτι καποιος χρησιμοποιει ως φετιχ τον εαυτο του,οτι η σεξουαλικη αγαπη του εαυτου συνιστα διαστροφη.

  Σε τελικη αναλυση,το ζητημα της σαρκικης απολαυσης κατα την αντιληψη του Καντ εξακολουθει να εντασσεται στα γενικοτερα συμφραζομενα της μη αναπαραγωγικης σεξουαλικοτητας,οπως συνεβαινε και κατα την αντιληψη του Θωμα του Ακινατη.Ο Καντ ομως καταληγει στην απαντηση με μια εξοχως σημαινουσα παρακαμψη.Δεν αναστατωνεται πρωτιστως απο τη λαθος κατευθυνση η τη λαθος χρηση μιας υπαρχουσας σεξουαλικης ορεξης.Το προβλημα δεν ειναι η λαγνεια,οι
  ομαλες σεξουαλικες ορμες ρυθμιζονται πολιτισμενα στο πλαισιο του γαμου.Ο αυνανισμος εκπροσωπει την εγκαταλειψη και του ορθου λογου και της κοινωνιας συναμα.Δεν ειναι η αιτια της φρενοβλαβειας,οπως υποστρηριζαν οι γιατροι,αλλα το συμπτωμα της 😛 RIMA FACIE,με την πρωτη ματια λοιπον,η αυτομολυνση συνιστα πραξη ηθικης τρελας.

  Απεδωσα τοσο μεγαλη προσοχη στον Καντ επειδη κατεχει εξεχουσα θεση στην ιστορια του στοχασμου που αφορα τον ηθικα αυτονομο νεωτερικο εαυτο.Ο Καντ ορισε το διαφωτισμο ως αποτιναξη του ζυγου της κηδεμονιας,της ηθικης ανηλικιοτητας,και ως μετεξελιξη του υποκειμενου σε αυτοπροσδιοριζομενο ενηλικα που τις πραξεις του θα τις κυβερνα ο ο
  ρθος λογος.Ο αυνανισμος ειχε βαρυνουσα σημασια στο πλαισιο αυτου του μεγαλεπηβολου σχεδιου.

 55. κατερινα said, on 25/04/2011 at 12:13 πμ

  ti na proto po gia osa anteksa os ena simio na diabaso giati einai kai para polla kai den antexe allo i krasi mou…>>1 aisxos stin af8adia oson brizoun eite einai xristianoi ite oxi,kai na min sou aresei kati pes polu apla diafono,den goustaro para na brizeis san alitamporas…idika kapoioi pou to paizoun kai eksipnoi 8a eprepe na exoun kalous tropous. 2 diabasa ena sxolio 8alokratiko sexistiko tou stavrou gia tin gynaikes (Γι’ αυτό ο απόστολος Παύλος μας δίδαξε ότι είναι καλό και σώφρον οι γυναίκες να κλείνουν επτασφράγιστα το στόμα τους ενώπιον των ανδρών. Τι σοφά λόγια! Γιατί δεν τα καταλαβαίνουν οι άνθρωποι; Πόσο σκληρύνθηκαν οι καρδιές τους!) o 8eos eplase tin eva giati eide pos o adam monos tou itan distixis kai aneparkeis etsi i gynaika oloklironei ton andra gia ayto leme oti otan pantreuete to zeygos ginetai sarkan mian.. giati stin teliki an itan toso telios o adam 8a teknopoiouse monos tou…kai as min ksexname oti oi andres katadinasteyan to gynaikio filo(ayto den einai amartia na 8eoroun katotero to pou eplase o 8eos??)>>>3 xareis stou ellhnes filosous kai genika tous ellhnes stauro eksaplo8ike i ellliniki glwssa!!!opou xrisimopoii8ike gia thn grafei tis kainis dia8ikis…xaris to elliniko peuma kai to deos kai fisika xaris ton mega alexndrou pou pige se ayta ta meri ma8an tin glwssa ti diki mas opou tin omilouse o kyrios…bebaia ola ayta eksipiretousan to ergo tou kyriou…i ksexases ti eipe o xriston otan ton ipodextikan meta baion kai kladon???oi 2 ellhnes??kai tote ipe o kai xristos eidou to e8nos pou 8a diksasi ton io tou 8eou….eleos eleos??den eipame oti i filosofia einai 8riskeia..oyte kai logos 8eou..i kalutera na sou 8umisw ton mega filosofo sokrati!!!pou opos elege o idios mesa tou katikouse ena on pou den epireazete oyte apo xrono kai topo..den exei angki tipota to an8ropino..einai analioto kai aiwnio h moni ali8eia !!!bebaia o sokratis mporei na min gnorize ton xristo alla itan san na legame profitis tou iou tou 8eou…(asxetos an ton katadikan gia a8eia oi politikoi tis epoxis) telos oloi eimaste an8rwpoi me pa8oi i zwi tou an8rwpou einai enas sinexeis agwnas…to sarkiko pa8os einai amartia eite mas aresei eite oxi…ama goustareis apexeis ama oxi den…o 8eos den se anagkazei sou eipe oyan ir8e to kai to apo kei kai pera einai sthn boulisi sou ti 8a apofasiseis…sigoura den einai eukolo..anti8etos einai para polu diskolo…auto omos den paei na pei oti den einai etsi…epeidi apla den mas boleuei…bebai kapoia vanessa an den kanw la8os eipe (Η χαρα της ζωης,αν δεν την ξερεις ειναι αμαρτια…διαφορετικα καθε στιγμη ειναι δημιουργια και φιλοσοφια) meta diafonise o stauros…en meri kai oi dyo exoun dikaio einai kapou stin mesi dioti nai prepei na xairomaste thn zwi alla oxi me ta epigia kai tin kataxrisi kai as mhn ksexname pws kai o kyrios eixe paei kai se enan gamo…tis kana an kserete(palia oi gamoi itan kati san parti kai tzertzele)mporei na ton parakalese i panagia na pane alla ipakouse kai pige..kai panta ola me sinesi!!!! TO 8EMA EINAI OTI O AN8RWPOS KANEI KATAXRISEIS!!!! kai oi kataxriseis pote den bgenoun se kalo..opws otan xalas polla lefta se rouxa k.t.l. kai meta den exeis na fas psonara.opws otan tros oli tin ora gia apolausi kai meta ginesai paxisarkos me problimata ygeias…opws otan kaneis sinexeia sex kai kollas nosimata sexoualikos emtadidomena i opws o aynanismos opou merikoi xrisimopoioun kai paixnidaki kai trexoun meta sto giatroi na tous ta bgalei…k.t.l.oi swmatikoi as8enia einai akdilwsi tis pneumatias!!!!pantos eimaste eleinoi oloi(bazw kai emena) mas exoune kanei na skeftomaste mono to tetoio mas (sygnomi kiolas) les kai o 8rwpos mono etsi einai xaroumenos…mas ekapsan ta xazosirial…

 56. anonimos said, on 07/07/2011 at 6:08 μμ

  aisxos, o aynanismos gnorizos pos ine amartia kai ston andra kai sthn ginekao 8eos to ekane etsi gia na dei pei 8a dikeo8oun kai poioi oxi kai apo oti blepo poli apo esas dn 8a dikeo8etoi efoson legete etsi esxres leksis gia toys ierois kai aynanizeste 3 fores tin hmera AISXOS

 57. Anonimos said, on 24/07/2011 at 10:58 μμ

  Όποιος κλείνει την πόρτα στην φύση τότε η φύση μπαίνει από το παράθυρο…….. Και αν ο Θεός δεν ήθελε να έχουμε ηδονή τότε θα το έκανε να τσούζει…Αααααμήν.

 58. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ said, on 02/08/2011 at 2:35 πμ

  Τι ειναι αυτα τα παραμυθια που λες κυριε Σταυρο και φοβιζεις τον κοσμακη? Aποδειξε μας τα με τα επιχειρηματα σου και εμεις οι αθεοι ειμαστε προθυμοι να μετανοησουμε.

 59. xalasthka.. said, on 23/08/2011 at 2:28 πμ

  pfff..diavaza sxolia k epa8a….eleoc k pali eleoc…!kalytera h ekklhsia n asxolh8ei m alla pragmata…pragmatika dn 3erw atoma p n mn tn exn pai3ei…k p egn aut ti?????siga tn amartia…. :/..egw lew kalytera aut oi mesa se eisagwgika pistoi n doun t amarthmata t dika ts k tn an8rwpwn p einai mesa stn ekklhsia k n t sugkrinoun m tn malakia….

 60. xalasthka.. said, on 23/08/2011 at 2:32 πμ

  Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυνανισμός στην ενήλικη ζωή, τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Και ενώ είναι γεγονός ότι υπάρχει περισσότερη σεξουαλική ελευθερία και μεγαλύτερη απελευθέρωση στη σχέση των δύο φύλων, έχουμε αύξηση της αυνανιστικής έκφρασης στον ενήλικα. Όμως, δεν φαίνεται να είναι παράξενο.

  Οι μελέτες, σε παγκόσμια βάση, που αναφέρονται στη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρώπου δείχνουν ότι η συνήθεια, η τάση και ο τρόπος του σεξουαλικού μοντέλου στον ενήλικο περικλείει και τον αυνανισμό. Πριν από δέκα χρόνια στην Αμερική μια μελέτη έδειξε ότι σχεδόν ο ένας στους δύο παντρεμένους άντρες αυνανίζεται κατά περιόδους στη σεξουαλική του ζωή.

  Ο αυνανισμός είναι απολύτως φυσιολογικός στην εφηβική περίοδο. Και μέσα από τον αυνανισμό ο έφηβος προετοιμάζεται για τη σεξουαλική του διεκδίκηση και συντροφικότητα. Έτσι λοιπόν, κλείνοντας την εφηβεία του, αρχίζει να φτιάχνει σχέσεις ή να εκφράζεται σεξουαλικά από κάποια γυναίκα (ακόμα και κοινή). Πρέπει να αρχίζει να απομακρύνεται από την έννοια του αυνανισμού και να αναζητά τη γυναικεία γνωριμία, τη σεξουαλική επαφή και το δικό του ηδονικό μοίρασμα με το κορμί ενός άλλου συντρόφου. Και φυσικά, αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

  Η παράταση του αυνανισμού μέσα στην ενήλικη ζωή είναι απομόνωση. Εκφράζει την ανασφάλεια, την έλλειψη διεκδίκησης του ατόμου, το φόβο και τη δειλία της γνωριμίας που οφείλει ο άνθρωπος να αναπτύσσει συνεχώς μέσα στη ζωή που διέρχεται.

  Γι’ αυτό λέμε ότι από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουμε στο παιδί την κοινωνικοποίηση. Ώστε να βγει από το κέλυφος της εφηβικής ανάπτυξης, να μπορεί να λέει ‘ενδιαφέρομαι για σένα, θέλω να γνωριστούμε καλύτερα’, να έχει την ικανότητα να δείχνει τον ερωτισμό του, να προβάλλει τη σεξουαλική του εικόνα και να πιστεύει σ’ αυτήν. Όσο πιο ώριμα μεγαλώνει ο άνθρωπος μέσα στη δική του σεξουαλική ολοκλήρωση τόσο ο αυνανισμός φεύγει και ξεχνιέται μέσα από το σεξουαλικό άνοιγμα.

  Φαίνεται, λοιπόν, ότι για τον άνδρα που δεν μπορεί να πιστέψει σε μια σχέση που μπορεί να φτιάξει, ο αυνανισμός είναι η λύση. Είναι το καταφύγιό του, που όμως σιγά σιγά γίνεται νεύρωση, επιθετικότητα, μειονεξία, αποφυγή και μελαγχολία. Ο αυνανιζόμενος όμως ενήλικος μπορεί να καταλάβει ότι εάν θελήσει να ξεφύγει από την αυνανιστική του απομόνωση, θα έχει την ικανότητα να λειτουργήσει φυσιολογικά μέσα από μια σύντροφο που θα βρει.

 61. tasos said, on 25/08/2011 at 12:16 πμ

  i apantisi paidia dinetai apo edafio ths agias grafis,diavaste sto arhaio keimeno to edafio 6:9 stous a korinthious……..Μη πλανιέστε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε κακολόγοι, ούτε άρπαγες, δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού» (Α Κορινθίους 6:9-10).

  me th leksi μαλακοὶ i ermineia ths mas deihnei pos o aunanismos einai amartia….

 62. alekos said, on 30/12/2011 at 7:09 μμ

  exeis apolito dikio taso !!!!!!1

 63. zompxristos said, on 06/06/2012 at 11:27 πμ

  egw nomizo oti o avnanizmos i malakia piteto opos 8elete gia ton andra den einai provlima giati o andras mpori na paragi se olitou tin zoi sperma eno gia tin gineka to oaria prepi nane pio iero giati i gyneka den paragi oaria afta poy exi ta klironomi apo tin manatis tin giagia tin kai genika apo tous progonous tis.

 64. zompxristos said, on 06/06/2012 at 3:03 μμ

  Η Βίβλος δεν αναφέρει πουθενά ιδιαίτερα τον αυνανισμό ή ότι ο αυνανισμός είναι ή όχι αμαρτία. Το γεγονός ότι η Βίβλος δεν αναφέρει τον αυνανισμό δεν σημαίνει αναγκαία ότι είναι κάτι καλό. Η Βίβλος μας λέει να αποφεύγουμε ακόμη και να αναφέρουμε την σεξουαλική ανηθικότητα (Εφεσίους 5:3). Εγώ δεν βλέπω πως ο αυνανισμός μπορεί να περάσει αυτό το ξεχωριστό τεστ. Μερικές φορές καλό τεστ γι΄αυτό που κάνουμε, είναι να αναρωτηθούμε, αν θα λέγαμε με περηφάνια στους άλλους τι ακριβώς κάναμε. Αν αυτό είναι κάτι το οποίο θα σας έφερνε σε αμηχανία ή θα είσαστε ντροπιασμένοι αν αποκαλυφτεί, πολύ πιθανόν αυτό να είναι αμαρτία. Άλλα καλό τεστ είναι να προσδιορίσουμε αν μπορούμε ειλικρινά, με καθαρή την συνείδηση να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας ευλογήσει και να χρησιμοποιήσει την περιστασιακή ενασχόληση για δικό Του σκοπό. Δεν νομίζω ότι ο αυνανισμός εκτιμάται ως κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε «περήφανοι» ή ότι θα μπορούσαμε γι΄αυτό να ευχαριστήσουμε ειλικρινά το Θεό.

  Η βίβλος μας διδάσκει,» είτε τρώτε είτε πίνετε είτε κάνετε οτιδήποτε άλλο, όλα αποβλέποντας στη δόξα του Θεού να τα κάνετε» (Α΄ Κορινθίους 10:31). Εάν υπάρχει μέρος γι΄αμφιβολία αν αυτό είναι ευάρεστο στο Θεό, τότε είναι καλύτερο να απέχουμε από αυτό. Και για τον αυνανισμό οριστικά υπάρχει μέρος για αμφιβολία. » Kαι ό,τι δεν εναρμονίζεται με την πίστη, είναι αμαρτία» (Ρωμαίους 14:23). Δεν βλέπω με ποιο τρόπο, σύμφωνα με την Βίβλο, ο αυνανισμός είναι κάτι με το οποίο μπορούμε να δοξάζουμε τον Θεό. Επί πλέον, εμείς χρειάζεται να αναθυμηθούμε ότι τα σώματά μας, όπως και οι ψυχές μας, έχουν λυτρωθεί και ότι ανήκουν στο Θεό. » Ή μήπως δεν ξέρετε πως το σώμα σας είναι ναός του Aγίου Πνεύματος, που βρίσκεται μέσα σας, και ότι είναι από το Θεό δοσμένο σε σας κι επομένως δεν ανήκετε στους εαυτούς σας, αφού αγοραστήκατε με πληρωμή τιμήματος; Δοξάστε, λοιπόν, πραγματικά το Θεό και με το σώμα σας και με το πνεύμα σας, τα οποία ανήκουν στο Θεό» (Α΄ Κορινθίους 6:19,20). Αυτή η μεγάλη αλήθεια πρέπει να έχει πραγματικό αντίκτυπο σε όλα αυτά που κάνουμε με το σώμα μας. Έτσι, στο φως αυτών των αρχών, εγώ θα έλεγα αναμφίβολα ότι κατά την Βίβλο, ο αυνανισμός είναι αμαρτία. Δεν πιστεύω ότι ο αυνανισμός είναι κάτι ευάρεστο στο Θεό, δεν πιστεύω ότι δεν φαίνεται ανήθικος ή ότι ξεπερνάει το τεστ, ότι τα σώματά μας ανήκουν στο Θεό

 65. Scientist said, on 18/06/2012 at 10:20 πμ

  Αγαπητοί,

  Πέρα από ό,τι λέει η Εκκλησία υπάρχει και η άποψη της επιστήμης.

  Η αληθινή επιστήμη ταυτίζεται πάντοτε με τις απόψεις τις Εκκλησίας.

  Σας παραπέμπω στο άρθρο «Masturbation is related to psychopathology and prostate dysfunction: comment on Quinsey (2012)» του περιοδικού Archives of Sexual Behavior (Arch Sex Behav (2012) 41:539-540).

  Το ανωτέρω άρθρο διατείθεται ελεύθερα από τη βάση δεδομένων Springerlink. Με μια απλή αναζήτηση στο google θα το βρείτε (χωρίς σύνδεση στο heal-link και σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες).

 66. orthodoxos said, on 21/06/2012 at 10:59 πμ

  «Η αληθινή επιστήμη ταυτίζεται πάντοτε με τις απόψεις τις Εκκλησίας».
  Καλέ επιστήμων τι λέτε;;;;
  η Επιστήμη δεν έχει ίχνος χριστιανικήν ηθικήν, είναι σκεύος διαβολικόν!!!

 67. Σοφία Μαρούλη said, on 14/07/2012 at 9:37 μμ

  γουστάρω να μαλακίζομαι! και να είμαι αμαρτωλή! χαίρομαι αφάνταστα που ξέπεσε έτσι η εκκλησία!

 68. Αλεξης said, on 13/08/2012 at 2:06 πμ

  O αυνανισμος ειναι σωματικη αναγκη ,και αποτελει μερος των βιολογικων αναγκων-λειτουργιων για να λειτουργει σωστα μυαλο κ σωμα.Τρανη αποδειξη, οταν δεν το κανεις εσυ,το κανει το ιδιο σου το σωμα απο μονο του «ονειρωξη».
  Τωρα εαν η εκκλησια θεωρει μια βιολογικη λειτουργια-αναγκη αμαρτια,τοτε το ιδιο θα πρεπει να κανει και για την ουρηση την αφοδευση το φαγητο.κτλ.(το φαγητο ακομη περισσοτερο,που σκοτωνουμε μια ζωη για να τη φαμε).
  Επομενος λογικα θα σαπισουμε ολοι στη κολαση.

  Προσωπικα δεν ειμαι (και δεν ημουν ποτε) «φαν» του αυνανισμου.Χωρις να τον θεωρω κακο ή μη φυσιολογικο,πιστευα κ πιστευω οτι με μειωνει σαν ατομο.Προτειμουσα παντα την ολοκληρωμενη σχεση,ομως αναγκαζεσε…τι να κανεις?μακαρι να ειχα παντα ενα κοριτσακι διπλα μου και να…
  (το λεω γιατι γνωριζω ατομα που εχουν » βολευτει » μ’αυτον αποκλειστηκα και την εχουν κανει σφεντονα,αυτο το θεωρω λαθος)

  Παντως διαφωνο καθετος κ οριζοντιος με καθε αποψη οτι ο αυνανισμος ειναι αμαρτια.Απλα δεν στεκι…δεν εχει λογικη.

 69. orthodoxos said, on 25/08/2012 at 10:32 πμ

  μια χαρά τα πάτε. Συνεχίστε Να.
  Εύγε τέκνον μου.

 70. atheos said, on 29/09/2012 at 7:37 μμ

  Ναι, επειδη λοιπόν ο αυνανισμος είναι αμαρτία οι σκατοτραγοι μας αντι να αυνανίζονται έρχονται σε επαφή με ανηλικα κοριτσακια και κυριως αγορακια. Κυριε αρθρογραφε (δεν θα σε αποκαλεσω πατερ, γιατι πατηρ μου δεν είστε) δεν τραβατε εναν αυνανισμο μπας και ερθετε στα συνγκαλα σας; Δεν σας φτανει το κακο που έχετε κανει ήδη; Μην ξεχναμε πως τα μεγαλυτερα εγκληματα έχουν γίνει υπο το όνομα του Χριστού. Αντε για να μην βαλω links απο μοναχους που αυνανίζονται μπροστα σε καμερες και κυκλοφορουν στο ιντερνετ. Αντε να βρειτε κατι να προσφερετε στον κοσμο εκτος απο το να του περνετε τα χρηματα, να μην φορολογειστε και να διαταρασετε τα νεανικα μυαλα!!!

 71. atheos said, on 29/09/2012 at 7:38 μμ

  ορθοδοξος αφου η επιστημη ειναι διαβολικη, αμα παθεις καρκινο μην πας για θεραπεια, κανε καμια 40αρια προσευχες για να δουμε τι θα γινει. Ε ρε γερον παστιτσιος που σας χρειαζεται

 72. Wormed said, on 08/12/2012 at 5:40 μμ

  Ποσο δυστυχισμενοι υπανθρωποι ειστε!!Δεν ξερω σε ποιον να πρωτοαναφερθω.Στον παπα η μηπως στα αμαλακιτα και πιθανως αγαμητα αλλα σιγουρα κακογαμημενα προβατα που γραφουν?Να στε σιγουροι πως αν υπαρχει κολαση εκει θα καταληξετε με την αμαρτια της βλακειας που κουβαλατε.Το χειροτερο ειναι οτι σας επιτρεπουν να πλησιαζετε τις εκλογικες καλπες και υστερα ξεφυτρωνουν ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

 73. lora said, on 30/08/2013 at 12:47 πμ

  Den xero an o pater ine pater edo mesa k an esis is the anthropi pia dropi.thes navaras malakia pigene vara tin me tis amarties pou kouvalame k prosthetoume kathe mera stin psihi mas afto tha mas varini perisotero?an kapios den simfoni namin simfoni ala min vrizete dropi as kani o kathenas oti theli k min vrizete’tin eklisia ine ikos tou theou spiti theou sevastite kati epitelous eshos.o kathenas nakitaxi tis dikes tou amarties aloste afou rotisate sas apandise o anthropos ine amartia amartia ine ola lefta nahorevis striptiz nagamiese napernis pipeAlla ti nakanoume ta panda ine amartia osa kanoume navrizoume napoume akoma k vlakia ine amartia ola ala ti nakanoume den imasthe papades naakolouthisoume ola akolouthame oso boroume k oso theloume k an anthropi tis eklisias kanoun lathi ine k afti anthropi k o anthropos ine amartolos apo ti stigmi pou geniete .afta

 74. lora said, on 30/08/2013 at 12:57 πμ

  An agapas k an thes nasinhorethis nametanoisis k pa o theos ine megalos horai olous oli tin anthropotita stin agalia tou mas singhori mono natheloume I thelisi ine to pan k sevazmos geia to theo k I agapi I agapi ine ta panda ego pistevo sto ti niotho an niothete agapi geia to theo thamas sinhoresi arki natheloume aloste den kani thrisko ton anthropo I siberifora tou k to rouho tou ite poso sihna pai stin eklisia ala to ti niothi geiati o theos vlepi tin psihi mas to mesa tin kardia adto metrai nasthe oli kala k o theos nasas evlogi I agapi ine to pan o theos ine I agapi an den boris nakopsis kakes sinithies kane toulahiston kales praxis geia na sinhorethis ,ego ime poli amartoli kapies fores den me andeho ala to metaniono k xero I praxis pou kano thatotimathe o theos k elpizo namesinghoresi

 75. Aa said, on 05/12/2013 at 2:16 πμ

  Εκτός απο εξυπνάδες και ύβρεις δεν εχω διαβάσει κάποιο σχόλειο που να έχει λογική. Όλοι γίναμε ειδικοί και έχουμε και την απάντηση. Να μαζευτούμε όλοι να πάμε στη NASA να δώσουμε οδηγιες για τους πυραύλους αφού γνωρίζουμε τόσα πολλά. Όπως δίνουμε οδηγιες και στην εκκλησία για το ποιες ειναι οι αμαρτίες και ποιες όχι.
  Βασικά λείπει το πνεύμα απο όλους μας. Σα να πηγαίνει ο δάσκαλος στο σχολείο απροετοίμαστος…… Ότι και να διδάξει θα ειναι λάθος. Το ίδιο κάνουμε και εμείς, λέμε λέμε και απλά να είχαμε να λέγαμε. Τι δεν καταλαβενουμε στο ότι για την εκκλησία ειναι αμάρτημα το παραπάνω; Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και βασικά ότι τον συμφέρει. Δε νομίζω πως η εκκλησία έχει κάποιο συμφέρον να μας πει το πως έχουν τα πράγματα, ούτε νομίζω πως κανέναν απο εμάς, μας τιμώρησε η εκκλησία για την πράξη μας αυτή, η μας φοβέρισε ( όπως ειπώθηκε ). Απλά μας λέει μονο την ΑΛΗΘΕΙΑ την οποία και δυσκολευόμαστε να τη δεχτουμε, καταφεύγοντας σε χλευασμους και ύβρεις σαν άμυνα απέναντι στην αλήθεια και όχι στην εκκλησία. Ας μας συγχωρέσει ο Θεος, για το πως απευθυνόμαστε στον κλήρο του, και για να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις πιστεύω πως χρειαζετε να έχουμε αρετή και μετάνοια, πράγματα τα οποία ήμαστε δυστυχης αν δε τα γνωρίζουμε.
  Δεν χάνουμε τίποτα να βρούμε έναν πνευματικό να μας συμβουλεψει πως θα τα αποκτήσουμε και να μπορέσουμε αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό κόσμο.
  Με εκτίμηση
  Α Α

 76. orthodoxos said, on 22/01/2014 at 12:54 μμ

  Ο Αυνανισμός σου έχει κάνει πολύν κακόν
  και φαίνεται, είναι καθαρόν.
  Φως Φανάριν!

 77. ΓΑΜΙΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ :ρ said, on 30/05/2014 at 10:24 πμ

  Εγώ ειμαι 15 και αυνανίζομαι το λιγότερο 2 φορές την ημέρα αυτό σειμενη ότι θα καω στην κόλαση
  Και ειμαι και άθεος και βλέπω και τσοντες

 78. κατερινα said, on 06/08/2014 at 11:49 πμ

  Τον 21ο αιωνα υπαρχουν ατομα που πιστευουν ακομα σε παραμυθακια που μπαζουν απο παντου? Η θρησκεια ειναι διεφθαρμενη απο τις ριζες της. Μαθετε να ξεχωριζετε τον Θεο, τον Χριστιανο και τον ανθρωπινως διεφθαρμενο χριστιανο. Και μην δω σχολια του τυπου «εγω πιστευω»…Τι ακριβως πιστευεις? Οι δηθεν παραβολες του Χρηστου που διαβαζουμε διδασκουν πως ειναι καλο καποιος να παρατησει τα παντα για να ειναι διπλα σε Χριστο/Θεο. Το κανετε? Μηπως δινεται και τα λεφτα σας σε εκκλησια κ φτωχους. Θα μου πει τωρα ο τυπος που εσκασε ενα 500αρι για να παρει κινητο οτι δν εχει λεφτα…αχχααχ οκ δατ ουαζ φαννυ εχω να πω.
  Το ζητημα με την θρησκεια ειναι πολυ απλο. Η θρησκεια σε προστατευει απο ψευτικους φοβους δινοντας σου εξισου ψευτικες ελπιδες. Ο καθε ανθρωπος ζει μια ζωη στην οποια δεν μπορει να ορισει ουτε το πως ουτε το ποτε θα πεθανει και φυσικα ουτε κ το τι θα γινει αφου πεθανει…το μονο που μπορει να ορισει ειναι το πως θα ζει. Θα επιλεξει να ζει μια ζωη γεματη φοβους και ανασφαλειες για το καθε τι ή μια ζωη ελευθερος απο οποιεσδηποτε προκαταλυψεις και δημιουργειες του μυαλου. «Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη». Με αυτην την φραση πορευομαι εγω και η σκλαβια φυσικα δεν ειναι παντα αμεση. Θρησκειες υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν. Το ζητημα ειναι ποιος υποτασσεται σε αυτες? Η ζωη δυστηχως ειναι μικρη καποιες φορες γλυκια και καποιες αλλες παλι οχι. Το να περασεις τη ζωη σου ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ και τον σκοπο να πας καπου καλα μετα κατι που ειναι πολυ πιθανο κ ακομα κ ο καθε χριστιανος το γνωριζει αυτο…ακομα κ να ειναι ενα μικρο ποσοστο σ λεω εγω…αυτο δηλωνει 2 πραγματα. Αχαριστια στη φυση κ στον αληθινο Θεο που σου χαρισε τη ΖΩΗ για να τη ΖΗΣΕΙΣ και φυσικα αχαριστια στον εαυτο σου. Που οι φοβοι σου εχουν γινει Θρησκεια. Που λες «παναγια μου να μας εχεις καλα» γιατι φοβασαι οτι δεν θα εισαι καλα. Που λες «χρηστε μου κανε τον να γινει καλα» γιατι φοβασαι οτι μπορει να μη γινει. Που λες λες λες…οι ελπιδες και το να παρακαλας να εισαι καλα δν ειναι κακο. Ξερεις ποιο ειναι το κακο? Να ερχονται καποιοι κ να σου λενε οτι για να πιασουν τα παρακαλια σου θα πρεπει να κανεις αυτο, το αλλο, το παραλλο επειδη το γραφει ενα βιβλιο. Ενα βιβλιο κρινει τη ζωη σου? Ειμαστε σοβαροι? Εγω θα πω το πιο απλο ο καθενας μπορει να πεθανει μεθαυριο κ να μη παει πουθενα μετα. Η μαγκια ξερεις ποια ειναι? Να πει οτι αυτες τις δυο μερες θα εχω ζησει ελευθερος και θα ξερω οτι ακομα κ αν πεθανω θα εχω κανει αυτα που θελω χωρις καταπιεσεις. Οταν μιλαω για ελευθερια φυσικα δεν επικροτω την αναρχια. Ελευθερια χωις να περιοζεις τν ελευθερια του αλλου. Αλλα οοοοοχιιι…οι θρησκειες ειναι τοσο καλα μελετημενες που σε ελκυουν με την σκεψη της αιωνιοτητας. Σε κανουν να λες απο μεσα σου οτι τωρα μιλαμε για 80 αντε 100 χρονια που θα ζησεις ενω «εκει» μιλαμε για την αιωνιοτητα…ΠΟΙΑ αιωνιοτητα? Κατι αγνωστο για τν ανθρποω που το φοβαται. Φοβαται να ειναι αιωνια στη κολαση…ελπιζει να ειναι μονιμα στον παραδεισο. Φοβαται και ελπιζει, φοβαται και ελπιζει ε εκει πονταρει η θρησκεια. Δεν λεω ηταν ΟΚ καποιοι ηγεμονες στην ιστορια να ‘εδειχναν’ καποιους θεους για να τηρουν τη ταξη. Βλεπε πχ στην Αιγυπτο με τον Φαραω που θεωρουνταν ο γιος του Θεου Ηλιου…(τροπος υπακοης στον βασιλια). Βλεπε κ την επινοηση των 10 εντολων που δηθεν ηρθαν ουρανοκατεβατες αφου ανοιξαν τα βουνα κ μπλα μπλα μπλα για να μην επικρατει αναρχια. Αλλα αφου ρ μαγκες εχουμε οριμασει ως ενα σημειο ως κοινωνια κ μπορουμε να ακολουθησουμε καποιους κανονες γιατι πρεπει αυτους να τους ψαχνουμε στ προσωπο της θρησκειας και να πλουτιζουμε διεφθαρμενους παιδεραστες(δεν λεω οτι ολοι ειναι ετσι εννοειται)? Οι ποινες οριζονται για το τι κανουμε σε αλλους και οχι στον εαυτο μας που οφειλετε στην οριμανση του κοινονικου συστηματος μας. Για ποιο λογο να κανουμε μονοι μας πισω βηματα? Ναι οποιος θελει τραβαει μαλακια, οποιος θελει κανει οτι θελει πριν το γαμο του(αρκει να υπαρχει κ απο τους δυο θεληση φυσικα), ναι οποιος θελει κανει οτι θελει επι πληρωμη. Και δεν θα κανει οτι θελει γτ το λενε 5 βιβλια και 200 υποκουλτουριαδες? Αρ γιου κιντινγκ μι? Τι να πω ρ παιδια….
  Υ/Σ: Συγνωμη που βγηκα απο το θεμα. Σκεφτειτε λιγο απλα τι θα γινοταν αν το κρατος πουλουσε τις εκκλησιες και κραταγε τα χρηματα που δινονται σε ιερεις κ τα εδινε σε φτωχους που τα εχουν αναγκη. Ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο. Το να βγαζει χ κ να δινει το 1 δεκατο των χ δν μου λεει κατι εμενα.

 79. vasilikill said, on 28/11/2014 at 12:29 πμ

  Παιδιά,μια φορά είδα το Χριστό στον ύπνο μου και τον ρώτησα γιατι επιτρεπει την παγκόσμια πείνα και μου είπε πως μπορεί να τη σταματήσει,αλλά προτιμάει να μας παρακολουθει αν αυνανιζομαστε. #psofos #stous #tragopapes


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: